Cítíš se vinen? Tak vrať peníze, vzkázal Safin Agassimu

10. 11. 2009, 14:07
Aktuality 15
Jestliže Andreho Agassiho, který se nedávno přiznal k užívání drog a lhaní ATP, opravdu trápí svědomí, má pro něj Marat Safin jednoduchou radu. Ať vrátí miliony dolarů, které vyhrál, a ať se vzdá titulů, řekl ruský tenista časopisu L'Equipe.
Profily hráčů
Marat Safin

"Cítí se vinen? Tak ať prostě vrátí tituly, peníze, své grandslamové tituly," prohlásil Marat Safin na Agassiho adresu. "Když mu tak moc jde o fair play, měl by to dohrát do konce. ATP má svůj bankovní účet, ať to vrátí, jestli chce," dodal.

Dále čtěte:

Agassi ve své knize Otevřeně (Open), jež se okamžitě po vydání dostala mezi bestsellery, přiznal, že v roce 1997 užíval drogy, které odhalily dopingové testy. Trestu ale unikl, protože lhal vyšetřovatelům. Američan se k černé skvrně ve své minulosti přiznal prý proto, aby ulehčil svému svědomí.

Podle Safina je prý ale důvod mnohem prozaičtější.

"Já žádnou autobiografii psát nebudu. Já nepotřebuju peníze. Otázka zní: proč to udělal," řekl bývalý první hráč světového žebříčku. "Co se stalo, stalo se. Doufá, že prodá víc knih. Ale to je celé stupidní. Nezastávám se ATP, ale to, co napsal, je staví do špatné pozice. ATP mu umožnila vyhrát spoustu turnajů, vydělat spoustu peněz. Neprozradili jeho tajemství, tak proč je k nim tak krutý? Jsou chvíle, kdy by měl člověk umět držet klapačku."

Komentáře

15
Přidat komentář
smazaný uživatel
Tohle celý je taková velká šaškárna, Agassiho knížečka 'o ničem' jde na odbyt a to je pro něj důležité, neboť za ní dostane chechtáčky, a Marat to prokoukl tak ze sebe bude dělat bojovníka za čistotu a férovost v tenise, ale sami dobře víte že čistotu a férovost vrcholový sport neobsahuje, ať už v jakémkoli odvětví.
Reagovat
smazaný uživatel
Marat má pravdu,úplně s ním souhlasím.Ikdyž André bral drogy tak to nic nemění na to že se mi jeho hra strašně líbila.
Reagovat
smazaný uživatel
Prý Agassi prodával i své zápasy píše to ve své knize ....tak to je pěkný žebrák a Marat má pravdu at vrátí prachy nejlíp na my konto , bankovní účet mu pošlu!!
Reagovat
smazaný uživatel
Bůh vi kolik jich prodal Marat;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Viem, že má Marat rád hazard. V kasíne, tam je doma, alebo bol ..??? Nuž ktovie..
Reagovat
smazaný uživatel
Marat,Marat si divoký ako ruská tajga, ale pravdovravný a otvorený. Taký vystrihnutý slovanský týpek. Povedal si to tvrdo, ale tak to je. "Se lžemi už jsem nemohl žít, říka Agassi". Zaujimavé, keď bral prachy a posielal bozky do hľadiska, tak s tým kľudne žil. Žeby to na neho teraz doľahlo, keď už na bankový účet peniažky nechodia? A ako Marat povedal a vystihol, zatiahahol do tej, prepytujem, "sračky", ATP. Bol zbabelcom a ním aj zostane.
Reagovat
smazaný uživatel
AGASSI TO UDĚLAL JEN KVŮLI PRODEJI SVÉ KNIHY ABY UPOUTAL NA SEBE POZORNOST A TÍM ZVÝŠIL PRODEJNOST SVÉ KNIHY ( je to MARKETINGOVÝ TAH nic víc ). SAFIN MÁ SICE PRAVDU ALE KRITIKA MU JEN POMŮŽE ( Aggasimu ) u filmu UMLČENÍ JEŽIŠE KRISTA BYLO TO SAMÉ A VŠUDE SAMÁ KRITIKA JAK JE TEN FIM BRUTÁLNÍ A DÍKY KRITICE Mel Gibson VYDĚLAL BALÍK A FILM VYDĚLAL 10KRÁT TOLIK. JEDNODUŠE JE TO JEN REKLAMA OD AGASSIHO NA VYDĚLÁNI POŘÁDNÉHO RANCE , JINAK ON KAŠLE NA LIDI AT SI ONĚM MYSLÍ KAŽDÝ CO CHCE HLAVĚ ŽE VYDĚLÁM POŘÁDNÝ PRACHY.
Reagovat
smazaný uživatel
Marat má pravdu. Sice je rozjarený, ale myslí mu to dobre. Sama by som to lepšie nepovedala. Agi to mal radšej nechať tak. Nepísať žiadnu knihu, alebo to tam nespomenúť... neviem čo by som robila ja. Fakt hrozne ošementá situácia. Ale mohol si domyslieť, že si toto niekto bude myslieť, toto je normálna reakcia, normálny názor. Ale Safin by mohol napísať takú knihu, tá by bola aspoň pre mňa zaujímavejšia :))
Reagovat
smazaný uživatel
Hej a ešte by tam mohol Marat spomenúť aj ostatných špičkových tenistov a tenistky, nech sa aj my obyčajná bedač :)) dozvieme pravdu o svojich idoloch!! Tak!! :D hahahhhh...
Reagovat
majjkaa
ja tu toto hovorim uz od zaciatku!! :)
Reagovat
smazaný uživatel
Konečně Marat řekl to co jsem chtěl od někoho z tenistu uslyšet. Podle mě Agassi měl do konce života radši mlčet, takhle si jen zvedl prodej své knižky a nějake svědomi, to jsou podle mě jen žvasty do prazdna. Nikomu tím nepomohl, jen očernil tenis, atp, a svoji pověst jakožto vynikajiciho tenisty. Tyhle ovační přiznání jsou velmi trapné..
Reagovat
smazaný uživatel
Proč? Aspoň mnoha lidem otevřel oči a ukázal jak to doopravdy je... Nemůžeš očernit něco, co je černé, ale to neni jen tenis... Prostě sport je byznys a od té doby co to tak je, tak ve všech odvětví (nebo aspoň v těch nejfrekventovanějších) vždy korupce bude. Těžko někdo vymaže to, že za tebou příjde frajer ať za nemalý peníz (+ mnohdy ženskou přítomnost) pustíš nějakýmu mlaďákovi zápas, že mu jde o sponzora a potřebuje se vytáhnout. Agassi to jen vynesl naporvch. ATP bych do toho netahal, ti o tom kolikrát ani neví nebo to přehlíží, pač s tim stejně nic nenadělaj;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Děkujeme pane Safine a odejděte. (kdysi jsem ho měl rád, ale naštval mě, jak reagoval nedávno na Berdycha) I když má pravdu v tom, že měl mlčet, a pokud byly jeho pohnutky k přiznání ve sféře prodeje jeho knihy, tak to opravdu moc nevylepšil.
Reagovat
simisimi
Já teda se Safinem naprosto souhlasím. Buď měl Aggasi být raději sticha, což se asi všichni schodneme, anebo ať to dotáhne dokonce a vrátí PM a tituly.
Reagovat
smazaný uživatel
Agassi býval můj nejoblíbenější hráč a Safin je momentálně asi 3-4 roky mým druhým nejoblíbenějším hráčem a v tomhle má asi Marat pravdu. I když chápu i Agassiho, že nechtěl mít špatné svědomí, udělal chybu, tak by měl zaplatit.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist