Životní priority se změnily. Becková ukončila kariéru a chce být lékařkou

22. 10. 2018, 13:20
Aktuality 13
Bývalá 37. hráčka světa Annika Becková rok po svém posledním soutěžním zápase ukončila profesionální kariéru. Německá tenistka se tak rozhodla v pouhých 24 letech, neboť se prý změnily její životní priority. Soustředit se chce na studium medicíny.
Profily hráčů
Annika Becková (© j48tennis.net)

Annika Becková si během své krátké kariéry zahrála čtyřikrát ve finále turnaje WTA a vyhrála dvě menší halové akce. V roce 2014 ve svých dvaceti letech triumfovala v Lucemburku po finálové výhře nad Barborou Strýcovou, o rok později ovládla Québec, když ve finále přehrála Lotyšku Jelenu Ostapenkovou.

V sezoně 2016 se dostala do osmifinále Australian Open, zahrála si na olympiádě v Riu de Janeiro a v žebříčku vyšplhala na 37. místo. Ale pak její kariéra začala rychle uvadat. V roce 2017 vyhrála jen 9 z 31 utkání a letos se už na kurtech neobjevila.

Místo toho začala přemýšlet o změně životních priorit. A dospěla k závěru, že tenis pro ni už není nejdůležitější. V sobotu na sociálních sítích oznámila, že s kariérou profesionální tenistky končí a bude svůj čas naplno věnovat studiu medicíny.

"Před čtyřmi lety jsem vyhrála turnaj v Lucemburku, byl to jeden z největších vrcholů mé kariéry. Následovala spousta dalších velkých turnajů a skvělých zkušeností, včetně druhého titulu, osmifinále na Australian Open, olympiády či reprezentování Německa," shrnuje Becková svou krátkou kariéru. 

"Bohužel, od roku 2017 jsem se musela vypořádat s několika překážkami. A jak mě znáte, trávila jsem čas rozšiřováním svých obzorů a dospěla k závěru, že nastal čas stanovit si pro svůj život nové priority," odhalila ve svém prohlášení rodačka z Giessenu.

"Začala jsem studovat a moc si to užívám. A jak si asi umíte představit, studium si vyžaduje spoustu času a úsilí, a proto se můj profesionální přístup změnil. Tenis už pro mě není tak důležitý, jako býval. Ale samozřejmě moje láska ke hře je stále obrovská," dodává Němka.

Poslední turnaj Becková odehrála v říjnu 2017 ve francouzském Poitiers. Poslední výhru si připsala proti Češce Tereza Smitkové, poslední zápas pak absolvovala proti krajance Tatjaně Mariaové. 

S hráčkami Top 10 má Becková bilanci 1-14. Jedinou 'výhru' zaznamenala proti Rumunce Simoně Halepové na trávě v Hertogenboschi 2014, když jí tehdejší světová trojka za stavu 5-7 a 3-2 vzdala.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

13
Přidat komentář
Padme
Mám vystudovanou medicínu, k tomu nějaký rok praxe v oboru a lituji dne, kdy jsem se rozhodla být lékařkou. Je to nevděčné povolání, haldy papírování a spousta nespolupracujících pacientů a k tomu i pár těch, co na tebe v ambulanci nastoupí a vydírají tě žalobami. Hodně štěstí v další životní pouti
Reagovat
FulnekUltras
a ještě horší jsou pacienti, kteří si svou diagnózu prostudují tak pečlivě, že pak začnou spolupracovat až moc ;-)))
Reagovat
turista
Je to tak. Medicína je sice cenné, ale vysoce amortizující zaměstnání. Tenisem by si vydělala daleko víc peněz. Ivo Karlovič o tom jistě ví své, proto zatím nepověsil raketu na hřebík.
Reagovat
Fandina
Ono také všechno nemusí být o penězích. Samozřejmě, člověk musí mít finance, aby nežebral v uvozovkách, ale také jde o to, že člověk má nějaké svoje představy, co chce dělat a pak je uskuteční. Na druhou stranu, má zase zkušenost, jaké to je být profesionální tenistkou, tak už od toho třeba nic nečeká.
Reagovat
Roger_Federer
O penezich je uplne vsechno.
Reagovat
Fandina
Tak samozřejmě, problémy jsou všude, ale já ji fandím v tom, že si jde za svým. Rozhodla se, že chce být lékařkou, tak to tak bude. Lidi, kteří vědí co chtějí mám ráda.
Reagovat
turista
Její rozhodnutí svědčí o neskutečné naivitě. Hráčka končí s tenisem, v němž je natolik dobrá, že si mohla tenisem vydělat milióny a zajistit se na celý život. Místo toho jde studovat medicínu, což je samé učení, amortizující dřina, stress a relativně málo peněz. Vím o čem mluvím. Doktora v nemocnici dělám 33 let.
Reagovat
a.magerova
Já jen aby nezapadlo... ;-)
Všiml sis, jak jsem Novaka po Radkově rozlučce chválila?
Ono mít známého doktora, není k zahození... :-)))
Reagovat
turista
Budiž. Měl jsem možnost fungovat jako doktor, jako pořadatelská služba turistického pochodu a atletických závodů a také jako aktivní závodník a aktivní účastník pochodu. Být v pozici aktivního závodníka to je daleko nejzábavnější. To je ta třešinka na dortu, kterou si člověk užívá ať se daří nebo nedaří.
Reagovat
a.magerova
To vše Ti samozřejmě chválím... aaaaale... borců, co uběhnou hravě 100 km po našich kotárech znám několik... ale u Tebe jsem si chtěla (po známosti) zajistit buď silikony nebo umělé klouby nebo odsátí tuku či kardiostimulátor, prostě NĚCO jen pro mě, nejlépe hrazeno zdravotní pojišťovnou.... ;-)

https://www.5bv.cz/

https://www.beskydskasedmicka.cz/b7/
Reagovat
a.magerova
Padme, Padme, vidíš, vidíš.... kdyby ses hůř učila... ;-)
Reagovat
Davor1
Presne rovnako to spravila pred pár týždňami aj Kristýna Schmiedlová, ktorá chce taktiež študovať medicínu. Tá ale na profi tenis nemá a jej krok je úplne pochopitelný. Annika bola aj top50 hráčka a mohla sa slušne zabezpečiť, kým sa stane lekárkou, ak sa jej to podarí, pretečie ešte dosť vody. Vybrala si ťažšiu cestu, tak viel gluck :)
Reagovat
skott
zajímavá novinka, díky za ní. Trošku jsem kvůli tomu pohledal na slovenských webech a narazil jsem tam díky tomu i na dnešní zprávu o Belindě, podle které je její táta opravdu znovu i jejím koučem.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist