Zverev odehrál další antukový tříseťák, v Mnichově zdolal Hanfmanna

2. 5. 2018, 23:18
Aktuality 2
ATP MNICHOV - Alexander Zverev musel i v pátém letošním zápase na antukovém turnaji do tří setů, když za obhajobou titulu z domácí antuky v Mnichově vykročil výhrou nad Yannickem Hanfmannem. Ve čtvrtfinále se jednadvacetiletý Němec utká s dalším krajanem Janem-Lennardem Struffem.
Alexander Zverev

Alexander Zverev letos na antuce absolvoval sedm zápasů a ve všech odehrál tři sety. V Davis Cupu vyhrál 3-0 a prohrál 0-3, na turnajích ATP čtyřikrát zvítězil 2-1 a jednou podlehl 1-2.

Dnes už potřetí dokázal otočit nepříznivý vývoj. Na domácí půdě v Mnichově, kde je nasazenou jedničkou a obhájcem titulu, ve svém úvodním vystoupení zdolal 6-7 6-4 6-2 krajana Yannicka Hanfmanna

Zverev v prvním setu nečelil jedinému brejkbolu, jenže sám nevyužil žádnou ze čtyř šancí na brejk a v tie-breaku prohospodařil dva setboly. Ve druhé sadě nepotvrdil brejk na 3-1, ale roli favorita nakonec přeci jen potvrdil. V rozhodujícím dějství si vypracoval náskok 5-0 a ani ztracený servis v závěru utkání ho tak příliš mrzet nemusel.

"Vyhrál jsem a postoupil dál. To je asi ta nejpozitivnější věc z dnešního zápasu. Rozhodně jsem nepředvedl dobrý výkon. Doufám, že v dalším zápase to bude lepší," komentoval třetí hráč světa. 

O postup do semifinále si jednadvacetiletý Němec zahraje s dalším krajanem Janem-Lennardem Struffem. Ve vzájemné bilanci s ním vede 4-0, když ho porazil loni v Mnichově i nedávno v Monte Carlu. Ale jak jinak, než ve třech setech.

Naopak Hyeon Chung ve svém prvním letošním zápase na antuce strávil na kurtu pouhou hodinu. V Bavorsku korejský mladík smetl dvakrát 6-1 domácího Matthiase Bachingera a postoupil do čtvrtfinále.

V něm se Hyeon Chung utká stejně jako loni se slovenským šampionem z roku 2014 Martinem Kližanem (h2h 1-0).

• ATP 250 MNICHOV •
Německo, antuka, 561.345 dolarů
středeční výsledky (02. 05. 2018)
• Dvouhra - 2. kolo •
A. Zverev (1-Něm.) - Hanfmann (Něm.) 6-7(12) 6-4 6-2
Hyeon Chung (4-Korea) - Bachinger (Něm.) 6-1 6-1
Kližan (SR) - Bašič (Bosna) 4-6 6-3 7-5
Struff - Maden (oba Něm.) 6-3 3-6 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
Torn
Sašovi fandim, snad to tam vyhraje :). Finále Zverev - Zverev by se mi líbilo.
Reagovat
turista
Saša Zverev má na to vyhrávat velké turnaje. Ještě se musí psychicky odblokovat proti Rafovi Nadalovi. Feda a Djoka už porazil.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist