Sukova Helena

Sukova Helena

59
žena
Česká republika
Datum nar.:
23. 2. 1965
Výška:
-
Váha:
-
Hraje rukou:
Pravá
Aktuální/nejvyšší umístění:
dvouhra: - / -
čtyřhra: - / 42.

Rozhodčí hlásí jenom francouzsky, klidně se můžete klouzat. České tenisové osobnosti probírají French Open - 2. díl

Minulý týden TenisPortál.cz obohatily vzpomínky tří českých tenisových osobností. Andrea Sestini-Hlaváčková, Jiří Novák a Barbora Strýcová zavzpomínali na to, co je nejvíce bavilo na French Open. Na blížícím se grandslamovém turnaji toho ale mnoho zajímavého zažili i další. Tentokrát jsme si o francouzském tenisovém svátku povídali s Helenou Sukovou (57), Jaroslavem Navrátilem (64) a novopečenou dvojnásobnou maminkou Lucií Šafářovou (35).

Suková byla uvedena do tenisové Síně slávy

Helena Suková byla dnes v americkém Newportu uvedena do tenisové Síně slávy. Této pocty se jí dostalo jako osmému zástupci českého tenisu v historii. Spolu s ní byl mezi "nesmrtelné" přijat Němec Michael Stich.

Suková napotřetí uspěla a vstoupí do tenisové Síně slávy

Helena Suková bude jako osmá zástupkyně české tenisové školy uvedena do Síně slávy. Spolu s vítězkou čtrnácti grandslamových turnajů ve čtyřhře a mixu se dostane při slavnostním ceremoniálu v americkém Newportu 21. července stejné pocty i Němci Michaelu Stichovi.

Suková je potřetí v nominaci do Síně slávy

Helena Suková je již potřetí mezi navrženými do tenisové Síně slávy v americkém Newportu. Vítězka čtrnácti grandslamových turnajů ve čtyřhře a mixu už byla v nominaci v letech 2012 a 2015, ale osmým českým zástupcem mezi legendami zatím zvolena nebyla.

Máme mladý a perspektivní tým. Vyhrávat můžeme dál, shodují se české legendy

Drama s obratem a skvělým koncem předvedly české tenistky ve finále Fed Cupu. Tým kapitána Petra Pály v Praze porazil Rusky 3-2 na zápasy a obhájil titul. Soutěž družstev Češky vyhrály počtvrté za posledních pět let a podle odborníků oslovených ČTK může výběr okolo Petry Kvitové přidat v budoucnu další trofeje.

Suková je znovu v nominaci do Síně slávy

Helena Suková byla po třech letech znovu navržena do tenisové Síně slávy. S vítězkou 14 grandslamových turnajů ve čtyřhře a mixu se o tuto poctu ucházejí také bývalé světové jedničky Justine Heninová a Marat Safin. O přijetí nových členů, které se uskuteční příští rok v americkém Newportu, rozhodne hlasování novinářů.

Helena Suková: Elitní deblistce scházejí grandslamy ze dvouhry

V dětství se Helena Suková chtěla stát lékařkou či fotbalistkou, jako dcera předsedy tenisového svazu a finalistky Wimbledonu však byla přímo předurčena k bílému sportu. Ve dvouhře to dotáhla až na čtvrté místo světového žebříčku, daleko větších úspěchů se nicméně dočkala ve čtyřhře. Bývalá nejlepší světová deblistka, mezi jejímiž trofejemi se skví 14 grandslamových titulů i dvě olympijská stříbra, oslaví v pondělí 23. února padesátiny.

Suková dostala před pražským finále cenu za výkony ve Fed Cupu

Helena Suková dostala Cenu za vynikající výkony ve Fed Cupu. Bývalá světová čtyřka převzala plaketu dnes v pražské O2 areně před finále českých tenistek s Němkami z rukou prezidenta ITF Francesca Ricciho Bittiho a Jane Brownové Grimesové, čestné prezidentky Mezinárodní tenisové Síně slávy.

Hingisová je v Síni slávy, Suková se mezi legendy nedostala

Helena Suková nebyla přijata do tenisové Síně slávy. Vítězka 14 grandslamových titulů ve čtyřhře a mixu byla nominována loni, stejně jako wimbledonský vítěz Michael Stich ale neprošla výběrem po několikaměsíčním hlasování novinářů. Dnes to oznámili představitelé Síně slávy, mezi jejímiž posledními "přírůstky" je Martina Hingisová.

Suková je nominována do Síně slávy

K sedmi českým jménům v Tenisové síni slávy možná příští rok přibude další. Mezi nominovanými pro přijetí nových členů je i vítězka 14 grandslamových titulů ve čtyřhře a smíšené čtyřhře Helena Suková. Spolu s ní se mezi nesmrtelné může zapsat bývalá světová jednička Martina Hingisová a vítěz Wimbledonu z roku 1992 Michael Stich.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist