Kuzněcovová se letos poprvé na antuce trápila, Rezaiová končí

5. 4. 2011, 21:41
Aktuality 29
WTA MARBELLA - Ruské tenistky Světlana Kuzněcovová a Dinara Safinová byly na prvním letošním antukovém turnaji na pokraji vyřazení, obě však nakonec třísetové obraty zvládly. Naopak ani na oblíbeném povrchu se nechytla nasazená trojka Aravane Rezaiová, kterou smetla Španělka Cabezová.
Světlana Kuzněcovová

Světlana Kuzněcovová potvrdila mizernou formu z posledních týdnů. Ruská tenistka málem nezvládla přechod z tvrdých povrchů na pomalejší antuku, když ji v úvodním kole turnaje v Marbelle potrápila 165. hráčka světa Mona Barthelová.

Dvacetiletá Němka, jež si na povrch a prostředí zvykla už v úspěšně zvládnuté kvalifikaci, vedla 6-4 a 5-4 a ve svém druhém zápase na okruhu WTA podávala na premiérové vítězství. Druhý set nakonec v tie-breaku prohrála, přesto se v rozhodujícím ujala vedení 4-1. V té chvíli si pětadvacetiletá Ruska nechala promasírovat nohu, aby následně pěti získanými gamy v řadě odvrátila své senzační vařezní.

"Potřebovala bych asi tak dva týdny, abych se na antuku připravila. Ale ten čas na to nebyl," omlouvala svůj výkon vítězka French Open 2009 Kuzněcovová, jež od finále v Dubaji vyhrála teprve druhé ze sedmi utkání. Naposledy v Miami vypadla už ve třetím kole a měla tak alespoň týden na antukovou přípravu.

"Čekala jsem, že dnes trefím více vítězných úderů. Ale to se nestalo, protože je to zkrátka antuka," dodala bývalá světová dvojka a současná čtrnáctá hráčka žebříčku.

Obrat, i když ne tak dramatický, se podařil i další Rusce Dinaře Safinové. Bývalá světová jednička, zdolala 3-6 6-2 6-4 Nizozemku Arantxu Rusovou a po té, co na přelomu sezon prohrála šest zápasů v řadě a dokonce uvažovala o konci kariéry, postoupila na čtvrtém turnaji v řadě minimálně do 2. kola. 

"Je příjemné konečně vyhrávat. Dnes v klíčových okamžicích rozhodly mé zkušenosti a pomohly mi k postupu," komentovala Safinová. 

Naopak ani na oblíbené antuce se nechytila trápící se Aravane Rezaiová. Čtyřiadvacetiletá Francouzka íránského původu od loňského července, kdy triumfovala v Bastadu a byla ve čtvrtfinále v Palermu, odehrála 14 turnajů na rychlém povrchu s mizernou statistikou: osmkrát vypadla v prvním kole, šestkrát ve druhém.  V úvodním zápase skončila i v Marbelle, když proti 258. hráčce světa Estrelle Cabezaové-Candelaové využila jediný z devíti brejkbolů a prohrála 3-6 0-6.

"Ačkoliv byla jednou z nějvýše nasazených hráček a dokáže hrát skvělé údery, tak jsem věděla, že nemá dobrou formu. A právě toho jsem se snažila využít," řekla čtyřiadvacetiletá Španělka Cabezaová-Candelaová po svém největším vítězství dosavadní kariéry. 

Rezaiovou na 24. místě žebříčku drží hlavně již jen prestižní triumf z Madridu, kde ji před rokem marně naháněly Heninová, Zakopalová, Petkovicová, Jankovicová, Šafářová a Venus Williamsová. Titul bude Razaiová obhajovat už za měsíc..

Už v pondělí soutěž úspěšně zahájily české tenistky Klára Zakopalová a Sandra Záhlavová. Ve středu čeká vstup do turnaje ještě Ivetu Benešovou, jež se utká s domácí Medinaovou.

- WTA INTERNATIONAL MARBELLA (Španělsko, antuka, 220.000 dolarů) -
úterní výsledky (05. 04. 2011)

Dvouhra - 1. kolo:
Kuzněcovová (2-Rus.) - Barthelová (Něm.) 4-6 7-6(4) 6-4
Cabezaová (Šp.) - Rezaiová (3-Fr.) 6-3 6-0
Pironkovová (5-Bul.) - Torrová (Šp.) 6-2 6-2
Safinová (Rus.) - Rusová (Niz.) 3-6 6-2 6-4
Barroisová (Něm.) - Flipkensová (Belg.) 6-3 7-5
Beguová (Rum.) - Briantiová (It.) 6-4 6-1
Arruabarrenaová (Šp.) - Niculescuová (Rum.) 7-5 6-4
Domínguezová (Šp.) - Kerberová (Něm.) 6-4 3-6 6-3
Szavayová (Maď.) - Larssonová (Švéd.) 6-1 6-1

Čtyřhra - 1. kolo:
Jugičová-Salkičová/Juraková (Bosna/Chor.) - Senogluová/Zakopalová (Tur./ČR) 6-3 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

29
Přidat komentář
smazaný uživatel
Tak bylo to trápeníčko, ale Kuzna je neskutečný bulgog - a tím nemyslím vzhled. :-) Na druhé straně je vidět, že má snahu hrát, i když to není nikterak důležitý turnaj, to oceňuju.
Reagovat
smazaný uživatel
No vida, tak prý dle aktuality měla Birnerová těch mečbolů 5, ještě další dva za stavu 5:1. já jsem se k livescore vrátil až za stavu 5:2 a tam měla tři mečboly.
Reagovat
smazaný uživatel
Ne, ne, všech pět měla za stavu 5:2, kromě vedení 40:0 měla ještě dvakrát výhodu...
Reagovat
smazaný uživatel
OK, to je možný, já jsem do toho gamu skočil možná pozdě (za stavu 15:40) a jednu výhodu jsem minul (odmítám u livescore s napětím sledovat, jak tam skáče každý jednotlivý fiftýn. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak na tohle není komentář,taky mě je jí líto.Ale je to jen její hloupost.Tohle se prostě musí zvládnout,
Reagovat
smazaný uživatel
tak jinak: ESPN bude vysílat přenosy z Charlestonu až od čtvrtka, takže do té doby na live streamech nic nebude.
http://www.familycirclecup.com/pages/FCC_EventInfo/Overview.html
Reagovat
smazaný uživatel
tak Evě se stalo to nejhorší, co mohlo, nakonec skrečovala... sice jsem přál Julii, ale pro Evu je to velká škoda, měla jí na lopatě a měla jí prostě dodělat, stačí pár dobrý míčků a v tenise je vše jinak....
Reagovat
smazaný uživatel
To zranění si ale asi udělala až ve chvíli, kdy Julie podávala na vítězstvbí ve druhém setu a měla setbol (40:30). Tam byla pak ta dlouhá, asi desetiminutová pauza na livescore.

Pokud to ovšem nebylo jen nějaké "brain injury". :-(
Reagovat
smazaný uživatel
nejpsíš tam to asi bylo, já to tak podrobně nesledoval, dělal jsem i různý věci, ale myslel jsem, že je po zápase, vést 5-1, to soupeře musíš dorazit, i kdybys nechtěl, ale to je na tom tenise to krásné, ani zdánlivě jasné skore nic neznamená a vše se může rychle otočit...
Reagovat
smazaný uživatel
No, v mužským tenise takovýhle kolapsy bývají celkem vzácné.
Reagovat
smazaný uživatel
Vždyť Eva už hraje druhý kolo??Může se ještě vzpamatovat?Tak jsem se těšil na překvapení,za stavu 5-2 jsem si šel dát vanu a teď jsem z toho docela v šoku.
Reagovat
VlS
Evě se snížila účinnost 1. servisu ze 72 na 33%. Asi bude pravda ten kanár, ale nejsem rád, naopak je mi jí líto.
Reagovat
VlS
A hotova, Birnerová hodila ručník za stavu 0:2
Reagovat
VlS
No Julia viditelně zvýšila účinnost 2. podání, ale Eva se asi musela vnitřně opravdu vyděsit, že by mohla nedej pánbu vyhrát. Třeba se ještě vzpamatuje
Reagovat
VlS
A teď se zaseklo Live score, nebo z toho jednu trefil šlak, protože je pořád score 40:30
Reagovat
VlS
A jdeme do třetího setu. Tak se Eva zvedna nebo dostane kanára?
Reagovat
smazaný uživatel
dá se to někde sledovat?
Reagovat
smazaný uživatel
A sledovat se to nikde nedá, páč v Charlestonu začnou přenosy až ve druhém kole. Jen na livescore, a to mi ještě momentálně u jejich zápasu evidentně zamrzlo. :-(
Reagovat
smazaný uživatel
Anebo je tam nějaké ošetřování či 10 minutová výměna. :-) protože před chvílí aktualizovali délku trvání zápasu, ale nikoliv skóre,
Reagovat
smazaný uživatel
Než jsem to napsal, tak to už zase neplatí: druhý set Julie 7:5.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to je v háji,ona vážně vedla 40-0 za stavu 5-2?...tak tohle je vážně síla
Reagovat
smazaný uživatel
Vedla 40:15, pak byla shoda a poté měla ještě výhodu (třetí mečbol).
Reagovat
smazaný uživatel
No, v prvním setu vyklepla Julii Görgesovou 6:1. Uvidíme, jak dál.
Reagovat
smazaný uživatel
Ve druhém setu Birnerová vedla 5:2 a při podání Julie měla tři mečboly. teď podává na vítězství v zápase. Co asi bude následovat, jde-li o WTA? :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Hmmm, tak došlo na má slova, neb birnerová své podání prohrála, a to dokonce čistou hrou.
Reagovat
smazaný uživatel
no tak Julia to jakžtakž napravuje, pořádně se teda zapotí, s Birnerovou to teď ale muselo pěkně zacloumat
Reagovat
smazaný uživatel
Nejhorší na tom je, že u těch ženských tyto obraty zpravidla ani nejsou dány tím, že by se ta prohrávající o tolik zvedla, ale že ta vítězící najednou znervozní a začne hrát katastrofálně. :-(

Teď už je to 6:5 pro Julii a bude podávat na vítězství v setu.
Reagovat
VlS
Tak Eva vyhrála nad Julií první set 6:1, vydrží nasazení u do druhého, nebo se to zase zalomí?
Reagovat
smazaný uživatel
Hehe, double post v přesně tomtéž čase o tomtéž. :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist