Zverev v Petrohradu zdolal Wawrinku a poprvé vyhrál turnaj ATP

25. 9. 2016, 21:40
Aktuality 10
ATP PETROHRAD - Devatenáctiletý Němec Alexander Zverev si v Petrohradu i díky dvěma skalpům hráčů Top 10 připsal premiérový titul na okruhu ATP. Ve finále zdolal 6-2 3-6 7-5 světovou trojku a čerstvého vítěze US Open Stana Wawrinku, který ve finále prohrál poprvé od června 2013 a sérii jedenácti vítězství.
Profily hráčů
Alexander Zverev

Přemožitel Tomáše Berdycha ze sobotního semifinále Alexander Zverev se stal prvním teenagerem od roku 2008, který ovládl turnaj ATP. Před osmi lety se to povedlo tehdy rovněž devatenáctiletému Chorvatovi Marinu Čiličovi v New Havenu.

Zverev uspěl ve finále na třetí pokus. V květnu na antuce v Nice i v červnu na trávě v Halle odešel poražen.

V Petrohradu se mu povedlo ukončit Wawrinkovu sérii jedenácti finálových výher. Švýcarský trojnásobný grandslamový šampion prohrál souboj o titul poprvé od turnaje v Hertogenboschi v červnu 2013.

Wawrinka usiloval o páté turnajové vítězství v sezoně, což by bylo jeho nové maximum. Po dvou hodinách a 24 minutách však kapituloval. Rozhodl jedenáctý game třetího setu, v němž podruhé v sadě ztratil servis a Zverev poté už zápas dopodával. Ve světovém žebříčku by se měl německý talent posunout o tři místa na 24. příčku, čímž vyrovná své dosud nejlepší postavení.

• ATP 250 PETROHRAD •
Rusko, tv. povrch / hala, 986.380 dolarů
nedělní výsledky (25. 09. 2016)
• Dvouhra - finále •
A. Zverev (5-Něm.) - Wawrinka (1-Švýc.) 6-2 3-6 7-5
• Čtyřhra - finále •
Inglot/Kontinen (1-Brit./Fin.) - Begemann/Paes (Něm./Indie) 4-6 6-3 12-10
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

10
Přidat komentář
Mayo
Každopádne je to pekne vyhrať svoj premiérový titul práve doma (:
Reagovat
Mayo
Wawra vyhral GS, na ostatných turnajoch uz tam ta motivácia chyba :D
Reagovat
janek_da
zas má klid ... do W
Reagovat
smazaný uživatel
Wawrinka vyhral 11 finále za sebou Jaro Halák vyhral 9 zápasov za sebou proti Lundqvistovi...Aj po dnesku :)...Este stastie, ze na niektore veci sa dá spolahnut :)
Reagovat
COMEON
Kiežby za nedlho bola toto nova 'Big Four' ale tretí spomenutý ma v pi.. a pri poslednom si nie som isty či ma hru na to aby mohol prvym trom spomenutym konkurovať,teda, zatial nie.
Reagovat
smazaný uživatel
ta ctverice je pro me velmi zajimava svymi kontrasty, to ano.. :-))
Reagovat
spaniel
Jen to ne.
Reagovat
smazaný uživatel
;-)
Reagovat
kada.tom
naprostý souhlas, jen bych to rozšířil na Big Five s Jackem :-)
Reagovat
tito
kéž by to složení budoucích lídrů bylo jiné. Za mne k Domovi Lucas Pouille (78-16), Taylor Fritz (174-58) a třeba Kyle Edmund ( 102-54). V závorkách pořadí na začátku l.r. a aktuální. Jinak pro doplnění A.Zverev (83-24), Coric (44-42), Kyrgios (30-15). Borna si trochu vykopal jámu svými předchozími velkohubými prohlášeními, navíc nevím, čím by mohl přehrávat třeba Lucase či Alexandra a Nick přes aktuálně po Domovi na druhém nejvyšším postavení z mladých talentů u mne spadá někam ke Gaelovi. Spousta talentu, sběrač nejlepších výměn, opičky, ale žádný pořádný výsledek. Třeba se mýlím.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist