Agassi žádá o slitování. Přiznáním jsem mohl jen ztratit, říká

6. 11. 2009, 12:38
Aktuality 10
Trest za přiznání přijmu, ale měl jsem problém, a proto žádám o slitování. Takový vzkaz vyslal svým kritikům bývalý nejlepší hráč světa Andre Agassi, který ve své knize Open (Otevřeně) odhalil, že během kariéry bral drogu crystal meth. Slavný Američan o knize a o své minulosti mluvil v televizním pořadu "60 minut", který se bude v USA vysílat v neděli.
André Agassi

Agassi se rozrušil v okamžiku, kdy mu moderátorka Katie Couricová citovala kritická slova Martiny Navrátilové, která přirovnala jeho případ k baseballistovi Rogeru Clemensovi, podezřelému z užití dopingu. "Něco takového nechcete slyšet," reagoval Agassi. "Čekal bych, že přijde slitování. Že někdo takový mě neodsoudí, ale spíš podpoří," uvedl.

Dále čtěte:

Bývalý první hráč světa bral drogy v roce 1997, kdy byl na dně kariéry. Ve světovém žebříčku klesl až na 141. místo. Neprošel dopingovým testem, ale trestu unikl, protože vedení ATP zalhal. "Bylo to v době, kdy jsem pomoc potřeboval. Měl jsem problém a může být mnoho dalších sportovců, kteří by měli také potíže s pozitivním testem na módní drogy. I proto bych chtěl požádat o slitování," řekl Agassi.

Na druhou stranu ale osminásobný grandslamový vítěz nelituje, že pravdu o svém prohřešku odhalil, i kdyby ho to mělo stát přijetí do tenisové Síně slávy, kam díky svým úspěchům patří.

"Nevím, jaké mohou být následky, ale je jasné, že jsem svou otevřeností o svém příběhu mohl jenom ztratit a nic nezískat," řekl Agassi. "Cenu, kterou za to zaplatím, přijmu. To je v pořádku," dodal.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

10
Přidat komentář
smazaný uživatel
Tak nejakou reklamu ty knizce udelat musi, to je jasny. Ja to vidim jako dobrej marketingovej tah a at tam napise cokoliv tak ho lidi budou stejne porad milovat:)
Reagovat
smazaný uživatel
no co, tak bral. kazdy udela v zivote par chyb...
Reagovat
smazaný uživatel
Hmmm to je jen marketing aby se mu líp prodávala jeho kniha to je fakt
Reagovat
smazaný uživatel
Ať udělal, co udělal, stejně to byl pan hráč, nejsympatičtější hráč, kterého jsem zažil a největší tenisová osobnost, hlavně pro mě. Chybovat je lidské a každý má právo udělat chybu.
Reagovat
Twofinger
Svedomi je svinstvo...ale tenista to byl excelentni.
Reagovat
majjkaa
Ze ho to naozaj mrzi tomu verim, ale naco vytahovat veci ktore urobil a teraz uz tym nic nevyriesi, aj keby zaplatil neviem kolko nic tym uz nezmeni, nemal to jednoducho pustit von, skazil si sam meno, otravil tym fanusikov, sklamal kolegov tenistov, vrhol zle svetlo na cele ATP a krasny sport......nechapem ho!
Reagovat
smazaný uživatel
majjkaa neber to tak ber to z úsměvem ANDRÉ BYL A VŽDY BUDE Number One i kdyby očichával co chtěl bo novináři dělají z komára velblouda jen aby měli senzaci a o čem psát ...ale jinak máš určitě pravdu ! Napsal to do knihy a ted si udělal slušnou reklamu a tím pádem zas vydělá balík ! Zlatý Andre ten ví jak vydělat prašule
Reagovat
smazaný uživatel
podle mě je Andre svobodný člověk a může si dělat co chce , je to jeho věc . Novináři vše jen nafukuji jen aby měli o čem psát , je to blbost celé .
Reagovat
smazaný uživatel
"Cenu, kterou za to zaplatím, přijmu. To je v pořádku,". Ak ju zaplatíš, OK, odpustiť sa dá všetko. Ale zabudnúť, hm, neviem. Neviem koľko hráčov existuje, koľkým to ATP zahladila. Niekoľko rokov dozadu vyšiel článok, že najmenej dvaja špičkový tenisti USA brali drogy, v tom článku spomínali McEnroa.
Reagovat
nasranek
"Nevím, jaké mohou být následky, ale je jasné, že jsem svou otevřeností o svém příběhu mohl jenom ztratit a nic nezískat,"

Ač Agassiho jako tenistu obdivuju, touhle větou se prostě vysmívá celýmu světu. Nebudem si nic nalhávat je to kapitalista jako každej jinej a o peníze tu dnes jde na prvním místě. Tím chci říct, že skandál který odhalil mu vynese obrovský balík peněz při prodeji jeho knihy a kdo tomu nevěří tak může zase sklopit uši a pokračovat ve stádu....
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist