Borg Bjorn

Borg Bjorn

67
muž
Švédsko
Datum nar.:
6. 6. 1956
Výška:
-
Váha:
-
Hraje rukou:
Pravá
Aktuální/nejvyšší umístění:
dvouhra: - / -
čtyřhra: - / -

Památné souboje, řevnivost na kurtu i mimo něj aneb největší tenisoví rivalové

Rivalita. Sportovní svět by bez ní byl výrazně nudnějším prostorem. Vyostřené souboje, mnohdy dochucené zákulisním bojem, jsou i kořením tenisu. Řevnivost Johna McEnroea už sice nebývá v této korektní době běžným jevem, ale i současní tenisté a tenistky se umí rozvášnit. Podívejte se na vybrané příklady z minulosti i současnosti.

Enormní talent, předčasný konec a pak návrat. Které tenisové hvězdy zvolily podobnou cestu?

Byla to rána, když v březnu Ashleigh Bartyová oznámila světu, že končí s tenisem. Navíc jako aktuální světová jednička i šampionka z Australian Open - a v pouhých 25 letech. „Ashleigh je hodně mladá, když se za pár let rozmyslí, že se bude chtít vrátit, proč ne?“ řekla nedávno pro TenisPortal.cz Lucie Šafářová. A nebyla by první. Kdo z tenistek a tenistů se také rozhodl brzy skončit a v budoucnu se k tenisu vrátil? Tady je několik vybraných jedinců.

VIDEO: Přehled deseti nejdéle vládnoucích mužů žebříčku ATP

Novak Djokovič tráví 311 týden v čele světového žebříčku, čímž překonal rekord Rogera Federera. Zajímá vás, kterých dalších osm tenistů setrvalo nejdelší čas na pozici světové jedničky? Pak je tu pro vás povedený desetiminutový sestřih s počty týdnů strávených na 1. místě žebříčku ATP.

Federer s Nadalem budou hrát v Praze. Česko bude hostit první ročník Laver Cupu

Do české metropole se v příštím roce sjedou největší tenisové hvězdy. Pražská O2 arena bude hostit první ročník Laver Cupu, v němž se utká tým Evropy s výběrem světa. Organizátoři nové soutěže to dnes oznámili na tiskové konferenci v New Yorku.

Baghdatis překonal Borgův rekord. V Davis Cupu vyhrál 34 zápasů v řadě

Nejlepší kyperský tenista v historii Marcos Baghdatis prodloužil svou neporazitelnost v daviscupových dvouhrách už na 13 let. V Estonsku dnes porazil Jeana-Baptistu Pouxe-Gautiera z Andorry a 34. výhrou v řadě překonal rekord legendárního Bjorna Borga. Švéd ale tehdy musel porážet mnohem silnější soupeře.

Borg: Ať mě Nadal překoná

V Paříži drží se svými šesti tituly stále rekord, už letos ho ale může vyrovnat Rafael Nadal. Rád bych viděl, jak zvedá trofej i posedmé a poosmé, tvrdí legendární švédský tenista Björn Borg.

Lendl: Exhibice byla fantastická!

Tenisový zápas Ivana Lendla v rodné Ostravě nadchl. Legendární hráč dnes v exhibici Advantage Tennis porazil Björna Borga a zahrál si i čtyřhru. Nadšené publikum mu tleskalo vestoje a hráč označil akci za fantastickou.

Borg: Ztratil jsem motivaci, proto jsem skončil

Bez pověstné čelenky dnes nastoupí Björn Borg k exhibici proti Ivanu Lendlovi v Ostravě. Někdejší král Roland Garros a Wimbledonu před utkáním řekl, že kdysi za jeho předčasným koncem kariéry stála především ztráta motivace.

Zlatým hřebem ostravské exhibice bude duel Lendla s Borgem

Tenisový návrat slavného rodáka po třiceti letech zažije město Ostrava. Legendární Ivan Lendl se divákům představí v pátek v exhibici Advantage Tennis III, která se koná od 15:00 ve vítkovické ČEZ Areně. V zlatém hřebu odpoledne se Lendl střetne v duelu bývalých světových jedniček se Švédem Björnem Borgem.

V Bostonu se po letech střetli veteráni Bjorg s McEnroem. Vyhrál Američan

Bývalí nejlepší světoví tenisté John McEnroe a Björn Borg se po dlouhých letech objevili proti sobě v soutěžním zápase a tentokrát měl navrch jednapadesátiletý Američan. V rámci veteránského turnaje v Bostonu porazil svého švédského rivala 6-4 7-6 a postoupil do finále.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist