Zraněná Kirilenková v Soulu končí, vyřadila ji Dateová-Krummová

19. 9. 2013, 17:19
Aktuality 0
Japonská veteránka Kimiko Dateová-Krummová si premiérově v letošní sezoně vybojovala účast ve čtvrtfinále turnaje WTA. V boji o něj dnes porazila druhou nasazenou Marii Kirilenkovou, která se poté odhlásila z turanje v Tokiu.
Maria Kirilenková

Zatím největším překvapením podniku v Soulu bylo rychlé vyřazení čtvrté nasazené Kláry Zakopalové. Dnes se s turnajem rozloučila druhá hráčka v pavouku Maria Kirilenková, kterou vyřadila 42letá Kimiko Dateová-Krummová. Stačila jí k tomu pouhá hodina a čtvrt: proti favoritce využila pět ze sedmi brejkbolů a zvítězila hladce 6-3 6-1.

"Maria je silná soupeřka, ale cítila jsem, že má dnes nějaké problémy," řekla po svém postupu Dateová-Krummová. "Nevyběhávala všechny míče, jak to obvykle dělá, takže s ní asi nebylo všechno v pořádku. Moc mě dneska nedostávala pod tlak, takže jsem jen kontrolovala hru až do konce," dodala.

Že není zdravotně v pořádku, Kirilenková krátce nato potvrdila. "Znovu jsem se zranila. Odhlašuju se z turnaje v Tokiu, snad budu v pořádku před Pekingem," napsala aktuální ruská dvojka na Twitteru.

Zatímco turnajová dvojka v Soulu dohrála, nejvýše nasazená Agnieszka Radwaňská si připsala druhou hladkou výhru v řadě. Tentokrát na ni nestačila Španělka Estrella Cabezaová-Candelaová, která za hodinu prohrála 2-6 1-6.

"Nikdy předtím jsem s ní nehrála. Dneska začala dobře, pár prvních her bylo dlouhých a vyrovnaných," řekla po zápase Polka. "Po několika gamech už jsem věděla, co mám hrát, a začala jsem hrát agresivněji."

Rovněž už ve čtvrtfinále je v Soulu domácí divoká karta Su Jeong Jang. Přemožitelku Kláry Zakopalová nezastavila ani Ons Džabeurová, která outsiderce podlehla 6-1 4-6 a 1-6. Osmnáctiletá tenistka je tak první Korejkou v nejlepší osmičce turnaje WTA od roku 2006.

Výsledky - Soul (tvrdý povrch, dotace 500.000 dolarů):
Dvouhra - osmifinále:
A. Radwaňská (1-Pol.) - Cabezaová (Šp.) 6:2, 6:1, Dateová-Krummová (Jap.) - Kirilenková (2-Rus.) 6:3, 6:1, Jang (Korea) - Džabeurová (Tun.) 1:6, 6:4, 6:1.

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist