Francouz Clement nominoval na finále kvarteto Tsonga, Gasquet, Monfils a Benneteau

11. 11. 2014, 19:13
Aktuality 21
Jo-Wilfried Tsonga, Gaël Monfils, Richard Gasquet a Julien Benneteau budou reprezentovat Francii ve finále Davisova poháru proti Švýcarsku, které se uskuteční 21. až 23. listopadu v Lille. Náhradníkem zůstal trochu nečekaně Gilles Simon.
Richard Gasquet a Jo-Wilfried Tsonga

Očekávalo se, že Gilles Simon dostane přednost před Julienem Benneteauem, který hraje tento týden čtyřhru na Turnaji mistrů v Londýně a nebude tak mít tolik času přizpůsobit se přechodu z tvrdého povrchu na antuku.

"Musel jsem udělat rozhodnutí," prohlásil kapitán Francouzů Arnaud Clément. "Gilles (Simon) měl v poslední době velmi dobré výsledky. Ale já musel vybrat čtyři tenisty a rozhodl jsem se takto," uvedl Clément, který tak do sestavy zařadil alespoň jednoho zkušeného deblistu.

Francouzi v semifinále porazili české tenisty 4-1 a budou útočit na první triumf v prestižní týmové soutěži od roku 2001.

Za Švýcarsko, které v boji o postup do finále vyřadilo Itálii, bude velmi pravděpodobně hrát silná dvojice Roger Federer a Stan Wawrinka, kteří nyní bojují na Turnaji mistrů v Londýně. V předběžné nominaci jsou také Marco Chiudinelli a Michael Lammer.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

21
Přidat komentář
r.Fever
Chardy mohol potrápiť Federera, ale ktovie..
Reagovat
gigin
Já to říkám furt.
Reagovat
smazaný uživatel
Potrápiť ho može aj manželka a tiež ju nikto nenominoval.
Reagovat
darek.vrana
To je snad vtip, ne? Chardy je levák. Ale Simon tam měl být místo Gasqueta.
Reagovat
smazaný uživatel
Chardy není levák a Simon by stejně nehrál. Gasquet ubojoval finále a zaslouží si šanci, navíc je lepší deblista případně.
Reagovat
darek.vrana
Levák myslím jako lempl:). Že ubojoval finále je fajn, ale na zásluhy se nehraje a musí se postavit co nejsilnější tým. Lepší deblista sice je, ale stejně asi bude hrát Tsonga s Benneteauem, takže je to bezpředmětné.
Reagovat
gigin
Se podívej jak Chardy letos hrál s RF, ty vtipe.
Reagovat
darek.vrana
To samozřejmě vím, ale pro finále DC to neznamená vůbec nic. Federer by ho spláchnul 3:0. Nezlob se na mě, Chardy je prostě druhá garnitura a upřednostnit ho před těmi čtyřmi dalšími by byl úplný nesmysl a ani žádný kapitán by si to netroufl. Já jsem Chardyho viděl x-krát a mám z něj pocit jako z Rosola. Občas mu to sedne a někoho vystřílí, ale na nejlepší prostě nemá.
Reagovat
gigin
Ok, máš jiný názor, já si myslím, že je prostě pro RF větší hrozbou než Ríša. A i Tsonga z poslední doby... To, že je porucha na hlavu, to je jas...
Reagovat
Roger_Federer
uplne jedno kdo nastoupi za Frantiky, stejbe to zkonci 4:0 pro Svajc.
Reagovat
VlS
V DC se na rozdíl od FC hraje 5 zápasů vždy. Tipuju 3:2 pro Francii.
Reagovat
darek.vrana
Tak Ríša je tam podle mě taky omylem. Já myslím, že hrozbou by byl Monfils, Simon a (možná) Tsonga.
Reagovat
smazaný uživatel
Hoši nevím co tu řešíte :-D stejně bude hrát Tsonga a Monfils ;) :-D :-D ti dva šašci sou tam na případného debla ;)
Reagovat
darek.vrana
Případného? Debl se snad hrát bude vždycky, ne? Ale myslím, že bude hrát Tsonga, Benneteau.
Reagovat
gigin
darku v klidu. Srama je se vším hned hotový. Aj vedle perlí - "Roger má takovou formu že ho nezastaví ani Djokovic ve finále"..
Reagovat
Roger_Federer
aby Roger ve finale nedostal 6:1 6:0.
Reagovat
gigin
I když asi na tři sety, to je na Chardyho bušení možná aj dost....
Reagovat
Kozoroh
Chyba, která se frantíkům krutě vymstí!
Reagovat
Cico93
Pokiaľ bude hrať Tsonga a Monfils vo 4 hre Tsonga/Julien tak jeto vlastne jedno či Simon alebo Richard.
Riša asi zo zásluhy.
Reagovat
smazaný uživatel
Taky bych místo něj nominoval Simona. Benneteau na debl - tam to beru. Ale asi Clementa hodně ovlivnil zápas Gasquet - Berdych v SF, jenže oba Švýcaři jsou na antuce mnohem lepší než Tomáš.
Reagovat
Cico93
Simon!!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist