De Minaur Alex

De Minaur Alex

25
muž
Austrálie
Datum nar.:
17. 2. 1999
Výška:
183 cm
Váha:
69 kg
Hraje rukou:
Pravá
Aktuální/nejvyšší umístění:
dvouhra: 11. / 9.
čtyřhra: 176. / 23.

Nadal se rozloučil s Barcelonou. Chybující vítěz 12 ročníků končí ve 2. kole na De Minaurovi

ATP BARCELONA - Rafael Nadal (37) odehrál svůj pravděpodobně poslední zápas na domácím antukovém turnaji ATP 500 v Barceloně. Dvanáctinásobný šampion se v metropoli Katalánska objevil v soutěžním módu teprve podruhé od loňského ledna a s oblíbenou akcí se loučí s bilancí jedné výhry a jedné porážky. Ve druhém kole španělský tenista podlehl po špatném výkonu 5:7, 1:6 světové jedenáctce Alexi de Minaurovi z Austrálie (25), když spáchal 47 nevynucených chyb a zahrál jen 11 vítězných úderů.

Sinner v Monte Carlu vyhrál odvetu s Runem, Djokovič se stal nejstarším semifinalistou

ATP MONTE CARLO - Jannik Sinner (22) na Masters 1000 v Monte Carlu zdolal Holgera Runeho (20) 6:4, 6:7, 6:3, oplatil mu rok staré vyřazení a postupem do semifinále obhájil loňský výsledek. O své největší finále na antuce se italský tenista utká s dvojnásobným šampionem Řekem Stefanosem Tsitsipasem (25). Po devíti letech je v Monaku mezi nejlepší čtyřkou dvojnásobný šampion Novak Djokovič (36), který se stal nejstarším semifinalistou v historii turnaje.

Djokovič o odvetu proti neoblíbenému De Minaurovi, Sinnera čeká šlágr s loňským přemožitelem Runem

Páteční program letošního ročníku Rolex Monte-Carlo Masters bude ve znamení čtvrtfinálových duelů. Jannik Sinner může ve šlágru oplatit rok starou porážku loňskému finalistovi Holgerovi Runemu a zajistit mu vypadnutí z TOP 10 žebříčku. O úspěšnou odvetu se pokusí také dvojnásobný šampion Novak Djokovič, který s Alexem de Minaurem prohrál v lednu v týmovém United Cupu. O místo v semifinále se poperou ještě dvojnásobný vítěz Stefanos Tsitsipas s Karenem Chačanovem a Ugo Humbert s Casperem Ruudem.

Alcaraz přidal devátou výhru v řadě. Mám teď ze své hry ten nejlepší pocit, pochvaluje si

ATP MIAMI - Světová dvojka Carlos Alcaraz (20) na Masters v Miami porazil hladce ve dvou setech italského kamaráda Lorenza Musettiho (22), vzájemnou bilanci vylepšil na 4:1 a udělal devátý z 12 kroků na cestě za zkompletováním Sunshine Double. Ve čtvrtfinále se předloňský šampion střetne s ve formě hrajícím Bulharem Grigorem Dimitrovem (32), s nímž poslední duel loni v Šanghaji prohrál. Mezi osmičkou nejlepších nechybí ani obhájce titulu Daniil Medveděv (28) či Alexander Zverev (26).

VIDEO: Hvězdní zaměstnanci v Indian Wells. Tenisté si vyzkoušeli roli ochranky či prodavače

Šest tenistů ze širší světové špičky se v průběhu letošního turnaje v Indian Wells inkognito infiltrovalo mezi fanoušky v areálu Tennis Paradise a vyzkoušelo si netradiční roli zaměstnanců. Andrej Rubljov se mezi lidmi procházel jako ochranka, Daniil Medveděv markoval zboží ve fanshopu, Holger Rune radil s výběrem zboží, Maria Sakkariová prodávala zmrzlinu, Ons Jabeurová návštěvníkům pomáhala s orientací v areálu a Alex de Minaur si užíval koordinaci aut na parkovišti. Někteří fanoušci při setkání se známými tvářemi znejistili, další požádali o fotku a byli i tací, kteří známé tváře 'odhalili' a Rubljova si spletli s Jannikem Sinnerem.

Lehečka v Indian Wells zničil i Tsitsipase a poprvé si zahraje čtvrtfinále na Masters

Jiří Lehečka (22) vyřadil po výborném výkonu ve třetím kole v Indian Wells světovou pětku Andreje Rubljova a šanci nedal ani 11. hráči pořadí Stefanosovi Tsitsipasovi (25). Nejlepší Čech v žebříčku zvítězil jednoznačně a bez ztráty servisu 6:2, 6:4 a zajistil si svou premiérovou čtvrtfinálovou účast na prestižních podnicích Masters. O své největší semifinále bude usilovat proti letos neporaženému Jannikovi Sinnerovi (22).

De Minaur opět ovládl Acapulco, Ruud stále čeká na první triumf na akcích větších než ATP 250

Alex de Minaur (25) získal loni na pětistovce v Acapulcu svůj první titul na akcích větších než ATP 250 a po roce ho dokázal obhájit. Nejlepší Australan v žebříčku porazil v letošním finále v mexické metropoli 6:4, 6:4 bývalou světovou dvojku Caspera Ruuda (25), získal první trofej od loňského triumfu v tomto dějišti a zajistil si setrvání v TOP 10 světového pořadí. Nor naopak stále čeká na první titul z turnajů ATP 500 a vyšších.

Finále v Acapulcu? De Minaur zabojuje o první úspěšnou obhajobu, Ruud o nejcennější trofej

ATP ACAPULCO - Světová devítka Alex de Minaur (25) na podniku ATP 500 v Acapulcu pokračuje za premiérovou obhajobou titulu a zároveň zopakováním svého nejcennějšího triumfu. Přes semifinále třetí nasazený Australan postoupil poté, co mu za stavu 6:3, 2:6 a 4:0 vzdal nemocný Brit Jack Draper (22). Rok dlouhé čekání na 8. titul se pokusí ukončit proti Noru Casperu Ruudovi (25), který už pošesté porazil Holgera Runeho (20) a přiblížil se zisku své nejcennější trofeje.

Obhájce De Minaur přerušil sérii 10 proher s Tsitsipasem, Rune a Ruud si zajistili semifinálový šlágr

Alex de Minaur (25) pokračuje na pětistovce v Acapulcu v obhajobě svého zatím jediného triumfu na turnajích větších než ATP 250. Australan ve čtvrtfinále porazil po obratu 1:6, 6:3, 6:3 bývalého finalistu Stefanose Tsitsipase (25), s nímž prohrál posledních 10 soubojů a vzájemnou bilanci upravil na 2:11. Jeho semifinálovým protivníkem bude rozjetý Jack Draper (22). Druhé semifinále obstarají Holger Rune (20) s Casperem Ruudem (25).

Tsitsipas nezaváhal a čeká ho souboj s De Minaurem. S obhájcem titulu vyhrál posledních 10 duelů

Stefanos Tsitsipas (25) může i při svém třetím startu v Acapulcu projít do semifinále. Finalista ročníku 2021 zdolal ve druhém kole po dvou hodinách 6:3, 7:6 rozjetého kvalifikanta Flavia Cobolliho (21) a postoupil do čtvrtfinále, v němž vyzve obhájce titulu Alexe de Minaura (25). S Australanem vyhrál 11 z 12 oficiálních soubojů a posledních 10 duelů. Do čtvrtfinále se v mexickém městě dostali také Holger Rune a Casper Ruud.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist