Berdych je ve čtvrtfinále, čeká ho Murrayho přemožitel Bellucci

5. 5. 2011, 19:21
Aktuality 56
ATP MADRID - Tomáš Berdych v Madridu porazil Argentince Juana Monaka a postoupil do čtvrtfinále. V něm se utká překvapivě s Thomazem Belluccim, který postoupil přes světovou čtyřku Murrayho. Lepší dojem dnes na kurtu zanechal Roger Federer, který nepřipustil další drama proti Malissovi.
Tomáš Berdych

Tomáš Berdych mohl v Madridu hned v úvodním kole narazit ne jednoho ze svých nejméně oblíbených soupeřů Davyděnka, ruskému tenistovi však čelit nemusel a nyní už slaví postup do čtvrtfinále. Český tenista si totiž hladce poradil s domácím Granollersem a dnes uspěl i v souboji s argentinským antukářem Juanem Monakem.

Pětadvacetiletý Berdych dnes sice v úvodu zápasu přišel o rychlý brejk, další servisy si už ale pohlídal. O svém vítězství rozhodl na přelomu první a druhé sady, když od stavu 5-5 získal pět her v řadě a rázem vedl 7-5 a 3-0. Pak sice čelil třem brejkbolům brejkbolům, se všemi si však poradil a za hodinu a 48 minut vyhrál i čtvrté vzájemné střetnutí.

Čtvrtek v Madridu:

Djokovič vyhrál i 29. letošní zápas a vyrovnal Lendla

Del Potro Nadala nevyzve, z Madridu odstoupil

V dalším zápase se rodák z Valašského Meziříčí utká překvapivě s Thomazem Belluccim, jenž zaskočil čtvrtého hráče světa Andyho Murrayho. Třiadvacetiletý Brazilec v souboji s favorizovaným Britem využil každou ze tří příležitostí na brejk, naopak sám všechny brejkboly odvrátil a nad frustrovaným soupeřem za hodinu a půl vyhrál 6-4 6-2. 

"Byl to jeden z mých nejlepších zápasů v kariéře. Myslím, že jsem Murraymu dělal problémy hlavně svým forhendem," radoval se Bellucci, jenž je prvním tenistou své země od dob trojnásobného vítěze French Open Gustava Kuertena, který dokázal porazit tenistu Top 5.

Levoruký Bellucci, který si připsal dosud nejcennější skalp, odehrál s Berdychem na okruhu ATP dva zápasy a pokaždé se z výhry na rychlém povrchu radoval český tenista. Dvakrát na sebe v letech 2008 a 2009 narazili také na antukovém challengeru v Prostějově a každý si připsal po jedné výhře. 

Včera večer si těžkým vstupem do turnaje prošel Roger Federer, který v duelu s Felicianem Lópezem čelil mečbolu, než domácí naději udolal po třech hodinách boje ve třech tie-breacích. Po necelých 20 hodinách se už ale švýcarský tenista radoval z mnohem snadnější výhry 6-4 6-3 nad Xavierem Malissem, jehož porazil i v devátém vzájemném souboji.

Devětadvacetiletý rodák z Basileje se bleskově ujal vedení 4-1, a i když o náskok přišel, v desáté hře soupeři znovu sebral podání a ujal se vedení. Federer získával body díky ofenzivní hře prokládané chytrými 'dropshoty', na které o rok starší Belgičan většinou vůbec nereagoval. Ve druhé sadě už třetí hráč světa nečelil jedinému brejkbolu a došel si pro vítězství 6-4 6-3.

Ve čtvrtfinále se utká Federer utká s Robinem Söderlingem, se kterým má vysoce aktivní bilanci 16-2, v posledním střetnutí na antuce - loni ve čtvrtfinále French Open - však prohrál a má Švédovi co oplácet. Söderling dnes po setech 7-6 7-5 zdolal Francouze Jo-Wilfrieda Tsongu.

- ATP MASTERS 1000 MADRID (Španělsko, antuka, 3.706.000 eur) -
čtvrteční výsledky (05. 05. 2011)

Dvouhra - 3. kolo:
Berdych (7-ČR) - Monaco (Arg.) 7-5 6-3
Nadal (1-Šp.) - Del Potro (Arg.) bez boje
Djokovič (2-Srb.) - García-López (Šp.) 6-1 6-2
Federer (3-Švýc.) - Malisse (Belg.) 6-4 6-3
Bellucci (Braz.) - Murray (4-Brit.) 6-4 6-2
Söderling (5-Švéd.) - Tsonga (Fr.) 7-6(8) 7-5
Ferrer (6-Šp.) - Stachovskij (Ukr.) 6-3 7-6(3)
Llodra (Fr.) - Gimeno-Traver (Šp.) 1-6 6-4 7-6(4)

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

56
Přidat komentář
VlS
Belluci fantasticky returnoval, to byly šlehy jako ze servisu. Jestli mu vydrží sebevědomí, tak to s ním Novak nemusí mít snadný.
Reagovat
smazaný uživatel
Berďa hrál totální údržbu a čekal na chyby soupeře, které však nepřišly.
Reagovat
smazaný uživatel
Belluci má skalp dvou hráčů z TOP7 během dvou dnů.
Reagovat
smazaný uživatel
Velmi zajimavy a napinavy zapas. Hned od zacatku bylo jasne, ze vice bodu vyhraje ten, kdo bude lepe servirovat nebo kdo sveho soupere ve vymenach prestrili od zakladni cary. Vskutku tomu tak bylo. Oba dva akteri si davali pekne "do tela". K videni byl pekny prvni set, ktery dospel do tie-breaku. V nem mel Soderling krapet stesti. Kdyz nevyuzil jeden minibreak k dobru a nechal Tsongu srovnat krok, rozhodl definitivne mic za stavu 9:8 pro Robina. Tsonga se chystal na mohutne zakonceni po lajne, se kterym by mel Soderling urcite obrovske problemy, micek vsak skoncil v siti a Sved se mohl radovat z vitezstvi v prvnim setu. Dale uz potom rozhodoval jediny okamzik, kdyz Tsonga v tom nejhorsim moznem okamziku prisel o servis a Soderling tak vyhral i druhy set 7:5.

Dnes hraje Soderling s Federerem. Svycarovi jeho styl hry nesedi, tutiz muzeme cekat vyrovnany boj, i kdyz pokud bude hrat Roger jako vcera v prvni polovine prvniho setu, kdyz si stoprocentne veril a skvele cetl hru sveho soupere, mohlo by jit o vitezstvi ve dvou setech. Takhle tipuji vitezstvi Rogera 2:1 na sety.
Reagovat
smazaný uživatel
Švýcarovi Söderlingův styl nesedí a přesto s ním má bilanci 15:1 (když odečteme exhibice a Abu Dhabí)? :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Vystizneji by se to vsak dalo napsat, ze Rogerovi nesedi styl Robinovy hry az v poslednich letech, kdy uz jej Soderling casteji dostava do tesnych koncovek setu a casteji take sety vyhrava.
Reagovat
smazaný uživatel
OK, ale to samé platí o Berdychovi (resp. ještě více) a te´d už i o Lopezovi a Melzerovi, ne? :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Belluci je nepříjemný, předloni Berďu porazil na antuce v Prostějově.
Reagovat
smazaný uživatel
Ja verim vice Tomasovi, ale Bellucciho, ktery se zatim postaral o jednu z nejvetsich senzaci turnaje, nesmi Tomas v zadnem pripade podcenit. Vidim to vsak 60:40 pro Cecha.

No, popravde se spolu v Prostejove na antuce utkali dvakrat. V letech 2008 a 2009. Ten prvni zapas v roce 2008 vyhral Bellucci. Moc se mu tehdy neverilo, vetsina spise cekala vitezstvi turnajove jednicky. Brazilec tedy sel do zapasu spise jako outsider, i presto vsak zvitezil 6:4 6:2. I kdyz uz v te dobe mel na konce Bellucci nekolik antukovych vavrinu (ale pouze challengery), byl pro me tento vysledek spise prekvapenim, protoze do te doby Brazilec snad jeste neporazil hrace z prvni svetove dvacitky. O to vetsi melo vitezstvi Bellucciho vahu, ze Berdycha vyprovodil z kurtu celkem hladce.
V tom druhem zapase v roce 2009 to byla bitva a Berdych vyhral az ve velmi tesne koncovce tretiho setu 7:5. I kdyz se Berdychovi v Prostejove na antuce nikdy moc nedarilo ( pri jeho poslednich peti ucastich podlehl postupne Hrbatemu, Zibovi, Hajkovi, Belluccimu a Darcisovi), nelze rici, ze by se s Belluccim trapil jen diky sve vykonnosti. Belluci na nej umi vzdycky, na antuce to plati dvojnasob. Proto dnes cekam velmi zajimavy zapas s divokym prubehem a snad dobrym koncem pro Cecha.
Reagovat
smazaný uživatel
No tak zpátky do Madridu,Tom by měl Bellucciho udělat,a věřte bude to boj a pak by mohl ten rekord Djokerovi překazit,už by bylo na čase nemyslíte?Ale je tady ten brazilec a já z něj mám trochu strach.
Reagovat
VlS
Nechcete si náhodou natipovat výsledky olympijského turnaje a turnaj Mistrů 2016?
Jestli má Delpo něco s kyčelním kloubem, tak se na turnaj mistrů taky může dívat z postele (ne že bych mu to přál), skončí antuky a je otázka, jak to Davidovi půjde na betonech, jestli Fedex nezačne hrát, tak to může mít taky nahnutý. Počkejte s tím tipováním aspoň po wimblu a líp na konec prázdnin.
Reagovat
smazaný uživatel
Já nic netipoval, jen jsem dokázal na aktuální pořadí a vyjádřil se k relativním šancím Raonice a Fishe. .-)))
Reagovat
VlS
já vím :-)
Reagovat
smazaný uživatel
jen ti vadí že si na toto skvělý téma nepřišel sám.
Reagovat
smazaný uživatel
nekaz to, hrdina se prece jen tise usmiva..........
Reagovat
smazaný uživatel
Nechápu vás. Před náma 3 granslamy, spoustu turnajů, spoustu bodů ve hře a vy tipujete kdo bude hrát turnaj mistrů.
Reagovat
smazaný uživatel
Turnaj Mistrů je vrcholem celoroční práce!
Reagovat
a.magerova
A co takhle: Kdo bude "na bedně" na OH?! Bo OH je vrcholem mnohaleté práce !!!
Reagovat
VlS
jo lopato, vrcholem, ale ten je sakra daleko, nejsi ani ve třetině.
Reagovat
smazaný uživatel
V zájmu objektivity je třeba podotknout, že se daleko lépe předvídá, kdo bude podávat konzistentně dobé výkony během roku, než kdo vyhraje ten či onen jednorázový turnaj.
Reagovat
VlS
A hrob je završením celoživotního díla - kdo tam bude první? Asi já z Lopaty :-))
Reagovat
a.magerova
Tady to vidím na genocidu čili zločin proti lidskosti spočívající v psychickém vyvražďování určité skupiny lidí (fanoušků všech tenistů bez rozdílu), takže hromadný hrob :-))
Reagovat
smazaný uživatel
tak sem přemýšlel kdo se dostane na turnaj mistrů a jaké bude asi pořádí žebříčku na konci roku. vidím to takhle:
Djokovič, Nadal, Federer, Soderling, Del Potro, Ferrer, Murray a pak už zbyde jen jedno místo pro turnaj místrů!! a o něj se rve spousta hráčů ale kdo to urve?
Reagovat
darek.vrana
Lacko nebo Kližan
Reagovat
smazaný uživatel
No, já to vidím asi takhle: Nadal, Djoker, Roger, Ferrer, Soderling, Murray, DelPo, Fish.
Reagovat
smazaný uživatel
Průběžný stav je zde,Tomáš zatím na 9. místě:
http://www.menstennisforums.com/showthread.php?s=6a650fdfcccb5b8a777d683742e2ea41&t=181160

Samozřejmě, jestli zítra porazí Bellucciho (což doufám), tak se posune na 7. místo.
Reagovat
smazaný uživatel
S tím Fishem si jistě děláš legraci, že ano? :-) To už se tam spíš dostane tvůj oblíbenec raonic. :DDD
Reagovat
smazaný uživatel
bude tam Berda!
Reagovat
smazaný uživatel
S Fishem si nedělám legraci. Na antuce je marnej, to je jasný, jako každej Amík (s výjimkou Jima Couriera a Agassiho). Na trávě odehraje solidní průměr, ale na amerických betonech bude velmi silný (loni hrál finále v Cincinnati a nebyl daleko od toho, aby Rogera porazil).
Reagovat
smazaný uživatel
S Raonicem nevyhrožuj! :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, jenže Fish byl vždycky typ hráče, co pár během roku pár výtečných výsledků a jinak hraje průměrně až podprůměrně. Ostatně, už ted ztrácí na osmé místo přes 600 bodů (téměř polovinu bodů, kterou získal) a ten rozdíl se během zbylých antukových turnajů nejspíše dále podstatně prohloubí. A ve Wimbledonu se nikdy nedostal dál než do 3. kola.

A Raonic má očividně sezonu rozehranou lépe než Fish (o nějakých 300 bodů).
Reagovat
smazaný uživatel
No fakt je, že na těch betonech bude velmi silný i Raonic. Zřejmě to budu muset zkousnout. :-)
Reagovat
darek.vrana
Lopato, už se prosím tě tady k ničemu nevyjadřuj, to se vážně nedá číst.
Reagovat
smazaný uživatel
ale naopak, "zakriknuti" je bezbolestna a velmi ucinna metoda, jen houst!
Reagovat
smazaný uživatel
Tak co, jak to vidíte? Já bych upřímně řečeno spíš věřil Federerovi, poněvadž mi přišlo, že Soderling má problémy s returnem prvního servisu.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak komu budu fandit je zřejmé. :-) Nicméně bych to viděl na tři sety. Soderling mi nepříjde v nijak oslnivé antukové formě, takže to Fedex asi zvládne.
Reagovat
smazaný uživatel
S tím kurzem na Berdycha jsem mu ještě přidal. Bwin má kurz 1,35 - absolutně nehratelné. Ale čekám, že to půjde nahoru.
Reagovat
misoSK
tak co sa tyka returnu tak tam federer najma z bekhendovej strany taktiez nic moc, cize sa nechajme prekvapit, priklanam sa k Robinovi, nieze by som mal nieco proti Fedexovi, ale vo vymenach podla mna Robin bude pretlacat Rogera cez jeho bekhend
Reagovat
smazaný uživatel
ale statistiky potvrzuji, ze v tuhle "bekhendovou" taktiku veri vsichni. Nemyslim si, ze by to stacilo. Soda podle me neni v takove forme, aby Fedexe porazil.
Reagovat
smazaný uživatel
no on belluci je na antuce velice dobrej ja sem na něj vsadil
1.murray má tedka mizernou formu
2.belluci je na antuce je dobrej ale bellucimu nefandim
Reagovat
VlS
Dovolím si s tebou nesouhlasit - Belluci výborně podával a hodně dobře returnoval - nemyslím si, že to bude jednoduché.
Reagovat
smazaný uživatel
v případě Berdycha není jednoduchý žádný zápas. Ani bych neřekl že je Berdych favorit. Psychicky nemusí unést tíhu okamžiku.
Reagovat
smazaný uživatel
Murray je LOOSER!!! Jako dostat takovou nakládačku od Bellucciho, no to se musí vidět. Na druhé straně má Berdych v dalším kole v podstatě volný los. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
No tak já bych to s tím "volným losem" zase nepřeháněl, Belluci hrál velmi slušně, i když je pravda, že Murray mu to svou pasivní hrou dost ulehčoval. Ale pravda je, že jsem viděl jen pár gamů z druhého setu.
Reagovat
smazaný uživatel
No, možná jsem si trošku zapřeháněl. :-) Jsem zvědavý na kurzy. Já bych dal na Berdycha tak 1.55, ale tuzemské sázkovy mají tendenci české hráče přeceňovat, tak bych to viděl na 1,4.
Reagovat
smazaný uživatel
No, já jsem každopádně zklamanej, protože jsem se těšil na zápas Berdych vs. Murray a doufal jsem, že se potvrdí má teorie, že na Murrayho Berdych má. :-) Takhle je pro Tomáše jaksi "povinnost" vyhrát a i když vyhraje, bnepřipíše si žádný opravdu významný skalp, i když samozřejmě Belluci, Monaco i Granollers jsou slušní antukáři. A v semifinále by na velmi pravděpodobně byla konečná na raketě Djokoviče, ledaže by se Berdych dostal do servírovací formy z loňského RG a Wimbledonu a i jinak hrát v životní formě.
Reagovat
smazaný uživatel
ja si myslim že byrdych mel minymálně do čtrtfinále dojít ale nevíte s kym ted bude hrat ale myslim že podal uplně super výkon
Reagovat
VlS
To nemusíš doufat, tam právě postoupil, já doufám, že dojde aspoň do semi
Reagovat
smazaný uživatel
bomba! Kdo by to řekl že Berdych dojde až do čtvrtfinale? Já sem to nečekal. Murray? u něj záleží jak se vyspí. Bud zahraje famozně nebo tragicky. Ale favoritem bude jednoznačně.
Reagovat
smazaný uživatel
Oh my fucking God!!

Ve čtvrtfinále mimochodem možná bude Belluci, první set vyhrál 6:4.
Reagovat
VlS
Klid, nadechni se, počítej do sta a pak si dej třeba panáka :-DD
Reagovat
smazaný uživatel
nn Murray to otočí. Kurz ej ted na něj dobrej. doporučuji vsadit. Vidím to jako celkem loženku.
Reagovat
smazaný uživatel
tak opět děkujeme lopatě za skvělou sázkařskou loženku... :D
Reagovat
smazaný uživatel
asi se Murray špatně vyspal.
Reagovat
smazaný uživatel
Lopato, soudě dle kvality tvých příspěvků ses ještě nikdy v životě dobře nevyspal. .-)))
Reagovat
VlS
Nebo se ještě nikdy neprobudil? :-DD
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist