Paolini Jasmine

Paolini Jasmine

28
žena
Itálie
Datum nar.:
4. 1. 1996
Výška:
160 cm
Váha:
60 kg
Hraje rukou:
Pravá
Aktuální/nejvyšší umístění:
dvouhra: 13. / 13.
čtyřhra: 38. / 37.

Vondroušová po šesti letech zdolala Sabalenkovou a ve Stuttgartu si zahraje o finále

WTA STUTTGART - Markéta Vondroušová (24) po šesti letech a sérii čtyř porážek našla recept na Arynu Sabalenkovou (25). Na světovou dvojku si vyšlápla ve čtvrtfinále hvězdami nabitého antukového turnaje WTA 500 ve Stuttgartu, kde finalistku předchozích tří ročníků zdolala 3:6, 6:3, 7:5 a vzájemnou bilanci upravila na 3:4. V prvním semifinále od wimbledonského triumfu se utká překvapivě s Ukrajinkou Martou Kosťukovou (21), která uspěla v třísetové bitvě se světovou trojkou Coco Gauffovou (20) z USA. Druhé semifinále obstarají Iga Šwiateková (22) a Jelena Rybakinová (24).

Wozniacká jasnou výhrou obnovila rivalitu s Kerberovou a je po návratu poprvé ve čtvrtfinále

Caroline Wozniacká (33) se po téměř šesti letech utkala s Angelique Kerberovou (36), porazila ji potřetí v řadě a srovnala vzájemnou bilanci na 8:8. Souboj bývalých světových jedniček, grandslamových šampionek a vracejících se maminek v osmifinále v Indian Wells vyhrála jednoznačně 6:4, 6:2 a poprvé po obnovení kariéry postoupila do čtvrtfinále. Vítězka ročníku 2011 v něm změří síly s aktuální světovou jedničkou Igou Šwiatekovou (22).

Paoliniová jako teprve čtvrtá v historii otočila finále v Dubaji. Po skalpu Kalinské slaví největší triumf

Jasmine Paoliniová (28) se na tisícovce v Dubaji dostala do svého pátého finále a prvního na akcích větších než WTA 250. Italka jako teprve čtvrtá v historii otočila finálový zápas na tomto podniku, když přetlačila 4:6, 7:5, 7:5 rozjetou kvalifikantku Annu Kalinskou (25), která odehrála své vůbec první finále na této úrovni. Vítězka překvapivého finálového souboje získala svůj druhý titul a v žebříčku se posune na 14. pozici.

Preview: Nečekané finále v Dubaji. Kalinská si zahraje o titul poprvé, Paoliniová o největší trofej

V sobotu vyvrcholí letošní ročník Dubai Duty Free Tennis Championships a asi jen málokdo na začátku turnaje očekával, že se o jeden z nejprestižnějších titulů poperou Anna Kalinská (25) a Jasmine Paoliniová (28). Ruská tenistka začínala už v kvalifikačních bojích a do finále na nejvyšším okruhu se dostala poprvé v kariéře. Italka už jeden triumf na hlavní tour slavila, nicméně ještě nikdy nehrála finále na akcích větších než WTA 250.

Šwiateková po 74 zápasech neuhrála ani set, v Dubaji nezvládla semifinále proti Kalinské

WTA DUBAJ - Světová jednička Iga Šwiateková (22) utrpěla druhou letošní porážku a opět je její přemožitelkou nečekané soupeřka. V semifinále turnaje WTA 1000 v Dubaji podlehla 4:6, 4:6 čtyřicáté hráčce světa Anně Kalinské (25) a poprvé od loňského března a sérii 74 zápasů neuhrála jediný set. Ruska si proti favorizované Polce připsala životní skalp a po třech výhrách nad členkami TOP 10 během tří dnů postoupila z kvalifikace až do svého premiérového finále. V něm narazí na další nenasazenou hráčku Jasmine Paoliniovou z Itálie (28).

Preview: Šwiateková se v semifinále utká s rozjetou Kalinskou, Ruska může navázat na skalp Gauffové

V pátek se rozhodne o finalistkách letošního Dubai Duty Free Tennis Championships. Loňská finalistka a jediná nasazená semifinalistka aktuálního ročníku Iga Šwiateková (22) bude čelit Anně Kalinské (25), která zabojuje o své premiérové finále na nejvyšším okruhu a pokusí se navázat na skalp světové trojky Coco Gauffové. První semifinálový souboj obstarají Sorana Cirsteaová (33) a Jasmine Paoliniová (28), jež může postoupit do svého největšího finále v kariéře.

Kolaps Vondroušové. V Dubaji proti Cirsteaové zahodila vedení 6:2 a 5:1 i šest mečbolů

WTA DUBAJ - Markéta Vondroušová (24) na podniku WTA 1000 v Dubaji na svou první vítěznou sérii po bezmála půl roce nenavázala. V prvním čtvrtfinále od loňského US Open sice vedla nad Soranou Cirsteaovou (33) jednoznačně 6:2 a 5:1, ale náskok neudržela. Přitom třikrát podávala na vítězství a měla šest mečbolů. Nakonec skvěle rozehraný souboj o první semifinále od wimbledonského triumfu ztratila a o devět let starší Rumunce potřetí v řadě podlehla. O druhé místo ve finále se utkají Iga Šwiateková a Anna Kalinská, jež zaskočila Coco Gauffovou.

Vondroušová zabojuje o první semifinále po triumfu ve Wimbledonu, v cestě jí stojí Cirsteaová

Čtvrteční program letošního ročníku Dubai Duty Free Tennis Championships nabídne všechny čtyři čtvrtfinálové duely. Markéta Vondroušová bude na druhé tisícovce sezony usilovat o své první semifinále po šokujícím triumfu ve Wimbledonu, ve čtvrtfinále změří síly se Soranou Cirsteaovou. Další čtvrtfinálové souboje obstarají světová jednička a loňská finalistka Iga Šwiateková s Qinwen Zheng, bývalá finalistka Jelena Rybakinová s Jasmine Paoliniovou a Coco Gauffová s Annou Kalinskou.

Kanaďanky slaví historický triumf v BJK Cupu. Hrdinkami jsou Stakusicová a Fernandezová

BJK CUP - Kanadské tenistky proměnily své historicky první finále v Billie Jean King Cupu v triumf a navázaly na loňské vítězství svých krajanů v Davis Cupu. Semifinálové přemožitelky českých hráček se ve španělské Seville nesklonily ani před uměním Italek, které přehrály už po dvouhrách. Životní formu korunovala Marina Stakusicová (18), jež porazila 7:5, 6:3 Martinu Trevisanovou (30) a svým nejcennějším skalpem vyšperkovala parádní debut v soutěži. Oslavy odšpuntovala Leylah Fernandezová (21), jež potvrdila roli favoritky proti Jasmině Paoliniové (27).

Češky znají postupový klíč. Američanky sebraly Švýcarkám naději na obhajobu titulu

BJK CUP - Švýcarské tenistky triumf na Billie Jean King Cupu neobhájí. Ve španělské Seville po porážce 0:3 s Češkami nestačily ani na Američanky, za které ve dvouhrách bodovaly Danielle Collinsová (29) a Sofia Keninová (24). České tenistky tak v pátečním přímém souboji o postup semifinále, v němž už čekají Kanaďanky, musí porazit výběr USA.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist