Zverev zbrojí před US Open. Do týmu angažoval Lendla

21. 8. 2018, 22:53
Aktuality 38
Nejúspěšnější český tenista Ivan Lendl je novým členem trenérského týmu Němce Alexandera Zvereva. Osminásobný grandslamový vítěz připravuje aktuální světovou čtyřku na US Open.
Profily hráčů
Alexander Zverev a Ivan Lendl

Jednadvacetiletý Zverev oznámil Lendlovo angažování na instagramu, kde u společných fotografií napsal: "Vítej do týmu, Ivane Lendle." Detaily jejich spolupráce neuvedl, takže není jasné, zda bude osmapadesátiletý ostravský rodák pomáhat mladému Němci "na plný úvazek".

Hamburský rodák Zverev platí za velký tenisový talent. Dosud ho vedl především jeho otec Alexandr starší, jenž byl sám profesionálním tenistou. Před rokem Zverev zkoušel spolupráci s Juanem Carlosem Ferrerem, ale dlouho spolu nevydrželi.

Téměř dvoumetrový Zverev už má na kontě devět turnajových titulů, zatím však stále čeká na velký výsledek na grandslamech, kde je jeho maximem čtvrtfinále z letošního Roland Garros.

K prosazení na jednom z turnajů velké čtyřky by měl Zverevovi pomoci právě Lendl, jemuž se to povedlo s Andym Murrayem. Pod vedením bývalého českého tenisty získal Brit v roce 2012 na US Open svůj první grandslamový titul a o rok později ukončil 77 let trvající čekání Britů na wimbledonský triumf v mužské dvouhře.

Murrayho trénoval Lendl dvakrát, dovedl ho k celkem třem grandslamovým triumfům a na první místo světového žebříčku. Spolupráci ukončili loni v listopadu.

Lendl je jedním z nejlepších hráčů tenisové historie, 270 týdnů byl světovou jedničkou. Na kontě má 94 vyhraných turnajů, tituly získal na všech gradslamech kromě Wimbledonu. V roce 1980 pomohl československému týmu k prvnímu triumfu v Davis Cupu.

Welcome to the team Ivan Lendl

Příspěvek sdílený Alexander Zverev (@alexzverev123), Srp 21, 2018 v 12:04 PDT

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

38
Přidat komentář
smazaný uživatel
...mi stále více evokuje nosorožce :))
Reagovat
brixner
No to mě fakt poser :-)))))))))))))))
Ale existoval i Džim Kánrs, takže dobrý, no :-))))))))
Reagovat
Kozoroh
Zverev bezesporu potenciál má. Akorát potřebuje vyrůst z telecích let. Lendl je pro uskutečnění tohoto cíle tím pravým mužem.
Reagovat
mahycek
Nevím jestli to bude fungovat. Ivan je pedant tvrdej, to
byl neskutečně i na sebe, ale Saša je spíš zatím fracek,
s prominutím. Nevím, jak bude skousávat Lendlovi dávky.
Ivan ten když hrával, tak při tréninku byl schopen splnit
všechny jednotky co mu ordinoval Tonny Rouche, až do zablití..
Dovedete si představit Alexandra tu děckou tvářičku ? Já ne.
Reagovat
Patik
Tak tento krok snáď prinúti Zvereva chovať sa trošku profesionálnejšie..spolupráca sa prejaví určite ale viac ako v tenise by mu mal Ivan pomôcť najmä s hlavou..úprimne som na túto spoluprácu strašne zvedavý..aby Zverevovi nestúplo ešte viac sebavedomie a tá jeho namyslenosť keď bude mať v tíme takú legendu..snáď ho Lendl spracuje.
Reagovat
smazaný uživatel
Já si myslím, ze ho hodně posadi na zem. Lendl nechodí pro upřímnost daleko. Věty typu ?Na co si hraješ, však na to nemáš? budou denní chleba. A je otázka, zda to Sasa a jeho otec přežijí. Nicméně bylo to třeba. Taťka Zverev je určitě výborný trenér, ale nikdy neměl zkušenost s trenovanim hráče top 3-4 aby byl úspěšný na GS. Když byl Murray pod Lendlem, tak byl v top kondici. Četl jsem, ze dal v kuse 100 shybu na hrazde. A potom ty výsledky taky tak vypadaly. Sasa potřebuje drezuru, posadit na zadek a pak bude šlapat jako stroj.
Reagovat
Patik
to od Lendla aj očakávam že ho uzemní..buď to po nejakom čase Zverev ukončí a vráti sa k tomu čo mu vyhovuje alebo z neho urobí profesionálnejšieho tenistu..inak mi ale tá kombinácia Lendl Zverev nejde dokopy..dve odišné povahy.
Reagovat
Marduch
Jj vidim to podobne, rekl bych, ze pro Sasu to Hroznysovo angazma muze byt takovym prubirskym kamenem, zasadni krizovatkou jeho kariery. Nebudou to pro nej nejspis moc funny ty nasledujici mesice:)
Reagovat
smazaný uživatel
Musí změnit styl tréninku a začít dřít. Otázka je, zda opravdu chce být šampion, nebo chce sem tam vyhrát Masters, ve 30ti skončit a do konce života cestovat po světě vlastním letadlem.
Reagovat
Patik
Tak Saša natom neni nejako fyzicky zle a ani tenisom..má nato vyhrať grandslam aj teraz ale pre neho je to príliš dlhý turnaj a príliš veľa setov nieže by to fyzicky nezvládal..ale koncentrácia mu nevydrží tak dlho.
Reagovat
smazaný uživatel
Jestli to bude s Lendlem fungovat jako s Danim, tak s ním Andy vždycky zamete kurt. :-)
Reagovat
Mayo
Andy a Rafa s ním ešte neprehrali, zato zvyšní dvaja z elitnej štvorky už áno (:
Reagovat
Kozoroh
Neboj, dočkáš se prohry Rafy a Andyho se Zodem.
Reagovat
Mayo
Aj ty sa dočkas výhry Djokoviča nad Zverevom.
Reagovat
smazaný uživatel
:D
Reagovat
Kozoroh
Jenže Lendl není Dani, chytráku :-P
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že to bude podobné.
Reagovat
smazaný uživatel
Na nej bude stacit i Stefan...:)
Pro Andyho - to je skoda se vubec rozcvicovat...
Reagovat
letityfanousek
Fandím jim, už je na čase aby dinosauři zmizeli ze scény a Zverev to převzal po nich
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlas. Tak tři roky nazpět mě mrzela představa, že borci narození v osmdesátých letech co nevidět skončí. Teď mě děsí, že tady budou nafurt. Taky by bylo fajn, kdyby je fakt poslali do důchodu mladí, místo aby odešli sami, protože jinak jejich fanatičtí fandové budou dalších 10 let vykřikovat, že nová generace je jen slabý odvar a Fedalovič v nejlepších letech by z ní pravidelně vytřískával duši.
Reagovat
Mayo
Bojím, Rafa aby sa mu vyhýbal :D
Reagovat
Krisboy
Nejen Rafa :)
Reagovat
tito
Ivan je tím " superkoučem", který si je vědomý své ceny a dalším angažováním ji chce zvýšit. A málokdo rozumí tenisu a herní psychologii tak jako on. Takže pokud někam jde, tak ví proč a ví, jak výsledků dosáhnout. Tato spolupráce bude fungovat.
Reagovat
smazaný uživatel
Určitě. Hlavně Sašu má nastudovaneho a vi, co bude platit. Jinak by to nedělal. Nicméně je tam pořad hodně práce, protože Sasa je od GS poměrně daleko.
Reagovat
smazaný uživatel
Je to ve hvězdách cele. Sasa potřebuje mentálně vyspet a to mu muže Lendl dat. Na druhou stranu si Ivan vzal na ramena těžké závaží. Sasa není Murray, kterému k zisku GS chyběl vždy jeden poslední krok, když Ivan přišel.

Sasovi chybí k zisku GS 100 kroku a snad si to Ivan uvědomuje.
Reagovat
smazaný uživatel
Ivan si nejspíš hlavně uvědomuje, že Saša je stále ve věku, kdy jde za pár měsíců dělat zázraky -- pokud mlaďas chce. O Rogerovi v roce 2002 nebo 2003 taky nikdo netušil, že bude 4,5 roku vkuse No1.
Reagovat
safi1313
Zdravim, nevite den a přesný cas kdy se losuje US Open? Tipuju tedka Pátek 10am?
Reagovat
annah
Někde jsem četla, že ve čtvrtek.
Reagovat
smazaný uživatel
los je 24 myslim
Reagovat
Hypertac
Zverevovi nepomůže ani svěcená voda. Vidím to tak na třetí kolo max. Bohužel pro něj jsou GS zatím zakletý. To ale neznamená, že je v budoucnu nevyhraje. Pokud tady ale budou Roger a spol ve slušné formě, tak bez nároku. Jo a to s tím chováním je svatá pravda, někdy je jak fracek rozmazlený.
Reagovat
janek_da
tak snad ho Ivan naučí pořádně se chovat
Reagovat
Krisboy
Z toho spojení jde strach :) Na to jsem fakt zvědavej, předpokládám, že hlavně Lendl ví, co dělá. Tak good luck!
Reagovat
Fandina
Lendl a Šáša. Tak to tedy koukám. Ale má to celkem logiku. Mladý, perspektivní na jedné straně a zkušený a úspěšný na druhé. Tak držím palce a jsem zvědavá, jak se bude Šášova kariéra vyvíjet. Go!
Reagovat
lars
proc si Zverev radsi nevzal Beckera ?
Reagovat
Nenela
Presne to si rikam taky. Vzdyt po Beckerovi tak touzil, ted uz na neho prachy urcite ma. A Ivan taky nebude nejlevnejsi.
Reagovat
smazaný uživatel
becker nechcel
Reagovat
smazaný uživatel
Dobré nasadenie...Pri dobrom žrebe, preco nie. Ja si myslim, ze ak sa Zverev vyhne Djokovicovi, a nejakej podpásovke typu Nishikori, Raonic, Kyrgios v skorych kolách, tak semifinále hrat bude.
Reagovat
Dobry-den
Apríl už letos byl, ne?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist