Zverev v Ženevě vydřel první letošní titul, ve finále přežil mečboly proti Jarrymu

25. 5. 2019, 21:31
Aktuality 1
ATP ŽENEVA - Alexander Zverev potvrdil roli největšího favorita antukového turnaje v Ženevě a získal první titul od triumfu na loňském Turnaji mistrů. V deštěm přerušeném finále pátý hráč světa udolal 6-3 3-6 7-6 Chilana Nicolase Jarryho, kterému v závěru utekl ze dvou mečbolů a oplatil mu měsíc starou porážku.
Profily hráčů
Alexander Zverev

Alexander Zverev odehrál letos na antuce šest turnajů, ale pouze jednou vyhrál dva duely po sobě. Porážky utrpěl s Munarem, Fognini, Jarrym, Garínem, Tsitsipasem a Berrettinim.

A tak se málo vytížený Němec rozhodl hledat formu a sebevědomí ještě v týdnu před Roland Garros. Ve švýcarské Ženevě nakonec splnil roli nasazené jedničky, ale zda si zvedl sebedůvěru vydřenými výhrami proti papírovým outsiderům, ukáží asi až výkony na pařížské antuce.

Každopádně dvaadvacetiletý Němec těsně před startem druhého grandslamu sezony, který začíná už zítra, ztratil hodně sil. Poslední tři ze čtyř zápasů proti Jihoameričanům totiž vyhrál až po třísetových bitvách.

Ve čtvrtek zdolal Bolívijce Huga Delliena po 2 hodinách a 24 minutách, v pátek strávil na kurtu s Argentincem Federicem Delbonisem 2 hodiny a 41 minut a v dnešním finále zdolal Chilana Nicolase Jarryho až po 2 hodinách a 2 hodinách a 37 minutách.

Navíc finálový zápas se kvůli dešti natáhl na celkem pět a půl hodiny. Ve čtvrt na deset večer Zverev zvítězil 6-3 3-6 7-6, když nejprve v dramatickém tie-breaku nevyužil tři mečboly a v řadě a vzápětí musel dva mečboly odvracet. Vypjatou koncovku ale nakonec zvládl a soupeři platil měsíc starou prohru z Barcelony, kde nevyužil mečbol.

Zverev se tak v druhém letošním finále dočkal prvního titulu od triumfu na loňském Turnaji mistrů. V celkově 17. finále si připsal 11. trofej.

Třiadvacetiletý Jarry hrál finále turnaje ATP podruhé v kariéře, ale na titul čeká dál. Loni na antuce v Sao Paulu prohrál rovněž ve třech setech s Italem Fabiem Fogninim. 

Oba finalisté se z Ženevy přesunou do Paříže. Zverev bude v 1. kole French Open čelit Australanu Johnu Millmanovi, Jarry vyzve Argentince Juana Martína Del Potra.

• ATP 250 ŽENEVA •
Švýcarsko, antuka, 586.140 dolarů
sobotní výsledky (25. 05. 2019)
• Dvouhra - finále •
A. Zverev (1-Něm.) - Jarry (Chile) 6-3 3-6 7-6(8)
• Čtyřhra - finále •
Marach/Pavič (1-Rak./Chorv.) - Ebden/Lindstedt (Austr./Švéd.) 6-4 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
Kozoroh
Ač Zverev vyhrál, nepůsobil na turnaji sebejistě. Měl dobré začátky zápasů, kdy hrál agresivně a diktoval výměny, jenže pak se propadal do pasivity a tak tomu bylo i dnes. Zpočátku se Jarry na Sašovo tempo nechytal, poté Jarry začal hrát odvážněji, útočněji a Saša naopak zpasivněl. V třetím setu měl Jarry několik brejkbolů, ale znervózněl a zahodil je. V TB střídal Jarry momenty odvahy a nervozity, dokázal stáhnout Sašovo vedení 5:2 v TB, ale když pak on sám měl mečboly, zaváhal. Škoda, přál jsem mu titul...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist