Zverev má první skalp hráče Top 10: na trávě porazil Federera a je ve finále

18. 6. 2016, 14:19
Aktuality 106
ATP HALLE - Devatenáctiletý Němec Alexander Zverev na domácí trávě v Halle porazil poprvé v kariéře hráče Top 10 a po výhře nad světovou trojkou a osminásobným šampionem Rogerem Federerem postoupil podruhé v kariéře do finále turnaje ATP. O premiérový titul si zahraje s krajanem Florianem Mayerem, jenž překvapivě zastavil Rakušana Thiema.
Alexander Zverev

Alexander Zverev letos podává konstantní výkony a čím dál více prodává svůj potenciál. Od Australian Open, kde nepřekvapil proti Andymu Murraymu, už na dvanácti turnajích v řadě zvládl vyhrát minimálně jeden zápas. Před měsícem si na antuce v Nice si zahrál poprvé ve finále podniku ATP a další progres zaznamenal dnes. 

Devatenáctiletý Němec si totiž na domácím klání v Halle připsal premiérový skalp hráče Top 10, když porazil světovou trojku Rogera Federera. Na čtyřiatřicetiletého Švýcara si vyšlápl na soupeřově vele oblíbeném povrchu, na kterém získal sedm wimbledonských trofejí a osm titulů právě v Halle. 

Statistiky zápasu
Federer - Zverev
7 esa 8
2 dvojchyby 4
60 % 1. podání 'in' 67 %
79 % úsp. 1. podání 79 %
54 % úsp. 2. podání 65 %
32 winnery 39
29 nevyn. chyby 28
11/17 hra na síti 6/14
1/7 brejkboly 1/3
čas: 2:06

V prvním setu Zverev nastřílel 14 winnerů, udělal jen 6 nevynucených chyb a dějství bez jediného brejku i brejkbolu v tie-breaku vyhrál. Ve druhé sadě měl za stavu 4-3 dva brejkboly, ale využít je nedokázal. Naopak pak začal mít problémy při svém servisu. Tři brejkboly v deváté hře ještě zlikvidoval, ale v dalším gamu při svém podání již kapituloval a Federer poslal duel do rozhodujícího setu. 

V jeho úvodu Zverev musel dvakrát bojovat o servis, ale pokaždé ho udržel. Jediný brejkbol mu pak stačil na premiérové prolomení servisu o 15 let staršího soupeře, čímž nakonec rozhodl o svém vítězství 7-6 5-7 6-3.

Roger FedererFederer hrál v Halle počtrnácté v kariéře. Předchozích deset startů proměnil vždy minimálně ve finále, v letech 2003-2006, 2008 a 2013-2015 triumfoval. Dnes jeho finálová série skončila, navíc už sedm měsíců čeká na titul. Letos však odehrál jen šest turnajů, neboť ho zbrzdily zdravotní problémy: operace kolena, viróza a bolest zad, kvůli nimž přišel o Roland Garros.

38. hráč světa Zverev postoupil do svého druhého a zatím největšího finále, neboť letos je podnik v Halle poprvé zařazen do kategorie ATP 500. O premiérový titul bude hrát s krajenm Florianem Mayerem, s nímž se utká poprvé.

 

Dvaatřicetiletý Mayer, kterého v posledních třech letech trápily časté zdravotní problémy, ve druhém semifinále porazil 6-3 6-4 Dominika Thiema. Dvaadvacetiletého Rakušana, který v pondělí triumfoval ve Stuttgartu a na trávě letos vyhrál všech šest zápasů.

Mayer je ve finále pošesté, zatím se však z triumfu radoval pouze jednou. Sérii porážek ukončil v zatím posledním duelu o celkové vítězství v roce 2011 na antuce v Bukurešti.

• ATP 500 HALLE •
Německo, tráva, 1.826.275 dolarů
sobotní výsledky (18. 06. 2016)
• Dvouhra - semifinále •
A. Zverev (Něm.) - Federer (1-Švýc.) 7-6(4) 5-7 6-3
F. Mayer (Něm.) - Thiem (3-Rak.) 6-3 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

106
Přidat komentář
Lunej..
vydrž :)
Reagovat
FulnekUltras
dneska už se to asi nepovede... ;)

https://www.youtube.com/watch?v=5yUBb8rlet4
Reagovat
Lunej..
Bože, Florian za chvíli snad zkolabuje..
Reagovat
Lunej..
tak snad promění už 5. MB.
Reagovat
Lunej..
Super, velká gratulka, moc mu to přeju. :)
Reagovat
Lunej..
Je milé, jak je dojatý a ten obrovský skok v žebříčku je pro něj to nejlepší, čeho mohl dosáhnout.
Reagovat
babolat.cz
ty jsi fakt Fandina nebo její ségra, úplně stejné žblepty...
Reagovat
Lunej..
Polib mi šos.
Reagovat
Stan_Borowitz
po vyřazení z Halle:

http://www.atpworldtour.com/en/news/halle-2016-federer-semifinal-reaction

Řekl bych, že střízlivé a přesné zhodnocení, asi i zarputilí hateři v tom budou těžko hldat nějaké pasáže, které by se daly vytrhnout z kontextu a použít proti němu.

Hodně jsme na tom s Rogerem v poslední době pracovali, já jem mu udělal rešerši z diskusí na Tenisportálu za posledních deset let. Už při čtení druhého odstavce zbledl jako stěna a sotva slyšitelně hlesl: "Scheiße, ich muss besser sprechen." A já na to: "Chum jetze, Rogere, to dáš."

Tak a teď jseme pracovat na tenisu.
Reagovat
Herbert_Hoover
De facto hráče top 10 neporazil. :)) ale i tak, klobouček no...dnes věřím, že bude Flo hodně zlobit. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Trochu mi chýbajú tenisové glosy FFF fanúškov. Venca, Spaniel, R_F...Trávnatá sezóna vrcholí a ticho tichúčko. Asi vyčkávajú :)
Reagovat
smazaný uživatel
No a samozrejme Petríček, ale ten má výhovorku, keďže začína rybarská sezóna a určite je aj dosť busy so sledovaním archivnych YOutube videí..
Reagovat
smazaný uživatel
Krysa si zase přišla kopnout :D, když ale ono ti nic jinýho nezbývá už :))
Reagovat
smazaný uživatel
Prihlasil si sa pod zlým nickom Petrotlíček :)
Reagovat
FulnekUltras
;))) s archívem se nějaká ta krize naštěstí ještě dá přečkat... ;)
Reagovat
Roger_Federer
No, ja byl od ctvrtka mimo CR..
V patek na fotbale a vcera v Halle.
autem 3000 kilometru za 72 hodin..Jedna z poslednich moznosti videt nejlepdiho hrace vsech dob prohrat na jeho povrchu.;)
Na nejake glosky ti nebyl cas.
Reagovat
Stan_Borowitz
To jste se těsně minuli s Fandinou :-)
Reagovat
Roger_Federer
Byla v Halle?
Reagovat
Stan_Borowitz
No jo, na zápase RF s Goffinem.
Reagovat
spaniel
Tak ja uz si od TP davam oraz. Prispevek jako je ten tvuj me v tom je utvrzuje.
Reagovat
Stan_Borowitz
A co je s giginem, nevíš?
Reagovat
smazaný uživatel
To víš, studenti doháněji resty a když u toho i pracují, tak už moc volnýho času nezbývá. ;) Od finále French Open jsem neviděl ani výměnu a ani neodehrál jediný tenisový mač sám. Na Wimbledon jsem zpátky a třes se! :D
Reagovat
panzer.dragon
by se mohl roger udržet celkem easy na třetí příčce ikdyby to ve wimblasu moc nedopadlo
Reagovat
smazaný uživatel
Což jasně potvrzuje obří konkurenci v současném tenisu. Stařec, půl roku skoro nehrající a bude v pohodě 3. (jedině Stan ho může srazit na 4., ale musel by brát titul).
Reagovat
Marduch
Co race? To je pro aktuálně vypovídající.
Reagovat
panzer.dragon
https://pbs.twimg.com/media/ClQEpP3WgAAx1uc.jpg:large
Reagovat
Mayo
fantááááázia Florián! ešte stále môže zachrániť turnaj (:
Reagovat
smazaný uživatel
ále, choď! Mayer 192. hráč má zobrať titul v Halle? Žeby rozšíril svoju "bohatú" zbierku? Zatiaľ má 1 titul. Je to paradox, že tam boli Federer, Thiem, Nišikori, Goffin... a nakoniec by ho bral on.
OK, tak nech ho má, ako 32-ročný už nebude mať veľa šancí. Zverev však bude iného názoru. :) Ten chalan stráca moje sympatie, hoci ma vlani zaujal. Je nezdravo sebavedomý.
Reagovat
Krisboy
Saša to nepustí. Je zatraceně dobrej.
Reagovat
smazaný uživatel
hej, dobrý, len aby nechytil nervy. Tie jeho výlevy nemusím.
Reagovat
Krisboy
No jo, je to ještě mladej janek. Jestli se uklidní, půjde fakt nahoru, je to zabiják.
Reagovat
Marduch
Fedex byl zamlady tak nervák ;)
Reagovat
brixner
Ja nevím...
Ja tam nebíl...
Tak to jó.
Čau
Reagovat
smazaný uživatel
To, čo tí chlapi porobili? Tešila som sa na finále Federer vs Thiem a oni takto. Nik by na začiatku nepovedal, že Zverev a Mayer budú finalisti. Ani jeden z nich mi nesedí.
Obávam sa o Doma. Týmto tempom a štýlom hry môže úplne zhumpľovať telo a bude v háji. Mal by zvoľniť. Už jedného so zničeným telom mám. :)
Reagovat
Kytka
Jediné, co mně potěšilo, že prvním z desítky, koho Zverev porazil není náš Tom. Až se potkají příště, Tom už v té desítce být nemusí. Od 9. místa je to natěsno a ti z 5-8 místa Tomovi zoufale utíkají.
Reagovat
smazaný uživatel
No, je smutné, že je to práve Roger. Rátam, že by Toma bez problémov dal. On je momentálne na tom veľmi zle.
Reagovat
Kytka
Roger od toho zranění kolene v koupelně a operace není moc fit a proto také není v top formě.
Reagovat
smazaný uživatel
asi som to zle napísala, Tom je na tom veľmi zle.
Reagovat
svetova.dvojka
A tady mi někdo minule oponoval, že prý Zverev neumí na trávě...
Reagovat
smazaný uživatel
Ne, že neumí, ale že na ni nebudu dosahovat nejlepších výsledků. Loni měl velké problémy, má problém s pohym dopředu a s nižšími míči. Dneska jsem neviděl, tak nemůžu soudit.
Reagovat
Kozoroh
https://en.wikipedia.org/wiki/2016_Wimbledon_Championships#Gentlemen.27s_Singles

Seznam sice ještě není kompletní, ale už je jisté, že Berdych bude 10. nasazený. Pořadatelé před Berďu na seznam umístili Gasqueta na 7. příčku (loni hrál semifinále) a Čiliče na 9. místo (hrá čtvrtfinále Wimbledonu v posledních dvou letech). Pro informaci v pondělním vydání žebříčku ATP bude Berdych 9., Gasquet 10. a Čilič 13.
Reagovat
tommr
tak to je docela sprostá manipulace s výsledkama od bafunářů. Tomášovi ted hrozí, že na Djokovice narazí už ve čtvrtým kole ... :)
Reagovat
panzer.dragon
naopak, musí to Tomáš brát jako možnost ho zaříznout už ve čvrtym kole, dá si nějaký drinky s Jirkou ten mu řekne jak na to a bude to
Reagovat
Kozoroh
Nemůže narazit na No1eho v OF - losy na GS jsou strukturovány tak, že v 3. kole se střetnou nasazení 1-8 s 26-32 a 9-16 s 17-25 a v 4. kole 1-4 s 13-16 a 5-8 s 9-12. Tom by měl problém, kdyby byl nasazen jako 13., za této situace by konfrontace s Djokerem v OF pro něj hrozila. Jako 10. ho v OF čeká někdo z čtveřice Nišikori, Raonič, Gasquet, Čilič.
Reagovat
Kozoroh
Sorry, Čilič ne, Thiem.
Reagovat
Kytka
No při současné výkonnosti Toma budeme rádi, když se do toho osmifinále dohrabe.
Reagovat
Kytka
Ale pokud by měl jako 5-8 hrát s 9-12, ono je to skoro prašť jako uhoď.
Reagovat
tommr
v každým případě se Tomáš může cítit jako poškozenej, protože bude hrát s těžšími soupeři než by hrál kdyby byl nasazenej podle oficiálního žebříčku jako osmička ...
Reagovat
Kytka
To je pravda, ale ve Wimbledonu mají své pořadí a Tom poslední dva rok na trávě moc nepředvedl. Trochu jsem to čekala, i když jsem zlomyslně tajně doufala, že po odstoupení Rafy by mohl být osmý. V Hale to ale podělal v prvním kole s Bagdatisem a koukat se na to moc nedalo, porazil se sám svými chybami. Tady mohl trochu nahrát body, aby za ním nebylo tak těsno.
Reagovat
tommr
jj to máš pravdu - Tomáš si to podělal hlavně sám tím strašným výkonem v Halle ... :(
Reagovat
lars
Raonic by ho preskocil pokud by Tom nehral finale v Halle
Reagovat
Kytka
To sice ano, ale pokud by se šlo čistě podle žebříčku jako jinde, byl by nasazená osmička, protože Rafa startovat nebude. Už 9.6. oznámil, že se z Wimbledonu odhlásil.
Reagovat
smazaný uživatel
A není to jedno? Mě v těch patrech žebříčku jako jediný momentálně lehký soupeř napadá Ferrer, ale ten už snad ani v top 12 není. Tak možná radši Thiem než Tsonga nebo Čilić.
Reagovat
cheeky
To není žádná svévolná manipulace. ATP + 100% bodů na trávě z roku 2015 + 75% bodů na trávě z roku 2014. Nemůžou za to, že Berdych hrál na trávě prd.

Ty jako žebříčkový maniak si můžeš spočítat jestli to mají správně.
Reagovat
Fandina
Dneska jsem to neviděla, ani v televizi, ale včera jsem byla v Halle přímo v hale a Roger v Davidem hrál dobře, ve druhém setu tedy David hrál svoje běhy po základní čáře, ale Roger si výhru vzít nenechal. Přiznám se, že jsem byla z jeho hry nadšená, přece jenom naživo je to jiné, než u televizní obrazovky. Hrál super.
Reagovat
24tomas
A to sem píšeš proč?
Reagovat
George_Renel
A proč ne?
Reagovat
24tomas
Nemám rád tadyto machrování "kde všude jsem byla" a k dnešnímu zápasu ani čárka...
Reagovat
Fandina
Dnešní zápas jsem neviděla, ale viděla jsem ten včerejší, byl super.
Reagovat
George_Renel
Daleko více vadí stovky příspěvků, které se tenisu vůbec netýkají.
Reagovat
24tomas
nemusely by být, kdyby se tu nehonilo ego
Reagovat
Marduch
Tak začni u sebe.
Reagovat
Fandina
tak si ho nehoň
Reagovat
FulnekUltras
;))) asi tak... ;)
Reagovat
a.magerova
No, že chlap souhlasí zrovna s touto větou mi nějak nesedí.... nebo se pohybuju v jiných kolektivech či co..... :-P
Reagovat
FulnekUltras
Reagovat
smazaný uživatel
to nebyl levný výlet, ne?
Reagovat
Fandina
Třitisíce.
Reagovat
Stan_Borowitz
Jak dlouho jste tam jeli? Ta dálka mne odrazuje, to už ten Stuttgart je o dost blíž, ale tam zase bylo příšerné počasí a nebylo jasné, kdo kdy bude hrát.
Reagovat
Fandina
Osm hodin, ale s třeba pauzami čistá jizda sedm hodin.
Reagovat
Fandina
třema paouzami a proti Stuttgartu má Halle výhodu, že mají střechu, takže vždycky nějaké zápasy uvidíš. Roger hrál a to mi stačilo.
Reagovat
FulnekUltras
není nad živý zážitek... ;)
Reagovat
smazaný uživatel
díky
Reagovat
smazaný uživatel
Na Eurosportu 1 běží 24h Le Mans.
Reagovat
Mayo
Priatelia,

Florián Mayer je posledná záchrana turnaja ale myslím si, že bude vyfackaný.
Reagovat
smazaný uživatel
zatím má Thiem krátké ruce na to ho vyfackať.
Reagovat
Kozoroh
Jaká záchrana, příteli :DDDDD Já naopak doufám, že dojde na finále nové generace Zverev x Thiem, průměrnák Mayer by z toho udělal průměrné finále.
Reagovat
Mayo
Kozorohu, fandím outsiderovi a pre mňa najväčšiemu sympošovi z nich
Reagovat
Kozoroh
Můžeš slavit, Mayer překazil finále nové generace :-(
Reagovat
Rogers
Tak generálka na Wimbledon nic moc, zatím to vypadá na parník, Rafa pro jistotu ani nejede. Koukat se na finále W, jak se hraje od základní čáry bude asi otrava.
Reagovat
SubOptikT
Jj, Nadal je typický představitel servis - volej ;)
Reagovat
Mayo
to síce ne ale Býk je pojem no ... aspoňže tam budú legendy ako Dustin a Rosol
Reagovat
SubOptikT
I legendy odcházejí ... aspoň přijdou jiní, to je v pořádku.
Reagovat
Mayo
Škoda, Rogimu som fandil na titul ale aj taký je šport. Teraz nás čaká teda hnusné finále Thiem vs Zverev. Keby aspoň chcel jeden z nich vyhrať Wimby.
Reagovat
yenda1
Proč hnusné?
Reagovat
Mayo
Tak nefandím im.
Reagovat
Kytka
A není to náhodou finále Zverev x Mayer?
Reagovat
smazaný uživatel
Flo Mayer to zachrání.
Reagovat
Kozoroh
Každý chce vyhrát Wimbledon. Ne každý však na to má hru. No1e si brousí zuby na čtvrtou wimbledonskou korunu a to tě štve :-P
Reagovat
Mayo
Jasné, že fandím hocikomu inému. Veď nemusia vyhrávať len gloráči :P. Ale momentálne ma štve najviac niečo iné.
Reagovat
vrabejka
Kde jsou ti odborníci co že se Zverev neumí na trávě hýbat a nemá na ní hru? Krása Saso.
Doufejme že Thiem a Zverev nebudou obsazovat jen finále 500ek ale i taky brzy finále GS.
Reagovat
Stan_Borowitz
Budou, budou...
Reagovat
smazaný uživatel
To, ze predsa porazil Federera neznamená, že sa Zverev na tráve vie hýbať a má na ňu hru.
Reagovat
smazaný uživatel
To je fakt. Rogera na trávě porazil i Nadal, takže jeho skalp není měřítko.
Reagovat
Stan_Borowitz
Z toho, co jsem viděl, se dnes Federer porazil tak z poloviny sám, takže Forehand má vlastně pravdu a zase takové měřítko kvality na trávě to není, když hrál Zverev s půlkou Federera proti jeho druhé půlce...
Reagovat
Kozoroh
Federer nebude ve Wimbledonu favoritem, max. bude ČF.
Reagovat
a.magerova
Njn... tak uvidíme dál....
Reagovat
smazaný uživatel
Federer 2013! Až na to, že tehdy aspoň to Halle uhrál.
Reagovat
Stan_Borowitz
Jj, hlavně ten výpadek na servisu ve třetím byl opravdu jak z roku 2013.
Reagovat
SubOptikT
Titulek měl být takový: "Federer po prohře se Zverevem: Byla to prostě smůla
Reagovat
ipko
dnes nemal ani MB a ani príliš velké šance na returne.. Zverev dnes zaslúžene..
Reagovat
Stan_Borowitz
No tak tohle na rozdíl od toho zápasu s Thiemem, na který narážíš, fakt smůla nebyla. Tohle podle mne Roger zhodnotí takto - hrál jsem špatně, a proto jsem prohrál.
Reagovat
SubOptikT
Ok, počkám si ;-)
Reagovat
Stan_Borowitz
Já to s ním proberu.
Reagovat
SubOptikT
Buď tak hodný ;-)
Reagovat
Stan_Borowitz
a tady je výsledek:

http://www.atpworldtour.com/en/news/halle-2016-federer-semifinal-reaction

myslím,že pochopil, co jsem se mu snažil říct.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist