Zverev se představil poprvé od zranění na French Open. Na exhibici porazil Thiema a prohrál s Medveděvem

8. 12. 2022, 12:28
Aktuality 8
Alexander Zverev prožil po půlroční pauze způsobené vážným zraněním kotníku úspěšný návrat. V osmifinále exhibice v Saúdské Arábii porazil Rakušana Dominica Thiema 10-8, 10-7. Následně podlehl 0:6, 4:6 bývalé světové jedničce Daniilu Medveděvovi z Ruska.
Alexander Zverev

"Cítím se dobře a noha je také dobrá, což je nejdůležitější. Jsem rád, že tu jsem a hraji proti špičkovým hráčům. O to mi teď jde," řekl Zverev agentuře DPA. "Je jasné, že po více než půlroční pauze potřebuji čas. Nebudu tu hrát svůj nejlepší tenis a ani to ode mě nikdo nečeká. Je ale velmi důležité, že si tu mohu zahrát zápasy s nejlepšími hráči na světě," doplnil olympijský šampion z Tokia.

Pětadvacetiletý tenista se vrátil na kurty po 188 dnech od semifinále Roland Garros se Španělem Rafaelem Nadalem. Během něj se mu při sklouznutí zasekla noha na antuce, nekoordinovaně spadl a přetrhal si vazy v kotníku. Vítěz 19 turnajů ATP se původně plánoval vrátit v září a pomoci Německu v Davis Cupu, při usilovném tréninku si ale přivodil kostní edém a musel ukončit sezonu.

"Byl jsem zklamaný, že jsem vynechal Davis Cup. Věřil jsem, že se to zahojilo, ale místo toho doktor řekl, že teď potřebuje čas zase kost. Myslel jsem si, že to vše začíná znovu. Nebylo to pro mě snadné, protože jsem chtěl na Davis Cup a zbytek sezony nastoupit. Psychicky to nebylo jednoduché, ale teď už jsem zpět a jsem připravený hrát," uvedl Zverev, který nemohl obhajovat ani triumf na listopadovém Turnaji mistrů.

Zverev si dnes na úvod exhibice v Diryah poradil ve zkráceném zápase na dva vítězné super tie-breaky 10-8 10-7 s Rakušanem Dominicem Thiemem. Večer pak nastoupil proti Daniili Medveděvovi, čtvrtfinálový zápas hraný již s klasickými pravidly prohrál 0-6 4-6.

Po účasti na lukrativní exhibici v Saúdské Arábii, která je terčem kritiky za nedodržování lidských práv, se Zverev představí ještě na turnaji v Dubaji. "K tomu, abych se vrátil úplně na sto procent, potřebuji zápasy s těmi nejlepšími. Věřím, že se budu týden od týdne zlepšovat a budu své noze věřit jako dřív. Nemohu čekat, že bych z ničeho nic přijel na Australian Open a předváděl hned své maximum. Proto jsou tyhle turnaje moc důležité," řekl Zverev.

Rodák z Hamburku klesl kvůli půlroční pauze na 12. místo žebříčku ATP, v nové sezoně se chce vrátit na přední příčky. "Na mých cílech se nic nezměnilo. Pořád chci vyhrávat ty největší turnaje na světě. Na druhou stranu se ale musím také smířit, že nebudu hned stoprocentní. Není to otázka dneška nebo zítřka. Udělám ale vše, abych byl co nejrychleji zpět," dodal Zverev.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

8
Přidat komentář
dadaft
tak jsem zkoukl Sašu s Daniilem a některé výměny fakt brutal ......... tenhle povrch mi hodně připomíná ten, co měly ženy letos v Ostravě -- od BL téměř nejde zakončit, zato se dá hodně doběhnout, takže hráči musí hledat jiné cesty k zakončení -- hodně se zkracuje, hrajou se úhly, jsou tam náběhy ........ a Cicina s Norkem teď taky začli hustě...
Reagovat
Tennisfan77
Plně připraveny Zverev a Thiem, to byla pro AO jenom a jenom radost.
Reagovat
Maisterstich
Kamile, jak žena, pořád alkohol?
Reagovat
smazaný uživatel
Katka vypustila bazének a Kamilovi neostáva nič iné, len sa opúšťať na TP.

Smutnejší príbeh na zemeguli je už len Petríček.
Reagovat
woody
Tragédi jste, dělá vám to asi dobŕe že? Vysmívání se a urážky.
Reagovat
Tennisfan77
Jenom potvrzují svou demenci, třeba Maisterstich tady osočuje něčí ženu, že při těhotenství pije alkohol - jednou jsem mu dal šanci a požádal o screen, kde to jím zmíněný uživatel píše a samozřejmě zalezl bez důkazů do kouta. Pravděpodobně hovoří z vlastní zkušenosti. smile
Reagovat
Patik
nielen pre AO ale pre celú sezónu a tenis.
Reagovat
turista
Ano.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist