Zraněný Štěpánek nepřešel přes první kolo

11. 8. 2008, 14:36
Aktuality 2
Ze sedmi českých hráčů na olympijských hrách postoupili do druhého kola zatím jen Tomáš Berdych a Iveta Benešová. Špatnou bilanci české tenisové výpravy v úvodu pekingského turnaje dnes potvrdil Radek Štěpánek, který v dramatickém duelu s Francouzem Llodrou prohrál 6-4 6-7 a 9-11. Štěpánek téměř celý třetí set hrál se zavázanou nohou, neboť ho bolel stehenní sval.
Radek Štěpánek

Koncovka prvního setu patřila šestnáctému nasazenému hráči, protože Llodra udělal v desátém gamu dvě dvojchyby a prakticky mu daroval úvodní sadu. Ve druhém setu si oba aktéři drželi servis, i když Štěpánek v koncovce při svém podání odvracel čtyři setboly.

O osudu utkání tak rozhodla zkrácená hra, v níž český tenista vedl už 5:2 a za stavu 5:4 měl před sebou dvě podání, ale k mečbolu se nedostal. Llodra získal pět míčů za sebou a vynutil si pokračování zápasu. "Tam to byl klíč k dnešní prohře, nic jiného," uznal český tenista. "Nevyužil jsem ani jedno ze svých dvou podání, proto jsem prohrál," řekl.

'Snad mi pomůže Pavel Kolář'
V úvodu rozhodujícího setu získal Francouz náskok brejku, ale Štěpánek po ošetření levého stehna vyrovnal na 4:4. Na olympijských hrách se v rozhodujícím setu nehraje tie-break, takže se muselo rozhodnout rozdílem dvou gamů. Llodra podával na vítězství už za stavu 9:8, ale český daviscupový reprezentant se ještě vrátil do hry.

"Snažil jsem se bojovat, nevzdával to," uvedl Štěpánek, kterého prý stehno omezovalo hlavně při prvním kroku po podání a při rychlejším běhu. Vzápětí však znovu ztratil servis a tentokrát už Francouz šanci využil. Premiérová účast na olympiádě tak pro něj skončila stejně záhy jako pro jeho přítelkyni Nicole Vaidišovou, která duel sledovala v hledišti.

Štěpánek teď chce okamžitě navštívit fyzioterapeuta Pavla Koláře, který už také dorazil do Pekingu. "Má zázračné ruce, tak snad s tím něco udělá," věřil v zázrak Štěpánek, který by chtěl nastoupit do úterní čtyřhry s Tomášem Berdychem.

S dvouhrou se loučí i Murray a Ferrer
Velkým zklamáním skončily olympijské hry i pro Brita Andyho Murrayho, který po nedávném triumfu na turnaji série Masters v Cincinnati přijel do Pekingu jako jeden z favoritů. Nečekaně však vypadl hned v prvním kole, když podlehl 6:7 a 4:6 Lu Yen-hsunovi z Tchaj-wanu.

Podobně dopadl Murray na Australian Open, kdy těsně po turnajovém titulu z Dauhá rovněž skončil v prvním kole. Tehdy podlehl pozdějšímu finalistovi Jo-Wilfriedu Tsongovi z Francie.

Nejvýše nasazeným hráčem, který nezvládl první kolo, je ale David Ferrer. Turnajovou pětku čekal na úvod nebezpečný Srb Janko Tipsarevič, který v dramatické koncovce prvního setu zvítězil v tie-breaku 10-8 a ve druhé sadě dokonal překvapení na úkor nasazeného Španěla.

Výsledky - olympijské hry - muži:
Dvouhra - 1. kolo:
Štěpánek (16-ČR) - Llodra (Fr.) 4:6, 7:6(5), 9-7, Lu Yen-hsun (Tchaj-wan) - A. Murray (6-Brit.) 7:6 (7:5), 6:4, Calleri (Arg.) - Mullings (Bah.) 6:1, 6:1, Andrejev (Rus.) - Querrey (USA) 6:4, 6:4, Tipsarevič (Srb.) - Ferrer (5-Šp.) 7:6 (10:8), 6:2, Wawrinka (9-Švýc.) - Dancevic (Kan.) 4:6, 6:3, 6:2, Monfils (Fr.) - Almagro (11-Šp.) 6:4, 3:6, 6:3, Hewitt (Austr.) - Björkman (Švéd.) 7:5, 7:6 (7:2), Hrbatý (SR) - Bellucci (Braz.) 2:6, 6:4, 6:2, Arevalo (Salv.) - I Hjong-tchek (Korea) 4:6, 6:3, 6:4.

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
jj snad jo taky je mi ho lito to uz bylo o stesti...a o stepankove zraneni...ale stejne takvoa haluz jestli ten fyzioterapeut prileti jen kvuli stepankovi tam musi mit hafo fyzioterapeutu a stepanek povoa svyho...:D
Reagovat
smazaný uživatel
fakt mi je ho líto... Doufám že ve 4hře vydrží s tomášem dýl..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist