Zraněné koleno má i Serena Williamsová, ve Stanfordu vzdala

20. 7. 2008, 09:58
Aktuality 0
WTA STANFORD - Největší favoritka tenisového turnaje ve Stanfordu Serena Williamsová skrečovala kvůli zranění levého kolena semifinále s Kanaďankou Aleksandrou Wozniakovou. V druhém sobotním semifinále porazila šestá nasazená Bartoliová, loňská wimbledonská finalistka, Japonku Ai Sugijamaovou dvakrát 6-3.
Serena Williamsová

Po prohrané úvodní sadě 2-6 a prvním ošetření kolena nevyšel Sereně Williamsové ani začátek druhého dějství a za stavu 1-3 nejvýše nasazená Američanka zápas vzdala. Aleksandra Woniaková si tak ve svém druhém finále zahraje o premiérový titul.

Finalistka letošního Wimbledonu si krátce po utkání nebyla jistá, zda bude kvůli zranění kolena startovat v příštím týdnu na turnaji v Los Angeles. "Zřejmě se projevil přechod z trávy na tvrdý povrch. Teď je pro mne prioritou být v pořádku na olympijské hry," prohlásila Williamsová.

Problémy s koleny mají i dvě další členky olympijského výběru USA Lindsay Davenportová a Serenina sestra Venus Williamsová. Obě se už kvůli zdravotním potížím odhlásily z turnaje v kalifornském Carsonu, který se hraje v příštím týdnu.

Finálovou soupeřkou 85. hráčky světa Wozniakové bude šestá nasazená Francouzka Marion Bartoliová, která je ve světovém žebříčku o 70 míst výše. Loňská wimbledonská finalistka si v semifinále poradila s Japonkou Ai Sugijamaovou.

Turnaj na tvrdém povrchu je dotován částkou 600 tisíc dolarů.

WTA STANFORD (USA, tvrdý p., 600.000 dolarů) - sobotní výsledky:

Dvouhra - semifinále:
Bartoliová (6-Fr.) - Sugijamaová (Jap.) 6:3, 6:3
Wozniaková (Kan.) - S. Williamsová (1-USA) 6:2, 3:1 skreč W.

TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist