Zverev si poradil s Isnerem a zkompletoval semifinálové obsazení Turnaje mistrů

16. 11. 2018, 16:38
Aktuality 33
TURNAJ MISTRŮ - Alexander Zverev na Turnaji mistrů v Londýně přehrál Johna Isnera a obsadil poslední místo v semifinále, v němž se zítrautká s šestinásobným šampionem Rogerem Federerem. Jediným neporaženým semifinalistou je Novak Djokovič, který večer porazil Marina Čiliče a skupinou prošel bez ztráty setu.
Alexander Zverev

Alexander Zverev měl před dnešním závěrečným duelem ve skupině situaci ve svých rukou, mezi nejlepší čtveřici jej s jistotou posouvala jakákoliv výhra. A podmínku v souboji s debutantem Johnem Isnerem splnil.

První sadu jednadvacetiletý Němec získal po vyrovnaném průběhu až v tie-breaku, když ve dvanácté hře odvrátil esem soupeřův setbol. Ve druhé se mu za stavu 4-3 podařil jediný brejk celého utkání a vzápětí po necelé hodině a půl využil první mečbol.

"Je skvělé, že jsem v semifinále, ale turnaj ještě neskončil. Už zbývají jen ti nejlepší," řekl Zverev. "Jestli bude Sascha podávat jako dnes, má proti Federerovi velkou šanci na úspěch. Myslím, že to bude vyrovnaný zápas," prohlásil Isner.

O 12 let starší Isner prohrál při své premiéře na Turnaji mistrů i potřetí. Naopak světová pětka Zverev se při druhé účasti mezi elitou stal prvním německým tenistou v semifinále po 15 letech. Naposledy se to v roce 2003 podařilo Raineru Schüttlerovi, který v něm podlehl Andremu Agassimu z USA.



Zverev prohrává ve vzájemné bilanci s o 16 let starším Federerem 3-4. Naposledy se spolu utkali letos na Hopman Cupu, kde stejně jako před rokem v londýnské O2 areně vyhrál ve třech setech zkušenější Švýcar.

Novak Djokovič měl bez ohledu na výsledek večerního utkání s Marinem Čiličem jisté první místo, síly ale nešetřil. Chorvata porazil 7-6 6-2 skupinou vyhrál bez prohraného setu.

O finále si pětinásobný srbský šampion Djokovič zahraje s nováčkem soutěže Jihoafričanem Kevinem Andersonem, se kterým prohrál z osmi vzájemných soubojů pouze ten první před deseti lety.

• TURNAJ MISTRŮ •
Londýn, Velká Británie, tv. povrch / hala, 8,500.000 dolarů
středeční výsledky (14. 11. 2018)
• Dvouhra - skupina Gugy Kuertena •
Djokovič (1-Srb.) - Čilič (5-Chorv.) 7-6(7) 6-2
A. Zverev (3-Něm.) - Isner (8-USA) 7-6(5) 6-3
Tabulka:
# JMÉNO Z V P S G B
1. Djokovič 3 3 0 6-0 37-20 3
2. Zverev 3 2 1 4-2 32-33 2
3. Čilič 3 1 2 2-5 38-41 1
4. Isner 3 0 3 1-6 30-43 0
• Čtyřhra - skupina Knowlese a Nestora •
Kubot/Melo (3-Pol./Braz.) - Marach/Pavič (1-Rak./Chorv.) 7-6(4) 6-4
Herbert/Mahut (8-Fr.) - M. Bryan/Sock (5-USA) 6-2 6-2
tabulka čtyřhry
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

33
Přidat komentář
mahycek
Mám z toho zápasu strach. Víc než z nedělního finále,
když by tam Roger postoupil.
Teď jedna zajímavost tady v portále. Např. zápas začíná
po 21 hodině, třeba ve čtvrtek u toho Rogera a do
poloviny 1 setu jsou tady tři, čtyři až 5 komentářů.
Kde jsou všichni ? To pracují na odpoledne, nebo se bojí,
aby to jejich hráč nezkazil?? Utkání skončí ve 22.40 a
tady se komentuje do 1 - 2 hodin do rána. To mě hlava
nebere. Dobře debata hodinu po utkání, ale 3 hodiny ????
To jsem odbočil pojďme na zápas ze kterého mám obavu.
Když to RF zvládne, tak se všem klidně 10x omluvím.
Reagovat
annah
Během zápasu jsou všichni tak napnutí, že nemají myšlenky na psaní...
:-)
Reagovat
Jiri
ze hraci, kteri jsou na vrcholu 10 resp 15 let stale vyucuji dalsi a dalsi nastupujici generace. Kolik uz tu za poslednich 5 let bylo nadejnych hracu, kteri tu nestarnouci top3 maji nahradit? Min 20 opravdu talentovanych v brzkem veku. Ale vsichni dřou bídu a koukaji stalicim na zada se znacnym odstupem.
Reagovat
FerrariF50
To jen podtrhuje prostě jejich vyjímečnost a absolutní nadvládu. Nemá je kdo nahradit a až skončí tak si může najednou začít vyhrávat turnaje kde kdo z ostatních, ale stejně všichni budou vědět, že kdyby na ně vletěl Federer, Djokovic nebo nadal tak by vyhráli leda tak velký kulový :) Jejich výhry budou mít mnohem menší váhu, protože to se jim to najdenou samozřejmě vyhrává když .............. :_D :-D
Reagovat
FerrariF50
Každýho zajímá jenom Federer, Nadal a Djokovic. O nikom jinym se nikdo skoro ani nebaví. Ostatní jsou jen jejich soupeři co ve většině případů dostanou naklepáno a je to :-D No a to ještě z těch tří je Federer naprosto středem zájmu, protože prostě GOAT a ikona toho sportu :)
Reagovat
EllNino
Prosímtě negeneralizuj tady jo ;) ...
Reagovat
FerrariF50
Já jdu teprv spát po 16ti hodinové směně ve fabrice, tak jsem holt přetaženej :) ... no a musim si nařídit budík, protože musim za chvíli vstávat zas na tenis :)
Reagovat
blax
A už si může Cilic v klidu doma brečet do polštáře :D
Reagovat
annah
Teda Čilič se v prvním setu s Djokerem nečekaně držel! I v tiebreaku! Prohrál ho až 7:9. Bojoval o prestiž, když už musí jet domů. Poklona! Teď už to ale určitě bude mít rychlý spád.
Reagovat
Patik
Chvílu som si myslel že vybojuje prvý set.
Reagovat
svetova.dvojka
Nizozemsko-Francie el classico...
Reagovat
steve79
Roger zitra od 15:10???
Reagovat
smazaný uživatel
Djokovic - Anderson je asi větší slagr, než Roger - Zverev. V tom zápase muze být zápletka, naopak Sasa dá tak pět gamu.
Reagovat
smazaný uživatel
:-) uvidime, podle me se pletes a delas z Federera neco, co uz neni... ac bych se nedivil vysledku 6:7, 6:3, 6:1 pro RF
Reagovat
Patik
Tiež si myslím že by mohli byť aj tri sety..snáď sa mýlim.
Reagovat
smazaný uživatel
Kamil ma za to, ze je jen Djokovic a Federer :D a ze jsou nedotknultelni, ale nejsou... a Zverev umi, kdyz ma den, uvidime no, ale dostat klidne muze, v hlave ma sra cky :D
Reagovat
smazaný uživatel
Zkušenosti Federera v semifinále TM jsou asi 300x vyšší, než zkušenosti Zvereva. I kdyby Roger hrál jenom údržbu, tak musí vyhrát ve dvou setech. Možná Sasa překvapí, ale zatím se mu to ještě nikdy na velkém turnaji nepovedlo. Dá se říct, ze tohle SF je jeho kariérní úspěch. Protože na GS je už touhle dobou většinou doma u televize
Reagovat
smazaný uživatel
mimochodem tam mas Kamco 1,5 na RF, coz je pri tvy predikci docela masivni value
Reagovat
smazaný uživatel
nemuzes furt brat v potaz jen zkusenosti, to totiz Federer bude kdykoliv proti komukoliv favoritem, podle me ho taky porazi, ale proste mas tendenci delat z kohokoliv jineho nez Djokovice, co hraje s RF totalniho nymanda a to je spatne... Zverev ten krok jednou udela, herne ma na to, aby ho porazil, musi to jen ustat v hlave a tam si nejsem jistej, zda je pripravenej
Reagovat
Marduch
spis to asi bude o Fedrovi, ktery ma ted vitr v plachtach diky postupu z prvniho fleka a vyhnuti se Dzokovi, takze muze hrat uvolnene a to pak byva one man show. Ve finale uz to nejspis bude zajimavejsi, Rog ma Noleho (pokud ten tam postoupi) v hlave, plus vidina toho brutalniho stovkoveho milniku.. nicmene i tak podle me naprosto otevrene pripadne finale.
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem naopak realista. Fandím i jiným, ale zatím proste big3 jede a aby je někdo porazil, tak se musí stát zázrak. Zverev se zasekal ve slávě. Je z nej takový hráč top10, který se placa na místě, jednou ročně urve nějaký Masters, když je soupeř zraněny, nebo opilý a na velkých turnajích konci pravidelně v prvním tydnu. Zatím nemám důvod, abych mu nějak významné věřil
Reagovat
EllNino
ty tvoje rádoby vtipy klesají níž a níž ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak on v zásadě má i trochu pravdu, ale ten způsob, jak to podává, je fakt hroznej. Co nejvíc zesměšnit a zurážet soupeře. To je Federer tak špatnej už, že máš potřebu ze soupeře udělat totálního žebráka, aby vypadal silnej? To mu teda moc nevěří, Kamčo.
Reagovat
turista
Myslím, že Novak Kevina pošle domů.
Reagovat
turista
Tak big John si odváží domů 3 porážky. Když se nedaří tak se s tím za pár dnů nic neudělá.
Reagovat
Torn
No, já jsem říkal, že tam bude do počtu, s jeho herní stabilitou to na TOP10 není.
Reagovat
EllNino
Jojo, něco jako letos Petra na TM
Reagovat
smazaný uživatel
Já nesouhlasím, odehrál tři slušný zápasy, ač prohrál
Reagovat
turista
Budiž. Ale pokud je ve formě tak dokáže takové zápasy i vyhrávat.
Reagovat
smazaný uživatel
Mel hodne slozitou skupinu, soupere, kteri mu dlouhodobe nesedi. Ja jako jeho fanda nemuzu byt nespokojeny, ostudu neudelal, soupere donutil ukazat to nej, dokonce i Djokovice, se kterym neuhral spatny vysledek.
Reagovat
kada.tom
takže večer to bude už jen o 200, za této konstelaci jsem zvědav na Marinovu motivaci ... to může být taky docela rychlá práce od Novaka :-)
Reagovat
peek
Nezapomeň na 203000$, to není malá motivace.
Reagovat
kada.tom
to je jasný :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist