Zverev v Madridu porazil neoblíbeného soka Thiema a zahraje si o 4. titul z Masters

8. 5. 2021, 19:42
Aktuality 12
ATP MADRID - Alexander Zverev na antuce v Madridu porazil podobně jako ve finále před třemi lety 6-3 6-4 Rakušana Dominica Thiema, kterého v 11. vzájemném duelu zdolal teprve potřetí, a svou bilanci v semifinále turnajů Masters 1000 vylepšil na 8-2. O čtvrtý titul z akcí této kategorie si 24letý Němec zahraje s Italem Matteem Berrettinim, který si zajistil své největší finále.
Alexander Zverev (© AFP)

Alexander Zverev se po březnovém triumfu v Acapulku dostal částečně i vinou problémů s loktem do útlumu, když vyhrál pouze dva z pěti zápasů. Porážky utrpěl s Ruusuvuorim, Goffinem a Ivaškou.

Tento týden na oblíbeném antukovém Masters 1000 v Madridu však našel ztracenou herní pohodu. I při svém čtvrtém startu šampion z roku 2018 nechyběl ve čtvrtfinále a po čtyřech dvousetových výhrách se znovu po třech letech dostal finále.

24letý Němec si po Japonci Keii Nišikorim, Britu Danielu Evansovi a domácím favoritovi Rafaelu Nadalovi, kterého porazil potřetí v řadě a poprvé na antuce, poradil i s Dominicem Thiemem. Sedmadvacetiletého Rakušana porazil 6-3 6-4, když jediné zaváhání na servisu předvedl až ve druhém setu za stavu 4-1, kdy měl dva brejky v zádech.

Statistiky zápasu
Zverev - Thiem
6 esa 1
2 dvojchyby 3
66 %
1. podání 'in' 53 %
78 %
úsp. 1. podání 62 %
53 %
úsp. 2. podání 55 %
25 winnery 19
22 nevyn. chyby 20
10/18 hra na síti 6/8
3/11 brejkboly 1/2
čas: 1:37

"Dnes jsem se cítil o trochu hůř, než včera proti Rafovi. Na kurtu hodně foukalo, míčky zvláštně létaly. Nebylo to snadné, ale s výkonem jsem spokojený," komentoval Zverev.

Německý tenista si v 11. vzájemném duelu s Thiemem poradil teprve potřetí, z toho podruhé v Madridu. V předchozím střetnutí neproměnil mečbol ve finále loňského US Open.

"On mě většinou poráží, i proto jsem rád, že jsem dnes vyhrál já. Už jsme spolu několik velkých zápasů odehráli a myslím, že se neustále zlepšujeme. Doufám, že nás ještě další velké zápasy čekají," řekl Zverev. 

Vítěz Turnaje mistrů z roku 2018 Zverev hrál semifinále turnaje Masters podesáté a poosmé v něm zvítězil. Dosud má z akcí této kategorie tři tituly a dva z nich slavil na antuce. Naposledy už před třemi lety právě ve španělské metropoli.

"Po delší době můžu vyhrát velký turnaj. Loni těch šancí moc nebylo, tady si zahraju další velké finále a doufám, že ho tentokrát zvládnu," dodal Zverev po postupu do celkově 24. finále.



O 15. titul si Zverev zahraje s Matteem Berrettinim (h2h 2-1). 25letý Ital dnes ve svém teprve druhém semifinále na turnajích Masters 1000 porazil 6-4 6-4 Nora Caspera Ruuda, po nedávném triumfu v Bělehradu přidal osmou výhru v řadě a postoupil do největšího finále. V nich má bilanci 4-1.


22letý Ruud hrál semifinále na třetím antukovém turnaji Masters 1000 po sobě, na finále ale ani tentokrát nedosáhl.

• ATP MASTERS 1000 MADRID •
Španělsko, antuka, 3.226.325 eur
sobotní výsledky (08. 05. 2021)
• Dvouhra - semifinále •
A. Zverev (5-Něm.) - Thiem (3-Rak.) 6-3 6-4
Berrettini (8-It.) - Ruud (Nor.) 6-4 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

12
Přidat komentář
Pe3k
Třikrát v řadě porazil Nadala bez ztráty setu, ten si ho vodí více než Djokovic a ten si z něj udělal svoji čubu smile
Reagovat
com
smilesmile kez by to zopakoval i v Rime smile
Reagovat
smazaný uživatel
Rozdiel je v tom, ze tí čo si vodia Nadala maju s nim stále negativnu bilanciu :)

Naopak, tí čo si vodia Federera maju z neho takú prdel, ze ten chudák uz nikdy nic nevyhrá :D
Reagovat
Patik
Finále by mal vyhrať teoreticky bez straty setu..jeden úspešný antukový Masters mu určite postačí ako príprava a ak neodstúpi z Ríma pravdepodobne sa naň vykašle a pošetrí sa na RG..škoda Domovi som to prial ale Zverev tiež potrebuje dopomôcť už dlho nič poriadne nevyhral..poraziť Thiema je taká malá satisfakcia za prehraté US Open..
Reagovat
Marduch
Finálko zvládne, Řím odchodí, dobrý los pro Rafíka.
Reagovat
smazaný uživatel
Aj Thiem odchodí Rím?...Hraci ako Zverev maju tolko nahrane, ze mozu odchodit turnaj?

Vyhras turnaj a odchodis dalsi, to je logika za milion...
Reagovat
Marduch
Thiem a Zverev momentálně neporovnatelne pozice, tím spíš, jestli Saša dnes zvítězí.
Reagovat
smazaný uživatel
To je také dopredu alibi ak by nahodou Zverevovi odveta nevyšla.

Ak sa Zverev do QF nedostane, mozeme o tom uvazovat, ak sa ku Nadalovi dostane, je nonsens si mysliet, ze by ten zápas odchodil.
Reagovat
turista
Řím neodchodi nikdo z mladých hráčů. Už si mezi sebou dělí tisícovky což je pro tenis dobře. Doba kdy si budou dělit GS není daleko.
Reagovat
Alien
Skvěle, Saša je GOTT!
Reagovat
Alien
GOAT, promiňte!
Reagovat
Fandina
Dobře Šášo. Na finále jsem zvědavá a také doufám, že i na FO by se mohlo zadařit. Dom je také fajn, ale přece jenom, Saši styl se mi líbí více. Drži palce.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist