Halepová znovu přehrála Sevastovovou, Mladenovicová vybojovala své největší finále

12. 5. 2017, 15:30
Aktuality 24
WTA MADRID - Simona Halepová si i potřetí za poslední rok na antuce poradila s Anastasijí Sevastovovou. Obhájkyně titulu v semifinálovém utkání v Madridu zvítězila 6-2 6-3 a na madridské antuce potřetí za poslední čtyři ročníky postoupila do finále. Její poslední soupeřkou bude Francouzka Kristina Mladenovicová, která po ýhře nad Světlanou Kuzněcovovou postoupila do svého největšího finále.
Simona Halepová; © Women's Tennis Blog

Simona Halepová se v úvodu letošní sezony trápila jak zdravotně, tak výsledkově. Prvního slušného výsledku dosáhla až na březnovém turnaji v Miami, kde jen těsně podlehla pozdější vítězce Johanně Kontaové.

Následoval přesun na oblíbenou antuku, na níž nejprve pomohla rumunskému fedcupovému týmu dvěma body k postupu a ve Stuttgartu došla do semifinále. V německé metropoli opět nestačila na pozdější šampionku, tentokrát Lauru Siegemundovou.

Dalšího semifinále na antuce se po výhrách nad Kristýnou Plíškovou, Robertou Vinciovou, Samanthou Stosurovou a Coco Vandewegheovou dočkala také v Madridu. Přitom už ve druhém kole měla namále, když musela otáčet skóre 2-5 v rozhodující sadě proti Vinciové.

Statistiky zápasu
Halepová - Sevastovová
0 esa 0
4 dvojchyby 0
78% 1. podání do kurtu 75%
74% úsp. po 1. podání 51%
27% úsp. po 2. podání 47%
15 vítězné míče 17
13 nevynucené chyby 16
5/9 brejkboly 1/4
čas 1:13

Její dnešní soupeřka Anastasija Sevastovová měla za sebou rovněž kvalitní generálku na jeden z antukových vrcholů sezony. V Charlestonu i ve Stuttgartu si zahrála čtvrtfinále a v Madridu beze ztráty setu poprvé v kariéře postoupila do semifinále podniku WTA Premier Mandatory.

Lotyška neztratila set se Shuai Zhang, Karolínou Plíškovou, Larou Arruabarrenovou ani Kiki Bertensovou a zajistila si premiérový posun do první dvacítky žebříčku. V pondělí bude figurovat na 18. pozici.

Zpočátku byl průběh dnešního zápasu vyrovnaný. Sevastovová dokázala s favoritkou v úvodních třech hrách držet krok. Od stavu 1-2 však na kurtu Halepová dominovala. Ve výměnách od základní čáry byla mnohem jistější než Lotyška a ovládla následujících pět gamů.

Sevastovová hned v úvodu druhého setu změnila taktiku. Začala hrát více dropshotů, které Rumunka často nečekala. Díky zlepšenému výkonu si Lotyška vypracovala vedení 3-0.

Halepová si ovšem na změnu rytmu včas zvykla, utkání vzala zpět do svých rukou a Sevastovové nakonec nedala šanci, když předvedla sérii šesti vyhraných her v řadě.

Díky dnešní výhře se Halepová vrátí na post světové čtyřky. Pětadvacetiletá Rumunka, jež byla před dvěma roky už na druhé příčce žebříčku WTA, si tak v Madridu potřetí za poslední čtyři ročníky zahraje finále.

Před třemi lety v něm nestačila na Marii Šarapovovou, loni po vítězství nad Dominikou Cibulkovou úspěšně složila reparát. O rok starší Sevastovou porazila za poslední rok na antuce již potřetí, znovu jednoznačně a ujala se vedení ve vzájemné bilanci.

Její poslední překážkou v cestě za 15. kariérní trofejí a třetí z takto prestižního turnaje (Indian Wells 2015, Madrid 2016) bude Kristina Mladenovicová, s níž ve vzájemné bilanci prohrává 1-3. Letos na Fracouzku nestačila v Indian Wells, na antuce spolu ještě nehrály.

Mladenovicová, jež v neděli oslaví 24. narozeniny, v druhém semifinále porazila 6-4 7-6 svou deblovou parťačku Světlanu Kuzněcovovou. S Ruskou si poradila i ve druhém vzájemném střetnutí.

"Kristina hrála chytřeji, já hrála příliš krátké míče. Bylo tam pár drobných momentů, které zápas rozhodly.

Francouzská tenistka tak v Madridu potvrzuje svou životní formu.  Ve finále je posedmé v kariéře, z toho pošesté za poslední rok a počtvrté v této sezoně. Na takto velkém turnaji je ve finále poprvé v kariéře. Titul slavila zatím jen letos v únoru v hale v Petrohradu.

"Je to úžasný pocit být znovu ve finále. Tohle je velký turnaj a pro mě to je skvělý úspěch. Doufám, že tady dokážu udělat i ten poslední krok," řekla Mladenovicová, jež se v žebříčku posune už na 14. místo. V případě triumfu může být třináctá.

• WTA PREMIER MANDATORY MADRID •
Španělsko, antuka, 5,439.350 dolarů
páteční výsledky (12. 5. 2017)
• Dvouhra - semifinále •
Halepová (3-Rum.) - Sevastovová (Lot.) 6-2 6-3
Mladenovicová (14-Fr.) - Kuzněcovová (8-Rus.) 6-4 7-6(4)
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek, Luboš Zabloudil

Komentáře

24
Přidat komentář
gigin
https://www.instagram.com/p/BUAmdQPFDdB/
Reagovat
sprchon
:)

Jinak to vypadá, že Ostapenko ještě není úplně v pohodě... Nebo že by ta Italka hrála tak dobře?
Reagovat
gigin
Asi dobrý už.
Reagovat
VlS
to dneska nesedlo, včerejšímu levelu se ani nepřiblížila. Kiki moc hezky.
Reagovat
Nola
dnes mala na druhej strane kurtu hracku, ktora stupa pomaly nahor a svoj vykon kazdym turnajom stupnuje, ak nepolavi, uz onedlho bude v TOP10, Svetlana hrala dobre, ale Kiki bola na servise a returne lepsou hrackou
Reagovat
Lunej..
Velka gratulka, je videt, jak moc ji prospel vyhazov z Dulcinea tymu:)
Reagovat
smazaný uživatel
Hraje teď dobře, to uznávám. Ale já naštěstí nefandím hráčkám podle toho, jestli zrovna hrajou dobře nebo hůř... No a Dulcinea Team jako takový už není. Jak už jsem tady psal, pro mě jsou teď top Masha a CiCi, pak ty ostatní.
Reagovat
blixa
Takže taková malinká dvoučlenná Dulcinejka ... :D To by se mohla začít dařit i Katce, když si ji vlastně propustil, ne ? ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Katce fandím pořád, jenom ne proti Mashe a CiCi. :D Mám to tak ve všech sportech a vzhledem k určitým okolnostem (např. míň času než dřív) jsem si musel stanovit větší a menší priority... :D
Reagovat
sprchon
Neřekl bych, že ji propustil. Ale mohl by. ;) :)
Reagovat
smazaný uživatel
A to jako proč? Myslíš si, že by najednou začala hrát líp? :D
Reagovat
sprchon
Ona už hraje líp od tý doby, co máš méně času a stanovil sis priority. :D Evidentně jí to prospívá. A já bych ji bral všemi deseti. ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Ty jsem si stanovil, až se vrátila Masha. Titul v Shenzhenu vyhrála Katka dávno předtím... :D

BTW: "A já bych ji bral všemi deseti." Tak ber, já ti nebráním. Nebo ti přijde blbý fandit stejný hráčce jako já? :D
Reagovat
sprchon
Nemluvím o tom, co vyhrála, ale jak hraje. I když ten titul je fajn. Prostě hraje dobře, líbí se mi čím dál víc.
Reagovat
bIbec
Karolína v 1. zápase Karlička.. tak asi nic zase :-)
Bára Kasatkinu.. taky těžké, ale určo hratelnější.
Katka - Zhang.. to by šlo. V případném druhém kole ale asi šmitec (Světlana).
Lucka - MLB.. hmm nevím, nic moc.
Reagovat
tommr
Kuzně už by taky mohly dojít síly ...
Jinak ale ten los našich stojí za kulový jako skoro vždycky ... :(
Reagovat
horska.kraslice
Lucka klasika. Tam snad nejde dobrý los už ani čekat :-(
Reagovat
Haitik
Masha v 1. kole McHale a ve druhém buď Lucka nebo Mirjana.. No, 1. kolo snad cajk, dál se uvidí.. :D
Reagovat
tommr
postarala se o to Andrea Hlaváčková spolu s Babosovou, který dneska rumunskej pár Begu/Halep poměrně jasně přehrály a postoupily v Madridu už do finále ...
Pro nově složenej pár Babos/Hlaváčková je to už osmá výhra v řadě a zdá se, že Andrea se i letos dostane na deblovej TM, přestože jí její předchozí partnerka Pengová po první třetině sezóny nehezky podrazila ...
Reagovat
EllNino
ale vždyť ji nepodrazila, prostě s ní ukončila spolupráci, protože chtěla šetřit tělo a předejít zraněním, když se vrací, není jí 20 ... a že to říkáš zrovna u Andrey :D Nevím, kdo ukončil spolupráci po vyhraném GS s Luckou Hradeckou, to bylo mnohem nepochopitelnější
Reagovat
blixa
Ale nebylo. Je to prostě business, zaměstnání taky střídáš podle chuti a nabídek. Lucka vypadala tehdy pochopitelně mnohem perspektivněji, a taky jasně že byla, jenže to zrovna nefungovalo. To se nedá předvídat. S Babos to funguje, super. Andrea stále dokazuje, že v tom deblu je prostě dobrá, ať si tu kdo chce kváká co chce.
Reagovat
tommr
a to Pengová nevěděla už před sezónou? Takovýhle věci se nedělají v průběhu sezóny zvlášt když byla tak skvěle rozehraná. Andrea ted musí začínat znova od nuly a je tak proti konkurenci silně znevýhodněná. A Pengová navíc nemluvila pravdu když říkala, že si chce odpočinout od debla, protože ho dál hraje i když s jinou partnerkou ...
Reagovat
PetaM
Já bych ještě počkal ... Spousta párů, které se zrovna složily měly celkem zajímavou šňůru výher nebo minimálně super skalpy a pak to šlo prudce dolů.

I když je fakt, že Babos by mohla být pro Andy super spoluhráčkou. I když to byla i Peng ... Snad jim to vydrží!!!! :)
Reagovat
tommr
jj taky doufám. Už v příštím zápase je ale čeká těžká prověrka proti Hingisce a starší sestře Chanový ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist