Federer: Jsem stále hodně motivovaný a hladový po vítězství

18. 7. 2015, 10:55
Aktuality 40
Roger Federer minulý týden nestačil ve wimbledonském finále na světovou jedničku Novaka Djokoviče a přišel tak o možnost získat svou osmou trofej ze slavného turnaje v All England Clubu. Hrát finále je krásný výsledek, ale není to titul, řekl Švýcar. Stále ale věřím tomu, že můžu vyhrávat, jsem hodně motivovaný, dodal.
Profily hráčů
Roger Federer

Roger Federer vyhrál v letošní sezoně již čtyři turnaje - uspěl na začátku roku v Brisbane, triumfoval v Dubaji, na antuce v Istanbulu a před Wimbledonem poosmé dobyl travnatý turnaj v německém Halle. Minulý týden si podesáté v kariéře zahrál finále Wimbledonu. V něm však ale sedminásobný šampion nestačil na světovou jedničku Novaka Djokoviče.

"Hrát finále je krásné, ale trofej pro finalistu se té vítězné nevyrovná. Jsem stále velmi motivovaný a hladový, chci hrát a vyhrávat," řekl sedmnáctinásobný grandslamový šampion, jenž v All England Clubu nevyužil příležitost stát se historicky prvním osminásobným šampionem a zároveň jeho nejstarším vítězem.

"Prohrál jsem se světovou jedničkou, takže bych mohl říct, že je to vcelku normální. Já tu prohru ale takhle nebudu brát, nechci říkat, že je to normální, protože vím, že i proti takovému hráči mám šanci vyhrát. Byl to velmi dobrý zápas. Nehrál jsem špatně, ale on byl lepší v důležitých momentech, což nakonec rozhodlo," konstatoval Švýcar. "Věřím, že mě ten zápas hodně posune, dodal mi další motivaci."

"Věřím tomu, že má Roger šanci vyhrát Wimbledon i poosmé. Nebude to snadné, ale pokud se udrží v kondici a najde v sobě dostatek motivace, aby na sobě stále tvrdě pracoval, tak to může dokázat. Je to velký hráč a na trávě mu to sedí," řekl Stefan Edberg, dvojnásobný wimbledonský vítěz a současný trenér Federera.

"Už jsem Novaka několikrát porazil. Naše zápasy bývají zejména v poslední době dost vyrovnané, ale myslím, že patří mezi malou skupinku hráčů, kteří ho někdy zdolali a mají proti němu šanci vyhrát," komentoval Federer, jenž má po finálové prohře se Srbem vyrovnanou bilanci 20-20 (bez exhibicí).

"Novak hraje v posledních letech skvělý tenis a je zaslouženě světovou jedničkou. Vyhrál už spoustu turnajů a vytvořil si v tenise velký respekt. Když bude zdravý, tak toho může ještě hodně dokázat. Uvidíme, jak to všechno bude, ale určitě má ještě řadu skvělých let před sebou," řekl třiatřicetiletý Švýcar na adresu Djokoviče, který v All England Clubu získal devátý grandslamový vavřín.

Přesný plán turnajů pro druhou polovinu sezony zatím Federer nemá. "Potřebuju si teď odpočinout. Chci nějaký čas relaxovat a být s rodinou, potom se uvidí, jaké turnaje budu hrát."

Komentáře

40
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
rod_laver
Body, které Novak, Roger a Nadal nejvíce nasbírali od začátku sezóny po W: (body jsou přepočteny na dnešní bodování):
Novak - 9 585 b. (2015)
Roger - 9 400 b. (2006)
Nadal - 8 275 b. (2010)

Na konci roku:
Roger - 15 695 b. (2006)
Novak - 13 630 b. (2011)
Nadal - 13 030 b. (2013)

Zdroj: http://www.tennisworldusa.org/Numbers-Reveal-Novak-Djokovic-is-Better-than-Roger-Federer-and-Rafael-Nadal-articolo24999.html
Reagovat
steve79
Jsem taky zvědavej jak bude hrát Nadal. Přece poslední velký masters vyhrál Madrid 2014 a to s velkým štestím.
Reagovat
steve79
Třeba Fedex překvapí na US open. Hodně bude ale záležet na rychlosti kurtu. Jestli se rychlosti bude snižovat jako každý rok, tak samozřejmě vzrůstá šance Djokoviče. Už je to 6 let co Fedex naposledy vyhrál.
Reagovat
Pe3k
Reagovat
Kozoroh
http://www.tennisworldusa.org/Here-are-The-Top-10-Greatest-Wimbledon-Gentlemens-Singles-Finals-of-All-Time-articolo24415.html
Reagovat
smazaný uživatel
Jak jinak, samé pětiseťáky. Holt zápas může být sebelepší, ale je-li jen na čtyři sety, nikdo si na něj za chvíli nevzpomene. Ale dramatický pětiseťák je automaticky legenda, i když v něm hraje dřevák Ivaniševič a balonek neletí ani třikrát přes síť... :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Wilander: "Federer už nikdy nevyhrá GS".
Reagovat
ipko
Mats toho "natrepe" :D
Reagovat
kada.tom
kéž by měl pravdu :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Když má formu, tak ho momentálně na 3 vítězné (mimo antuku) může porazit Djokovič nebo Wawrinka. Nebo někdo v životní formě jako loni na US Čilič. Podle mě šance, že Federer vyhraje ještě 1 GS, je zhruba 50 % - na USO bude opět favorit č. 2.
Reagovat
Marduch
10%, ač bych mu ještě ten jeden za poslední dva Wimbledony strašně přál. A na USO ho podle mě klidně může vypinkat vlastně kdokoli z top 10 :/
Reagovat
janek_da
tak je to myslím jasné, ne?
Reagovat
smazaný uživatel
Bez debaty..Mats sa vyzná..
Reagovat
spaniel
Mats ho tipoval na vítěze W po semi... Mats je klaun.
Reagovat
Stan_Borowitz
s ohledem na přesnost Matsových předpovědí po tomhle výroku šance Federera rázem stouply o několik desítek procent.
Reagovat
Frick
https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xtp1/t31.0-8/11700705_653347778136221_4826349258490382881_o.jpg
Reagovat
Mayo
To je kto?
Reagovat
darek.vrana
Bývalý kandidát na prezidenta ČTS
Reagovat
Kozoroh
Nedělej, že ho neznáš :)
Reagovat
rod_laver
prezident tenisového klubu I. ČLTK .-)
Reagovat
Kozoroh
2006, vyhrál AO, WCH, USO a ve finále RG nad Nadalem získal první sadu. Navíc tehdy hrál svůj úplně nejlepší tenis, ne nadarmo je právě rok 2006 zmiňován jako nejlepší ve Federerově kariéře.
Roku 2009 sice mohl vyhrát všechny čtyři GS, ale taky ani jeden. Na FO prohrával s Haasem 0:2 na sety (přičemž čelil BP v 3. sadě) a s del Potrem 1:2 na sety (druhou sadu urval v TB). A ve finále Wimbledonu měl z pekla štěstí, že v druhé sadě odvrátil tuším že 5 setbolů (při proměnění jednoho z nich by Roddick vedl 2:0 na sety) a pátou sadu získal 16:14, tedy nejtěsnějším poměrem ve finále GS turnajů.
Ale kromě těchto utkání, které se Fedexovi podařilo otočit, ikdyž to s ním vypadalo špatně jsou tu i zápasy, které měl Roger vyhrát. Finále AO 09 bylo ukázkou "komplexu Nadal" a finále USO 09 - tam se doteď divím, že to Fedex prohrál. V druhém setu lepším hráčem a přesto sadu nezískal.
Reagovat
Kozoroh
To měla být reakce na Fricka, nikoliv samostatný koment.
Reagovat
MarcelPersch
V AO 09 to možná z části bylo tím, že měl z Rafy komplex, ale taky tím, že byl Rafa ještě na koni z minulého roku.
Reagovat
janek_da
USO 2009 - v zápasech s RF podávali dost ostudný výkon. Tolik úspěšných challangí jsem neviděl (zápas RF-ND) a a v zápase s Del Potrem rozhodla asi tato challange.

https://youtu.be/HdEfVbfdB4k?t=285
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, 2005 a 2006 byly ve znamení obrovské Rogerovy dominance. Prohrál jen několik zápasů za sezonu a většina z toho byla s Nadalem na antuce (a i to byly poměrně těsné zápasy).

2007 už začal malinko ústup ze slávy, když během 14 dnů dvakrát prohrál s Canasem, v Římě pak s Volandrim. Pak už ho začali běžně porážet Djokovič, Murray nebo i další.

V roce 2009 pokud by udělal Grand Slam, tak by to byla neuvěřitelná haluz, už jen kvůli FO, které mu vyhrál de facto Soderling...
Reagovat
carolyn
http://sport.aktualne.cz/ujizdi-sarapovove-vlak-pozornost-poutaji-nove-krasky/r~8dcd0bfc2d3d11e5b1d8002590604f2e/?utm_source=centrumHP&utm_medium=sportbox&utm_term=position-2
Reagovat
Frick
Ten mus chybí. V jakym roce byla největší šance? Přijde mi, že v roce 2009...
Reagovat
ipko
na tenise je najdôležitejšia motivácia a je veľmi dôležité že ju Roger má.. zaprvé môže byť na kurtoch ešte pekných pár rokov a potom je ešte veľká šanca že nejaký GS vyhrá.. inak vo finále Roger opäť nevyužil momentum finále, ako minulý rok keď odvrátil mačbol a potom otočil aj 4.set, tak zkolaboval na konci 5.setu.. v tohtoročnom finále odvrátil v 2.sete takmer stratený tiebreak a bol výrazne na koni.. potom ale prišiel zbytočne o podanie a už to išlo.. :/
Reagovat
dappe
Jenže na to se musíš dívat i z druhé strany. Momentum je krásný, ale zrovna proti Djokovičovi to mnoho neznamená a velmi často se to otočí zpátky. On totiž celkem dost připomíná Federera na vrcholu, který byl v tomhle nejlepší. Sice nevyhrává tolik důležitých turnajů a občas nezvládne důležitý zápas, což se Federerovi v podstatě v top letech nestalo, ale jinak se mu v hodně věcech vyrovná.
Reagovat
a.magerova
No chlapče.... už jsem Ti ten Wimbledon odpustila, takže teď nám hoď nějakou fotku z dovči s celou rodinkou a bude zase fajn ;-)
Reagovat
sprchon
A pak fotku s titulem z USO 2015. ;)
Reagovat
carolyn
Magu, já mu odpustím až budou další dvojčata (kluk a holka) :-P
Reagovat
a.magerova
Další dvojčata už bude nuda, chtělo by to porodit (jakože Mirka) něco extra třeba toto :-))

http://tn.nova.cz/clanek/zpravy/zajimavosti/treti-pohlavi-uznano-jak-vypada-nemuz-nezena-bez-obleceni.html
Reagovat
carolyn
no fuj a za co by to potom jako hrálo???? ATP nebo WTA???
Reagovat
a.magerova
Třeba by TO umělo líp matematiku než tenis :-P
Reagovat
carolyn
ok, tak by to umělo počítat a s čím by se to pak jako pářilo? Jestli by to vůbec šlo, to aby k tomu vymysleli ještě čtvrtý pohlaví.....:-/
Reagovat
ipko
aspoň Serena mala parťáka na svoj tenis :D
Reagovat
ipko
*by mala
Reagovat
Frick
Nosorožce kvůli tobě porodí.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist