Kvitová je i po sezoně v jednom kole, stihla jen zaskočit k zubaři

9. 11. 2011, 16:55
Aktuality 16
Hektické dny prožívá druhá tenistka světa Petra Kvitová. Wimbledonská vítězka stihla od pondělního příletu z Moskvy po triumfu českého týmu ve Fed Cupu zajít jen k zubaři a dnes opět zamířila do Prahy na autogramiádu.
Profily hráčů
Petra Kvitová

"Je to teď složitější s plánováním, ale nějak se to zvládne," neztrácela jednadvacetiletá hvězda dobrou náladu, i když přiznala, že je unavená. "Proto pořád spím. Ale nevydržím dlouho odpočívat a brzy začnu něco dělat," řekla.

Soupeřky na konci roku Kvitová drtila. Díky tvrdým úderům i náběhům na síť vyhrála dvanáct zápasů za sebou, získala tituly v Linci a v Istanbulu na Turnaji mistryň a ve finále Fed Cupu proti Ruskám položila ziskem dvou bodů základ k triumfu.

Před sebou má ale rodačka z Fulneku ještě hodně práce a odmítá, že se její hra blíží k dokonalosti. "Ještě je hodně toho, co musím zlepšovat. To je dobrá zpráva pro mě i pro mé trenéry. Je pořád na čem pracovat a kam se posouvat," řekla svěřenkyně kouče Davida Kotyzy, kterou kondičně připravuje Jozef Ivanko.

Nová sezona, nová barva raket
Příští týden by světová dvojka měla regenerovat v lázních, koncem měsíce odjede na plánovanou kondiční přípravu tradičně do Vysokých Tater. "Už bude třeba soustředit se na další sezonu a nezaobírat se tím, co všechno se stalo," řekla Kvitová.

Rok 2012 začne s Tomášem Berdychem na Hopmanově poháru v Perthu. Na kurt si přinese i rakety vyvedené v nové barvě. "Bude to jenom změna barvy, protože vítězné rakety se nemění. A barvu? Tu neprozradím!"

Na její stále větší popularitu zareagovala firma Nike a nechala rychle vyrobit trička s nápisem Pojď! Právě tímto slůvkem se hráčka po úspěšných výměnách na kurtu hlasitě povzbuzuje. "Je to dobrý, ale nikdo to nedokáže zařvat tak originálně jako já. Mám na to patent a to nezevšední," smála se Kvitová, která se takto hecuje odmalička. "Přišlo to samo," řekla vítězka šesti letošních turnajů. "Někdy to potřebuju, když jsem mentálně dole, tak je to důležité," uvedla Kvitová.

pva, ČTK

Komentáře

16
Přidat komentář
a.magerova
http://isport.blesk.cz/clanek/svet-hvezd/112417/uspechy-petry-me-motivuji-rika-partner-kvitove-tenista-pavlasek.html
Reagovat
Fandina
letos vyhrál pardubickou juniorku. Sympaťák !
Reagovat
smazaný uživatel
Taky na mě působí sympatickým dojmem, takový normální kluk, žádný frajírek. Řekl bych, že se k sobě s Péťou hodí. Tak hlavně ať jim to klape. :-)
Příští rok vyhraje olympiádu Petra s Tomášem, ale tu další už by mohli hrát spolu a Tomáš by mohl mít v budoucnu parťáka do Davis Cupu. Ještě je tam Jirka Veselý, za pár let by to mohla být silná sestava. Ať nemusí Radek lanařit Péťu. Držme palce. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Slyší někdo v tom skřeku Kvitové slovo pojď? Asi bych měl zajít k ušnímu.
"Někdy to potřebuju, když jsem mentálně dole..." By mě zajímalo, proč musí tak často ječet i při chybách soupeřky.
Reagovat
smazaný uživatel
ja v tom to pojď docela slysim, nicmene asi prvni vec na ktere se tady s tebou shodnu.. a to ze to vriskani pri lacinych chybach soupeřky i v nevypjatych momentech je proste odporné.. a ted me zase sezerte zaslepenci:D
Reagovat
Fandina
slyším pojd nebo neco jiného ale neřeším to. Je to nepodstatné a pokud sleduješ nebo hraješ tenis, uvědom si, že když někdo zaútočí dá pruďasa těsně nad sítí a druhý to vrátí aniž se stačí vzpamatovat rovnou do sítě, není je ani tak jeho chyba jako dobré podání protivníka. Pokud Ti vadí, že Petra se raduje za některé fiftýny,tak se na to nekoukej. Jinou radu pro Tebe nemám.
Reagovat
rib
jasně že slyším, je to naše moravské "POĎ!", takže spisovné učitelské "poJď" v tom asi nenajdeš :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Já docela souhlasím s Fandinou. Jak už jsem psal hodněkrát, emoce ke sportu patří. Nemyslím si, že by se Petra rozmýšlela, kdy má zakřičet. Člověk je v takovém transu, že to přijde samo... Hlavně je potřeba rozlišovat chyby a chyby. Člověk se přece nemusí radovat ze soupeřových chyb. Může se radovat z toho, že to dobře ubránil, udržel se ve výměně nebo prostě jenom získal bod... Já toleruju všechno kromě jedné věci, a to je radovat se z "výhry" po skreči soupeře. Bohužel jsem jeden takový případ letos viděl. Bylo to po skreči Any Ivanovic, ale nebudu psát, kdo to udělal (možná to víte)... Jinak Petra křičí opravdu "pojď" nebo spíš "pááááť!". :D Opakuju, nevadí mi to. Že Petra občas křičí, jako když se vraždí, to už je jiná věc... :D
Reagovat
smazaný uživatel
Tak začni trénovat, dostaň se světové špičky a pak už ti nikdo nebude muset nic vysvětlovat!!!!!
Reagovat
VlS
RIB, JÁ SU TAKY mORAVÁK, A "POĎ" V TOM NESLYŠÍM ANI ZA SVIŇU.
Ale je to skřek, odpornej, ale je mi mo hru a nemá účel zastřít úder. Takže, pokud to pomáhá, tak ať řve.
Reagovat
smazaný uživatel
Já se také připojuji s přáním krásných a pohodových volných dní Petře. Ať si všechno to, co se letos v jejím tenisovém životě událo pěkně zažije a vychutná. Ať si užije v klidu svých blízkých, se kterými je přes rok tak málo.
Díky Petro za celou krásnou sezonu 2011.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak si v úterý jedu autobusem a vidím v Olomouci před nádražím, jak se prochází s kabelkou Petra Kvitová :-) Tak si říkám, zdali to byla opravdu Petra, nebo má dokonalou dvojnici a nebo mám přeludy :D Pokud to byla skutečně ona, tak klobouk dolů před tím, co všechno Petra stihne :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, děkuji, nejsem dement! Potkal jsem Petru v nemocnici - asi ten zmíněný zubař, a všichni, kterým jsem to řekl, se na mě dívali jak na magora, takže díky za potvrzení story, protože nemocnice je u nádraží v Olomouci :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to jsi mě uklidnil, já už si říkal, v posledních dvou týdnech jsem viděl Petru každý den v televizi, tak už mi z toho asi hráblo :D A ona to přece jen nakonec byla Petra. A to jsem shodou okolností byl několik minut předtím také v té zmíněné Poliklinice vedle nádraží :-) Jsem mohl s Petrou pokecat, tak snad příště :D
Reagovat
smazaný uživatel
Peto at Ti to mile prirozene vystupovani vydrzi co nejdele, Bude to urcite tezke pri tom velkem tlaku okoli na jeji osobu,ale snad to zvladne.Prijemny relax a zaslouzenou dovcu.
Reagovat
a.magerova
A taky příjemné chvíle s rodiči, kteří mají můj velký obdiv za to, jak Petru vychovali !!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist