Zmožená z náročných tréninků i boxu. Martincová přesto neváhala a na Štvanici ráda nastoupila

4. 6. 2020, 20:47
Aktuality 2
Z plného tréninku a navíc zmožená i po pondělním boxu kývla Tereza Martincová na to, že naskočí jako náhradnice do turnaje na Štvanici. Nechtěla si nechat ujít šanci zahrát si s domácí špičkou a přes únavu ji využila dokonale. Po dvou výhrách postoupila do finále antukového LiveScore Cupu.
Profily hráčů
Tereza Martincová (© Instagram)

"Rozpadám se, jsem úplně vyčerpaná a kožená, ale jsou tady naše nejlepší holky, tak mi to nedalo si to zkusit. Říkala jsem, že tuhle příležitost zahrát si s takovýma holkama neodmítnu. K takovýmhle zápasům se dostávám těžko," řekla 133. hráčka světa, jež na turnajích okruhu WTA musí absolvovat kvalifikace.

U Negrelliho viaduktu si díky záskoku za zraněnou světovou osmnáctku Markétu Vondroušovou připsala na konto skalp Kristýny Plíškové (69. WTA) a překvapivě i světové šestadvacítky Karolíny Muchové, kterou zdolala za dvě hodiny a dvacet minut. V kariéře porazila lepší hráčku jen jednou, před třemi lety zdolala Francouzku Caroline Garciaovou, která tehdy v Gstaadu byla dvacítkou. "Ale já to žebříčkově úplně nehodnotím, neřeším, jelikož každá holka má svoje kvality," podotkla Martincová.

Pyšná na sebe může být především z pohledu odolnosti. "Jo, že jsem to vydržela. Když jsem šla na zápas s Muchovou, tak jsem se modlila, abych aspoň něco předvedla, aby to nebylo tragický, protože jsem se cítila koženě," řekla Martincová.

Jelikož s účastí nepočítala, tak normálně trénovala. A dávala si pořádně do těla. V pondělí zkusila poprvé box. "Jak máme teďka volnějc, tak se dají využít jiné aktivity. A musím říct, že to byl slušnej záhul. Z toho jsem se dostávala dlouho."

Nešetřila se ani tenisově. V úterý hrála podle svých slov čtyři a půl hodiny. Ve středu další dvě a půl a teprve poté dostala nabídku nastoupit, a to hned vpodvečer. "Nevěděla jsem, jestli jsem ready, ale využila jsem šanci si zahrát dobré zápasy a zvláště v téhle době," řekla s připomínkou, že světové turnaje se kvůli koronaviru nehrají.

Oba zápasy, s Kristýnou Plíškovou i s Muchovou, měly divoký průběh. Skóre se přelévalo ze strany na stranu. "Měla jsem výpadky, protože jsem cítila, že se trošku rozpadám, ale snažila jsem se nepřipouštět si to. Je pro mě cenné hrát zápasy s takovejma holkama. Snažila jsem se v sobě najít síly, abych to dohrála," řekla Martincová.

Nebála se, že by se mohla zranit. "Jsem taková, že se snažím hrát za každou cenu. Mám namožené tělo, ale nejde to do zranění, to už poznám," ujistila a přiznala, že si pomáhala i energetickými nápoji. "Potřebovala jsem se nakopnout, tak jsem do sebe lila kafe a redbully. Mám jich v sobě asi pět, takže dneska asi neusnu."

Má ale čas se na finále nachystat. Hrát o titul bude v sobotu od 17:00. "Den volna si dát nemůžu, protože bych zatuhla. Půjdu si na půl hoďky zahrát, vyťukat se, vyšvihat, protože v konci jsem to všemožně tahala," řekla Martincová.

Doufala, že by si ve finále mohla zahrát s Karolínou Plíškovou. S českou jedničkou se potkala loni na US Open a prohrála ve dvou tie-breacích. "Budu hrát míč po míči. Nemám ráda slovo 'užívat si', přece jen jdete na kurt s tím, že chcete vyhrát. Ale přece jen, abych si zahrála s Kájou, tak nevím kolika kvalifikačními koly si musím projít."

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

2
Přidat komentář
dadaft
Myslím, že Tereza je jedna z těch, která na covidovou pandemii dost doplatila -- tento rok měl být tím, kdy se dostane do top 100 a na delší čas se v ní usadí.
Reagovat
tommr
na to aby se Tereza utkala na GS v prvním kole s Karolínou (nebo nějakou jinou nasazenou Češkou) musí na všech GS vyhrát vždy tři kvalifikační zápasy. Není to sice nic lehkýho, ale ani nic nemožnýho což potvrzuje právě fakt, že se jí to na posledním USO povedlo. Na ten jejich zápas si ještě vzpomínám a nebylo to trochu překvapivě pro Karolínu nic jednoduchýho, protože i když vyhrála ve dvou setech tak v obou musela jít přes tiebreaky ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist