Zranění možná zhatí jeden z největších talentů. Jednadvacetiletá Konjuhová se po operaci lokte naposledy zkusí vrátit

4. 3. 2019, 13:05
Aktuality 14
Ana Konjuhová se stále nemůže dostat ze zdravotních potíží. Jednadvacetiletou Chorvatku, která sbírala úspěchy již jako teenager, v posledních letech trápí zranění lokte, s nímž nedávno podstoupila další zákrok. Bývalá světová dvacítka je rozhodnutá, že comeback na tenisové výsluní zkusí naposledy.
Profily hráčů
Ana Konjuhová

Ana Konjuhová byla juniorskou světovou jedničkou, už v 17 letech slavila svůj premiérový titul na okruhu WTA, když v roce 2015 nenašla přemožitelku na trávě v Nottinghamu, zahrála si čtvrtfinále US Open a v žebříčku WTA se vyšplhala až na 20. místo.

Jenže od srpna 2017 odehrála pouhých 11 zápasů s mizernou bilancí 3-8. Na vině je zranění lokte, které jednadvacetiletou Chorvatku vyznávající agresivní tenis trápí již několik let.

"Většina z vás ví, že mám v posledních několika letech problémy s loktem. Už jsem zkusila snad všechno a pořád se nemůžu zbavit bolestí. Těch pár zápasů, co jsem letos odehrála, se dalo zvládnout, ale před pár dny mě loket opět začal strašně bolet. Po několika vyšetřeních jsem se rozhodla, že se naposledy zkusím vrátit," napsala Konjuhová, jež podstoupila další zákrok, na svůj Instagram.

"Rekonvalescence bude dlouhá a pomalá, několik měsíců budu jen rehabilitovat, pak se uvidí. Vůbec nevím, kdy se na kurty vrátím. Slibuju, že udělám vše pro to, abych se vrátila ještě silnější. Už se nemůžu dočkat, až zase budu hrát," dodala.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

14
Přidat komentář
sojka1
Anicka me predloni zaujala na Sparte, s jakou vervou a intenzitou neustale trenovala, zadne solichy, rozehrivacky, rozpinkavacky, prislo mi to vsechno jako ucelene a pomerne objemne treninkove jednotky, opravdovy dric a sympaticka holka. Moc bych ji prala uspesny navrat, ale nevypada to dobre...
Reagovat
Bastian
jj dnešní tenis klade (mj.) na lokty, ramena a zápěstí neúměrné nároky. nejhorší jsou ty topspiny hrané zápěstím.. Rakety jsou oproti minulost moc lehké takže přenášejí daleko větší nárazy do paže etc.
Reagovat
tmora
Jo a Laura také stále zraněná? Pamatuju jak porazila Petru tuším v I. kole na AO.
Reagovat
EllNino
Laura dlouhodobě a vetsinou po testu na prvnim turnaji prijde odhlaseni z nasledneho turnaje
Reagovat
Haitik
Vrátila se Tamira Paszek, když nepočítám loňský zápas německé bundesligy, tak odehrála zápas skoro po dvou letech.. :-) Hraje kvalifikaci v Egyptě, dneska vyhrála oba své zápasy.. :-)
Reagovat
aape
jj Aničce přeju ať se léčba zdaří
Reagovat
Carloss
nevíte někdo proč už rok nehraje CiCi Bellis?
Reagovat
Enterprise
Ze stejného důvodu jako Ana. Zranění lokte a zápěstí, naposledy byla na operaci koncem minulého roku.
Reagovat
Carloss
hmm, to je teda pech. a to měla tak skvěle nastartováno.
Reagovat
Enterprise
a jako bonus se na ní hezky koukalo :-)
Reagovat
aligo
Jo chybí mi:((
Reagovat
dadaft
jj, velký talent, snad má ještě naději............... držím palce.

ale třeba takovou Jamie Hampton už asi nikdy neuvidíme :-(((
Reagovat
Fandina
To už asi ne. Tu jsem měla ráda a fandila jsem jí. Také mě naštvala, když jsem byla v roce 2013 v Paříži na jejím zápase s Petrou Kvitovou, porazila ji, ale jinak jsem se na její hru ráda dívala. Škoda jí.
Reagovat
dadaft
mně chybí strašně, miloval jsem její styl.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist