Zvonarevová se připravuje na návrat, přihlášena je do Shenzhenu

28. 11. 2013, 11:45
Aktuality 29
Fanoušci Věry Zvonarevové se snad konečně mohou těšit na návrat ruské tenistky na kurty. Minulý měsíc bývalá druhá hráčka avizovala, že na přelomu roku bude startovat na turnaji v čínském Shenzhenu. Nyní Zvonarevová, jež nehraje téměř 16 měsíců, pozdravila své příznivce z tréninkových kurtů.
Profily hráčů
Věra Zvonarevová (@ Twitter)

Věra Zvonarevová měla v průběhu sezony 2012 zdravotní problémy, kvůli nimž z několika turnajů odstoupila. Naposledy se představila na olympiádě v Londýně, od té doby kvůli zranění kyčle a především vinou operace ramene už 15 měsíců nehraje.

V říjnu však bývalá světová dvojka potvrdila, že začátek nové sezony 2014 by už měla stihnout. V současné chvíli trénuje v tenisové akademii na Floridě v Bradentonu, odkud svým fanouškům zaslala fotografii, jak pomáhá s vysoušením kurtů.

Prvním turnajem, na kterém se má devětadvacetiletá Ruska představit, je podnik WTA International v Shenzhenu. V Číně sezona začíná už 29. prosince.

Vzhledem k více než půlroční absenci má Zvonarevová při svém comebacku nárok na tzv. protected ranking (chráněné umístění). Tj. po dobu devíti měsíců, nebo na prvních osmi turnajích bude zvýhodněna tak, jako bylo její umístění v žebříčku WTA během prvních tří měsíců absence.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

29
Přidat komentář
smazaný uživatel
jak uz tu bylo receno, Verka by mela prinest na okruh kvalitu a tak mi nezbyva, nez ji i nam prat, aby to jeste dokazala. Muze to byt zajimave. Povestny plac ale neocekavam.. :-) vi, proc se vraci, jiste vyzrala a bude mnohem vyrovnanejsi.
Reagovat
smazaný uživatel
Teším sa, Vera patrí medzi moje obľúbené hráčky, napriek dlhotrvajúcim problémom som na ňu nezabudol a dúfam, že zaujme nielen uterákom na hlave počas prestávok, ale aj kvalitnými výkonmi ako za starých čias :D

Čo sa týka rebríčku, nemôžeme chcieť zázraky, Rafa Nadal je len jeden :-) a tak bude každé víťazstvo na začiatok úspechom. Do top 50 by to ale mohlo a malo vyjsť, časom možno ešte aj do 20-25, ale neverím na tituly a veľké GS výsledky.
Reagovat
Titan
Když už nic, tak Věrka dobře ví, jaké náčiní nejlépe uchopit...:-))) I kurt je třeba povytírat..:-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Verku jsem nikdy moc nemel rad pro jeji vylevy na kurtu. Musim vsak uznat, ze ve WTA chybela...
Reagovat
tommr
mě teda to její brečení nijak zvlášt nevadilo. Přišlo mi to spíš trochu komický. Mnohem víc mi vadí nekontrolovaný výbuchy vzteku, nadávání a ničení raket, který předvádí hlavně některý muži ... :)
Reagovat
dadaft
tak je to grandslamová finalistka a výherkyně 12 titulů WTA - její přítomnost zkrátka o něco zvedne laťku, což je dobře - - - tedy jestli se dostane na nějakou dobrou úroveň, nebude to po 15 měsících lehké. ale snad jo. ))
Reagovat
tommr
u Zvonarevový čekám podobnej vývoj jako u Petkovicový - na stejnou úroven jako před zraněním se bude dostávat jen velice těžko. Pro všechny nasazený hráčky bude každopádně hodně nepříjemný pokud jí vyfasujou už v prvním kole ... :)
Reagovat
dadaft
no, kdyby byla na konci roku ve třicítce a byl tam znatelný progres, byl bych spokojený.
pod padesátku bych to viděl nerad.

jak to ale bude s účastí na turnajích?
vždyť nehrála rok a čtvrt, v žebříčku není.
to teď bude muset spoléhat na divoké karty???
Reagovat
tommr
píšou to v posledním odstavci článku - ze začátku bude mít PR. V jejím případě to znamená, že nebude muset hrát kvalifikaci, ale nebude nasazovaná, protože končila v době kdy se pohybovala na konci první stovky ... :)
Reagovat
dadaft
aha, jo, dík.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak držím palce, ať ten návrat vyjde! :)
Reagovat
dadaft
taky taky.
moc rád tě zase uvidím hrát Věrko. ))

jinak Shenzen bude na můj vkus skvěle obsazený - Zvonareva, Li Na, Záhlavová-Strýcová, Wozniak, Pfizenmaier, Govortsova, Torro-Flor, z těch, co mám rád, a taky Errani, Zakopalová...

http://www.shenzhenopentennis.com/2014/eng/players.php
Reagovat
dadaft
no ale Brisbane, to je ještě jiný nášlap.

http://www.brisbaneinternational.com.au/players/womens-singles-2014
Reagovat
tommr
jj na začátek roku to jsou slušně obsazený turnaje. Jen tam postrádám naše nejlepší - o Petře Kvitový vím, že bude místo toho hrát HC, ale nikde tam nevidím ani Lucku Šafářovou ...
Reagovat
EllNino
Lucinka bude hrát na turnaji v Aucklandu stejně jako Karolína Plíšková, Iveta Benešová, Kristýna Plíšková a Andrea :D
Reagovat
tommr
tak Auckland je pro Lucku možná nejlepší volba, protože tam nebude taková konkurence jako v Brisbane a bude tam mít větší šanci na úspěch. Doufám, že si tam s Andreou zahrajou i debla ... :)
Jinak jsem opravdu hodně zvědavej jak si povede Iveta Benešová, která se stejně jako Zvonarevová vrací po dlouhý pauze. Škoda, že návrat zatím nekoná i u Vaidišový, která se prej na něj připravovala s Ivetou ...
Reagovat
EllNino
No myslím, že by mohly překvapit všechny napříkald společným deblem :D
Reagovat
EllNino
Samozřejmě Ivet s Nicole
Reagovat
tommr
no pro začátek by stačilo i to. Vaidišový je strašná škoda a kdyby se jí návrat vydařil tak by to byla bomba ... :)
Reagovat
EllNino
Jo to teda je, jen mě mrzí, že nedotáhla na RG 2006 tu Svetlanu :D Tehdy byla v nejlepší formě + Australská sezona 2007
Reagovat
tommr
nedávno jsem jí viděl v repríze pořadu "Uvolněte se" z tehdejší doby a působila na mě velice inteligentním a živým dojmem. Fakt nechápu co se s ní pak stalo, že se na tenis úplně vybodla. Snad to ještě půjde aspon částečně zachránit ... :)
Reagovat
EllNino
Taky jsem to viděl, mluvila tam o tom americkým "pečivu" a že jezdí na kole do Nickovo akademie :D a o tom klukovi s tim telefonním číslem :DD tehdy se to s ní ovšem pomalu a jistě začalo sypat, taky je škoda toho čtvrtfinále Wimblasu s Anou 2007 :/
Reagovat
smazaný uživatel
a pak o tyden pozdeji Sydney bude nabusene :-)

http://www.apiainternational.com.au/players/womens-singles
Reagovat
dadaft
jj, jak jsem četl jméno po jméně, úsměv na mé tváři byl širší a širší. ))

australská část sezóny vyvrcholená pestrobarevným a pohodovým Australian Open je prostě vždy jedna z nejlepších částí tenisového kalendáře a pro fans takový opožděný vánoční dárek. ))
Reagovat
dadaft
ale kde je Samantha Stosurová?
Reagovat
smazaný uživatel
Presne tak....Jedina chyba Australie co se tyce Cechu je jiny cas :-(
Reagovat
Fandina
Sam hraje Hopman Cup http://hopmancup.com/
Reagovat
smazaný uživatel
To Aga a Petra taky. Ale Sydney je ten tyden po HC. Ja ani nevim jestli Sam hrala minuly rok v Sydney
Reagovat
EllNino
Sam hraje v Hobartu :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist