Zraněná Safinová: V ohrožení je i Australian Open

29. 10. 2009, 17:22
Aktuality 5
Zranění zad, které Rusce Dinaře Safinové nedovolilo dohrát Turnaj mistryň, by pro ni mohlo mít ještě další nepříjemné následky. Letošní finalistka Australian Open prý možná bude muset vynechat úvodní grandslam příští sezony. Asi jsem si po US Open měla dát pauzu, lituje tenistka, která po Turnaji mistryň přijde o pozici světové jedničky.
Profily hráčů
Dinara Safinová

Účinkování Dinary Safinové v Dauhá trvalo pouhé dva gamy. Po nich se Ruska, bojující na dálku se Serenou Williamsovou o tenisový trůn, rozhodla vzdát boj jak o štědrou odměnu pro vítězku, tak o první místo ve světovém žebříčku.

"Je otázkou, jestli na začátku roku budu schopná v Austrálii hrát, protože když jsem mluvila s lékaři, neznělo to moc dobře," tvrdí Safinová. "Takže je možné, že před Australian Open nebudu stoprocentně fit. Možná ho budu muset vynechat."

Větší strach než z možné absence na Australian Open má ale Ruska z toho, jak se zranění bude hojit. "Teď si říkám, že zdraví je přednější. Takže dokud se úplně neuzdravím, dokud se mi úplně neuzdraví záda a dokud nebudu cítit, že jsem úplně bez bolesti, až se nebudu vůbec bát, tak nebudu hrát. Když nebudu mít zdravá záda, tak co nadělám? Můžu letět do Austrálie a odehrát dva gamy a jít k síti potřást soupeřce rukou. To nepomůže," říká světová jednička.

Jak nyní přiznává, záda už ji pobolívají přes čtvrt roku. Lékaři měli dokonce podezření, že utrpěla menší zlomeninu bederního obratle, proto jí doporučili, aby po US Open odpočívala.

"Ale já se hnala za prvním místem, tak jsem bojovala se svým tělem. Bůh ví, možná jsem si po US Open měla dát přestávku. Ale další dva turnaje, v Pekingu a Tokiu, ta bolest ustupovala a už mě to tolik neotravovalo. Takže pořád doufám... Včera jsem dostávala kortizonové injekce, ale už jsem tu bolest nedokázala zvládnout. Cítím ji, i když chodím. Mluvila jsem s doktorem a ten mi řekl: 'Zkus to vydržet'. Taková bolest se ale vydržet nedá. Je všude. Když se ohnu, když se pohnu, když udělám krok."

Komentáře

5
Přidat komentář
smazaný uživatel
Dinaro když nechceš aby tě boleli záda tak musíš nejdřív sundat ten lavor co máš místo pupku a pak by tě záda nebolela .
Reagovat
smazaný uživatel
Nejsem lékař, ale mám obavu, že to nebude tak ani lavór, jako spíš lordóza(nebo něco podobného) páteře, tedy že to schodit nemůže, protože to nebude tuk, koukni se na ní z profilu.
Reagovat
smazaný uživatel
ty máš štěstí Safino bo ty se s toho vylížeš , ty to asi schválně děláš bo se nechceš utkat ze Serenou bo ta by ti asi natrhla řit !!!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
si hlupák!!!
Reagovat
smazaný uživatel
za to ty jsi chytrák !!!!!!!!!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist