Djokovič vyhrál i 29. letošní zápas a vyrovnal Lendla

5. 5. 2011, 17:17
Aktuality 4
ATP MADRID - Novak Djokovič na antuce v Madridu smetl 6-1 6-2 domácího Guillerma Garcíu-Lópeze a postoupil do čtvrtfinále. Srbský tenista tak od začátku letošní sezony vyhrál i svůj 29. zápas, čímž vyrovnal počínání Ivana Lendla z roku 1986.
Novak Djokovič

Novak Djokovič porazil ve třetím kole turnaje v Madridu Španěla Guillerma Garcíu-Lópeze suverénní jízdou 6-1 6-2 a připsal si 29. letošní vítězství. Srb dnes vyrovnal nejlepší vstup do sezony od roku 1986, kdy stejnou sérii bez porážky předvedl Ivan Lendl.

Nejlepší začátky roku:
42 - McEnroe (1984) *
33 - Borg (1980) *
29 - Djokovič (2011)
29 - Lendl (1986) *

* vč. duelů na lednovém Turnaji mistrů, který se výsledkově vázal ještě k předchozímu roku

"Je mi ctí být členem takové společnosti. Ale není to moje priorita. Jen se snažím brát zápasy tak, jak přicházejí a vždy doufám, že vyhraju," řekl majitel už pěti letošních titulů.

Od nejdelší vítězné série v úvodu sezony Djokoviče dělí 13 zápasů. Rekord Open éry drží Američan John McEnroe, který v roce 1984 vyhrál 42 zápasů za sebou.

Třiadvacetiletý rodák z Bělehradu, který navíc v součtu s prosincovým finále Davisova poháru proti Francii neprohrál celkem 31 zápasů v řadě (s letošním Hopman Cupem dokonce 34), dnes na madridské antuce ztratil po svém servisu pouhé dva fiftýny a Garcíu-Lópeze zastavil za 51 minut.

Čtvrtek v Madridu:

Del Potro Nadala nevyzve, z Madridu odstoupil

"Vím, že teď hraju skvěle, ale pořád je co zlepšovat," řekl Djokovič. "Získávám body servisem, což mi dělá radost, hlavně kvůli zápasům na antuce," dodal.

Djokovič ve španělské metropoli hraje po dvouleté pauze. Při svém posledním startu v roce 2009 zde v semifinále prohrál s Rafaelem Nadalem po  fantastické čtyřhodinové bitvě. Letos se s antukovým králem, kterého letos porazil ve finále turnajů v Indian Wells i Miami, může utkat v nedělním finále.

Dalším Djokovičovým vyzyvatelem bude v pátek David Ferrer. Španělský tenista si dnes poradil s Ukrajincem Sergejem Stachovským a na domácí půdě a oblíbené antuce, na níž byl letos dvakrát ve finále (pokaždé prohrál s Nadalem) a získal jeden titul, se pokusí ukončit Djokovičovu letošní nadvládu.

- ATP MASTERS 1000 MADRID (Španělsko, antuka, 3.706.000 eur) -
čtvrteční výsledky (05. 05. 2011)

Dvouhra - 3. kolo:
Berdych (7-ČR) - Monaco (Arg.) 7-5 6-3
Nadal (1-Šp.) - Del Potro (Arg.) bez boje
Djokovič (2-Srb.) - García-López (Šp.) 6-1 6-2
Federer (3-Švýc.) - Malisse (Belg.) 6-4 6-3
Bellucci (Braz.) - Murray (4-Brit.) 6-4 6-2
Söderling (5-Švéd.) - Tsonga (Fr.) 7-6(8) 7-5
Ferrer (6-Šp.) - Stachovskij (Ukr.) 6-3 7-6(3)
Llodra (Fr.) - Gimeno-Traver (Šp.) 1-6 6-4 7-6(4)

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
Vždyť už letos prohrál v exhibici s Nadalem.
Reagovat
smazaný uživatel
taky zapas sa nepocita
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace Nolemu. Jinak právě koukám na Lucku a ta reklama Wozniacki na Turkey Airlines je tak příšerná, že pokaždé musím přepnout program. Kdo to proboha vymýšlel? (Piotr? :-)) To je děs!
Reagovat
firestarter
přesně tak, ta reklama je trapná:-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist