Zraněný je Veselý i Pavlásek. V sobotu zřejmě nastoupí jeden z juniorů

1. 2. 2019, 23:58
Aktuality 10
Těžké chvíle před začátkem sobotního programu čekají kapitána českého daviscupového týmu Jaroslava Navrátila. Když přijel do Ostravy, počítal do čtyřhry určitě s Jiřím Veselým a Adamem Pavláskem, ale kvůli jejich zdravotním problémům bude muset improvizovat. Je pravděpodobné, že ostrý debut v mužské týmové soutěži prožije některý z mladých tenistů - Tomáš Macháč nebo Jiří Lehečka.
Jaroslav Navrátil (© Česká sportovní)

Pavlásek si ve středu na tréninku poranil kotník. "Nebylo to tak špatné. Ve čtvrtek si ještě šel zatrénovat, hrál s Jirkou Veselým, ještě vyhrál set, bylo to velice dobré, ale bohužel mu to nateklo docela dost. A dneska byli na sonu s panem profesorem Kolářem a tam se zjistilo, že má natržený vaz," prozradil na tiskové konferenci Navrátil.

Veselý vyhrál zápas s Tallonem Griekspoorem, i když si ve třetím setu vykloubil prst na noze. O tom, zda bude moci v sobotu nastoupit, se rozhodne až ráno. "Musí být ready na sto procent, ne na osmdesát. Tohle je Davis Cup a nejde tam něco zkoušet," řekl na jeho adresu Navrátil. Čtyřhra bude pro české tenisty velmi obtížná. "Holandsko má neskutečně kvalitního debla, ať už je to Rojer - Middelkoop nebo Haase - Middelkoop," poznamenal domácí kapitán.

Za běžných okolností by v novém formátu Veselý měl hned po čtyřhře nastoupit k duelu jedniček. Vzhledem k jeho zranění to ale kapitán nepovažuje za pravděpodobné. "Nechci to vylučovat, je to ještě brzy dneska, ale nedovedu si představit, že by Jirka Veselý hrál třeba debla a pak ještě dvouhru," řekl.

Na kurt se tak zřejmě v ostrém zápase dostane buď osmnáctiletý Macháč, nebo o rok mladší Lehečka. Navrátil nemá jasno, na koho ukáže. "Oba hráli poměrně slušně celý týden, v tréninku to bylo stejné," uvedl. Pro Macháče hovoří více zkušeností na turnajích dospělých, pro Lehečku zase více odehraných zápasů v letošním roce.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

10
Přidat komentář
FulnekUltras
už ten cirkus zabalte
Reagovat
dadaft
vykloubil si prst na noze v průběhu hry?
to vážně jde??
co má za boty proboha???
Reagovat
Torn
Spíš Veselej je pohybově úplně marnej a neumí chodit, plácá nohama, nezvedá je. To je celkem běžný u těhlech lidí, co jsou vysocí a neumí svoje tělo požuívat a neumí chodit.
Reagovat
misa
Normálně se pohybujícím lidem to nejde :)
Reagovat
lavamancer
už strašně moc potřebujeme mladého hráče do top50.
zatím takového nevidím, ale snad se brzy najde
Reagovat
historik
I když bychom prohráli, tak aspoň tohle je pozitivum, musíme ty nadějné kluky nasadit. A ne starého Rosola a beznadějného Veselého.
Reagovat
Ptolemaios101
Asi jo, na postup to stgejně nevypadá.
Reagovat
bIbec
vše zlé je k něčemu dobré. To se možná dneska i podívám :-)
Reagovat
bIbec
ale samozřejmě borcům zranění nepřeju, abych nebyl špatně pochopen.
Reagovat
com
takze se muzem tesit na dva kanary jo
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist