Zverev na prosinec plánuje operaci očí. Nechce hrát s čočkami

17. 11. 2019, 10:54
Aktuality 14
Sedmý hráč světového žebříčku Alexander Zverev se chce v prosinci po skončení sezony podrobit operaci očí, aby nemusel hrát s čočkami. Dvaadvacetiletý Němec trpí astigmatismem. Za specialisty odletí do New Yorku.
Profily hráčů
Alexander Zverev

"Během sezony jsem měl spoustu problémů s kontaktními čočkami. Asi si oči nechám zoperovat," uvedl Zverev na Turnaji mistrů v Londýně po prohře v semifinále s Dominicem Thiemem z Rakouska.

Operaci plánuje až na prosinec, protože předtím ještě sehraje několik exhibičních zápasů s Rogerem Federerem v různých jihoamerických zemích. Účast na novém daviscupovém finále v Madridu, které začne pro 18 týmů v pondělí, odřekl již dříve.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

14
Přidat komentář
spaniel
Toto me celkem zajima. Delsi dobu uvazuji o operaci leveho oka. Ale odrazovalo me riziko spatne provedene operace. Po precteni par for, kde lidi popisovali hruzne zkusenosti, jsem od toho upustil (dvojite/trojite videni, spatny zrak v seru, svetelne machule atd). Vim ze se jedna o zlomek operovanych (sam znam hodne lidi s dobrym vysledkem), ale i tak. Dalsi duvod byl, ze na reklamnim letaku zname ocni klininy byl 4 doktori ze 6 v brylich. Dost zvlastni. A posledni duvod byl Djokovic, Tipsarevic a spol. Muzou si zvolit nejlepsi kliniku ne v CR, ale na celem svete a nejdou. Asi jim to nestoji za to riziko v pomeru k vydelkum a planuji to mozna az po kariere. Druha moznost je, ze maji typ poruchy, pro kterou operace neni mozna.
Reagovat
RF46
jak rikas, kdyz nam o ty operaci pred cca 15lety prednaseli doktori na fakultce v Brne, tak meli bryle:) A po tom co sem tu operaci videl na platne (nejsem doktor), tak dekuji, ne:) Ale znam dost lidi co sou po operaci a vse OK...vlastne neznam nikoho, kdo by tim nejak utrpel.
Reagovat
Krisboy
Jj, taky znám pár lidí, všichni si to pochvalujou. Ale není to zrovna levné.
Reagovat
spaniel
Neni to zas tak drahe, vzhledem k tomu co to prinese. Obcas delaji i akce. Ale ty nepovedene me fakt desi. V ramci zaruky ti to ?spravi?...coz znamena dalsi rezani do rohovky. Co jsem cetl ty pribehy, tak nikomu to nepomohlo. A videt vse trojite, brrrr.
Reagovat
mihate
Ja patrím medzi nich, prve som po operácií pár týždňov.Neľutujem
Reagovat
smazaný uživatel
Ludia v okuliaroch vzbudzuju inteligenciu, mudrost, vzdelanie a profesionalitu. To je prirodzená asociácia, prvotná. Zaujimave, ze si to zobral z druhej strany. Okuliare na tvári lekároch by som urcite neriesil.

Navyse ak ide o rutinný zákrok.
Reagovat
Nola
rutinny zakrok to isto nie je, zrak je najdolezitejsim zmyslovym organom, v mojej sirsej rodine maju zakrok za sebou traja prislusnici, jeden z nich po 5 rokoch po zakroku znovu nosi dioptricke okuliare, tolko k tej rutine, podotknem ze, je to mlady clovek
Reagovat
smazaný uživatel
5 rokov lepsieho zraku je častokrát účelom operácie.

Operácia ti nedaruje nové oči, vylepší ti zrak a kvalitu života na nejaký čas.
Reagovat
Nola
iste, ved kvoli tomu ju podstupil, vsetky kliniky ti ale slubuju odstranenie okuliarov natrvalo, co je viac menej nerealne
Reagovat
FulnekUltras
nechci do toho příliš "rejpat", ale filozoficky se to dá v podstatě srovnat s "estetickým vylepšením" ženského popředí - s pro život mnohem horšími možnými dlouhodobými důsledky - poměrně výrazné snižování cen zákroků v posledních letech mluví samo za sebe
Reagovat
spaniel
Bryle u nikoho neresim, krome reklamniho letaku, ktery me presvedcuje ve stylu, nac v dnesni dobe nosit bryle, rychly bezbolestny zakrok a perfektni zrak a oni sami na to nesli...
Reagovat
Davor1
Mám podobný problém, ale nejako tú operáciu ani nezvažujem. Iné by to bolo, ak by to riešilo problém natrvalo, ale ono sa to po nejakom čase zase vráti...
Reagovat
spaniel
Jo, ale treba teta ma 13 let po zakroku a porad bez bryli. I 10 by bylo vpoho.
Reagovat
janek_da
18 let v poho, resp. jedno oko ma ted 3/4 dioptrie.
Ja to laicky beru, ze kdysi byla prvni generace tech operaci, uz relativne zmaknuta. Ja jsem byl na "druhe" - tyden horsiho videni a ted je jeste setrnejsi 3.generace. Kdy za par hodin vidis a podle meho je to uz fakt top.
Se zhorsovanim, je blbost chodit na tu operaci, kdyz se ti oci porad zhorsuji. Okolo 25 se ale zrak celkem stabilizuje a to je ten cas na operaci.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist