Zranění lokte do Miami nepustí ani Djokoviče

19. 3. 2017, 19:49
Aktuality 28
Druhý hráč světového žebříčku Srb Novak Djokovič nebude v příštím týdnu kvůli zranění lokte startovat na turnaji Masters 1000 v Miami, kde měl obhajovat titul. O den dříve se kvůli problémům se stejnou částí těla odhlásil i první hráč světa Brit Andy Murray.
Profily hráčů
Novak Djokovič

"Omlouvám se fanouškům, kteří si kvůli mně koupili lístky, ale bohužel jsem zraněný a nemůžu hrát," oznámil na svém twitterovém účtu Djokovič. 

Devětadvacetiletý Srb ve středu v Indian Wells vypadl už ve třetím kole s Australanem Nickem Kyrgiosem a neobhájil tak tituly z předchozích tří let. Z Kalifornie pak kvůli bolestem lokte, který ho trápí od loňského června, zamířil místo na Floridu za svým lékařem do Mónaka, kde dnes nedostal dobré zprávy.

"Můj doktor mi důrazně doporučil, abych se zraněným loktem nehrál. Problémy mám několik měsíců, ale minulý týden se zhoršily," píše devětadvacetiletý Srb na facebooku.

Djokovič v uplynulých třech sezonách vládl i na Masters 1000 v Miami, kde vyhrál šest z posledních deseti ročníků. Letos tak neobhájí 1000 bodů a znovu naroste jeho ztráta na světovou jedničku Andyho Miurrayhp. V Miami sice nebude startovat - rovněž kvůli zranění lokte - ani Brit, ten ale loni v Key Biscayne vypadl už ve 3. kole a získal pouhých 45 bodů.

"Udělám vše, co je v mých silách, abych se zotavil a co nejdříve se vrátil na kurty. Ale bohužel, obhajovat titul v Miami schopný nebudu. Je to pro mě šok, stejně jako pro vás. Na Miami mám skvělé vzpomínky, vyhrál jsem tam svůj první turnaj Masters a začal svou cestu na vrchol světového žebříčku," pokračuje Djokovič.

"Nedivím se tvrzení, že nejbolestivější porážky přichází kvůli zranění a ne od soupeřů. Mám štěstí, že jsem celou kariéru nebyl příliš často zraněný, ale myslím, že poslední roky zanechaly na mém těle stopy," dodal rodák z Bělehradu.

Druhý turnaj Masters 1000 v sezoně bude rozlosován pondělí odpoledne. Nasazenou jedničkou bude poprvé na takto velkém turnaji Švýcar Stan Wawrinka.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

28
Přidat komentář
Pe3k
Doufam, ze se da do FO dokupy. Nechapu, proc kdyz ma vlekle zraneni ramene nastupuje do ctyrhry?!...
Reagovat
Roger_Federer
Protoze tedvposloucha mentala pepeho
Reagovat
Roger_Federer
Ze mistr mental voodoo Pepe nad tim loktem nezamumla nejake kouzlo a vsecko neni v poradku.
Reagovat
Jiri
Kluci uz nejsou nejmladsi a (snad jen) drobnch potizi bude pribyvat. Tady se mozna ukazuje nevyhoda herniho stynu "upinkani" soupere. Tedy primarne obranarskeho stylu. Na kurtu za 10 let stravili mnohem vic casu, nez treba Roger, ktery ted z toho tezi a stale nam svou hrou dela radost.
Reagovat
turista
Asi ano. Nicméně Novak Djokovič přes současné potíže je z nich nejméně opotřebovaný, protože jeho tenisový projev vždycky byl zcela přirozený,lehký, technicky brilantní, žádná velká dřina.
Reagovat
smazaný uživatel
jako jarni vanek.. ;-)
Reagovat
janek_da
Nejúspornější styl měl Muster.
Reagovat
spaniel
:D
Jasně, a předpokládám že v těch rozštěpech hekal jak plně naložený oslík jen pro potěchu dam.
Reagovat
a.magerova
Reagovat
smazaný uživatel
Z Miami sa stáva po pražskej štvanici ďalší putovný turnaj na tour :)

Bohužiaľ divák kvalitatívne nepriamo dopláca na velkú generačnú dieru, absencie budú čoraz častejsie, jednak kvoli zraneniam a jednak motivácií. Inak je totiž hráč na Masters1000 nažhavený, keď má 21 rokov a inak keď má 31 a je to pre neho v podstate béčkový turnaj, ktorých odohral už vyše 100..Holt, mať špičku tenistov kompletne 30-nikov a vačšinu druhej vlny hracov okolo 27r. je velmi kuriózne.
Reagovat
turista
Key Biscayne bez Novaka Djokoviče? Škoda. Tak ať se dá do kupy do Monte Carla. Má to tam doma tak by tam mohl vyhrát.
Reagovat
Mayo
Bez AM a ND turnaj uff ale horšie by to bolo bez RF a RN. Kazdopadne nech sa dajú dokopy, ND je fackovacim panákom a ešte do toho aj toto. Blíži sa ale antuka a hlavne FO, kde zdominuje takze v poho.
Reagovat
Nola
uff, cakala som, kedy sa dostavis....
Reagovat
FulnekUltras
treba to tu troška prefackať ;)
Reagovat
Alexandria
Nech sa Novak Djokovic da do poriadku po kazdej stranke:Telesne,dusevne i v rodine a vysledky sa nesporne dostavia
Reagovat
Tuttovka
Kluky obranářský už to začíná dohánět. Hlavně ať se dají do pořádku. Sice na jejich tenis není nikterak nádherné koukat, ale přeci jenom zranění bych nepřál nikomu. Úplně si vzpomínám, jak smutně jsem koukal na Nadala ve finále AO 2014, když nemohl hrát naplno proti Wawrinkovi. :( Tužte se mládenci. :D
Reagovat
Kozoroh
Miami 2017 bude první podnik Masters od Paříže 2005 (turnaj, který vyhrál Berdych), kde pozici nasazené jedničky nebude plnit nikdo z kvarteta Federer, Nadal, Djokovič, Murray. Pozice jedničky v Miami připadne Wawrinkovi, v Paříži 2005 ji vykonával Roddick. V Hamburku 2006 sice rovněž nikdo z BIG 4 neplnil funkci nejvýše nasazeného hráče, nejvyšší pozice však nebyla kvůli odstoupení Federera a Nadala obsazena.

Novakovy problémy s loktem se táhnou. Holt bude muset opět letět do Prahy za Prof. Kolářem.
Miami bude bez Serbinátora ochuzené, letos mohl překonat Agassiho rekord 6 titulů, tak snad v příštím roce :-(
Reagovat
a.magerova
Super super super... :-)))
Reagovat
Kozoroh
Koukám, že máš Babrinku v žaludku :DD
Reagovat
janek_da
Teď jsem si všim :DDDD
Babrinka :DDDD
Kde na to chlape chodíš? Hele a co Yayrinka? To mi taky připadá srandovní :DDD
Reagovat
turista
To je nepříjemná věc zdravotní problémy. Novak ale nemarodí často takže si myslím, že v Monte Carlo a vůbec v antukové části sezóny už zase pojede na plný pecky a ty 2 chybějící tituly na Rafu během letošního roku stáhne. Bude se ale muset pořádně snažit protože Rafa jistě na těch 70 titulů brzy dosáhne.
Reagovat
Fandina
tenisový loket
Reagovat
panzer.dragon
to je mrzutý
Reagovat
janek_da
je to škoda
Reagovat
a.magerova
Chceme pro Rogera No1, takže Vesmír dělá co může.... ;-)
Reagovat
a.magerova
http://img-cloud.superknihy.cz/176870-large/8e30a659c31b53017073692309ab0da1/objednavame-si-z-vesmiru.jpg
Reagovat
Nola
a odstupenie Andyho bolo trestom za vyroky na adresu Mashy.... vyrok fan.fanusika menovanej tenistky na soc. sieti....
Reagovat
a.magerova
Tak TO už je opravdu moc.... :-/
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist