Pegula Jessica

Pegula Jessica

30
žena
USA
Datum nar.:
24. 2. 1994
Výška:
170 cm
Váha:
70 kg
Hraje rukou:
Pravá
Aktuální/nejvyšší umístění:
dvouhra: 5. / 3.
čtyřhra: 14. / 1.

Šwiateková poslala Polsko na finálový turnaj BJK Cupu, kvalifikační utkání vyhrály i Slovenky

Iga Šwiateková (22) dle očekávání zvládla v kvalifikaci na finálový turnaj Billie Jean King Cupu obě dvouhry a výrazně pomohla Polsku k jednoznačnému vítězství nad Švýcarkami v Bielu. Světová jednička přehrála 6:4, 6:3 Céline Naefovou (18) a přidala třetí bod. Postup na finálové klání pro 12 týmů ve španělské Seville slavily také Američanky, Britky, Slovenky, Australanky, Japonky, Němky a po parádním obratu i Rumunky.

Úkaz Collinsová. Na dvou površích táhne sérii 12 výher během 18 dní, už třikrát porazila hráčku TOP 10

WTA CHARLESTON - Danielle Collinsová (30) v Charlestonu porazila dvakrát 6:3 světovou sedmičku Mariu Sakkariovou (28) z Řecka a týden po triumfu na hardovém podniku WTA 1000 v Miami postoupila do finále i na antukovém turnaji WTA 500. V životní formě hrající Američanka neprohrála už 12 zápasů v řadě, čímž vyrovnala svou nejdelší vítěznou šňůru z léta 2021. O celkově čtvrtý titul si zahraje s ruskou šampionkou z roku 2017 Darjou Kasatkinovou (26).

Pegulaová v Charlestonu utekla Azarenkové ze čtyř mečbolů, Collinsová vyhrála 11. zápas po sobě

WTA CHARLESTON - Jessica Pegulaová (30) na domácí antuce v Charlestonu vyhrála dramatické čtvrtfinále s Viktorií Azarenkovou (34). Americká tenistka se po nevyužití čtyř mečbolů sama ocitla čtyřikrát jediný bod od vyřazení, ale nakonec bývalou světovou jedničku přetlačila. V životní jízdě pokračuje další Američanka Danielle Collinsová (30), jež si poradila s Belgičankou Elise Mertensovou (28) a svou neporazitelnost protáhla na 11 utkání.

Rozjetá Collinsová zvládla rychlý přesun i náročný přechod na antuku, v Charlestonu přehrála Badosaovou

WTA CHARLESTON - Danielle Collinsová (30) necelých 72 hodin po životním triumfu na tvrdém povrchu v Miami zvládla náročný přechod na antuku proti těžké soupeřce. Na domácí půdě v Charlestonu si americká tenistka hrající svou poslední sezonu poradila ve dvou setech s bývalou světovou dvojkou Paulou Badosaovou (26) ze Španělska, vyhrála osmý zápas v řadě a zajistila si souboj s obhájkyní titulu Ons Jabeurovou (29).

Collinsová je k nezastavení. Garciaovou smetla i počtvrté a po 6 letech si v Miami zahraje semifinále

WTA MIAMI - Danielle Collinsová (30) na domácím podniku WTA 1000 v Miami vyhrála už 10 setů v řadě a stejně jako při svém debutu v roce 2018 postoupila do semifinále. Naposledy si Američanka hrající svou rozlučkovou sezonu poradila 6:3, 6:2 s Francouzkou Caroline Garciaovou (30), s níž ani ve čtvrtém vzájemném střetnutí neztratila víc jak osm gamů. O první finále od Australian Open 2022 si zahraje s Ruskou Jekatěrinou Alexandrovovou (29), která vyřadila domácí Jessicu Pegulaovou (30).

Preview: Macháč si poprvé zahraje čtvrtfinále na Masters, zaútočí v něm na životní skalp

V rámci středečního programu letošního ročníku Miami Open jsou v plánu čtyři čtvrtfinálové duely. Tomáš Macháč ve svém premiérovém čtvrtfinále na Masters vyzve loňského finalistu a jednoho z největších favoritů Jannika Sinnera, v obhajobě titulu bude pokračovat Daniil Medveděv soubojem s Nicolásem Jarrym. Ženská čtvrtfinále obstarají Caroline Garciaová s Danielle Collinsovou a Jekatěrina Alexandrovová s Jessicou Pegulaovou.

Další překvapení v Miami. Chybující Šwiateková podlehla Alexandrovové a Sunshine Double nezkompletuje

WTA MIAMI - Turnaj WTA 1000 v Miami v pondělí přišel o další dvě favoritky a po osmifinálovém kole jsou ve hře už jen tři hráčky TOP 10. Pár hodin po světové trojce Coco Gauffové vypadla i světová jednička Iga Šwiateková (22). Polská šampionka z roku 2022 prohrála i vinou 27 nevynucených chyb 4:6, 2:6 se světovou šestnáctkou Jekatěrinou Alexandrovovou (29) a podruhé v kariéře Sunshine Double nezkompletuje.

Sabalenková přežila v bitvě s domácí outsiderkou čtyři mečboly, blízko vyřazení byla i Gauffová

Aryna Sabalenková (25) málem nezvládla ani svůj druhý zápas po triumfu na lednovém Australian Open. Světová dvojka začala v Indian Wells téměř tříhodinovou bitvou s Peyton Stearnsovou (22) a proti domácí outsiderce dvakrát returnovala na setrvání v utkání a také likvidovala celkem čtyři mečboly na příjmu. Loňská finalistka udolala Američanku 6:7, 6:2, 7:6. Blízko vyřazení byla i Coco Gauffová (19), která prohrávala 0:4 a 2:5 v rozhodující sadě s Clarou Burelovou (22).

Pegulaová i Navarrová v San Diegu dohrály. Překvapivé finále obstarají Kosťuková a Boulterová

Místo očekávaného domácího derby má finále podniku kategorie WTA 500 v San Diegu velmi překvapivé složení. Nejvýše nasazená a největší favoritka Jessica Pegulaová (30) totiž nestačila 6:7, 1:6 na Martu Kosťukovou (21) a ještě předtím turnajová trojka Emma Navarrová (22) podlehla 3:6, 1:6 Katie Boulterové (27), která vyřadila už tři nasazené hráčky a stejně jako Ukrajinka si zahraje své největší finále.

Pegulaová po problémech s krkem postoupila do semifinále, v San Diegu narazí na Kosťukovou

WTA SAN DIEGO - Světová pětka Jessica Pegulaová (30), jež šest týdnů laborovala se zraněním krku, dál úspěšně pokračuje ve svém prvním turnaji po Australian Open a rozchodu s trenérem Davidem Wittem. Do semifinále domácího podniku WTA 500 v San Diegu postoupila po výhře 6:1, 2:6, 6:2 nad Ruskou Annou Blinkovovou (28), s níž upravila vzájemnou bilanci na 3:0. O místo ve finále si nejvýše nasazená Američanka zahraje s Ukrajinkou Martou Kosťukovou (21) , jež zdolala rovněž ve třech setech Anastasii Pavljučenkovovou (32).

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist