Zklamaný Gremelmayr vyřadil Safina, v semifinále vyzve Roddicka

9. 8. 2008, 08:33
Aktuality 0
ATP LOS ANGELES - Bývalá světová jednička Marat Safin prohrál ve čtvrtfinále turnaje v Los Angeles s německým tenistou Denisem Gremelmayrem. Pátý nasazený Rus sice získal první set 6-3, ale následně prohrál 3-6 2-6 a musí dál čekat na turnajový titul. Ten získal naposledy v roce 2005, kdy triumfoval na Australian Open.
Denis Gremelmayr

Denis Gremelmayr, jemuž patří ve světovém žebříčku 89. místo, se ve svém třetím semifinále v kariéře utká s nejvýše nasazeným Američanem Andym Roddickem. Nejvýše nasazený hráč ztratil jen čtyři gamy s Francouzem Marcem Gicquelem.

Německý tenista si postupem mezi nejlepší čtveřici v Los Angeles alespoň částečně vynahradil zklamání z neúčasti na olympijských hrách. Do Pekingu se sice kvalifikoval, ale jeho místo zabral krajan Rainer Schüttler, který si start na hrách vymohl u sportovní arbitráže.

Druhou semifinálovou dvojici tvoří turnajová šestka Američan Mardy Fish a třetí nasazený Juan Martin del Potro. Devatenáctiletý Argentinec potvrzuje skvělou formu, která mu v červenci vynesla první triumf v kariéře ve Stuttgartu a následně i vítězství v Kitzbühelu. Ve čtvrtfinále v Los Angeles zdolal Američana Amera Delice a připsal si dvanáctou výhrou po sobě. Fish postoupil po výhře dvakrát 6-4 nad Florentem Serrou z Francie.

ATP LOS ANGELES (USA, tvrdý povrch, 475.000 dolarů) - sobotní výsledky:

Dvouhra - čtvrtfinále:
Roddick (1-USA) - Gicquel (Fr.) 6-3 6-1
Del Potro (3-Arg.) - Delic (USA) 7-6(6) 6-2
Gremelmayr (Něm.) - Safin (5-Rus.) 3-6 6-3 6-2
Fish (6-USA) - Serra (Fr.) 6-4 6-4

Semifinálové dvojice:
Roddick - Gremelmayr, Del Potro - Fish.

TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist