Zpět na 'místě činu'. Martincová v kvalifikaci v Petrohradu vyřadila Kr. Plíškovou

28. 1. 2018, 11:12
Aktuality 4
WTA PETROHRAD - Český souboj ve druhém kole kvalifikace halového turnaje WTA Premier v Petrohradu vyhrála Tereza Martincová. Třiadvacetiletá Češka, jež byla loni ve stejné fázi turnaje diskvalifikována, zdolala 3-6 6-4 6-4 nejvýše nasazenou krajanku Kristýnu Plíškovou. O start v hlavní soutěži si zahraje s devatenáctiletou Běloruskou Věrou Lapkovou.
Tereza Martincová

Zítra tomu bude přesně rok, co byla Tereza Martincová ve druhém kole kvalifikace halového turnaje WTA v Petrohradu diskvalifikována za hrubě urážky rozhodčí, byť prý nevhodná slova pronesla jen směrem do publika ke své kamarádce.

Třiadvacetiletá Češka se letos do Ruska nebála vrátit a za 'odvahu' může být odměněna. V Petrohradu totiž zvládla dvě ze tří kol kvalifikace a jediná výhra ji dělí od postupu do hlavní soutěže podniku WTA Premier. 

Po včerejší hladké výhře nad domácí Anastasií Frolovovou si dnes Martincová poradila s favorizovanou krajankou Kristýnou Plíškovou. S nasazenou jedničkou sice prohrála první set, ale vývoj otočila a zvítězila 3-6 6-4 6-4. O dva roky starší soupeřce tak vrátila téměř sedm let starou porážku z domácího klání ve Vendryni.

V závěrečném třetím kole kvalifikace se Martincová střetne s vítězkou dívčího Australian Open 2016 Věrou Lapkovou. S devatenáctiletou Běloruskou jediný vzájemný souboj loni v kvalifikaci US Open vyhrála ve dvou setech.

WTA PREMIER PETROHRAD
los dvouhrylos čtyřhry |

V hlavní soutěži s dotací 799.000 dolarů se představí minimálně dvě Češky. Petra Kvitová se při své premiéře na turnaji postaví v prvním kole domácí Jeleně Vesninová (h2h 1-0), Kateřina Siniaková se utká s Chorvatkou Donnou Vekičovou, s níž ve dvou vzájemných duelech ztratila dohromady jen pět gamů.

Nasazenou jedničkou je čerstvá vítězka US Open Dánka Caroline Wozniacká, která se zítra vrátí na post světové jedničky.

• WTA PREMIER PETROHRAD •
Rusko, tv. povrch / hala, 799.000 dolarů
nedělní výsledky (28. 01. 2018)
• Kvalifikace - 2. kolo •
Martincová (ČR) - Kr. Plíšková (1-ČR) 3-6 6-4 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
tommr
pro Terezu by byl postup do hlavní soutěže satisfakcí za ten lonskej podraz, kterej na ní ušili. Docela mě překvapilo, že se po tý lonský zkušenosti do Petrohradu vůbec vydala. Přejít přes Lapko ale bude těžký ...
Reagovat
Torn
škoda, že se zase naše v kvaldě vymlátí...nejdřív na AO, ted tady.:D
Reagovat
dunphy
A proč by se tam nevydávala? Každej není tak upjatej na křivdy jako ty.
Reagovat
turista
No hlavně Kristýna Plíšková by neměla takovéhle zápasy prohrávat. To je skoro ostuda. Martincová přece jenom její kvality nemá.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist