Zvonarevová si poprvé zahraje grandslamové semifinále

27. 1. 2009, 07:58
Aktuality 3
Ruská tenistka Věra Zvonarevová dnes ve čtvrtfinále Australian Open porazila 6-3 6-0 Francouzku Marion Bartoliovou, když po prohraném servisu v úvodu utkání vyhrála jedenáct gamů v řadě a poprvé tak postoupila do grandslamového semifinále.
Věra Zvonarevová

Ruská tenistka Věra Zvonarevová dnes porazila 6-3 6-0 Francouzku Marion Bartoliovou a stala se první semifinalistkou letošního Australian Open.

Bartoliová, která na cestě mezi posledních osm vyřadila Češku Lucii Šafářovou i světovou jedničku Jelenu Jankovičovou ze Srbska, vstoupila do čtvrtfinále lépe. Vedla 3-1 v prvním setu, ale pak Zvonarevová získala jedenáct gamů za sebou a poprvé v kariéře postoupila do semifinále grandslamového turnaje.

"Jsem z toho nadšená. Myslím, že to byl pro mě skvělý den," řekla Zvonarevová, která ve druhém setu udělala jen dvě nevynucené chyby. Na cestě do semifinále vyhrála všech deset setů a čtyřikrát soupeřkám nadělila kanára. "Na skóre setů vůbec nemyslím. Jenom se snažím soustředit na každý zápas a hrát co nejlépe. Myslím, že se mi to zatím docela daří," poznamenala Ruska.

Jejím dosavadním maximem bylo čtvrtfinále Roland Garros z roku 2003. Od té doby se až dosud čtyřiadvacetiletá tenistka nikdy na grandslamu nedostala dál než do osmifinále. Loni však získala bronz z olympiády a probojovala se na závěrečný Turnaj mistryň do Dauhá, kde prohrála až ve finále s Venus Williamsovou.

"Nevím čím to je, že se mi proti někomu daří méně a naopak. Jsem ráda, že proti Bartoliové to byl ten druhý případ a jsem v semifinále," byla šťastná Ruska.

O postup do finále se sedmá nasazená utká s vítězkou duelu mezi svou krajankou Dinarou Safinovou a Australankou Jelenou Dokičovou.

- AUSTRALIAN OPEN (Melbourne, tv. povrch, 15.700.000 dolarů) -
úterní výsledky žen

Dvouhra - čtvrtfinále:
Zvonarevová (7-Rus.) - Bartoliová (16-Fr.) 6-3 6-0
Safinová (3-Rus.) - Dokičová (Austr.) ... od 9:30 hodin

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Hantuchová, Sugijamaová (9-SR/Jap.) - Blacková, Huberová (1-Zimb./USA) 6-7(0) 6-3 7-6(10)
Dellacquaová, Schiavoneová (12-Austr./It.) - Grönefeldová, Schnyderová (Něm./Švýc.) 0-6 7-5 6-1
S. Williamsová, V. Williamsová (10-USA) - Hsieh Su-Wei, Pcheng Šuaj (16-Tchaj-wan/Čína) 6-2 4-6 6-3
Dechyová, Santangelová (Fr./It.) - Llagosteraová-Vivesová, Martinezová-Sanchezová (11-Šp.) 3-6 7-6(7) 7-6(6)

Juniorky - 2. kolo:
Bučinová (13-Rus.) - Tůmová (ČR) 6-2 6-4

TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
No, Rusky prostě ovlály světový tenis!! Pokud budou Srbky hrát dál tak, jak hrají doposud, mohla by světová pětka vypadat velice zajímavě - vzhledem k tomu, že očekávám pomalý ústup sester Williamsových ze světové scény:))
Reagovat
smazaný uživatel
Já si vládnutí světovému tenisu představuju jinak. Tohle už psala loni kiki, tehdy jsem se jí smál, ale letos by k tomu dojít mohlo, především Dementová a Zvonarevka vypadají nadějně.
Reagovat
skott
Verka ukazala proc ma tak dobrou bilanci proti Bartoli.Neustale ji nechavla behat po zakladni care a v tom horku nemela Marion sanci stihat.Zadne zkracovani micu, kdyz se dostala do defenzivy, zadne slajsy jako hrala Jankovic, jednoduse ji vubec nenechavala zakoncovat vymeny.Navic ma lepsi druhe podani nez JJ a nedavla ji tak zadarmo fiftyny.Zatim prochazela turnajem dost nenapadne, ale timhle vykonem ukazala, ze se s ni musi pocitat i na vitezstvi.Bez ztraty setu a uz 4krat s vysledkem 6:0 je obdivvuhodne.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist