Zverev vykročil za hattrickem z Mnichova výhrou nad Londerem

1. 5. 2019, 16:13
Aktuality 0
ATP MNICHOV - Formu hledající Alexander Zverev vstoupil do domácího antukového turnaje v Mnichově, kde v předchozích dvou letech triumfoval, dvousetovou výhrou nad Argentincem Juanem Ignaciem Londerem. Ve čtvrtfinále se nejvýše nasazený Němec utká s Chilanem Christianem Garínem.
Alexander Zverer

Alexander Zverev zakončil loňskou životní sezonu triumfem na Turnaji mistrů a jako třetí hráč světa. Letos ale na první úspěch stále čeká, neboť kromě finále v Acapulku nebyl na žádném z dalších šesti turnajů ani ve čtvrtfinále. Z posledních pěti akcí si připsal dokonce pouhé tři výhry. 

Najít formu a ztracenou herní pohodu se dvaadvacetiletý Němec pokusí tento týden na menším turnaji před domácími fanoušky v Mnichově, kde v předchozích dvou letech triumfoval a také letos je jednoznačně největším favoritem na celkové vítězství.

Svůj úvodní zápas už Zverev zvládl, když si poradil s argentinským antukářem Juanem Sebastianem Londerem. Lehké to ale hlavně v úvodu neměl. Do utkání vstoupil ztraceným servisem, vzápětí neudržel vedení 4-1. Ovšem od stavu 5-5 začal dominovat a za 65 minut hry zvítězil 7-5 6-1.



Ve svém teprve druhém letošním čtvrtfinále se Zverev utká s dalším antukovým specialistou Christianem Garínem. Dvaadvacetiletý Chilan, který před třemi týdny v Houstonu získal první titul na okruhu ATP, porazil 6-1 7-5 šestého nasazeného Argentince Diega Schwartzmana a z posledních patnácti zápasů na antuce si připsal už 13. výhru.

Martin Kližan bude při svém celkově čtvrtém startu v Mnichově poprvé chybět ve čtvrtfinále. Letos do něj slovenského šampiona z roku 2014 nepustil třetí nasazený Ital Marco Cecchinato, který v prvním vzájemném duelu zvítězil hladce 6-1 6-3.

O semifinále si světová devatenáctka Cecchinato zahraje s osmým nasazeným Maďarem Mártonem Fucsoviscem
, který otočil souboj s Brazilcem Thiagem Monteirou.

Ve spodní polovině pavouka jsou favority Španěl Roberto Bautista a Rus Karen Chačanov, který se podobně jako Zverev bude snažit dostat na vítěznou vlnu.

• ATP 250 MNICHOV •
Německo, antuka, 600.000 eur
středeční výsledky (01. 05. 2019)
• Dvouhra - 2. kolo •
A. Zverev (1-Něm.) - Londero (Arg.) 7-5 6-1
Cecchinato (3-It.) - Kližan (SR) 6-1 6-3
Garín (Chile) - Schwartzman (6-Arg.) 6-1 7-5
Fucsovics (8-Maď.) - Monteiro (Braz.) 6-7(1) 6-4 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist