Zraněná Serena na Hopman Cupu nenastoupila. Američané bez ní prohráli

4. 1. 2016, 06:44
Aktuality 68
HOPMAN CUP - Serena Williamsová nenastoupila ke svému prvnímu zápasu v nové sezoně. Světová jednička kvůli zánětu v koleni vynechala na Hopman Cupu duel proti Ukrajině, nicméně věří, že už zítra nastoupí proti Austrálii. Američané dnes v Perthu bez své hvězdy nestačili na Ukrajinu, když náhradnice Victoria Duvalová, jež se vrací po vyléčení rakoviny, prohrála s Jelinou Svitolinovou a Jack Sock neuspěl proti Alexanderu Dolgopolovovi.
Serena Williamsová

Serena Williamsová nehrála soutěžní zápas od porážky v semifinále loňského US Open, po kterém předčasně ukončila sezonu, aby doléčila bolavý loket a koleno. V prosinci si během přípravy na sezonu 2016 zahrála pár exhibičních setů v IPTL a těšila se na start nového roku. První zápas si měla zahrát dnes na Hopman Cupu, kvůli zánětu v koleni ale svůj vstup do sezony odložila.

"Jsem zklamaná, že se dnes v Perthu na kurtu neobjevím," oznámila Serena Williamsová krátce před duelem proti Jelině Svitolinové. "Ještě ráno jsem měla v úmyslu hrát, ale bohužel kvůli zánětu v koleni potřebuju odpočinek. Ovšem jsem přesvědčená, že zítra večer budu připravená na zápas proti týmu Austrálie Golg," dodala nejlepší tenistka světa.

V barvách Spojených států tak zahájila zápas proti Ukrajině náhradnice Victoria Duvalová. Dvacetiletá Američanka, která svůj největší zápas vyhrála už v létě 2014, kdy 'porazila' rakovinu, už byla hráčkou Top 100, ale loni odehrála zatím jen pět zápasů a dnes na ní byla znát nerozehranost. 

Duvalová proti světové devatenáctce Svitolinové ztratila pět z osmi gamů na servisu a i když využila dva ze tří bejkbolů, favoritce podlehla snadno 1-6 4-6.

"Je úžasné ji tady vidět, když víte, čím si nedávnu prošla. Mám můj obdiv a věřím, že má před sebou dobrou budoucnost," řekla Svitolinová na adresu Duvalové.

O výhře Ukrajiny pak rozhodl Alexander Dolgopolov. který porazil bez ztráty servisu 6-4 6-2 Jacka Socka. Američané pak už jen snížili na konečných 1-2 na zápasy ve smíšené čtyřhře.

V úterý od 3:00 SEČ se Ukrajinci střetnou s českými tenisty Karolínou Plíškovou a Jiřím Veselým, kteří po prvním kole vedou tabulku skupiny A. Od 10:30 pak nastoupí domácí tým Austrálie Gold Jarmila Wolfeová a Lleyton Hewitt proti Američanům, za které by už mohla nastoupit Serena Williamsová.

Heather Watsonová a Andy MurrayDnes pokračovaly také boje ve skupině B a z úspěšného vstupu do neoficiálního mistrovství světa smíšených dvojic se radovali Britové. Andy Murray a Heather Watsonová, kterou v současnosti trénuje Judy Murrayová, po boji porazili francouzskou dvojici Caroline Garciaová a Kenny De Schepper, jenž nahradil Gaëla Monfilse. 

Úvodní bod pro Brity získal hladkou výhrou Murray, ale Francii pak do hry vrátila Garciaová. Rozhodla tak závěrečná čtyřhra, ve které Britové zvládli rozhodující super tie-break.

"Tie-break byl vzrušující. Myslím, že si ho každý musel užít," komentovala Watsonová.

• HOPMAN CUP 2016 •
Austrálie / Perth, tv. povrch
pondělní výsledky (04. 01. 2016)
• Skupina A •
USA - Ukrajina 1-2
Duvalová - Svitolinová 1-6 4-6
Sock - Dolgopolov 4-6 2-6
Duvalová/Sock - Svitolinová/Dolgopolov 6-2 6-3
Tabulka:

JMÉNO Z V P zápasy sety gamy B
1. Česko 1 1 0 3-0 6-1 44-29 1
2. Ukrajina 1 1 0 2-1 4-2 29-23 1
3. USA 1 0 1 1-2 2-4 23-29 0
4. Austrálie Gold 1 0 1 0-3 1-6 29-44 0
• Skupina B •
Velká Británie - Francie 2-1
A. Murray - De Schepper 6-2 6-2
Watsonová - Garciaová 3-6 7-5 3-6
Watsonová/A. Murray - Garciaová/De Schepper 6-2 5-7 10-6
Tabulka:

JMÉNO Z V P zápasy sety gamy B
1. Austrálie Green 1 1 0 3-0 6-2 48-32 1
2. Velká Británie 1 1 0 2-1 5-3 46-36 1
3. Francie 1 0 1 1-2 3-5 36-46 0
4. Německo 1 0 1 0-3 2-6 32-48 0
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

68
Přidat komentář
BooOoo
zítra začíná první zápas zase Jirka? nebo se to střídá?
Reagovat
VlS
Na stránkách www.hopmancup.com máš rozpis.
Reagovat
EllNino
všichni Češi až na Katku v akci, Tomáš v Doha, Lukáš v Čennaí, Radek v Brisbane, Lucka H. s Bárou v Aucklandu, Petra s Terkou S. a Kája s Jirkou na HC :)
Reagovat
EllNino
*Petra s Terkou S. v Shenzhenu
Reagovat
Frick
Velitel z četníků a vůbec poslední žijící herec z původní četnické šestice. Žijí už jen představitelé nových četníků z 5. a 6. dílu.
Reagovat
freeteepek
Hrál tenis?
Reagovat
Frick
Ne, ale zasáhlo mne to.
Reagovat
sprchon
Hmm a 93 let. Požehnanej věk.
Reagovat
Frick
S tímhle mám celkem problém. Kvůli ostatním hráčkám, kteří si nezaslouží mít v kvalifikaci neadekvátně těžkou soupeřkou.

Spíše bych dával finanční sankce či odečtení bodů.
Reagovat
EllNino
a teď si vem, že by musela hrát kvaldu v Brisbane Madison Keys, kdyby se neodhlásila, to by byla teprv nasrávačka ji chytit :)
Reagovat
Frick
http://holcomb-vedenanet.blogspot.cz/

Pokud jsem to dobře počítal, tak v Šenčenu, Brisbane, Aucklandu a Perthu je celkem 170 míst. Z toho 10 míst zabraly držitelky WCQ/WCMD, daleko od TOP 200, čili to máme 160 míst. A 160 < 200, takže hráčky z konce TOP 200 skutečně mají problém.

Myslím si, že pro ně by se hodila nějaká 50k/75k/100k poblíž Melbourne.

Kupříkladu zle dopadla Bára Krejčíková(188.), která se vypravila do Aucklandu, zřejmě doufaje, že se ještě pro ni místo najde, leč nakonec si tam zahraje jen debla...
Reagovat
freeteepek
Vlastně mě to vůbec nepřekvapuje. Nejprve párty a velké haló. Když jsou Sereny plné všechny sdělovací kanály, tak oznámi, že hrát nemůže. Kvůli zánětu v koleni. Což se jí ale nestalo včera...Jak se chce dát do zítra dohromady? To si taky Lucká Šafářová myslela ve Fed Cupu, že jí ten zánět v zápěstí během pár dnů přejde. Jenomže pak skončila na antibiotikách. Buď Serena svoje problémy dnes jenom předstírá nebo si bude muset dát delší pauzu, aby byla dobře připravená na AO. Naštěstí už jsem vsadil na jiné hráčky:-)
Reagovat
lars
Loni si Serina v 1. zapasu na HC davala kafe
Reagovat
VlS
Možná to kafe zánět zažena, ale bude to muset být opravdu silná káva :-)
Reagovat
freeteepek
Taky si myslím. A řekl bych, že dvojitá nestačí:-)
Reagovat
misa
Problém Lucky není nějaký zánět zápěstí, ale rezistentní bakteriální infekce (podle posledních zpáv zasáhla její klouby) a to zápěstí bylo zřejmě prvním připomenutím, že zářijová nemoc nebyla zdolána.

Serena má zřejmě zánět z opotřebení, což je samozřejmě taky problém.
Reagovat
freeteepek
Předpovídám Sereně začátek konce kariéry. I když o Rafovi jsem si to taky myslel, když tak dlouho marodil s nohou. Je pravda, že se vrátil. Ale hodně ztratil na svém lesku. Nic zlého Sereně nepřeju, ale svou dominancí kazí hru. A jsou jí plné sdělovací prostředky. Koho zajímá, co měla na večírku na sobě? Sorry, ale byly tam hezčí holky:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Můj odhad je, že loňská Serenina sezóna, kdy výsledkově dominovala jako snad nikdy před tím, byla zároveň její labutí písní. Netvrdím, že teď bude všechno prohrávat, ale už nebude tak suverénní, jako dřív.
Reagovat
freeteepek
Kéž bys měl pravdu. Petra jí vloni jako jediná porazila ve dvou setech a byla z toho div ne událost roku:-)
Reagovat
misa
Letos má 35, takže všechno bude stále horší. Navíc s sebou tahá strašnou váhu.
Reagovat
EllNino
https://www.youtube.com/watch?v=Kew5h_J7HpY

"Oh you lost weight ? :O" :D
Reagovat
Fandina
Garcia Watson je pkný mač. První set vyhrála Caroline, druhý Heather a ve třetím setu je to 3:1 pro Caroline. Tak doufám, že to udrží.
Reagovat
Fandina
Nakonec 6:3 ve třetím. Super Caroline.
Reagovat
Frick
http://isport.blesk.cz/clanek/tenis/256425/cesky-tenis-v-roce-2016-kvitova-se-nadechuje-mladi-miri-vpred.html?kapitola=related
Reagovat
aligo
se trošku sesypala :D
Reagovat
dadaft
tak nevím jestli je to tím, že jsem dlouho neviděl ostrý zápas,
ale u mě dost velké nadšení. ))

parádní, nekompromisní zápas.
Reagovat
Cico93
tak to by sme mali.
Reagovat
nouma
Tak hlavně když dáma hrála IPTL exhibici, místo odpočinku.
Reagovat
freeteepek
Odpočívala dost dlouho předtím. A ty zápasy byly jen půlhodinové a nebylo jich zase tak moc:-)
Reagovat
VlS
Ne všechno vyléčí čas a odpočinek. Jsem zvědavej, jak to bude. Jestli zítra nastoupí, tak to budu považovat za prapodivnej PR tah.
Reagovat
EllNino
Vika suverenní, tak se mi to líbí, snad mě teda přesvědčí, že je odhodlaná do top 10 ...zápas se Simonou napoví :)
Reagovat
freeteepek
Sázím na Viku. Moc jí to přeju. Sice by u toho nemusela tak řvát, ale je to velká hráčka a měla by se vrátit zase do své bývalé formy. A řádně otestovat ty mladý holky, nastupující generaci. V plné síle. Taky na zápas s Petrou čekám. Od r. 2011...
Reagovat
smazaný uživatel
S Petrou se potkala loni v Montrealu..
Reagovat
misa
V lichém roce hrají ženy v Torontu, ale to je nepodstatné upřesnění, Canadian Open je to tak jako tak.
Reagovat
smazaný uživatel
Díky za upřesnění, já si to furt nepamatuju. :-)
Reagovat
misa
Stačí mít na paměti tuhle událost:
http://www.wtatennis.com/photos/article/2887486/title/montreal-gallery-petra-rules-rogers-cup#0
Reagovat
freeteepek
Tak to mi nějak uniklo. Škoda.
Reagovat
smazaný uživatel
Upřímně, o nic jsi nepřišel.
Reagovat
kada.tom
Viktorka smetla Elenku :-)
6-2 6-0 ... aby se Halep začala bát
Reagovat
George_Renel
Běloruska zaslouženě. Je vidět, že ta dvě tři kila dolů jí pomohla. Přesto vidím její pohyb momentálně jako její největší slabinu.
Reagovat
kada.tom
Vika mi dělá radost, mohla by oloupit i Halepku :-)
Reagovat
EllNino
Podle skóre by jeden řekl, že to trvá tak 40 minut :) a ejhle, ono dvakrát tolik :D
Reagovat
sprchon
Njn, ale je to houby platný... Teď už je to jednostranná záležitost.
Reagovat
dadaft
mně to teda příjde jako neskutečná řežba. ))
škoda, že Vesnina míň nekazí........
Reagovat
EllNino
ono celkově ty zápasy tady jsou hrozný řeže ...třeba dneska Sam s Čepelkou, to byla super střelba, stejně tak včera Yanina a Dominika ...je to tu dost rychlý :)
Reagovat
sprchon
Elena hraje dobře, hezky se na to kouká. Trochu Viku trápí, ale bohužel nevyužívá BB. Teď už má Dorota Máchalová 6 gamů za sebou.
Reagovat
EllNino
škoda, skůre moc neodpovídá průběhu, ale na to se historie neptá :D
Reagovat
George_Renel
Kokoska to tedy silně nezvládla.
Reagovat
EllNino
4/20 BPs ....s tim se nedá vyhrát
Reagovat
smazaný uživatel
Nikomu nepřeju zranění a nemoci. Neříkala Serena, na konci sezony, když nejela do Singapuru, že se potřebuje doléčit, aby byla fit na letošek? A pochopitelně záňet v koleni se doléčí do zítřka. Pokud je to fakt zánět, tak by jako zkušená tenistka hrající " milion " let profi tenis, měla opustit Hopman cup, který je spíše tréninkem a jet se doléčit.
Reagovat
George_Renel
Že by se zrovna zánět v koleni vyléčil do druhého dne?
Reagovat
VlS
Když my známe jen Koláře, co my víme o WooDoo :-)
Reagovat
EllNino
Poslední výměna jasně ukázala, čeho je Katka schopná, ona teda byla Mitu spíš neschopná tu výměnu ukončit, ale stejně si Katka zaslouší pochvalu :) ...Mimo to hrála dneska fakt dobře, ten servis :O ....11 es, to je snad nějaký její rekord bych řekl :D ...geerálka zvládnuta na výbornou a v dalším kole souboj se Zarinou, která bude hratelná :) tak JEDEM !
Reagovat
sprchon
Fakt 11? :D :D Já postřehl asi 3, ale je fakt, že jsem koukal jen tak na půl očka.
Reagovat
EllNino
jj jedenáct es, je to na statistikách :D
Reagovat
sprchon
Hezky, Kaťuša bez ztráty podání. :) To se jen tak nevidí.
Reagovat
George_Renel
Vykročila dobře. Zdálo se mi zlepšení na podání a taky mi přišla trošku štíhlejší. Tak jen ať jí to vydrží, má co dohánět.
Reagovat
EllNino
já myslím, že jí nic neuteče :) dneska hrála pěkně
Reagovat
sprchon
Tak Belinda dala Saru v pohodě a Angie si nakonec poradila s prdelkou blixovou. A Sam taky po delší době zvládla svůj první zápas sezony. :)
Tak jdu koukat na Káču.
Reagovat
EllNino
Zdá se mi, že Káča trochu odstranila spartakiádu ze servisu :)
Reagovat
sprchon
Hmmm, vypadá to tak. :)
Reagovat
EllNino
:) A to Camila vedla 7:5 3:2 a měla brejkbol ...a od tý doby jako když utne :D
Reagovat
sprchon
Fakt? :D No já se ničemu nedivím.
Reagovat
EllNino
Samantha vyhrála ! :) No letos se neopakoval kolaps z loňského zápasu s Lepchenko ...ikdyž za stavu 0:3 ve třetím nebylo do smíchu :)
Reagovat
aligo
Kdo by tohle nečekal...
Reagovat
aligo
Jestli zítra nastoupí, to budu teprve překvapený....
Reagovat
sprchon
Jo, no. :D Zánět v koleni, to je určitě záležitost jednoho dne.
Reagovat
EllNino
taky si myslím, francofku a jedu :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist