Agassiho případem se začne zabývat antidopingová agentura

2. 11. 2009, 14:30
Aktuality 0
Zástupci Světové antidopingové agentury (WADA) chtějí vyšetřovat přiznání amerického tenisty Andreho Agassiho k užití drogy crystal meth. Agassimu ovšem nehrozí trest za zakázanou látku, ale za lhaní, což generální ředitel WADA David Howman přirovnal k případu sprinterky Marion Jonesové.
Agassiho kniha

Osminásobný grandslamový vítěz Agassi přiznal, že během své kariéry bral drogu crystal meth, látku podobnou pervitinu. Napsal to ve své biografii Open (Otevřeně), která vyjde v pondělí 9. listopadu.

WADA chce nyní zjistit, zda jsou proti Agassimu možné nějaké sankce. "Bral něco z listiny zakázaných prostředků. ale proti tomu toho nemůžeme moc dělat, protože to bylo v roce 1997, což už je mimo hranici osmi let," řekl Howman.

Později prohlásil, že již zaslal dopis zástupcům ATP s výzvou, aby případ prozkoumali. Tenisoví funkcionáři se zatím nevyjádřili. "Musíme být fér a dopřát jim čas. Naším úkolem je chránit poctivé sportovce a zajistit, aby se takovéhle věci neopakovaly," řekl Howman agentuře AP.

Dále čtěte:

Podle něj chce WADA prozkoumat dvě věci. "Pokud lhal, a on se k tomu přiznal, tak lhal pod přísahou. V tom případě si myslím, že je třeba zjistit, zda by nějaké sankce mohly následovat," uvedl.

Agassiho případ přirovnal k Jonesové. "Všichni víme, že lhala soudu. To prostě nelze pominout," podotkl Howman. Americká atletka strávila za lhaní o dopingu federálním úřadům šest měsíců ve vězení.

Druhý možný bod k prošetření, na který Howman upozornil, se týká právníka, který tenistu zastupoval. "Věděl právník, že lže? Možná by se něco mělo udělat i z tohoto pohledu," nadhodil Howman.

pva, ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist