Znovu vítězný vstup do turnaje. V Hobartu Bouzková začala výhrou nad Golubicovou

9. 1., 07:02
Aktuality 4
WTA HOBART - Marie Bouzková (25) zahájila vítězstvím i druhý turnaj v nové sezoně. V tasmánském Hobartu si znovu po dvou měsících poradila se Švýcarkou Viktorijou Golubicovou (31), kterou porazila 6:2, 6:4 a vzájemnou bilanci upravila na 3:1. O již druhé letošní čtvrtfinále si pátá nasazená Češka zahraje s kazašskou kvalifikantkou Julií Putincevovovou (29).
Marie Bouzková si znovu po dvou měsících poradila s Viktorijí Golubicovou (© AFP)

Bouzková – Golubicová 6:2, 6:4

Marie Bouzková se v loňské sezoně dlouho trápila. Černé období zlomila až postupem do osmifinále Wimbledonu a na podzim v Nanchangu ji dokonce třikrát dělil jediný míček od druhého triumfu na okruhu WTA.

A na povedenou druhou polovinu loňské sezony, v jejímž závěru vyhrála 7 z 9 zápasů, navazuje i na začátku roku 2024. Minulý týden v Aucklandu došla do čtvrtfinále dvouhry a finále čtyřhry s Bethanií Mattekovou-Sandsovou a jen o dva dny později slaví vítězný vstup do dalšího turnaje WTA 250 v Hobartu.

Pětadvacetiletá Češka si na úvod poradila s Viktorijí Golubicovou. Jen dva měsíce poté, co ji přehrála v Billie Jean King Cupu, zvítězila 6:2, 6:4 a ve čtvrtém vzájemném souboji si připsala třetí výhru.

Bouzková během zápasu přišla o podání pouze v úvodu druhé sady, kdy prohrávala už 0:3. Nepříznivý vývoj ovšem dokázala otočit a po 95 minutách našla cestu k vítězství.

Příští soupeřka utekla z 0:6 a 0:4

O postup do čtvrtfinále a překonání loňského výsledku si 35. hráčka světa Bouzková zahraje s Julií Putincevovou, s níž loni na podzim prohrála ve dvou setech v Pekingu.

Kazašská kvalifikantka na tasmánském ostrovu odstartovala výhrou 0:6, 7:5, 7:6 nad Italkou Elisabettou Cocciarettovou, přestože prohrávala 0:6 a 0:4 a za stavu 2:5 ve druhé sadě čelila mečbolu. Vývoj rozhodujícího setu otočila z 3:5.

Minnenová – Keninová 3:6, 3:6

První letošní výhru si připsala loňská semifinalistka a šampionka z roku 2019 Sofia Keninová. Americká vítězka Australian Open 2020 si poradila ve dvou setech s Belgičankou Greetje Minnenovou a může se chystat na první vzájemný souboj s domácí Darjou Gavrilovovou.

Výsledky turnaje WTA 250 v Hobartu


Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
misa
Ve 2. kole hraje Ruska reprezentující USA s Ruskou hrající za Austrálii
Reagovat
misa
Maruška se ve druhém setu nadřela. Nejdříve musela dohánět ztrátu 0-3, pak při skóre 2-3 likvidovala brejkbol. Ke konci setu za stavu 4-4 celý následující gem výborně returnovala a šla si pro úspěch. Na konci pak otočila nepříznivé skóre 0-30 při vlastním podání
Reagovat
tommr
Marie odehrála proti nebezpečný soupeřce velmi dobrej zápas a zaslouženě vyhrála. Potěšující je že dokázala vyhrát ve dvou setech i když ve druhým už prohrávala 0:3 ...
V osmifinále jí čeká další nepříjemná soupeřka Putintseva se kterou loni v Pekingu prohrála ve dvou setech i když měla ve druhým setu náskok dvou brejků. Doufám že tentokrát si to Marie pohlídá a Putintsevový tu porážku vrátí ...
Reagovat
lvicek
Maruska ma prijemny zacatek roku, preju ji uspech tento tyden i na AO. Snad se ji pak bude cely rok hrat lepe!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist