Česko bude hrát o finále v Chorvatsku

12. 7. 2009, 19:26
Aktuality 9
DAVIS CUP - Tenisté Chorvatska v domácím prostředí vyřadili celek Spojených států amerických a postoupili do semifinále Davisova poháru. V něm v září přivítají tým Česka. O druhé místo ve finále si zahrají Izraelci proti obhájcům titulu Španělům.
Marin Čilič

Čeští tenisté se v semifinále Davisova poháru utkají s Chorvatskem. Vítězům slavné týmové soutěže z roku 2005 dnes zařídil postup Marin Čilič, jenž na antuce v Poreči porazil Jamese Blakea 6-3 6-3 4-6 6-2 a postaral se tak ve třetí dvouhře duelu s USA o rozhodující třetí bod. Semifinále se bude hrát po US Open 18. až 20. září v Chorvatsku.

"Češi mají silný tým a bude to těžké. Ale s našimi fanoušky za zády bude menší výhoda na naší straně, takže máme šanci dojít až do finále," řekl Čilič agentuře Reuters.

Američané se museli v Poreči obejít bez své jedničky Andyho Roddicka. Šestého hráče světa vyřadilo ze hry zranění třísel, které si přivodil v prohraném finále Wimbledonu.

Chorvaté se ujali v pátek vedení 2-0 díky pátečním výhrám v maratonských dvouhrách. Zápasy Iva Karloviče s Blakem a Čiliče s Mardym Fishem se rozhodovaly v pěti setech a dohromady trvaly přes osm hodin.

Tým USA sice v sobotu snížil po suverénní výhře sourozenců Boba a Mika Bryanových ve čtyřhře, obrat se ale nekonal. Čilič totiž dnes ve třetí dvouhře poprvé v kariéře porazil Blakea a poslal domácí do prvního semifinále od zisku titulu před čtyřmi lety. Na konečných 2-3 pak výhrou 5-7 6-3 7-6 nad Rokem Karanušičem upravil Bob Bryan.

V Marbelle se německým tenistům nejprve podařilo srovnat stav série se španělskými obhájci na 2-2. Postaral se o to Philipp Kohlschreiber, který porazil Fernanda Verdaska po čtyřech hodinách 6-4 6-2 1-6 2-6 8-6.

Kohlschreiber, který s Verdaskem už letos dvakrát prohrál, vstoupil do zápasu týmových jedniček skvěle a před 12.000 diváky se ujal vedení 2-0 na sety. Domácí tenista ale dokázal srovnat a vynutil si rozhodující pátý set. V něm sice Verdasco smazal ztrátu 3-5, ale nakonec prohrál 6-8.

O postupujícím do semifinále tak rozhodl až souboj Juana Carlose Ferrera, který nastoupil místo původně nominovaného Tommyho Robreda, s Andreasem Beckem.

Ferrero původně v nominaci chyběl, ale výběr bez Nadala doplnil, když nemohl hrát ani zraněný David Ferrer. A nakonec poslal Španělsko do semifinále, když Němce Andrease Becka porazil třikrát 6-4.

V semifinále lonští vítězové narazí na Izrael, který si postup ze čtvrtfinále přes Rusko senzačně zajistil už včera. Dnes pouze snížil Andrejev, který však příliš práce neměl, když mu domácí Dudi Sela už v prvním setu kvůli zranění zápěstí vzdal. Na konečných 4-1 upravil Harel Levy, jenž porazil Kunicyna.

- DAVIS CUP (čtvrtfinále) -
nedělní výsledky

Chorvatsko - USA 3-2 ... konečný výsledek (Poreč, antuka)
Čilič - Blake 6-3 6-3 4-6 6-2
Karanušič - B. Bryan 7-5 3-6 6-7(4)

Izrael - Rusko 4-1 ... konečný výsledek (Tel Aviv, tv. povrch)
Sela - Andrejev 3-4 skreč S.
Levy - Kunicyn 6-4 4-6 7-6(2)

Španělsko - Německo 3-2 ... konečný výsledek (Marbella, antuka)
Kohlschreiber - Verdasco 6-4 6-2 1-6 2-6 8-6
Ferrero - A. Beck 6-4 6-4 6-4

Česko - Argentina 3-2 ... konečný výsledek (Ostrava, taraflex)
podrobnosti

Semifinálové dvojice: Chorvatsko - Česko, Španělsko - Izrael.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

9
Přidat komentář
smazaný uživatel
Nechápu proč se hraje v Chorvatsku, nikdy jsme s nimi nehráli, tak by měl rozhodnout los - a mrzí mě, že to nikdo nevysvětlí proč :-(((
Reagovat
dabelsobul
Nejsem si jistý, ale možná proto, že se naposledy hrálo v proti bývalé Jugoslávii v Česku. Ale nejsem si přesně jist, jak to v tomto případě je...
Reagovat
smazaný uživatel
Taky jsem si to myslel, asi to tak je, bohužel, ale ono je to jedno, oni nemaj vyloženě oblíbenej povrch a antukáři to taky nejsou, šance vidím 50 na 50, zřejmě rozhodne čtyřhra ;-)
Reagovat
radimd
http://www.daviscup.com/shared/pdfs/DC2009-COG-WG.pdf , domaci prostredi urcuje los..
Reagovat
smazaný uživatel
Díky :-) takže opravdu rozhodl los.
Reagovat
smazaný uživatel
Drzim palce Ceskym hracom bolo by to uzasne keby ste boli vo finale ale Karlovic a jeho servis to je fakt job asi pre Federera Tsonga aj Verdasco boli zufali. Cize Karlovic vyhra dve dvojhry a dalej zostava Cilicovi vyhrat 1 zapas z 2 a Cilic je vyborny tenista asi tak ze Berdych a Stepanek su podobni aj v rebricku a Cilic je o trocha lepsi cize vidim to zle
Reagovat
smazaný uživatel
prave naopak, ja vidim dva body pro cilice a nase sance vidim pres karlovice, na antuce neni jeho servis tak nebezpecny a malem prohral i s blakem, coz je tragicky antukar
Reagovat
smazaný uživatel
Neviem Karlovic bol len raz breaknuty Blakom. On dava strasne silny prvy servis prakticky do tecka k lajne cize je fuk aky povrch ci pomala antuka jeho servis aj tak nejde returnovat.
Reagovat
smazaný uživatel
no ja myslim ze to bude tesnee kdyz vyhrajem čtyrhru tak snad nekde ty dva dalsi body urveme at pres cilica ci karlovica
ale hlavní je aby berdych aj stepka byli na 100% zdraví jinak nemame sancu
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist