11. den na US Open: Američanky v čele s Venus Williamsovou si to rozdají o finále

7. 9. 2017, 13:30
Previews 134
Čtvrteční program letošního US Open nabídne hlavně dva semifinálové duely ženské dvouhry. V nich se představí pouze Američanky, které letošní ročník k radosti domácího publika ovládly. První semifinále večerního programu obstarají Venus Williamsová a Sloane Stephensová, po nich na centrální dvorec nastoupí Coco Vandewegheová s Madison Keysovou. O semifinále čtyřhry bojuje Andrea Hlaváčková.

Arthur Ashe Stadium - večerní program (Start v pátek v 1:00 SELČ)

1. Venus Williamsová (9.) - Sloane Stephensová (83.)
První semifinálový duel ženské dvouhry obstarají na úvod "Night Session" na centrálním dvorci Arthura Ashe domácí Venus Williamsová a Sloane Stephensová. Druhá jmenovaná už přes starší ze sester Williamsových postoupila celkem dvakrát.

Poprvé se spolu měly utkat v roce 2013 ve třetím kole v Miami. K zápasu ale legendární Williamsová kvůli problémům se zády nenastoupila. Jediný dosavadní duel se odehrál před dvěma lety v prvním kole French Open. Tehdy zvítězila ve dvou setech Stephensová.

Williamsová a Stephensová spolu hrály jen jednou

Williamsová letos exceluje na velkých turnajích, zejména na grandslamech. Naopak na menších akcích (Auckland, Petrohrad a Charleston) si letos připsala jedinou výhru. Na Australian Open, které nikdy nevyhrála, si zahrála po neuvěřitelných čtrnácti letech finále a opět v něm podlehla mladší sestře Sereně. Dalších skvělých výsledků dosáhla v Indian Wells (čtvrtfinále) a Miami (semifinále), pokaždé nestačila až na pozdější šampionku.

Antukovou sezonu může sedmatřicetiletá Američanka považovat za nejméně vydařenou část letošní sezony. Na svém nejneoblíbenějším povrchu uhrála čtvrtfinále v Římě a osmifinále French Open. Naopak na milované trávě to bylo už úplně o něčem jiném. Williamsová neabsolvovala žádnou generálku, přesto došla ve Wimbledonu po devíti letech až do finále. V něm pětinásobná královna londýnské trávy nestačila na Španělku Muguruzaovou.

Před US Open si naopak přípravu na amerických betonech nenechala ujít. Generálka se jí ale nepovedla. V Torontu v osmifinále uhrála jen tři gamy s pozdější vítězkou Svitolinovou a v Cincinnati byla nad její síly v utkání druhého kola Australanka Bartyová. Přišel však další grandslam, letos poslední, a Williamsová je opět jako lusknutím prstu ve skvělé formě. Po cestě do semifinále sice ztratila tři sety, nicméně až na poslední duel měla vše pod kontrolou.

V prvním kole jí do tří sad překvapivě dostala slovenská kvalifikantka Kužmová. S Francouzkou Dodinovou a Řekyní Sakkariovou už Williamsové stačily dva sety. Španělka Suárezová sice také uhrála set, nicméně v rozhodující sadě na legendární Američanku absolutně nestačila. Nejblíže k vyřazení šampionky z let 2000 a 2001 měla ve strhující čtvrtfinálové bitvě Petra Kvitová.

Semifinále domácího grandslamu bude hrát bývalá světová jednička po sedmi letech. I přes případnou dnešní porážku se poprvé od ledna 2011 v novém vydání žebříčku WTA objeví v Top 5. V případě zisku titulu bude dokonce druhou nejlepší tenistkou světa.

Majitelka sedmi grandslamových vavřínů a celkově 49 trofejí Williamsová se letos jako jediná dvakrát probojovala do finále na podnicích velké čtyřky. Pokud dnes zvítězí, podruhé v kariéře a po patnácti letech si zahraje tři grandslamová finále v jedné sezoně. To se naposledy loni povedlo její sestře Sereně.

Grandslamové semifinále si zahraje již potřiadvacáté v kariéře. Letos je v této fázi turnajů velké čtyřky stoprocentní. Celkově byla v minulosti šestnáctkrát úspěšná a pouze šestkrát šla podat ruku soupeřce v roli poražené.

Venus Williamsová - sezona 2017
Nejlepší výsledky: Australian Open, Wimbledon (finále);  Miami (semifinále)
Letošní bilance: 34-10
Největší úspěchy na betonech: Australian Open (finále); Miami (semifinále)
Letošní bilance na betonech: 22-5
Výsledky na grandslamech: Australian Open (finále), French Open (osmifinále), Wimbledon (finále)

Venus Williamsová - US Open
Kariérní bilance na turnaji: 75-15
Nejlepší výsledek na turnaji: vítězka (2000 - 2001)
Loňský výsledek na turnaji: osmifinále
Cesta turnajem: Kužmová (6-3 3-6 6-2), Dodinová (7-5 6-4), Sakkariová (6-3 6-4), Suárezová (6-3 3-6 6-1), (13) Kvitová (6-3 3-6 7-6)
Generálka: Toronto (osmifinále), Cincinnati (2. kolo)
Bilance v semifinále grandslamů: 16-6

Williamsová má na dosah třetí grandslamové finále letošní sezony

Stephensová je zpět na kurtech po operaci levého chodidla teprve dva měsíce a už by se klidně mohla nazývat kometou letošní sezony. Bývalá světová jedenáctka a vítězka čtyř titulů na okruhu WTA odstartovala letošní sezonu až ve Wimbledonu z pozice 957. hráčky světa.

V All England Clubu a poté i ve Washingtonu však chráněný žebříček příliš nevyužila, jelikož skončila již v prvním kole. Poté však nastal obrat o 180 stupňů.

Čtyřiadvacetiletá Američanka se dostala zpět do vynikající formy, možná ještě lepší než před zraněním, a v Torontu došla po výhrách nad Putincevovou, Kvitovou, Kerberovou a Šafářovou až do semifinále. Stejný výsledek zopakovala o týden později v Cincinnati, kde to opět odnesly Kvitová se Šafářovou. Na amerických betonech dokázaly Stephensovou porazit pouze členky Top 10 Halepová (dvakrát) a Wozniacká.

Ve fantastické formě pokračuje také na US Open. V prvním kole dle očekávání vyřadila finalistku ročníku 2015 Vinciovou, následně si připsala po třísetové bitvě skalp slovenské jedničky Cibulkové, porazila i Australanku Bartyovou a nasazenou Němku Görgesovou a ve svém premiérovém čtvrtfinále ve Flushing Meadows udolala v tie-breaku rozhodující sady turnajovou šestnáctku Sevastovovou a své newyorské maximum znovu vylepšila.

Díky výsledkům z posledních týdnů poskočila za pouhé dva měsíce z konce první tisícovky na minimálně 34. místo žebříčku WTA, tedy o více než 900 pozic. V případě další výhry bude klepat na dveře Top 20 a pokud získá svůj premiérový grandslamový vavřín, bude nejhůře sedmnáctá.

Jediné předchozí grandslamové semifinále si zahrála před čtyřmi lety na Australian Open, ve kterém po senzačním vítězství nad Serenou Williamsovou prohrála s pozdější šampionkou Azarenkovou.

Sloane Stephensová - sezona 2017
Nejlepší výsledky: Toronto,  Cincinnati (semifinále)
Letošní bilance: 13-4
Největší úspěchy na betonech: Toronto, Cincinnati (semifinále)
Letošní bilance na betonech: 13-3
Výsledky na grandslamech: Australian Open (nehrála), French Open (nehrála), Wimbledon (1. kolo)
Letošní bilance vs Top 10: 1-3 (kariérní 7-28)

Sloane Stephensová - US Open
Kariérní bilance na turnaji: 13-5
Nejlepší výsledek na turnaji: semifinále (2017)
Loňský výsledek na turnaji: nehrála
Cesta turnajem: Vinciová (7-5 6-1), (11) Cibulková (6-2 5-7 6-3), Bartyová (6-2 6-4), (30) Görgesová (6-3 3-6 6-1), (16) Sevastovová (6-3 3-6 7-6)
Generálka: Washington (1. kolo), Toronto (semifinále), Cincinnati (semifinále)
Bilance v semifinále grandslamů: 0-1

Stephensová útočí na premiérové grandslamové finále

2. Coco Vandewegheová (22.) - Madison Keysová (16.)
Druhý souboj o finále bude rovněž ryze americký. Střetnou se v něm Coco Vandewegheová a Madison Keysová. Jedno je jisté. Vítězka si poprvé zahraje grandslamové finále. Hráčky se spolu úplně poprvé utkaly před sedmi lety v soutěži o divokou kartu na Australian Open. Tento duel tedy nelze úplně počítat.

Další přišel až po dlouhých sedmi letech v letošním finále ve Stanfordu, kde ve dvou setech zvítězila Keysová. Jen o pár dní později se potkaly znovu, tentokrát v prvním kole v Cincinnati. Z postupu se opět radovala Keysová, i když tentokrát potřebovala tři sady. Ve třetím vzájemném měření sil tak bude starší z obou Američanek usilovat o první výhru.

Vandewegheová má Keysové co vracet

Vandewegheová zahájila letošní sezonu famózně. Na Australian Open si připsala skalpy obhájkyně titulu Kerberové a Španělky Muguruzaové a poprvé v kariéře postoupila do semifinále grandslamového turnaje. V něm podlehla krajance Venus Williamsové.

Poté americkému fedcupovému týmu pomohla dvakrát dvěma body k postupu do další fáze ženské týmové soutěže. Mezitím se jí ale vůbec nedařilo. V Dubaji, Indian Wells a Miami nevyhrála jediný zápas.

Prvního kvalitního výsledku od úvodního grandslamu sezony se dočkala až v Madridu, kde postoupila do čtvrtfinále. Na French Open se ale zlepšená forma pětadvacetileté Američanky neprojevila a přišel konec v prvním kole.

Do formy se Vandewegheová opět dostala až na oblíbené trávě. V Birminghamu přerušila sérii tří porážek a došla do čtvrtfinále. Stejný výsledek zaznamenala také ve Wimbledonu. V All England Clubu postoupila mezi nejlepší osmičku po dvou letech.

Získané sebevědomí zužitkovala na prvním turnaji na amerických betonech ve Stanfordu. V Kalifornii se ve velkém stylu probojovala do svého prozatím jediného letošního finále, v němž nestačila na krajanku Keysovou. Ta jí poté uštědřila další porážku v prvním kole v Cincinnati, v Torontu to byla ve stejné fázi turnaje Radwaňská.

Na US Open se ovšem Vandewegheová dokázala perfektně zkoncentrovat. Ani jeden duel nebyl pro domácí hráčku jednoduchý. Již v prvním kole musela proti své kamarádce Riskeové vývoj utkání otáčet. S Jabeurovou si poradila ve dvou setech a poprvé přešla druhé kolo domácího grandslamu. Nejvíce ji zatím potrápila ve třetím kole Radwaňská. Američanka následně vyřadila dvě české naděje Lucii Šafářovou a světovou jedničku Karolínu Plíškovou.

Rodačka z New Yorku si letos na grandslamech vede skvěle. Kromě French Open, kde se jí nikdy nedařilo, postoupila na dalších třech akcích velké čtyřky minimálně do čtvrtfinále. Dnes se pokusí vylepšit své grandslamové maximum, které si připsala letos v Melbourne.

V žebříčku si vítězka dvou titulů na okruhu WTA už teď zajistila nejlepší pozici v kariéře. V pondělí bude figurovat nejhůře na 16. místě. Může to však dotáhnout ještě dále. Pokud postoupí do finále, bude třináctá, v případě celkového triumfu se poprvé objeví v Top 10 a z deváté příčky odsune Cibulkovou.

Coco Vandewegheová - sezona 2017
Nejlepší výsledky: Stanford (finále);  Australian Open (semifinále)
Letošní bilance: 32-15
Největší úspěchy na betonech: Stanford (finále); Australian Open (semifinále)
Letošní bilance na betonech: 18-9
Výsledky na grandslamech: Australian Open (semifinále), French Open (1. kolo), Wimbledon (čtvrtfinále)

Coco Vandewegheová - US Open
Kariérní bilance na turnaji: 9-8
Nejlepší výsledek na turnaji: semifinále (2017)
Loňský výsledek na turnaji: 1. kolo
Cesta turnajem: Riskeová (2-6 6-3 6-4), Jabeurová (7-6 6-2), (10) A. Radwaňská (7-5 4-6 6-4), Šafářová (6-4 7-6), (1) Kar. Plíšková (7-6 6-3)
Generálka: Stanford (finále), Toronto (1. kolo), Cincinnati (1. kolo)
Bilance v semifinále grandslamů: 0-1

Vandewegheová se pokusí složit reparát za prohru v semifinále Australian Open

Keysová v listopadu podstoupila operaci levého zápěstí a po loňské životní sezoně se na kurty vrátila až letos v Indian Wells. Návrat to byl velmi slušný. Američanka v Kalifornii vyhrála dva zápasy a nestačila až na rozjetou Wozniackou.

V Miami ale uhrála už jen jedno kolo, na třech antukových turnajích před French Open dokonce nevyhrála ani jeden duel a na pařížské antuce skončila ve druhém kole. Stejného výsledku dosáhla také ve Wimbledonu.

Zlom přišel až na amerických betonech, a to pořádný. Keysová v prvním kole ve Stanfordu musela otáčet utkání prvního kola proti hráčce druhé stovky Dolehideové, z ničeho nic se rozehrála do skvělé formy a v dalších zápasech s Curenkovou, Muguruzaovou a svou dnešní soupeřkou už set neztratila.

Výborně hrála také v Cincinnati. Znovu porazila Vandewegheovou, smetla Kasatkinovou a s pozdější šampionkou Muguruzaovou prohrála až v tie-breaku rozhodující sady.

Ve skvělých výkonech pokračuje i na US Open. V prvních kolech potvrdila roli favoritky proti Mertensové a Mariaové, ve třetím kole otočila duel s Vesninovou, v osmifinále vyřadila jednu z největších favoritek Svitolinovou a po sérii dvou osmifinálových nezdarů se na domácím grandslamu poprvé podívala do čtvrtfinále. V něm nedala šanci vracející se Kanepiové.

Grandslamové semifinále stejně jako její dnešní soupeřka hrála jednou. Před dvěma lety prohrála souboj o finále Australian Open se Serenou Williamsovou. Dvaadvacetiletá Keysová se pomalu, ale jistě přibližuje ke svému žebříčkovému maximu, kterým je sedmá pozice. V případě semifinálového úspěchu bude vítězka tří turnajů WTA dvanáctá. Pokud získá titul, vrátí se do Top 10 na deváté místo.

Madison Keysová - sezona 2017
Nejlepší výsledky: Stanford (vítězka)
Letošní bilance: 16-8
Největší úspěchy na betonech: Stanford (vítězka)
Letošní bilance na betonech: 14-3
Výsledky na grandslamech: Australian Open (nehrála), French Open (2. kolo), Wimbledon (2. kolo)

Madison Keysová - US Open
Kariérní bilance na turnaji: 13-5
Nejlepší výsledek na turnaji: semifinále (2017)
Loňský výsledek na turnaji: osmifinále
Cesta turnajem: Mertensová (6-3 7-6), Mariaová (6-3 6-4), (17) Vesninová (2-6 6-4 6-1), (4) Svitolinová (7-6 1-6 6-4), Kanepiová (6-3 6-3)
Generálka: Stanford (vítězka), Cincinnati (osmifinále)
Bilance v semifinále grandslamů: 0-1

Keysová hraje ve skvělé formě a pokusí se Vandewegheovou porazit potřetí v řadě

O postup do semifinále čtyřhry bude po boku Timey Babosové usilovat česká tenistka Andrea Hlaváčková. Česko-maďarský tandem čeká dohrávka s dvojicí Sania Mirzaová/Shuai Peng. Mezi nejlepší čtyřku dále postoupí vítězky duelu Hao-Ching Chan/Shuai Zhang - Yung-Jan Chan/Martina Hingisová.

V mužském deblu se bude bojovat již o finále. Finálová dvojce vzejde ze soubojů Henri Kontinen/John Peers - Jean-Julien Rojer/Horia Tecau a Feliciano López/Marc López - Bob Bryan/Mike Bryan.

US OPEN 2017 - PROGRAM 11. HRACÍHO DNE
• ARTHUR ASHE STADIUM • (od pátku 1:00 SELČ)
1. V. Williamsová (9-USA) - Stephensová (USA)
2. Vandewegheová (20-USA) - Keysová (15-USA)
• GRANDSTAND • (od 18:00 SELČ)
1. Kontinen/Peers (1-Fin./Austr.) - Rojer/Tecau (12-Niz./Rum.)
2. F. López/M. López (11-Šp.) - B. Bryan/M. Bryan (5-USA)
• COURT 17 • (od 18:00 SELČ)
1. Babosová/Hlaváčková (5-Maď./ČR) - Mirzaová/Shuai Peng (4-Indie/Čína) 2-2 / dohrávka
2. H. Chan/Shuai Zhang (Tchaj-wan/Čína) - Y. Chan/Hingisová (2-Tchaj-wan/Švýc.)
Kompletní program 11. hracího dne
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

134
Přidat komentář
gigin
jen nechápu, proč se to tady řeší a trpí. Tomu fakt nejde zabránit, na tenisovém portálu?
Reagovat
misa
Není zájem.
Reagovat
Mayo
Prajem si čiernobiele finále Venus vs CoCo a tam samozrejme Venus
Reagovat
smazaný uživatel
Zdravim,
nehraje tu nekdo nejakou online tenis (hru) ligu ? Rad bych se pridal a tak by me zajimalo, jaka web.stranka prirostla k srdci prave Vam. Dekuji a budu se tesit na odpovedi . :)
[ Reagovat ]
Reagovat
tommr
škoda tý dnešní prohry - soupeřky nehrály nic mimořádnýho a byly určitě k poražení. Mrzí zejména nevyužitá šance v prvním setu kdy za stavu 6:5 Andrea podávala na set a nezvládla to ... :(
Ve spodní polovině pavouka se tak rýsuje pikantní semifinále Mirza vs. Hingis ...
Reagovat
PetaM
A souboj Peng vs. Hlaváčková nebyl pikantní? Nechápu tu holku. Rozejde se s Andreou, že debla hrát nechce a chce se soustředit na singla a pak najednou už ne :D
Reagovat
tommr
samozřejmě že byl - hlavně pro Andreu. Možná i proto dneska dělala na ní nezvykle hodně chyb ...
Reagovat
Fandina
V deblu se to tak střídá mezi partnerkami, že je to samo o sobě pikantní :-)). Teď hrají Chan sestry proti sobě :-)). Pak může hrát Mirza proti Báře atd. atd..
Reagovat
patriks
vykutálený Francouzi si nechávají platit za eurosportplayer, a nyní když naše tenistky hrají na kurtu 17, tak se nenamáhají zařadit stream, dávají jen vozíčkáře z kurtu Arthura Ashe.
Reagovat
FulnekUltras
totální podvod na lidi je už sám francouzský prezident či vlastně mediální produkt
Reagovat
Fandina
To jsou kecy na entou. To si vážně myslíš, že lidi jsou tak hloupí, aby nepřemýšleli vlastní hlavou a čekali na tvoje názory?
Reagovat
blixa
Zkroucený stalinistický mozek. Co čekat jiného ;-)
Reagovat
FulnekUltras
stejný podvod jako ceny vodného a stočného ve firmách např. u nás také vlastněných francouzskými parazity
Reagovat
Fandina
Píšeš nesmyly. Jako obvykle. Kecy o ničem. Nikdo nikomu zadarmo nic nedá. Ceny se tvoří součtem nákladů, daní a zisku. Nerozumíš tomu.
Reagovat
FulnekUltras
pokud se ti současné ceny vody zdají ekonomicky normální (jsou už téměř stokrát vyšší než za komunistů a nenažranci je trvale zvyšují), není už opravdu co dodat ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Komunisti byli vrazi.
Reagovat
FulnekUltras
jsi žalostná oběť soudobé propagandy
Reagovat
EllNino
spíš narozdíl od tebe rozumný člověk :) ... soudruzi mi zničili rodinu
Reagovat
FulnekUltras
nenažraný parazitní kapitál už tady za posledních 28 let zničil životů mnohem víc
Reagovat
EllNino
takže když oni, tak vy taky ? nebo jak to myslíš ? argumentovat stylem "on to dělá taky" je trochu ubohé, ale co může od komunistického přicmrndávače čekat, doufám, že se Petra stydí, že jsi její fanoušek, blbečku
Reagovat
FulnekUltras
pouze srovnávám, což mi osobní zkušenosti dovolují - ty přímé osobní srovnání nemáš, ale to neznamená, že bys v dnešní době nemohl aspoň trochu myslet, šulínku ;)
Reagovat
EllNino
myslet nemusím, když vím, čeho byli schopni ... :) svědectví mé vlastní rodiny je myslím celkem dostačující
Reagovat
FulnekUltras
jak říkám - taky znám rodiny, které narazily dřív, ale zrovna tak ještě víc těch, které ještě tvrději narážejí dneska - že to oficiální média líčí jednostranně proti minulému režimu, je věc druhá
Reagovat
Fandina
Nejsme za komunismu, abychom museli poslouchat oficiální média a podle toho se chovat, mluvit.
Žijeme ve svobodné době, můžeme jet kam chceme, dělat si co chceme, podnikat, brát podporu, jak se nám zamane.
Ty jsi úplně mimo.
Reagovat
FulnekUltras
Svobody jsou dnes fakticky ještě omezenější, než za "komunismu", právě proto, že jsou mnohdy limitované penězi, jejichž způsob nabytí nikoho příliš nezajímá, ale to už jsme hodně OT a zacyklení.
Reagovat
Fandina
Peníze si člověk vždycky sežene a nemusí krást. Za socialismu sis peníze ani nemohl sehnat, každý měl jen určitý počet peněz a víc si vidělat nemohl. A svoboda nebyla vůbec žádná, když jsi řekl něco proti režimu, hrozilo ti vězení. Nemohl jsi vycestovat, kam bys chtěl. Socialistický tábor byl zadrátovaný a na člověka, který by chtěl svobodně odejít ze země se střílelo. Svoboda nebyla žádná.
Reagovat
Fandina
vydělat
Reagovat
FulnekUltras
shánět peníze ;))) už tento pojem naznačuje, že metoda prací je v tomto systému spíš pro smích
Reagovat
Fandina
Penězům se nemusíš smát. Potřebuješ je k životu, jako vzduch a vodu.
Reagovat
smazaný uživatel
Dochází argumenty, tak používáš žoviální pejorativní deminutiva, pokřivený mozečku?
Reagovat
FulnekUltras
měříš dvojím metrem, chudáčku?
Reagovat
smazaný uživatel
Komunisti byli vrazi.
Reagovat
FulnekUltras
amen ;)))
Reagovat
Fandina
Má pravdu, za komunismu byli lidi vězněni a mučeni jen proto, že nesdíleli kumunistické učení. To se ví, to není žádná propagace. Máš mezery ve vzdělání.
Reagovat
EllNino
to by nejradši udělal i s Karolínou ...blbeček ...
Reagovat
FulnekUltras
chiméra pod vlivem soudobého angažovaného školství, ale chápu...
Reagovat
EllNino
nechápeš nic, ti chiméro vypatlaná
Reagovat
FulnekUltras
tak učitelé jsou dneska pod těžkým existenčním tlakem - není se co divit, že děckám radši vědomě lžou anebo se klíčovým tématům pro jistotu vyhýbají
Reagovat
EllNino
co do toho pleteš učitele, tohle téma se většinou ani nestihne probrat, protože se do té odporné části dějin nechce nikdo poustět :))
Reagovat
FulnekUltras
proč odporné? snad v tom, že pravda o ní se dneska veřejně nenosí, a na udání třeba i kohokoliv ze studentů by dotyčného mohli ze školy vyhodit...
Reagovat
Fandina
Odporné v tom, že se v té době za názor zavíralo, že se nesmělo cestovat za hranice, že se lidi báli cokoli říct.
Reagovat
FulnekUltras
dneska se za názor často přichází o peníze a existenci, takže fakticky žádný posun - jen pokrytectví a obelhávání lidí bylo povýšeno na ještě sofistikovanější úroveň, než kdykoliv předtím
Reagovat
Fandina
Nemáš pravdu, za názor tě nikdy někdo v současné době nezavře. Za socialismu i zabíjeli.
Reagovat
FulnekUltras
o zavírání nepíšu, ale o existenční likvidaci ano
Reagovat
Fandina
To komunisti měli v programu likvidaci lidí, když nesouhlasili s jejich učením. A nastolení své vlády po všelidovém povstání atd. atd..
Reagovat
FulnekUltras
dnes likvidují zkorumpovaní právníci, soudci, exekutoři a jiná režimní pakáž pravda mnohem elegantněji
Reagovat
Fandina
Nezavřou tě do věězení pro tvůj názor. Když něco ukradneš nebo provedeš, tak jdeš do vězení, to bylo i za totáče.
Reagovat
FulnekUltras
život vězně příjemnější než zmrznout na ulici
Reagovat
Fandina
Nikdo nikoho nenutí, aby mrzl na ulici, to je chabý argument.
Reagovat
FulnekUltras
je to jedna ze současných "vyspělých" forem likvidace lidí - srovnatelná klidně i s gulagem
Reagovat
Fandina
To jen v tvé hlavě. Nikdo neorganizuje likvidaci lidí, tak jako tomu bylo u gulagů. Jsi na omylu.
Reagovat
FulnekUltras
sám systém je tou organizací
Reagovat
Fandina
Nevím o tom, že by někde bylo psáno, jako to měli komunisti, že je potřeba lidi posílat do uranových dolů na práci. Těch nepohodlných. Samozřejmě. Nic takového v současné době neexistuje. Chápeš ten rozdíl?
Reagovat
FulnekUltras
rozdíl možná na začátku - výsledek na konci víceméně stejný
Reagovat
Fandina
Tak to je ubohé tvrzení. Jsi ubožák.
Reagovat
Fandina
Učitelé lžou? Jdi se léčit chlapče. Nejsi normální.
Reagovat
FulnekUltras
kdo nechce přímo lhát, raději přednáší o něčem jiném, neutrálním
Reagovat
Fandina
Jsi úplně mimo. Nikdo nikoho nenutí aby lhal. A proč by to dělal. Každý si může říct co chce a kde chce, nejsme za komunismu, abychom se báli cokoli říct. Jsi úplně mimo. Kde to žiješ?
Reagovat
FulnekUltras
bohužel v ČR 21. století
Reagovat
Fandina
Ale si asi hodně nešťastný.
Reagovat
FulnekUltras
proč? jsem šťastný, že můžu srovnávat to, co jsem opravdu zažil, a ne jen že to do mě odněkud napumpovali ;)
Reagovat
Fandina
Štěstí není o srovnávání a o pumpování do hlav.
Reagovat
slacker
vezneni a muceni jsou lide bez ohledu na "rezim". I v tomto "rezimu" jsou vezneni a muceni lide, stejne jako byli muceni ve vsech rezimech pred
Reagovat
EllNino
ale ne jen "z principu" ...
Reagovat
Fandina
Jsi na omylu. Komunisti věznili a mučili lidi proto, že s nimi nesouhlasili. Jen kvůli názoru.
Reagovat
slacker
vsak kazdy rezim mucil a perzekvovakl ty co s tim nesouhlasili.
Reagovat
Fandina
Teď se to neděje.
Reagovat
slacker
http://budejovice.idnes.cz/sebevrazda-mestska-policie-budejovice-dhl-/budejovice-zpravy.aspx?c=A170907_094530_budejovice-zpravy_mrl

aha "sebevrazda", pruser jak Brno, zastrelit dedu jak nekde na Gestapu a pro tisk si vymyslet opohadku o sebevrazde
Reagovat
Fandina
Kriminalita vždycky byla a bude. Tady jde o vědomé zastrašování, věznění a střílení lidí za názor.
Reagovat
FulnekUltras
s důchodem šest tisíc to dneska může udělat kdekdo
Reagovat
Fandina
tak jako s důchodem 200 Kč za totáče, z toho na nebylo ani na jídlo, z šesti tisíc bohatě
Reagovat
FulnekUltras
nebuď směšná - z jabka hrušku neuděláš
Reagovat
Fandina
Moje sousedka měla důchod dvěstě korun měsíčně. Spočítej, kolik si za to koupila potravin.
Reagovat
Fandina
Nerad slyším pravdu, že. 6 tisíc je málo, ale hlady neumřeš.
Reagovat
smazaný uživatel
s tim se neda nesouhlasit. rezim jak rezim.... potvor je vzdy dostatek...a ze lide minulemu rezimu tleskali? Ja si to pamatuji... Ze strachu to vzdy nebylo... vypocitavost, pohodlnost, hrabivost, hamiznost a plno jinych...a jede se vpoho dal...rezim nerezim... kvalita systemu nerozhoduje o kvalite cloveka...

Ale nevim jestli se tohle da vubec rozebirat v povrchni diskusi na TP:)))
Preci je to jen citliva vec, a ne vzdy tak jednoznacna asi jak by sis pral...

No v kazdem pripade:

https://www.youtube.com/watch?v=BCyo1o0WCSc
Reagovat
Fandina
Kvalita systému nerozhoduje o kvalitě člověka, ale když tě někdo nutí jako za komunistů něco dělat a nemůžeš dělat něco jiného, tak to tvůj charakter ovlivní, aniž chceš.
Reagovat
smazaný uživatel
Do gulagu posílali za odměnu?
https://www.youtube.com/watch?v=rL-3jexzjD8
Reagovat
FulnekUltras
se stalinskými deformacemi si sami komunisti dokázali poradit ještě koncem 50. let v rámci tehdejšího režimu - s deformaci soudobého kapitalismu si poradí jenom všelidové povstání, které současný režim nadobro odstraní
Reagovat
Fandina
Toho se nedočkáš, lid není tak hloupý, aby znovu nastoloval režim, kterého se tak rád zbavil. Tak hloupí lidé nejsou.
Reagovat
FulnekUltras
právě že už dostatečně poučení
Reagovat
Fandina
A proto neudělají dvakrát stejnou chybu, protože jsou poučení. Snažíš se marně, komunismus už nikdy nenastane. Pochop to už.
Reagovat
FulnekUltras
komunismus tady nikdy nebyl, takže ten mě opravdu nebolí... ;)
Reagovat
Fandina
Je to fuk, jak to nazveš, jestli komunismus nebo jinak. Smysl je stejný, převzít moc, třeba i násilím. Co chtít od takových lidí.
Reagovat
FulnekUltras
změnu mohou klidně přivodit i normální volby - jejichž výsledek budou chtít na žádost kocábomafie potlačit naši ušáčtí okupanti ;) ale spíš si myslím, že to praskne minimálně v celé střední Evropě
Reagovat
Fandina
Volby přináší změny pořád, strany se mění, ale žádná z nich ti nebude nastolovat plánované hospodaření a zřizovat gulagy, jak to bylo za komunistů.
Reagovat
FulnekUltras
regulace tržních cen základních a nejpotřebnějších komodit bude pro začátek úplně stačit - spolu s většinovým podílem státu v bankách, energetice a dopravě - ale uznávám, už jsme dlouho a totálně mimo téma, takže šlus... ;)
Reagovat
Fandina
Regulace se neosvědčila, jsi úplně mimo.
Reagovat
Fandina
Komunisti neuměli hospodařit, ceny tvořili od stolu, jak to považovali za důležité pro jejich sestrvání ve funkcích. Taková ekonomika se vůbec nedá brát vážně. Vůbec tomu nerozumíš a mluvíš o tom.
Reagovat
FulnekUltras
zvláštní, že na základní věci bez problémů všude bylo, nikdo se ve státních institucích nemusel opakovaně trapně vymlouvat na nedostatek peněz, a místo hyperluxusních vil pro pár hyperšmejdů tehdejší stát bez řečí a problémů utáhl navíc i "buržoazní" akce typu Grand Prix v Brně apod.
Reagovat
Fandina
Máš zkreslený pohled na tehdejší život. Ceny se tvořily uměle, ne přirozenou cestou. Věci neměly skutečnou hodnotu, práce, materiál, zisk, daně. To byl důvod, proč to krachlo. A všechno nebylo. Socialistická ekonomika zaostávala za západem, to byl hlavní důvod, proč socialistické hospodaření nefunguje nikde na světě.
Reagovat
FulnekUltras
Mě vůbec nezajímá tvorba cen, ale výsledná dostupnost normálních životních potřeb pro většinu lidí. Tady to neokecáš. I dneska by určitá cenová regulace dost pomohla - místo toho se socansky omezeným zvedáním platů jenom udržuje trvalá inflace - podle elity "růst" - všech cen a donekonečna.
Reagovat
Fandina
Že tě to nezajímá neznamená, že to není pravda. Životní úroveň v současné době je úplně někde jinde, než před 25 lety. Každý si může koupit potravin a těch nejlepších kolik chce a má na to. Za totáče některé potraviny hlavně ovoce nebyly vůbec nebo jen na vánoce nebo pod pultem. To co ty píšeš, jsou nesmysly, nepravdy. A k čemu by byla regulace cen, vždyť každá regulace jednou končí, musí to brát jinde. Jsi úplně mimo.
Reagovat
FulnekUltras
Regulace znamená strop proti nenažranosti. To je celé.
Reagovat
Fandina
A také likvidace podnikání. Když mě někdo bude nutit, abych prodávala zboží pod náklady, tak mě zlikviduje.
Reagovat
FulnekUltras
Pokud budeš mít garantované aspoň hlavní vstupní ceny, nemusíš se ničeho bát. Dneska je to zatím bohužel živelná šroubovice s nekonečným stoupavým závitem.
Reagovat
Fandina
Jsi na omylu. Ceny tvoří trh, žádná šroubovanice. Vůbec tomu nerozumíš. Nejsme v komunismu, aby se všechno řídilo od stolu.
Reagovat
Fandina
Kdyby socialistické hospodaření bylo funkční, tak nekrachlo, ale to ty evidentně nikdy nepochopíš.
Reagovat
FulnekUltras
Kdyby měla Kája funkční hru, byla by pořád No.1.
Reagovat
Fandina
Kája není podstatná, to je její věc, ale komunisti organizovat život lidem a neuměli to.
Reagovat
tommr
mě dneska naštvali hlavně na O2TV Tenis, protože debla s Andreou ignorovali a dávali místo toho nějaký záznamy ... :(
Reagovat
tommr
průběžnej singlovej žebříček WTA k dnešnímu dni - po kompletněně odehraném čtvrtfinále USO ...
Všem hráčkám už byly odečteny body za lonské výsledky z USO ...
Hvězdička (*) znamená, že hráčka je na USO ještě stále ve hře a za výhru v semifinále může získat 520 bodů ...
Čísla v závorce znamenají bodovej náskok nebo ztrátu na Karolínu Plíškovou ...

1. Muguruza 6030 (+510)
2. Halep 5965 (+445)
3. Svitolina 5640 (+120)
------------------------------------
4. Plíšková, Karolína 5520
------------------------------------
5. Williams, Venus 4756 (-764) *
6. Wozniacki 4640 (-880)
7. Konta 4520 (-1000)
8. Kuznetsova 4410 (-1110)
9. Cibulková 3770 (-1750)
10. Ostapenko 3502 (-2018)
11. Radwanska, Aga 3460 (-2060)
------------------------------------
12. Kvitová 3310 (-2210)
------------------------------------
13. Kerber 3156 (-2364)
14. Mladenovic 3095 (-2425)
15. Keys 2883 (-2637) *
16. Vandeweghe 2764 (-2756) *
17. Sevastova 2295 (-3225)
18. Vesnina 2140 (-3380)
19. Garcia 2135 (-3385)
20. Gavrilova 2135 (-3385)
...
34. Stephens 1491 (-4029) *
...

Karolína Plíšková se po odečtu lonských výsledků z USO propadla až na čtvrté místo ...
Karolínu ale ještě může předstihnout Venus Williamsová pokud získá titul ...

Petra Kvitová se posunula na 12.místo před Kerberovou ...
Petru ale ještě můžou předstihnout Keysová (pokud dojde do finále) a Vandeweghe (pokud získá titul) ...

Světovou jedničkou bude po USO Muguruza ...

Venus Williams se v případě zisku titulu dostane na druhé místo ...

Keysová a Vandeweghe se v případě zisku titulu dostanou do první desítky ...

Stephensová se v případě zisku titulu dostane do první dvacítky ...
Reagovat
PetaM
Petra je zase nejlepší levačkou světa, super! :D

A Petru naštěstí nepředběhnou Mad a Coco najednou, takže bude max. 13. Taky dobrý :D

Nechci ani vědět, kam se propadne po neobhájení Wuhanu a Zhuai :D :D
Reagovat
EllNino
nic moc, v Race je 35.
Reagovat
FulnekUltras
úplně postačí, když do konce roku ještě vyhraje jeden jakýkoliv turnaj - na to se teď prázdninová No.1 ani nezmůže
Reagovat
EllNino
ikdyby prázdninová, první byla, Fed Cup vyhrála ... teď je a řadě GS, Fed Cup akorát rozptyluje
Reagovat
FulnekUltras
dokud si neopraví FC, GS karma nepovolí
Reagovat
EllNino
prosímtě, co to tady meleš za duchařinky ? ...:D
Reagovat
FulnekUltras
GS teď prostě není na pořadu dne
Reagovat
EllNino
Fed Cup taky ne .. Karolína nemusí nic napravovat, protože zkrátka a dobře není co .... btw ... proč tu pořád píšeš tvé názory jakt fakt, bez důkazů, jen tvé vymyšlené domněnky ... kdybys napsal někdy cosi jako "podle mého názoru" ... neznělo by to tak arogantně jako toje "fakta" ... začíná to bejt stejně trapné jako tvoje jistojisté přesvědčení, že se Petra přeci jistě vrátí ke Kotyzovi :D ... to, že něco chceš, aby tak bylo, neznamená, že to je fakt a opravdu se to stane :D
Reagovat
FulnekUltras
tak logicky jsou to taky moje - ale nejen moje - názory, i když je píšu za sebe; druhá věc je, že skoro všichni to dneska vidí včetně příčin - stejně jako řadu jiných věcí -, ale většinou zůstanou raději "korektně" zticha - nemám rozhodně za cíl tady Káju nějak nasilu popotahovat, ale přinejmenším její hra a výsledky potvrzují, že situace kolem ní už delší dobu v richtiku není
Reagovat
EllNino
světová jednička, tudíž větší tlak, ale že by v tom byl Fed Cup, to jsi fakt vedle jak ta jedle ...
Reagovat
EllNino
a nemáš to za cíl ? ... to teda vidím, když to tu denodenně opakuješ od prohraného semifinále ... Karolína je hodná holka, tak jí nech bejt
Reagovat
Fandina
Nežijeme v totalitním režimu, jako za komunismu, abychom se báli cokoli říkat. Nemusíme korektně mlčet. To ale neznamená, že budeme spekulovat a psát o druhých stylem, jak to děláš ty.
Reagovat
tommr
já věřím, že se Petra ve dvacítce udrží a zahraje si stejně jako loni ET ... :)
Reagovat
EllNino
a doufám, že se k ní přidá Lucka a Bára zabere ...ikdyž ta teď stagnuje
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to jsme dva.
Ale čekal jsem nějaký tommrovštější příspěvek.
Petra vypadala na tiskovce v pohodě a do Asie se těší.
Reagovat
tommr
průběžnej deblovej žebříček WTA k dnešnímu dni - po částečně odehraném čtvrtfinále USO ...
Všem hráčkám už byly odečteny body z lonského USO ...
Hvězdička (*) znamená, že hráčka je na USO ještě stále ve hře ...
Čísla v závorce znamenají náskok/ztrátu na Lucku Šafářovou ...

--------------------------------------
1. Šafářová 9450 *
--------------------------------------
2. Mattek-Sands 8570 (-880)
3. Makarova 7895 (-1555)
4. Vesnina 7895 (-1555)
5. Hingis 7330 (-2120) *
6. Chan, Y. 7065 (-2385) *
7. Hlaváčková 5390 (-4060) *
8. Mirza 4950 (-4500) *
9. Peng 4700 (-4750) *
10. Strýcová 4535 (-4915) *
11. Chan, H. 4480 (-4970) *
12. Hradecká 4455 (-4995) *
13. Barty 4240 (-5210)
14. Dellacqua 4240 (-5210)
15. Mladenovic 4000 (-5450)
16. Siniaková 3895 (-5555) *
17. Babos 3600 (-5850) *
18. Dabrowski 3590 (-5860)
19. Niculescu 3200 (-6250)
20. Xu 3169 (-6281)
...

Lucka Šafářová zůstane první i po USO, protože po nečekaným vypadnutí páru Makarova/Vesnina se před ní už nikdo jinej nemůže dostat ...
Chtělo by to ale na USO ještě něco uhrát, aby si vytvořila dostatečnou rezervu před turnajema v Asii kde bude obhajovat spoustu bodů ...

Lucka s Bárou kromě toho ještě bojujou o účast na letošním TM. Zatím jsou v Race na 15.místě, ale před nima jsou 3 už zaniklý páry, který na TM určitě hrát nebudou takže jsou ve skutečnosti vlastně na 12.místě.
Postup do finále by je posunul na 11.místo (9.místo ve skutečnosti) a titul by je posunul na 7.místo (6.místo ve skutečnosti) ...
Reagovat
dunphy
Přeju to Sloane.
Reagovat
smazaný uživatel
Ja to pochopitelne preji Colleen, mam k tomu par duvodu:)
Kdyz se totiz Petry na tiskovce po zapase s Vee zeptali, jestli si mysli, ze Vee muze dokazat vyhrat GS, tak Petra odpovedela, ze ano, tedy ze moc doufa, ze ano:) a smala se...nebot jak nejaky hrac vypadne na GS, coz ho mrzi tak ten pozdejsi pocit, ze to bylo z vitezem je proste "k nezaplaceni":)

Takze jak by vyhrala Colleen, tak bych si mohl rict, ze Lucy prohrala s vitezkou GS, coz by bylo k nezaplaceni skvele:)
Myslim i pro Karolinu by to byla takova aspon vzpruha, ze kdyz uz padla ta No.1, tak to bylo aspon diky vitezce.
Colleeen hraje stylove zajimave a to se me libi...

No a nakonec bych usetril hodne casu, nebot bych si nemusel procitat diskusi pod clankem Ondreje, ktery by byl o vitezce...

Na 100% by bylo fulnecke perpetum mobile, ze kdyby Kaja...FC...tak by ted vyhrala ona to GS...a bylo by to tak na 50 krat...minimalne. Padlo by plno cocotek a jinych podobnych, a pochopitelne, ze to je nejhorsi vitezka historie atd. atd.:))) Ono, kdyz provazi lidi zast, tak jsou celkem predvidatelni.

Jenze bohuzel predvidatelna je celkem i ta Colleen, nebot Mad ma hodne v hlave, tezke je asi pro ni porazit kamosku, a ze ji ma v hlave hluboko, jen potvrdil Stanford, kde si po prohranem finale sla k Madison sednou s usmevem...aby na dalsim turnaji s ni opet hukla...a s usmevem...proste typicky arogantni clovek:D))) Ktery si po prohranem zapase klidne sedne k souperi...drzost...:) S Colleen asi tezko mohu pocitat,...

Takze potom by pro me ta Sloane znela zajimave:) Uz kvuli te prezdivce Vlci Oci...tak snad ti to prani vyjde:)
Reagovat
tommr
dneska si přeju výhry Vandeweghe a Stephens a ve finále budu přát Stephensový. Pro naše hráčky by to znamenalo výsledek, kterej napáchá nejmíň škod ... :)
Reagovat
Hector21
v pořádku, takže Maddie má potvrzené finále.>.
Reagovat
smazaný uživatel
tak, ale zlamana gresle nepadla, je tam jeste sance:)
Reagovat
sprchon
Třeba Colleen nějakým zázrakem utrpí ostudnou výhru... :)
Reagovat
smazaný uživatel
no...to bude opravdu zazrakem:)
Reagovat
smazaný uživatel
Výhra Sloane by byla i vzpruha pro Ash :-)
CoCo mě sice naštvala tím, jak se zachovala v závěru utkání s Agou, ale jak s Luckou, tak s Karolínou mi přišla v pohodě. A hrála super.
Madison - zranění ji trochu přibrzdilo, ale skvělý, že se dokázala vrátit. Na US jsem ji hrát neviděl.
A Venus - zajímavé zápasy s Viktorií, Karličkou a hlavně s Petrou. Vítězství by jí taky slušelo.
Reagovat
smazaný uživatel
Colleen stve furt nekoho:)
Mad se rozjela...ale zalezi koho chytne ve finale.
no a Vee je podle me hodne blizko.
Tak sluselo by to asi vsem...
Reagovat
sprchon
I Američany štve. :D Je prostě dobrá.
Reagovat
Fandina
Nejsem si tak úplně jistá, jestli je nejdůležitější pro tenistku, aby prohrála s pozdější vítězkou. Na to bych nevsázela.
Reagovat
smazaný uživatel
Ja take ne, nevsazim:)
Reagovat
Fandina
Tsk proč o tom píšeš?
Reagovat
kada.tom
AAS
Williams > Stephens (6-4 7-6)
Vandeweghe < = Keys (6-7 7-6 2-6)

Grandstand
Kontinen/Peers > Rojer/Tecau (7-5 6-4)
Lopez/Lopez < = Bryan/Bryan (3-6 1-6 5-7)

Court 17
Babos/Hlaváčková > = Mirza/Peng (6-3 2-6 6-4)
Chan/Zhan > = Chan/Hingis (2-6 7-6 7-6)
Reagovat
COMEON
čakam väčši vzdor od Sloane a Hingis a Mirza jednoznačne dalej
Reagovat
janek_da
FYI:
z dneška neuvidím ani fiftýn
Reagovat
Dobry-den
Smutné.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist