Životní skalp Noskové! Na Australian Open skolila světovou jedničku a je v osmifinále

20. 1., 11:39
Aktuality 217
AUSTRALIAN OPEN - Linda Nosková (19) se na Australian Open v největším zápase své dosavadní kariéry postarala o velké překvapení. Česká teenagerka při premiéře ve třetím kole grandslamu v melbournské Rod Laver Areně zdolala 3:6, 6:3, 6:4 nervózně hrající čtyřnásobnou grandslamovou šampionku Igu Šwiatekovou (22) a připsala si první skalp světové jedničky. O postup do čtvrtfinále si zahraje s Ukrajinkou Elinou Svitolinovou (29).
Teenagerka Linda Nosková jako Amélie Mauresmová, v Melbourne vyřadit světovou jedničku (© Profimedia)

Šwiateková – Nosková 6:3, 3:6, 4:6

Zatímco loni Linda Nosková na Australian Open skončila v prvním kole kvalifikace i vinou únavy po přesunu z Adelaide, kde dva dny předtím prohrála své první finále na okruhu WTA, letos už do kvalifikace nemusela. Po úspěšné jízdě do semifinále na pětistovce v Brisbane měla týden na odpočinek a nyní svou premiéru v hlavní soutěži Australian Open přetavuje v životní grandslamový výsledek.

Po dvousetové výhře nad krajankou Marií Bouzkovou a protrápené cestě k postupu přes na divokou kartu startující Američanku McCartney Kesslerovou uspěla i při premiéře ve třetím kole. Po skvělém představení se postarala o senzaci na úkor vítězky čtyř majorů Igy Šwiatekové.

Juniorská vítězka French Open 2021 Nosková startuje na grandslamu pošesté v kariéře a dosud bylo jejím maximem druhé kolo - loni na Roland Garros na druhém největším kurtu Suzanne Lenglenové podlehla světové čtyřce Jeleně Rybakinové a na US Open na Grandstandu padla v třísetové bitvě se světovou pětkou Ons Jabeurovou.

Dnes už devatenáctiletá Češka zkušenosti ze zápasů na velkých stadionech proti elitním hráčkám proměnila v životní úspěch. V Rod Laver Areně, který je největším kurtem v Melbourne Parku, skolila osmnáct zápasů neporaženou světovou jedničku.

"Vůbec nevím, co na to říct. Byl to fantastický zápas. Věděla jsem, že by to mohl být skvělý zápas, ale nemyslela jsem si, že budu schopná hrát takhle dobře. Jsem na sebe pyšná, že jsem dokázala postoupit do dalšího kola," radovala se šťastná Nosková v pozápasovém rozhovoru na kurtu.

Statistika zápasu Iga Šwiateková – Linda NoskováStatistika zápasu Iga Šwiateková – Linda Nosková (@ Livesport)

Nosková favoritku trápila od úvodních výměn. Ve třetím gamu ale nevyužila dvě šance na brejk, v šesté hře si vybrala slabší chvilku na podání a první set ztratila. Nic však nevzdala a dál se rvala o senzaci.

Ve druhé sadě dvakrát odvrátila brejkboly. Podruhé za stavu 3:6 a 3:3 přímým bodem z podání a ziskem deseti fiftýnů v řadě si připravila tři setboly po sobě. Při druhém si pomohla servisem, zápas poslala do rozhodující sady a nervózní soupeřku do šaten.

Ve třetím setu Nosková nepotvrdila brejk na 2:1, ale podruhé už uspěla a vedla 5:3. S vidinou obrovského úspěchu následně ztratila šest bodů po sobě a netrefovala první servis, ale vítězství už si sebrat nenechala. Poslední game otočila z 0:30, mečbol si připravila svým 10. esem a duel uzavřela přímým bodem z podání.

"V tom závěru jsem netrefovala první servis a třásly se mi ruce i nohy. Ale za stavu 30:30 jsem trefila eso. Vypadalo to snadně, ale při takovém skóre je to někdy těžké," uvedla ke koncovce životního zápasu rodačka ze Vsetína, jež upravila bilanci s hráčkami TOP 10 na 4:7. Se světovou jedničkou hrála podruhé, loni Šwiatekové podlehla ve Varšavě.

"Celkově to byla týmová práce. Můj tým mi hrozně moc pomáhá podporou i taktickou přípravou na zápasy. Takže ten výsledek je úspěchem náš všech," poděkovala svěřenkyně Tomáše Krupy a Davida Kotyzy směrem do publika, které nadšeně žaslo nad výkonem mladé hvězdy.

"Moc divákům děkuju, že přišli a podpořili mě. Na tomto stadionu jsem hrála poprvé. Díky, lidi," dodala česká teenagerka, která letos vyhrála sedm z osmi zápasů. Ve světovém žebříčku se posune z 50. místa a minimálně o pár příček překoná své maximum (40. místo). Případná další výhra by ji vystřelila do TOP 30.

Světovou jedničku na Australian Open Nosková porazila jako první teenagerka od roku 1999, kdy se to povedlo Francouzce Amélii Mauresmové proti Američance Lindsay Davenportové. Na grandslamu to dokázala naposledy Petra Kvitová, jež ve třetím kole US Open 2009 zdolala Dinaru Safinovou.

V osmifinále se Nosková pokusí navázat na skalp Šwiatekové v souboji s bývalou světovou trojkou Elinou Svitolinovou (h2h 0:0), která se loni vrátila po mateřské pauze a letos má rovněž skvělou bilanci 7:1. Devětadvacetiletá Ukrajinka ve třetím kole přehrála 6:2, 6:3 Švýcarku Viktoriji Golubicovou.

Mezi šestnáctkou nejlepších jsou hned dvě české naděje. Barbora Krejčíková zvládla třetí kolo proti domácí Storn Hunterové už v pátek a v boji o čtvrtfinále ji čeká ruská teenagerka Mirra Andrejevová.

Osmifinále po pěti letech bez Šwiatekové

Pro dvaadvacetiletou Polku končí neúspěchem i druhá letošní akce. Na začátku roku navzdory výhře ve všech pět singlových zápasch v United Cupu neuspěla ve finále v rozhodující smíšené čtyřhře po boku Huberta Hurkacze proti Němcům.

Vítězka Roland Garros (2020, 2022, 2023) a US Open (2022) už v úvodních kolech čelila těžkému losu, zdolat dokázala šampionku z roku 2020 Sofii Keninovou i předloňskou finalistku Danielle Collinsovou, Nosková už ale byla nad její síly.

"Bylo těžké odhadnout její servis. Má podobný styl podání jako Sabalenková nebo Rybakinová. Já tady po celý turnaj nereturnovala tak, jak jsem zvyklá," těžko hledala slova poražená Šwiateková na tiskové konferenci.

"Měla jsem pocit, že mám vše pod kontrolou, dokud mě nebrejkla ve druhém setu. Měla jsem také pár šancí prolomit její servis, ale nevyužila je. To byla škoda. Ona hrála velmi aktivně. Já jsem občas některé věci uspěchala. Nehrála jsem s takovou intuicí a přirozeně. Budu muset na některých věcech zapracovat, abych se příští rok cítila lépe," doplnila.

Polka se tak v Melbourne ani nepřiblížila svému maximu z roku 2022, kdy vypadla v semifinále, a po pěti letech bude chybět v osmifinále.

Z dvacítky nejvýše nasazených se do osmifinále dostalo pouze pět tenistek. Z TOP 8 světového žebříčku pokračují už jen obhájkyně titulu Aryna Sabalenková a vítězka loňského US Open Coco Gauffová.

Výsledky Australian Open ve dvouhře žen


Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

217
Přidat komentář
Ianny
Včera nebo předevčírem se tu psalo o 7. gamu rozhodujícího setu - Tildenův game - v dnešní době, kdy se tenis zrychlil, už to prý tak neplatí, leč dneska to Lindě vyšlo
Reagovat
fujtajblick
Jen 203 příspěvků? Slabota. Lindo musíš dát ještě jedno kolo, ať to napravime...
Bylo to úžasné dopoledne, užívali jsme si každý podařený úder, a že jich bylo!! Adrealin na maximu! Pocit blaha po esu, které bylo předposledním úderem a to očekávání, kolik bude třeba matchbolů.. A stačil jeden, to je znak šampionek
Reagovat
Liverpool22
Reagovat
Blondie
Už jsem viděla - pecka zápas, který pokazilo podomí o výsledku, holt to ty emoce ukradlo.
Ale jinak by to bylo na infarkt :D

Ještě jednou velká gratulace Linde, alespoň QF jí moc přeji. Byť přes milou Elinu
Reagovat
Blondie
povědomí. Jsem unavená :D
Reagovat
frenkie57
Ta se mně tou angažovaností v otázce účasti ruských tenistek totálně zprotivila. Doufám, že jí Linda vykostí.
Reagovat
Liverpool22
2:1 pro Lindu
Reagovat
Blondie
Já za to Elinu nesmírně oceňuji.
Reagovat
NovacekTP
Tak ještě to finále
Reagovat
Liverpool22
Reagovat
Pergolek
Tak poraďte jak to udělat. Do půlnoci nezaspím a tenis začíná de facto ve 3:00 zápasem Kostyuk. Takže buď jít spát na 3 hodiny a vstát, nebo nejít spát vůbec. Ale v 15:00 zítra je domluvená procházka s holkou v rámci rande z Tinderu. Tak nevím co bude lepší.

Ale považte, takové zápasy nemůže tenisový fanoušek zaspat:

Fritz vs Tsitsipas
Sinner vs Khachanov
De Minaur va Rublev
Kostyuk vs Timofeeva
Andreeva vs Krejčíková

Reagovat
Serpens
Stačí si dát bacha na informace a sledovat ráno pěkně ze záznamu jakoby živě
Reagovat
aligo
Když poslouchám rozhovory a čtu přepisy rozhovorů všude na internetu, tak mě na Ize vždycky strašně mrzí, jak ona není vůbec schopná a ochotná přiznat kvalitu svých soupeřek. Když prohraje, tak vždycky řekne něco ve smyslu, že ona nehrála dobře, že jí něco vadilo, že něco měla dělat jinak apod.. Nikdy neřekne, že soupeřka hrála dobře a že na ni prostě neměla... Vždycky prohraje jen kvůli sobě, což je fakt smutné Přitom dnes nehrála vůbec špatně, řekl bych že hrála dobře, jen ji prostě agresivní a dlouhé údery Lindy nepustily k její hře, Ale to ona říct neumí prostě. Pak to trochu sráží celkový obraz hráčky.. I Serena tohle ovládala, i když hrála blbě, tak vždycky vyzdvihla nějaký skutečný aspekt daného zápasu, který soupeřka dělala dobře a čím ji zápas znepříjemňovala.
Reagovat
darek.vrana
Vždyť říká "ona hrála velmi aktivně", "bylo těžké odhadnout její servis, má podobný styl jako Sabalenka nebo Rybakina", to mi přijde docela jako uznání.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
Reagovat
vavrinec
Ale to je realita, Iga prohraje jen pokud nehraje svoje maximum nebo něco tomu blízkého. Pokud je v top formě, tak je pro zbytek světa zcela nehratelná.
Reagovat
George_Renel
Taková realita se ovšem dá napsat o deseti dalších.....
Reagovat
Fandina
Komentátor Eurosportu konstatoval, že dva neúspěšnější tenisoví trenéři jsou v její loži. Souhlasím a doufám, že jak tu někdo psal, KoKr snad na Svitolinu něco vymyslí, protože ona bude velmi těžkou soupeřkou a také doufám, že Linda se nenechá její hrou nějak vyprovokovat, protože ona všechno vrátí a málo kazí. Moc držím palce.
Reagovat
Fandina
dva čeští nejúspěšnější ... oprava
Reagovat
NovacekTP
Reagovat
Liverpool22
Reagovat
Kandinsky1
Mohla Australanům připomenout, jak jí loni ostudně nedali WC.
Reagovat
farr
Jo to bylo sprostý, dávají WC kdejaký nicce a na Lindu se doslova vykašlali, to bylo hodně smutný, ale což tohle je parádní zadostiučinění. Vytři jim zrak Lindo a vyhraj to tam celý haha.
Reagovat
Sinuhet1
https://www.idnes.cz/sport/tenis/noskova-australian-open-swiatekova-svetova-jednicka-vyhra-ohlas.A240120_130016_tenis_ikuc
Reagovat
Dobry-den
Gratulace Lindě.
Teprve teď jsem to dokoukal ze záznamu, výsledek jsem věděl, ale nešlo tomu uniknout. :)

Linda zvládla zápas skvěle nejen herně, ale i mentálně. Iga měla daleko ke své top formě, to je jasný, ale i tak je zatraceně těžký proti ní zápas dotáhnout do vítězného konce. Přesvědčila se o tom např. Muška nebo předevčírem Collinsová. Linda se ale nelekla, druhý i třetí set dopodávala, to by spousta hráček nezvládla. To je podle mě důležitější než to, že někdo hraje 95 % zápasu skvěle. Silná hlava je větší zbraň než jakýkoliv tenisový úder a tady je prostě Linda lepší než většina hráček. :)

Skalp světové jedničky po obratu, to je prostě senzace, ale chtělo by to něj navázat.
Snad nepřijde po životním skalpu výbuch, ale i proti Svitolinové bude outsiderkou, takže znovu může jen překvapit. :)
Reagovat
Kandinsky1
Hlavně obdivuhodně zvládla když ve třetím setu za stavu 5:4 při podání prohrávala 0:30
Reagovat
Mony
Servis je velká zbraň
Reagovat
gocii
Daleko do top formy mozna, jenze ona zas na tvrdem povrchu jen 2x došla do čf. Na AO jen jednou přešla osmifinale. To neni nahoda.
Reagovat
Nola
Iga hrala na AO aj semi v roku 2022, kde ju porazila Collins, jej AO proste nesedi, ona je vlastne Rafa v sukni, raz AO urcite vyhra, aj Rafa ho dokazal odvladnut, ale bude musiet hrat trochu inak, ako dnes povedal Mats, musi zmenit FH .......
hrala podla mna velmi slusne, to nebolo o neforme, ved predtym excelovala na United Cupe, proste narazila na typ superky, ktory jej na rychlom povrchu nesedi, ak by schytala los Coco tak by nemala problem, mozno az v semi
Reagovat
aape
pravda, dnes mi opravdu chvílemi Rafu velmi připomínala..
Reagovat
Liverpool22
Může to být i klimatem - přeci jen pro Evropany jsou podmínky na AO či USO složité. Tam hraje roli více faktorů, klima, povrch, zda se hraje u moře/oceánu, nadmořská výška.....Jednou o tom mluvil Federer, že tuším Bellucci vždy ožil ve vyšší nadmořské výšce např. Gstaad, Quito, Madrid....
Reagovat
Patik
Teeeda.. Paráda gratulujem.. Ako tu už niekto ale písal treba ostať nohami zase pri zemi turnaj pokračuje.. Aj keď myslím si ze v ďalšom kole vyletí a uhra dva gemy nie preto ze bude slabá ale ten plameň proste zhasne bude spokojná pravdepodobne a bude ešte hlavou v predošlom úspechu.
Reagovat
aape
jen dva gemy proti Svitolině? To zas trochu přidej, zas tak geniální tenistka matka není
Reagovat
Liverpool22
2:1 vyhraje Linda
Reagovat
SydneyOpen
Každopádně několik hodin po takovém bomba výsledku bych tu čekal víc příspěvků.... kde jsou ty časy kdy po nějaké prohře Petře na GS tu bylo i tisíc příspěvků xD
Reagovat
Kandinsky1
Prohry Kvitové holt udělaly větší radost než dnešní výhra Noskové
Reagovat
com
Reagovat
Blondie
Oprava: Prohry Kvitové holt NĚKTERÝM PODIVNÝM INDIVIDUÍM udělaly větší radost než dnešní výhra Noskové
Reagovat
horska.kraslice
Možná, že to více lidí má jako já: na nový TP se mně prostě moc nechce. Je mně nesympatický. Na starém TP jsem si ráda četla téměř denně, kdežto na ten nový chodím jen výjimečně......
Reagovat
darek.vrana
Reagovat
Mony
Jde o zvyk
Reagovat
darek.vrana
Nejde. Už je to dlouho a nic.
Reagovat
horska.kraslice
Přesně.
Reagovat
poutnik
Reagovat
EllNino
Skvělé!!

Linda je moje nejoblíbenější teenagerka hned po Lucce Havlíčkové, ale tohle jsem teda nečekal :)

Tak ještě 4x :))
Reagovat
bardunek666
Svitolina, stejně jako většina Ukrajinek (snad krom Baindl), je mi silně nesympatická. Takže Lindo, musíš! :D
Reagovat
NovacekTP
smile smile
Reagovat
Blondie
Mně je sympatická převelice, nestát jí v cestě Linda, přeji jí finále.
Takhle smolík :)
Ale alespoň nebudu úplně smutná, pokud se to Lindě nevyvede.
Reagovat
annah
Reagovat
vladka
Reagovat
Mony
Iga povídala po zápasech, že se na tuto sezónu hodně dobře připravovala a že hodně věcí zlepšila , proto je překvapení že se nedaří , ale podle mě je to podobný případ jako KrejSin , tedy že se soupeřky na ní dokážou dobře připravit a využít její slabiny. Víme , že Iga je skvělá v pohybu do stran v celé obraně z úhlů a není také její předností agresivní přetahovaná. Proto smekám před Lindou a jejím týmem, že se naučili tyto přednosti Igy eliminovat. To plati i pro nechytatelné údery po lajnách, které ani Iga nemůže stíhat.
Reagovat
Pergolek
Škoda, že nezlepsila i forhend. Forhend má v této době lepší i Niculescu.
Reagovat
NovacekTP
smile
Reagovat
Sinuhet1
chtelo by to zustat nohama na zemi, sice porazila jednicku, ale Svitolina ji klidne muze porazit, dokonce to tak casto byva, ze po porazce favorita v nasledujicim kole tenista vyleti
Reagovat
Pergolek
Hlavně jde o to, že Svitolina hraje stejný tenis jako ona. Tady rozhodnou zkušenosti. Navíc Svitolina uběhá skoro vše a neudělá tolik chyb co Swiat przesylek.
Reagovat
Kandinsky1
Proto jsem rád, že bude hrát se Svitolinou, která bude favoritkou, a Linda tak opět nemá co ztratit a může hrát uvolněně. S Golubic by byla naopak favoritkou, takže by musela vyhrát, což by ji mohlo svazovat.
Reagovat
Sinuhet1
Reagovat
Sinuhet1
ja sem to myslel hlavne na ty zdejsi komentare, ktere uz Lindu vidi ve finale
Reagovat
Kandinsky1
Z top10 nepostoupil do osmifinále jen jeden tenista a hned 7 tenistek
Reagovat
Mony
Z prvních 17 nasazených přežily jen čtyři .Buďme rádi, že je mezi nimi Bára
Reagovat
Mony
Hezká cesta Lindy do Finale AO-
Svitilona, Jestremská, Kalinskaya!
Tam už ji může zastavit Bara
Reagovat
com
jen aby to nedopadlo tak, ze po skalpu svetovy jednicky ji sejme mamina na matersky
Reagovat
Mony
Věřím, že KoKr na maminu zase něco vymyslí..proto Kotyza priletel
Reagovat
Liverpool22
Stačí zavolat Maky - ta ví
Reagovat
Liverpool22
V horní části pavouka si přeju čtvrtfinále Linda - Vika a Anna - Zheng - myslím, že by to takto bylo i spravedlivé. Linda vyřadila no. 1 a zbylé tři mají formu a hrají pěkný tenis. Paolini nebo Dodin to by byla velká haluze. A pak semifinále Linda + Anna
Reagovat
Mony
Jestremské to pořád pálí...a teď dokonce do kurtu
Reagovat
tommr
Po dnešku se Linda v průběžném žebříčku posunula na 34.místo což je její nové kariérní maximum ...
Kdyby porazila Svitolinu a postoupila do čtvrtfinále tak by se v průběžném žebříčku posunula na 28.místo což by mj. znamenalo i nasazení na příštím GS ...
Případnej postup do semifinále by znamenal posun na 22.místo ...
Případnej postup do finále by znamenal posun na 19.místo ...
Případnej zisk titulu by znamenal posun na 10.místo ...
Reagovat
farr
krása a je to počítaný bez ohledu na výkony ostatních soupeřek?
Reagovat
tommr
ty jsem do toho nezapočítával protože by to bylo moc komplikovaný a ve výsledku by to stejně konečný postavení Lindy zhoršilo maximálně o 1-2 pozice ...
Reagovat
Mony
No tak..Baru zrovna predbihat nemusi
Reagovat
Ianny
Nemusí, ale klidně může
Reagovat
Pergolek
Kua, zítra se hraje nejlepší den tohoto AO:

Fritz vs Tsitsipas
Sinner vs Khachanov
De Minaur va Rublev
Kostyuk vs Timofeeva
Andreeva vs Krejčíková

Ale všechno tak brzy Klobouk dolů kdo na to bude vstávat. Smad se něčeho podobného dočkáme i na RG nebo Wimbledonu, což už bude v našem času.
Reagovat
Liverpool22
nyní se začíná až ve 2:00, tak to si hodinku přispíme Snad nezaspím. Amanda s Arynou taky může být pěkný zápas
Reagovat
NovacekTP
eurosport com smile za 650 Kč/rok
Reagovat
jih
"Bylo těžké odhadnout její servis. Má podobný styl podání jako Sabalenková nebo Rybakinová."
Iga není skoupá...
Reagovat
Liverpool22
Ale je to pravda - Linda hraje stylem jako Rybka, Kladivářka, Kvitová, Šarapka.....vabank styl a tohle je určitě cesta na vrchol - k titulu GS. Tyto útočné hráčky mají osud pevně v rukách - obranářky jen čekají zda se ranařky vyhází.
Reagovat
lars
Iga ma 4 GS a asi jich ziska vic jak Marfusa
Reagovat
NovacekTP
Kvitová do toho moc řezala. Linda to je soustředěný tlak.
Reagovat
magnus
Skvelá Linda Nosková hrala fantasticky a zaslúžene postupuje do osemfinále. Tam ju čaká náročná súperka, ale ked zdolala Swiatek dúfam, že zdolá aj Svitolinu.
Reagovat
Sinuhet1
psal jsem, ze aby Linda vyhrala musela by predvest svuj TOP tennis a ona ho ve druhem a tretim setu predvedla
Reagovat
Blondie
Nevidela jsem ani minutu, dala jsem aktivni sobote.
Kazdopadne obrovska gratulace Linde a strasne se tesim, az si to pustim! Jasala jsem a nervovala u Live score ????
Reagovat
Blondie
* prednost
Reagovat
com
postavanim u krajnice E55 se neda rikat aktivni sobota
Reagovat
Blondie
Zase si clovek vydela na Eurosport a pusti si zapas zpetne
Reagovat
Otmar
Ke svým zásluhám na čučení se klidně přihlaste.... 10.1.2024 v 16.30 hod. Měla jste pravdu, tak co?
Reagovat
lars
Mas neomluvenou absenci
Reagovat
Otmar
Nedávno tady kdosi psal, že Iga má letos velmi těžký los...a fakt že jo, ona nerada končí ve 3. kole. Opěvování je dostatek, Linda byla dneska znamenitá, tak zase pozítří!! Blondie, říkala jste, že možná budeme druhý týden čumět...trochu se to urychlilo, já čuměl už dneska.
Reagovat
Blondie
Hrozne rada bych se prihlasila k zasluham, ale myslim, ze o tom cuceni v druhem tydnu to psal nekdo jiny

Slava Linde!!!
Reagovat
Liverpool22
Iga měla fakt brutální los Lindu N. jsem před AO tipoval na černého koně turnaje. Výhoda Lindy je, že hraje agresivně - bum bum tenis + má BIG servis a tak je velká pravděpodobnost, že vykostí např. nějakou favoritku viz. dnes Iga, které agresivní hra prostě nevoní a navíc jakmile je pod psycho tlakem a prohrává, tak je najednou uzlíček nervů což je možné vypozorovat např. v zápasech s Rybkou.
Nyní je horní polovina pavouka hodně otevřená a může se stát všechno - je tam Vika, Anna + nebezpečná Zheng, ale nejdřív musí zvládnout zápas se Svitolinou.
Reagovat
Otmar
Já tipoval úplně blbě...věřil jsem Rybce, černý kůň Pegula, pro Čechy a Češky konec ve 3. kole, ale tam jsem se mýlil rád. Linda hraje velmi ambiciózní tenis, je agresívní jak fretka a na to musí mít nervy jak špagáty....protože při tomto stylu občas pár ran v řadě letí do kopru a je třeba na chvíli ztratit paměť. A mě se zdá, že ona to umí...podává na vítězství nad No.1,prohrává 0:30 a nic...další úder je eso. Z fleku vyjmenuju 10 hráček, které by foukly dvojchybu. Svitolina bude problém, o jo jój. Zatnem pěsti, ne?
Reagovat
Liverpool22
Tak s tím se musí počítat, že při tomto stylu budou i chyby např. v 1. setu hrála dobře, ale blbě se to sešlo a set prohrála. Klíčové bylo, že se dál držela taktického plánu a hrála furt to svoje. Takhle otočila Penko finále RG s Halep - prohrávala, ale furt do toho mlátila a nakonec vyhrála. Dnes Linda velmi podobně - konec 2. setu to byla tenisová lahůdka a jak píšeš konec zápasu opět 0:30 a ona tam foukala eso + přímáky z podání. Linda má na svůj věk hodně kvalitní servis což je zásadní, aby mohla porážet BIG hráčky. Svitolinu musí dát
Reagovat
Mony
Tak Holubička zklamala, Maledivy to asi nebudou ale Thajsko by ještě mohlo být , Pokud to dá aspoň Amanda s Kosťou
Reagovat
tommr
dalo se čekat že Svitolina Golubicovou smázne. Katka s Golubicovou prohrála jen díky vlastní neschopnosti ...
Reagovat
Ronnyx
Linda si zaslouží velkou pochvalu, ta podoba s Kvitovou se nedá zapřít.
K tomu bych přidal, že Petra poprvé světovou jedničku rovněž porazila na grandslamu a taktéž to bylo v 19 letech..
Reagovat
SydneyOpen
a taktéž ve 3. kole, taktéž ve 3 setech, taktéž zápas night session :D
Reagovat
farr
Skvělá paralela
Reagovat
Blondie
Reagovat
jih
The last teenager to defeat the World No.1 at a major was Petra Kvitova, who upset Dinara Safina in the third round of the 2009 US Open at the age of 19. The last teenager to defeat the World No.1 at the Australian Open was Amélie Mauresmo, who defeated Lindsay Davenport in the 1999 semifinals at the age of 19.
...z webu WTA...ty bláho, jdou na mě mrákoty (radši si to přeložte sami, ať to nepokazím)
Reagovat
Mony
České teens jsou prostě Hvězdy
Reagovat
Mony
Obě s Peťou ve 3. kole
Reagovat
NovacekTP
Poslední teenagerkou, která porazila světovou jedničku na majoru, byla Petra Kvitová, která naštvala Dinaru Safinovou ve třetím kole US Open v roce 2009 ve věku 19 let. Poslední teenagerka, která porazila světovou jedničku na Australian Open byla Amélie Mauresmo, která v roce 1999 porazila Lindsay Davenportovou v semifinále ve věku 19 let.
...z webu WTA...ty bláho, jdou na mě mrákoty (radši si to přeložte sami, ať to nepokazím)
Reagovat
lars
Ostapenko Halepovou 2017 ?
Reagovat
Preview.lover
Halep byla tehdy 4. a Ostapenko oslavila 20. narozeniny 2 dny před finále
Reagovat
lars
jo chyba. nezobrazil se mi na novym TP spravny zebrik WTA k tomu finale
Reagovat
Liverpool22
to jsem nevěděl - díky za info.
Reagovat
fandorin78
Takže Iga venku, tenhle GS se tedy moc nepovedl. Aby nedošlo na "prokletí Turnaje mistryň".
Reagovat
tommr
právě naopak je to velmi vydařenej GS. Ještě by to chtělo aby předčasně vypadly Gauffová a Sabalenka a byl by to naprosto dokonalej GS ...
Reagovat
Dave6969
Přesně tak,velká radost že Linda vyřadila pro mě nesympatickou Igu.
Reagovat
Liverpool22
Zítra Amanda zabere Horší to bude s Cori
Reagovat
tommr
Gauffová má jako obvykle ten nejlehčí možnej los ...
Reagovat
Liverpool22
Reagovat
farr
Klasika WTA..., Občas se na GS to tak sejde a nasazené ženy hoří jako papír, tím větší šance pro ostatní udělat skvělé body do žebříčku. Jako nechci bejt nenažranej, ale tím jak si Linda odstranila z cesty NO.1 se jí tam otevírá teda pavouk no 19,18 Svitolina, Azarenka jako ano těžké soupeřky TOP 20(ale nehratelné nejsou řek bych trochu obě za zenitem), tak když už padají jak hrušky proč se nedržet paternu... .Je to smělé přání, ale to SF není až tak nereálné... Hlavně aby Linda ustála ten sic dílčí , ale obrovský úspěch a pokračovala dál jako dneska . Budu držet palečky
Reagovat
tommr
nejtěžší soupeřku dneska vyřadila, v případném osmifinále a čtvrtfinále by narazila na sice těžký ale hratelný soupeřky a kdyby se dostala až do semifinále tak by se mohla dokonce považovat za mírnou favoritku na postup do finále ...
Reagovat
farr
Tak tak vidím to podobně (i když je to dost odvážný teoretizování a každý zápas je vždy jiný, ale nezapomenout, že Linda nemá žádné zkušenosti být takto daleko na GS, já bych byl rád kdyby se aspoň v dalším kole přiblížila dnešnímu výkonu a jak to dopadne to už se nechám překvapit.
Reagovat
Liverpool22
Přesně tak - nyní je to hodně hratelné, ale nejdřív je potřeba vykostit Svitolinu - snad se inspiruje Maky, která jí vyřadila na W
Reagovat
farr
Reagovat
lars
Zapas s Gaelinou muze byt tezsi nez s Igou
Reagovat
tommr
taky si to myslím. Svitolina bude úporně vracet a nutit Lindu k chybám. Navíc po výhře nad favoritkou přichází obvykle menší útlum ...
Reagovat
Liverpool22
Toho se taky trošku bojím, aby Linda po velkém úspěchu v dalším kole nezvadla - no uvidíme - vzájemné zápasy 0:0 - takže nečitelné
Reagovat
Ondra979
jak vidite Krejcu proti rusande? ja se obavam, ze rupne..ale hrozne rad se spletu..snad se kousne a neda ji nic zadarmo
Reagovat
Mony
Ruska je kurzové favoritka, ale jestli se Krejčae povede rozjet, tak má velkou šanci.. rozhodně žádná turovka
Reagovat
Liverpool22
Věřím, že postoupí Bára. Mirra už tady málem vypadla a zatím to má jak na horské dráze - ještě je hodně mladá. Vzájemné zápasy mluví sice proti Báře, ale na Wimbledonu skrečovala kvůli zranění kotníku a podle jednoho zápasu nelze nic odvozovat.
Reagovat
Ondra979
tak aspon neco, me prijde, ze ten kurz je zase trochu moc vychyleny ve prospech rusky, vidim ji jako lehkou favoritku, ale doufam, ze neuspeje
Reagovat
Mantra
a Krejča už se odhlásila z mixu
Reagovat
Mony
Reagovat
Mantra
Tak jsem to prohlédnul a já z těch co podle mají reálnou šanci, budu fandit Gauff
Reagovat
Serpens
Ta sympatičtější dvojice (I díky Lindě) už je venku, bohužel zůstala tam ta dvojice krajně nefanditelná Gauff a Sabalenka
Reagovat
farr
Souhlas, loni jsem se ve finále USO náramně škarohlídsky bavil(hrozný zápas a bizár) a poprvý a doufám na posled fandil Kolchoznici, jelikož protekčního spratka a USA fans fakt hodně nemusím.
Reagovat
vladka
Reagovat
Kandinsky1
Reagovat
Kandinsky1
Nosková je druhá nejníže nasazená tenistka se kterou Svátková vypadla na GS od roku 2020. Níže byla jen loni ve Wimbledonu Svitolina.
Reagovat
lars
Gaelina by se nemela brat do uvahy, protoze se loni vracela po matersky
Reagovat
tommr
a není Linda taky první mladší tenistka která Swiatekovou porazila?
Reagovat
Kandinsky1
Na GS ano.
Reagovat
ladinec
Najdu někde záznam?
Reagovat
Liverpool22
skoro všechny zápasy najdeš na youtube - sestřih tam bude určitě a možná i velká část zápasu
Reagovat
ladinec
Děkuji,asi špatně hledám.
Reagovat
Liverpool22
musíš počkat až to tam někdo hodí - zatím je tam toto:

https://www.youtube.com/watch?v=JZPiIl6M4NQ

anebo nově tady sestřih:

https://www.youtube.com/watch?v=SHUmrpCxDI0
Reagovat
Krisboy
Tak to tam vyhraj celýýýýýýý!!!!
Reagovat
Dave6969
Kéž by
Reagovat
hluuusa
Je to klidas. A tech es. Proti nejlepsim hraje sve nejlepsi. Tohle je proste bomba.
Reagovat
mahycek
Linda Nosková
Reagovat
Kandinsky1
Na bbc.com je to teď jedna z hlavních zpráv.
Reagovat
dadaft
prostě super
Reagovat
Liverpool22
LINDA dnes neskutečný zápas z jiné tenisové galaxie. Do zápasu šla s jasným taktickým plánem - hrát agresivně, přetlačit Igu a po servisu to hrát na jeden, dva údery - prostě bum bum tenis. Na konci 2. setu tento plán začala plnit, kdy to tam neskutečně sázela a Igu vystřílela
A konec zápasu to hodně připomínalo Kvitovou - BIG servis a hotovo.

Dlouhodobě tvrdím, že Linda má obrovský potenciál vyhrávat GS tituly - minimálně 1-2 GS tituly urve - má prostě ten X-factor - hraje instinktivně, agresivně.....

Na závěr bych také pochválil trenéra Kotyzu - jeho rukopis tam byl dnes jasně vidět Linda byla výborně mentálně nastavená, měla herní plán, který na kurtu dokázala naplnit a proto zaslouženě postoupila
Reagovat
Mony
Reagovat
jih
Jo, má fakt dokonalou hlavu! A i hezkou.
Reagovat
aape
Reagovat
Alexandris
Já bych pochválil trenéra Krupu , to je totiž její trenér.
Reagovat
Mony
Myslím, že oba mají poloviční úvazek, střídají se na cestách.. teď jsou výjimečně oba
Reagovat
Liverpool22
Jasně Krupu taky chválím, ale prostě faktor Kotyza sehrál významnou roli. Doufám, že Linda neudělá chybu jako Plíšková a nebude měnit trenéry při prvním nezdaru či krizi.
Reagovat
Mony
Rozhodně lepší naše trenérské špičky než nějaký Béčka v Americe , Jak loví Fruwirtovy sestry
Reagovat
Liverpool22
Česká povaha je specifická a např. ani angažmá Martinez u Bouzkové jsem nepochopil.
Reagovat
Mony
Trenér hlavně musí poznat, co ta holka potřebuje, jak rozvíjet prednosti a vylepšit slabiny..
Ne jen trénovat podle šablony.. to u holek nefunguje..proto jsou tak uspesni otcové..
Reagovat
Liverpool22
A taky je potřeba se empaticky nacítit na psychiku konkrétní holky např. Kvitové by zahraniční trenér neseděl - ona občas netrénovala, potřebovala spíš relaxovat.....Prostě tenis je hodně o psychice, hlavě.....a proto nevěřím, že Martinez udělá s Maruškou nějaké zázraky......
Reagovat
Mony
Třeba si spolu sednou
Reagovat
frenkie57
Podezřívat Marii, že potřebovala lektorku španělštiny,aby se v ní zdokonalila a současně,aby ji tu a tam poradila s tenisem.
Reagovat
jih
Já su tak šťastné!
Reagovat
hluuusa
Reagovat
Kandinsky1
To je dobře, Franto
Reagovat
Dave6969
Bravo Lindo konečně jsi ji vyřadila
Reagovat
Kandinsky1
Hustý
Reagovat
George_Renel
Trenérské duo KoKr může slavit.
Reagovat
Alexandris
Pokud je z toho trenérského dua přítomen jen Ko , pak to bývá utrpení napohled
Reagovat
Mantra
Ko = ko
Reagovat
Blondie
KoKr
Bozi
Reagovat
Ondra979
jak vidite dalsi kolo, zalezi kdo postoupi samo, ale bude to uplne jine, uz nebude vylozena outsiderka a jiny styl hry, takze nelze cekat automaticky postup, je to osidne..
Reagovat
Esgalnor
Bude to tezky a proti Svitoline bych ji moc neveril. Prohrat dalsi zapas po takovy vyhre je docela beznej prubeh.
Reagovat
Ondra979
jj docela casto se to stava..tak treba se to tentokrat nestane, ale cekat skoro automaticky postup by nebylo dobre..
Reagovat
aape
a kdo jí věřil proti Ize
Reagovat
NovacekTP
smile
Reagovat
Alexandris
Samozřejmě jsem ji věřil, dá se to ověřit
Reagovat
elsky
Souhlas
Reagovat
Alexandris
Lepší proti Svitoline než proti Golubic
Reagovat
Mony
Korunu tomu dalo ještě, ze musela Linda otáčet, to ještě na výkonu přidává
Reagovat
NovacekTP
Gratulace Lindě smile. Vyhrála zaslouženě. Igu přečetla a Iga chytla nerv a bylo. smile
Reagovat
Liverpool22
přesně tak.
Reagovat
Esgalnor
Fantasticky, neveril jsem tomu cely zapas, ale Linda to zvladla skvele. Potvrdit to v dalsim kole bude hodne tezky, ale uz ted ma splneno.
Reagovat
Liverpool22
Linda je na vlně - navíc horní část pavouka se hodně vyčistila
Reagovat
aape
Linda dnes skvěle
nerozklepala se z šance a ukázala,
že světová jednička nemusí být překážka
tak ať se daří dál!
Reagovat
Liverpool22
Reagovat
Jan
Reagovat
Pe3k
Bravo Linda! Ani česká vlajka tady není
Reagovat
aape
jo emotikony nestojí za nic
Reagovat
NovacekTP
důležitá je ukrajína smile
Reagovat
aape
nebuď trapnej
Reagovat
aligo
Co to zase meleš?
Reagovat
Krisboy
Klid, všichni přece dávno vědí, že je to totální id.iot.
Reagovat
SydneyOpen
Wow, upřímně jsem docela i věřil, Linda se umí vybičovat k velkým výkonům a Linda je v plném boji i účast v Paříži! Velká gratulace, jinak občas v tom výrazy Lindy vidím Ester Ledeckou :D
Reagovat
Liverpool22
Máš pravdu - já si furt říkal komu je podobná. Na kurtu hraje jak Kvitová a podobná je fakt Ledecké
Reagovat
tommr
Linda je hezká holka což se o Ledecký při vší úctě k ní říct nedá ...
Reagovat
jih
Reagovat
Ondra979
no tak Linda fakt super, ted by to bylo dobre potvrdit...mozna by to mohla byt nahrada za Petru..fakt umi hrat "bomby"...a jeste ma spoustu casu se zlepsovat
Reagovat
aape
mohla by, má slušnou ránu i skvěle umístěnou, když se daří
Reagovat
Liverpool22
Ano - nová Kvitová
Reagovat
jih
Ale to není úplně fér...nová Kvitová ...Linda je jedinečná.
Reagovat
Carloss
jak Linda podávala na vítězství, tak jsem nevěřil, že to dotáhne do konce, ale dala to. Iga ale hrála velmi špatně.
Reagovat
Ianny
Neřekl bych, že Iga hrála velmi špatně, ale Linda hrála skvěle a právem ji skolila. Hlavně ať ji to nabudí k dalším skvělým výkonům
Reagovat
A211
Velká Gratulace Lindě N k vítězství jen tak dál a přidávat (Zátopek). Hodně expertů vyhořelo.
Reagovat
HAJ
Velká gratulace Lindě. Když podávala na vítězství za stavu 0:30, Tak se nesložila. Super.
Reagovat
HAJ
Velká gratulace Lindě. Když podávala na vítězství za stavu 0:30, Tak se nesložila. Super.
Reagovat
Mony
Hlavně, že tam Kotyza neletel nadarmo
Reagovat
NovacekTP
smile no měl radost a já taky
Reagovat
bardunek666
Linda to zvládla opravdu skvěle, udržela nervy. Je to určitě velké vítězství, snad ještě nějakou výhru tady přidá. Gratuluji.
Furt se tady mluví o mladých Ruskách, jak porážejí favoritky. Jsem opravdu rád, že Linda nestojí v koutě a taky si připsala cenný skalp a taky nahradila to zklamání z brzkého vypadnutí většiny našich hráček. :)
Reagovat
urbanlibor
Super
Reagovat
Liverpool22
Reagovat
Mantra
Je to skvělý úspěch!

Jen mi to kazí tu otevřenou cestu Sábě a spol...
Reagovat
annah
Tak tak. Iga dávala větší naději, že turnaj nevyhraje ječici obryně. Ale snad někdo Arynu zvladne a pak uz je mi jedno, kdo u klokanů vyhraje. Nejlepe Linda nebo Bara.
Reagovat
aape
Reagovat
Ondra979
to jo, jestli to nekomu nepreju, tak rusandam, nebo te ujecene ktera je ted bez debat favoritkou cislo jedna..no treba narazi ale ted tomu moc neverim
Reagovat
aape
tak to bude muset vzít na sebe Krejča, pokud přejde přes tu přechválenou rusandu,
vzpomenout si na to, že Sábu už porazila, a poslat domů
Reagovat
Ondra979
to bylo fajn, ale tady vypada Saba temer nezastavitelne, je to jeji povrch..tady bych Krejce moc neveril, ale v tenise je mozne vse tak uvidime
Reagovat
Mony
Teď ještě Anisimová Sábu a Golubičová "největší navrat roku "...
A můžu na Maledivy. Kurz 606
Reagovat
farr
Reagovat
aape
Reagovat
Mony
Ještě vlastně Kostuk tu Timofejeku..tohle kdyby to zkazila, tak bych se musel zahrabat
Reagovat
Liverpool22
mám to stejně
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist