Zraněný Federer v Dauhá odstoupil

6. 1. 2012, 15:11
Aktuality 17
Roger Federer v Dauhá další triumf k dosavadním třem z katarského turnaje nepřidá. Obhájce titulu dnes kvůli zranění zad nenastoupil k semifinálovému zápasu s Jo-Wilfriedem Tsongou. Australian Open by ale v ohrožení být nemělo, uklidnil fanoušky Švýcar.
Roger Federer

Trojnásobný vítěz z Dauhá Roger Federer si na bolesti zad postěžoval po čtvrtfinálovém utkání s Italem Seppim a naznačil, že před Australian Open nechce riskovat vážnější zranění. Krátce před jeho dnešním duelem s Jo-Wilfriedem Tsongou pořadatelé oznámili, že třetí hráč světa z turnaje odstoupil.

"Záda jsem si zranil ve druhém kole," vysvětlil na tiskové konferenci Federer. "Když si snažíte ochránit záda, můžete si zranit něco jiného. Je to hodně nebezpečné. Už dva zápasy jsem hrál s bolestí, nemyslím, že je teď ta správná doba cokoliv riskovat. Co se týká Australian Open, jsem optimistický. Není to dobré, ale není to ani nijak šíleně zlé. Se správnou léčbou a bez hraní to za pár dnů přejde. Snad už v polovině příštího týdne budu znovu stoprocentní," řekl Švýcar.

Divákům, kteří se na trojnásobného vítěze turnaje těšili, se Federer přišel osobně omluvit na kurt. "Problémy jsem měl už na začátku turnaje. Zápasy s Davyděnkem, Žemljou i Seppim jsem ještě zvládnul, ale včera se bolest zhoršila. Ještě jsem dnes zkoušel trénovat, ale hlavně při servisu a pohybu jsem byl hodně limitovaný," řekl jim Federer, který na okruhu ATP ještě nikdy nevzdal žádný zápas a který před utkáním odstoupil jen jednou - před čtyřmi lety v Paříži.

"Důvodem zranění je možná také neobvyklá zima, která tu letos panuje. Nechtěl jsem riskovat další zranění, proto jsem raději odstoupil. Všem divákům se omlouvám, ale věřím, že za rok se tu zase objevím," dodal Federer.

Francouz Tsonga odehrál alespoň exhibiční utkání na jeden set s někdejším nejlepším hráčem světa Stefanem Edbergem, kterého porazil 7-5. "Je to smutné. Bylo by pro mě dobré hrát proti němu (Federerovi), abych viděl, jak na tom jsem na začátku sezony. Nevím, jestli je to (den volna navíc) výhoda, nebo nevýhoda, protože chci hrát. Potřebuju na kurtu strávit nějaký čas, abych se cítil líp před příštím týdnem," uvedl Tsonga, kterého ve finále čeká vítěz duelu Nadal-Monfils.

Komentáře

17
Přidat komentář
smazaný uživatel
Urcite se zna sam nejlepe a vi co si muze dovolit.pekne gesto, ta osobni omluva na kurtu. Je videt jaka je to tenisova osobnost, od jinych hracu, kteri nenastoupi jsem neslysela, ze by to nekdo udelal. Taky jich bohuzel neni tolik, kvuli kterym se plni divacke ochozy k prasknuti. Je to urcite skoda, ale at je maximalne v pohode na AO, ktere uz klepe na dvere.Hura.
Reagovat
ArcusII
Nevíte co přesně se stalo mezi mezi Fishem a Dimitrovem? viděl jsem, že se pohádali při čtyřhře, ale nepochopil jsem z toho proč.. Pak jsem viděl zpětně i nějakou debatu při "nepodání" ruky, když Gregor vyhrál předtím singla.. že by nějakej dojezd nervů Fishe ze singla??Budu rád když mi to někdo vysvětlí :-) díky PaGun
Reagovat
VlS
Zkus kouknout sem - já jsem tomu úplně nerozuměl, zvuk je dost bída
http://www.youtube.com/watch?v=mIAc-a-4dHY&context=C3249aecADOEgsToPDskKZ1q0DIrZAvXP5_iBIPKbJ
Reagovat
smazaný uživatel
Fish říká, že Dimitrov ho párkrát tvrdě trefil či co. A pak tomu Dimitrovovi už jsem mco neorzuměl.
Reagovat
Pe3k
Nekonečné čekání na titul Nadala se prodlužuje.
Nadal svůj první opravdový test, jak už bývá zvykem nezvládnul, a poroučí se z turnaje v semifinále 0:2. Na hráče jako je Gael prostě v současné době nemá. Gratulace pro Monfilse.

Finále bude zajímavé, zdá se mi, že jsem tyto dva sympaťáky hrát spolu ještě neviděl.
Reagovat
steve79
Jo to gesto je pěkný, to se musí nechat. Já si myslím, že to nebude tak vážné, ale udělal dobře. Přece obětovat AO kvůli Doha to by byla velká blbost. Každopádně na pravděbodobné finále Tsonga-Nadal se těším.
Reagovat
smazaný uživatel
Nevíte jak dopad ten zápas Tsonga-Edberg?
Reagovat
smazaný uživatel
7-5 vyhral Tsonga, ten jeden set, co sa hral
Reagovat
smazaný uživatel
Aha, dík.
Reagovat
Frantz
Alespon ma o alibi pro AO postarano :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jojo, přesně jako Nadal a jeho zraněné ramínko ..:-D Ten už ty alibi má od začátku roku :-D
Reagovat
Frantz
Rozdil je ovsem v tom,ze Nadal to v klidu doleci,ale u starouse to vidim tak na predcasnej duchod :-D
Reagovat
VlS
No, aby náhodou Rafa starouše nepotřeboval, aby mu tlačil vozejk, až si ty kolena odvaří definitivně.
Reagovat
smazaný uživatel
:D
Reagovat
smazaný uživatel
Urážet lidi, kteří něco dokázali, může jen ubožák. Asi tak :)
Reagovat
smazaný uživatel
Pěkné gesto, že se přišel fandům omluvit.
Reagovat
Frantz
To rozhodne,Seppi ho za to urcite pozve na pizzu :-D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist