Dubaj přišla i o Azarenkovou. Světovou jedničkou vyřadilo zranění kotníku

22. 2. 2012, 12:49
Aktuality 18
Měl to být turnaj s pořádně našlapaným startovním polem, místo toho se však řada favoritek na kurtu vůbec neobjevila. Dnes se pořadatelům těsně před svým zápasem omluvila i světová jednička Victoria Azarenková, kterou vyřadilo zranění kotníku. S ním měla problémy už minulý týden v Dauhá.
Profily hráčů
Victoria Azarenková

Victoria Azarenková letos ještě neprohrála žádný ze 17ti zápasů a díky triumfu v Sydney a premiérovému grandslamovému titulu z Australian Open se stala světovou jedničkou. Třetí vítězství v této sezoně přidala minulý týden v Dauhá, kde neztratila ani set. 

Úspěch v Kataru ale zaplatila zraněním. Na začátku druhého setu semifinále proti Agnieszce Radwaňské si při došlápnutí poranila levý kotník a padla k zemi. Po ošetření však ve hře pokračovala a smetla nejen Polku, ale ve finále i Australanku Stosurovou a došla si pro již třetí letošní trofej.

Zranění Azarenkové z duelu proti Radwaňské (0:20):


Navzdory zdravotním problémům odletěla do Spojených arabských emirátů, kde měla tento týden v úvodním kole volný los a tudíž více času na léčbu. Dnes už měla nastoupit k zápasu 2. kola proti Julii Görgesové, pár hodin před začátkem duelu se však pořadatelům štědře dotovaného turnaje kvůli přetrvávajícím bolestem v kotníku omluvila.

"Samozřejmě je to velké zklamání. Ale je to život a takový je sport. Dám si pár dní pauzu a uvidím, zda se to zlepší a nebudu potřebovat rentgen, nebo tak něco," prohlásila Azarenková. "Jen teď potřebuju hlavně klid a jistotu, že to není nic vážného. Ale musím to řešit okamžitě," vysvětlovala rodačka z Minsku.

"Kotník jsem si zranila už minulý týden v semifinále a ve finále jsem se snažila dělat vše pro to, abych byla schopná hrát. Vzít jsem si musela hodně prášků proti bolesti. Musela jsem také změnit pohyb, což ale přinášelo bolesti v jiných částech těla a to je velmi nebezpečné na další zranění," dodala Azarenková.

Dvaadvacetiletá Běloruska tak šetří síly a především zdraví na první letošní turnaj Premier Mandatory, který začíná už 7. března v Indian Wells.

Dříve se odhlásily také Kvitová, Na Li a Zvonarevová
Fanoušci v Dubaji tak přišli o další hvězdu. Už o víkendu se totiž kvůli nemoci odhlásila světová trojka Petra Kvitová, zranění do hry nepustilo jinou bývalou grandslamovou šampionku Na Li (záda) či Rusku Věru Zvonarevovou (kyčel). 

"Tenis je teď mnohem fyzicky náročnější a někdy je opravdu náročné hrát několik týdnů po sobě. Například turnaje v krátkém časovém sledu s tak kvaitním startovním polem vás hodně vyčerpají. Je to těžké," omlouvala Azarenková i své kolegyně.

Němka Görgesová si o čtvrtfinále místo s Azarenkovou zahraje s Australankou Dellacquaovou, jež prohrála v posledním kole kvalifikace s Ivetou Benešovou a dostala tak druhou šanci jako lucky loser.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

18
Přidat komentář
smazaný uživatel
Mno, tak ten volej Samante opravdu, ale opravdu nevysel na konci 6 gemu...Uf to je trapeni...Sam se asi opravdu dnes spatne vyspala:)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak 3 gem za sebou si holky nedokazaly udrzet servis. No ale Sam zacina hrat priserne na forhandu...dela obcas silene auty...Takze Jelena by musela asi zacit hrat jeste priserneji, aby nepostoupila...porad ma jeden brejk k dobru. Zacatek druheho setu je tak trochu pro mne zklamani. Snad se to jeste zmeni.
Reagovat
smazaný uživatel
Takze prvni set urvala Jelena. Vyrovnane utkani, kde rozhoduji chyby pri dulezitych bodech...No, muze to byt dlouhy zapas...

J vs S
Winners 7 vs 8
UE 10 vs 17
Reagovat
smazaný uživatel
Zatim celkem vyrovnane utkani. Jelena ma prvni brejk.:)
Reagovat
smazaný uživatel
Autor opět začal psát nesmyslné patvary typu 17ti?
Reagovat
smazaný uživatel
Heh :D Té hrubice jsem si ani nevšiml.
Reagovat
smazaný uživatel
Možná to bude tím, že jako mnozí čecháčkové to píšeš stejně špatně. Plácalů, co se neobejdou bez nesmyslů 10ti nebo 10-ti, jsou na diskusích stovky.
Reagovat
smazaný uživatel
Brzy se uzdrav, Viko! :) Myslím, že Vika nemusí omlouvat sebe ani ostatní holky. Zdraví je totiž na prvním místě!
Reagovat
rib
hm... tak teď má konečně Caro šanci zase něco vyhrát, když už pořádná soupeřka není na obzoru. Nebo že by se vrátila forma Sam nebo Sabine?
Reagovat
smazaný uživatel
Rozumný tah, raději doléčit...Sabine mi aspoň udělala radost a snad i Caro ještě večer.
Reagovat
smazaný uživatel
Mozna blby uvod, ale ted je lucka blizko, aby urvala set...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Lucka 4 setboly:)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak 1:1 No ale uz jsem myslel, ze Sam to jeste vyrovna...5 setball Lucka uz promenila.
Reagovat
smazaný uživatel
Uf TB.
Hned ten prvni bod zakonceny nestastne na siti...:) Toz kdyz uz ne do site tak kilometry za lajnu. Dost blby vstup v TB pro Lucku.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Iveta vypadla 3:6 / 3:6

Sabina postupuje.
Reagovat
Heather_Fedex
bartoli mne prekvapila- zapas jsem sice nevidela ale cekala jsem ze vyhraje proti peng
asi to bude tim zranenim z qataru...
Reagovat
Heather_Fedex
potrebuje odpocinek- na jejim miste bych se z toho turnaje odhlasila i kdyby bych se na predchozim turnaji nezranila. pevne verim, ze v usa uz bude v top forme.
Reagovat
freeteepek
Fanoušci v Dubaji jsou chudáci. Favoritky zesláblé přepětím z turnajového kolotoče odpadávají jedna za druhou...Vika si dobře spočítala, že lepší je neriskovat nyní kvůli pitomým 470b, když v březnu v USA může získat mnohem víc, bude-li zdravá.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist