Ósakaová dotáhla nečekanou jízdu v Indian Wells k premiérovému triumfu!

18. 3. 2018, 20:23
Aktuality 32
WTA INDIAN WELLS - Naomi Ósakaová slaví premiérový titul a hned na podniku prestižní kategorie WTA Premier Mandatory v Indian Wells. Ve svém teprve druhém finále dvacetiletá Japonka porazila hladce ve dvou setech jen o půl roku starší Rusku Darju Kasatkinovou a navázala na dva předchozí skalpy hráček Top 5.
Profily hráčů
Naomi Ósakaová

Naomi Ósakaová v Indian Wells nebyla nasazená a neměla ani snadný los, přesto cestou za nečekaným triumfem ztratila v sedmi zápasech jediný set.

Dvacetiletá Japonka v kalifornské poušti odstartovala výhrami nad bývalými elitními tenistkami Marií Šarapovovou a Agnieszkou Radwaňskou, potvrdila roli favoritky proti Američance Vickeryové a Řekyni Sakkariové, vyšlápla si na světovou pětku Karolínu Plíškovou i jedničku Simonu Halepovou a v dnešním finále završila parádní turnaj výhrou nad svou vrstevnicí Darjou Kasatkinovou.

Do zápasu sice Ósakaová vstoupila ztraceným servisem, ale okamžitě si ho vzala zpět a další gamy na podání si už pohlídala. Za stavu 3-3 odvrátila brejkbol a od té doby prohrála už jen 2 z 11 her, aby nakonec zvítězila za 74 minut hry 6-3 6-2.

"Byla jsem extrémně vystresovaná a extrémně nervózní. Ale mým plánem bylo tvářit se falešně, tedy co nejvíc klidně," přiznala Ósakaová po zápase. "Věděla jsem, že ona bude bojovat o každý bod, takže jsem si nemohla ani na chvíli dovolit ztratit koncentraci a musela jsem dělat správná rozhodnutí."

Svěřenkyně Sashy Bajina Ósakaová dnes hrála ve svém teprve druhém finále. A jelikož na domácí půdě v Tokiu 2016 podlehla Caroline Wozniacké, slavila mohla se radovat z premiérového triumfu a hned na akci, která je považována za malý grandslam. Za triumf získala šek na 1.340.860 dolarů a 1000 bodů do žebříčku, v němž zítra vyletí ze 44. na 22. místo.

"Opravdu jsem dnes chtěla strašně moc vyhrát, ale také jsem se snažila myslet na to, jako by to byl zápas prvního kola. A teď vlastně ani přesně nevím, co se děje. Cítím, jako bych zítra měla hrát další zápas. Přitom jsem dosáhla tak velkého úspěchu," těžko hledala slova mladá šampionka.



První japonská vítězka BNP Paribas Open Ósakaová v Indian Wells poprvé na jednom turnaji porazila dvě hráčky Top 10, s nimiž vyhrála čtyři z posledních šesti duelů, a připsala si také první skalp světové jedničky.

Ósakaová, jež se narodila v Ósace japonské matce a otci haitsko-amerického původu, je teprve třetí nenasazenou vítězkou turnaje v Indian Wells po Sereně Williamsové (1999) a Kim Clijstersové (2005). Svůj první kariérní titul v v Kalifornii slavila pouze Slovenka Daniela Hantuchová (2002).

Také Kasatkinová navzdory dnešní porážce, která byla teprve druhou z posledních jedenácti zápasů, odehrála životní turnaj. V Indian Wells, kde startovala poprvé jako hráčka Top 20, porazila čtyři bývalé grandslamové šampionky včetně tří hráček Top 10: Caroline Wozniacké (2. v WTA), Angelique Kerberové (10.) a Venus Williamsové (8.).

Dvacetiletá Ruska hrála ve finále počtvrté v kariéře, titul ale získala zatím jen loni na zelené antuce v Charlestonu. Dnešní neúspěch ji připravil o posun do Top 10, nově bude světovou jedenáctkou.

"Naomi dnes byla jasně lepší, takže si vyhrát zasloužila. Obě jsme na začátku byly nervózní, protože to pro nás obě bylo naše největší finále. Ona to během zápasu zvládla psychicky lépe. Nemá slabiny, hraje silově, má dobrý servis, forhend, bekhend. Je to vážně těžká soupeřka," řekla po zápase Kasatkinová, která před turnajem učila Ósakaovou techniku tweeneru.

• WTA PREMIER MANDATORY INDIAN WELLS •
USA / Kalifornie, tv. povrch, 7.699.000 dolarů
nedělní výsledky (18. 03. 2018)
• Dvouhra - finále •
Ósakaová (Jap.) - Kasatkinová (20-Rus.) 6-3 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

32
Přidat komentář
blixa
To přechylování máte blbě. Když už tak Osaková. Ale jinak nechápu, asiatky tady nepřechylujete, tak proč zrovna Naomi ?
Reagovat
janek_da
to je přece logické
by se to pletlo s městem
Reagovat
Krisboy
Ještě by se jí mohlo říkat Naomi z Ósaky.
Reagovat
blixa
Naomi Ósaka z Ósaky ;-)
Reagovat
Krisboy
To ale neřeší to přechylování.
Reagovat
blixa
Neřeší ale nespleteš si ji s městem ;-) :D
Reagovat
janek_da
hele, není vona nějaký ten fon?
Reagovat
blixa
Kdepak, Naomi je čistokrevnej voříšek ;-) :D
Reagovat
Mayo
Kto je to Naomi Osaka?
Reagovat
blixa
Že by tenistka ? :D
Reagovat
janek_da
trepačka kobercov
Reagovat
blixa
Naozaj ??
Reagovat
Krisboy
Skvělé finále. Myslím tedy složením, ne úrovní hry. Bohužel Darja neměla moc den, takže hra nijak vysokou úroveň neměla. Ale obě holky jsou moc sympatický a odehrály obě skvělej turnaj, mám z nich radost. Tak koukejte tu Top10 trochu provětrat!
Reagovat
galisj
Má čokoláda ukázala jak se má hrát tenis.Myslím,že se jí bude bát celý okruh.
Reagovat
Davor1
Naomi fantázia, presne tenis podľa môjho gusta, navyše mi ten jej exotický look neskutočne reže :) Len tak ďalej, dievča...
Reagovat
aligo
je trochu turnaj nečekaných šampiónek :))
Reagovat
smazaný uživatel
Mně už stačí jen Karen Chačanov nebo Marván Šamach
Reagovat
Nola
Osakaova? nie Osakova? , potom nie Kasatkinova, ale Kasatkinaova, ova sa pridava aj v slovencine, podla mojho nazoru je to Osakova
Reagovat
smazaný uživatel
Tady se moc neví, jak to vlastně přechylovat :D :D :D
Za mě to je hrozný vše... Prostě Osaka...
Reagovat
aligo
přesně, jsem pro nepřechylování :))
Reagovat
smazaný uživatel
ale smysl to ma, jen v tom prvnim pade je to zbytecne...

V kazdem pripade rozhodne bych rad sel s Osakou na pivo, a vubec ne s Osaka, nebo Osakoovou, nebo Osakovou atd.:D) Tyhle muzou klidne zustat doma.
Volat na ni klidne muzu Osaka nebo Osako, a zily mne to netrha, ale darek bych radeji daval Osace, a ne ze davam darek Osaka:))) To bych ji radeji nic nedal.
A bez Osaky si nedokazi IW predstawit, ovsem bez Osakavove atd. si ten turnaj dokazu predstavit uplne vpohode...

A rad se zminim o Osace pochopitelne, a ne o Osaka nebo Osakovove atd.:) O tech bych se radeji ani nechtel zminovat...

Smysl to podle me dava, a velky, ale zkostnatelost a doslovnost je ma ve vysledku komicke vysledky, jak to neohybat vubec...nemyslim tim nic zleho, jen si myslim, ze to vyznam pro peknou cestinu ma, ale nic bez prehaneni:)
Reagovat
smazaný uživatel
* je - tam nepatri:)
Reagovat
smazaný uživatel
Mno uvidime, jak budou machri zpracovavat takova japonska prijmeni jako:

Ui
Ono
Ozu
Ota
Ohba
Ito
Ise
Uno

:)
Reagovat
Ondřej.Jirásek
u ruských jmen je přechylování jiné :)
Reagovat
aligo
nepřechyloval bych vůbec, je to trochu na hlavu...
Reagovat
Kozoroh
Přechylování je součástí češtiny.
Reagovat
PetaM
Všechno se dá změnit.
Reagovat
Kozoroh
I za cenu zprznění jazyka?!?
Reagovat
blixa
Ale no tak. Nepřechylovat bylo v češtině možné vždycky. Nepřechylovat je gramaticky správně stejně jako přechylovat. To není žádné prznění jazyka. A pokud máme v ČR zákon, který českým občankám umožňuje v definovaných případech užívat nepřechýlené příjmení, musí se s tím jazyk vyrovnat a také tak činí. Že se k cizinkám chováme jako barbarská hovádka bez jakékoliv úcty, to je věc smutná, ale jistě dočasná. Jazyk není přírodní zákon. Jazyk je entita která se stále vyvýjí dle potřeb jeho uživatelů.
Reagovat
blixa
Pardon, "vyvíjí" ;-) Pěkně jsem si zaprznil :D
Reagovat
Nola
nie je odbornik, ale Osakaova mi nejak nereze, u ruskych mien sa ova zrejme pridava k muzskej obdobe priezviska, Kasatkin....
Reagovat
r176
počkal bych až to rozlouskne tv Nova tam vědí všechno :-)))))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist