Radwaňská si titulem z Tianjinu zajistila postup na Turnaj mistryň

18. 10. 2015, 09:09
Aktuality 317
WTA TIANJIN - Polka Agnieszka Radwaňská ve finále turnaje v čínském Tianjinu smetla Danku Koviničovou z Černé Hory a získala druhý letošní a celkově 16. titul. Zároveň si jako pátá tenistka zajistila účast na letošním Turnaji mistryň, na kterém nebude chybět pátý rok po sobě.
Agnieszka Radwaňská

Agnieszce Radwaňské se vůbec nepovedla první polovina sezony. Z prvních deseti turnajů udělala pouze jedno semifinále na menším domácím turnaji v Katovicích. V druhé půlce ale dává na špatné období zapomenout. A to především slušnými výsledky na trávě a povedeným podzimem v Asii.

V červnu a v červenci si Radwaňská zahrála semifinále v Nottinghamu, finále v Eastbourne a semifinále ve Wimbledonu. V Americe se sice znovu dostala do útlumu, po US Open však vyhrála 14 ze 16 zápasů. V Pekingu došla do semifinále, turnaje v Tokiu a tento týden Tianjinu ovládla bez ztráty setu.

Agnieszka RadwaňskáPři premiéře v Tianjinu narazila na nejtěžší soupeřku v semifinále, ale Karolíně Plíškové nedala po velmi dobrém výkonu šanci a v dnešním finále potvrdila roli favorita. Dvacetiletou Danku Koviničovou z Černé Hory, která ve svém prvním finále na okruhu WTA doplatila na nervozitu, smetla i díky odvrácení vech pěti brejkbolů za pouhých 58 minut hry 6-1 6-2.

"Vůbec jsem nečekala snadný zápas. Viděla jsem ji tady a hrála opravdu skvělý tenis. Ale já dnes byla od začátku velmi silná a lépe jsem využila dnešních podmínek. A to je důvod, proč je dnešní výsledek tak jednoznačný," komentovala Radwaňská. 

"Ona je hráčkou Top 10, bývalou grandslamovou finalistkou, je to zkrátka skvělá tenistka. Viděla jsem spoustu jejích zápasů v televizi a je to úplně něco jiného, když pak jdete na kurt a stojíte proti ní," uvedla Koviničová po první finálové zkušenosti.

Agnieszka RadwaňskáRadwaňská si popáté zahraje na Turnaji mistryň
Šestadvacetiletá Polka tak vybojovala svou 16. trofej, z toho druhou v této sezoně. Zároveň získala definitivní jistotu, že se od 25. října zúčastní prestižního Turnaje mistryň. Na akci pro osm nejlepších tenistek sezony se kvalifikovala posledních pátý let po sobě, což dokázala už jen Petra Kvitová.

"Jsem nadšená, že si letos v Singapuru opět zahraju. Mám z loňska hezké vzpomínky - fanoušci jsou úžasní, takže se už nemůžu dočkat, až tam budu a budu hrát proti nejlepší teistkám světa," řekla rodačka z Krakowa.

"Před odletem do Asie jsem nečekala, že bych mohla mít šanci se do Singapuru dostat, ale odehrála jsem opravdu pár dobrých týdnů. Výhra v Tokiu mě vrátila zpět do hry a tady v Tianjinu jsem věděla, že mi titul postup zajistí. Ale tlak jsem na sobě necítila a dokázala jsem tady hrát svůj nejlepší tenis," dodala bývalá světová dvojka a wimbledonská finalistka Radwaňská.

Nejlepším výsledkem Radwaňské na Turnaji mistryň jsou semifinále z let 2012 a 2014. Prestižní soutěže se zúčastnila také v letech 2008 a 2009, kdy jako náhradnice odehrála po jednom utkání.



Příští týden by polská tenistka měla startovat ještě v Moskvě, ale dá se očekávat, že se na poslední chvíli odhlásí a bude se soustředit na vrchol sezony.

Letenku do Singapuru si před Radwaňskou letos zajistily Maria Šarapovoá, Simona Halepová, Garbiñe Muguruzaová a Petra Kvitová. Další tři volné pozice drží Angelique Kerberová, Lucie Šafářová a Flavia Pennettaová, na které budou ještě příští týden v Moskvě útočit Karolína Plíšková a Carla Suárezová.

 

• WTA INTERNATIONAL TIANJIN •
Čína, tv. povrch, 500.000 dolarů
nedělní výsledky (18. 10. 2015)
• Dvouhra - finále •
A. Radwaňská (2-Pol.) - Koviničová (Č. Hora) 6-1 6-2
• Čtyřhra - finále •
Yi-Fan Xu/Saisai Zheng (2-Čína) - Juraková/Melicharová (Chorv./USA) 6-2 3-6 10-8
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

317
Přidat komentář
gigin
Jinak Jirko omluva, nebylo to o absolutním výdechu, jak jsem uváděl dole, ale o tom, že část vzduchu právě zůstane v plících. Nicméně jde fakt o techniku dýchání no.
Reagovat
George_Renel
Takže kdyby měly větší před našima, nemusely by tak řvát? U Rusky tomu docela věřím, je taková plošší. ;-)
Reagovat
FulnekUltras
SW si v případě potřeby zařve mnohdy i víc...a nikdo jen trochu soudný si při tom na nějakou techniku dýchání ani nevzpomene... ;)...a zrovna tak Mařa svůj zvukový projev variuje velmi často naprosto rozdílně od prováděných úderů...čili poznatky vědeckého výzkumu se dají pro potřebné vysvětlení jakéhokoliv záměrného vyřvávání extrémně ambiciozních jedinců dobře zneužít i v tenise... ;)
Reagovat
gigin
Ty mi říkáš, že jsem hloupý, málo inteligentní, oslovuješ mne chlapče... Jako ty si ani neuvědomuješ jak si drzá. Pak se nediv, že tak reaguju--
Reagovat
gigin
Těsně před Wimbledonem britští vědci zjistili, proč a především z jakých důvodů křičí tenistky během úderu do míčku. Po prvé se o ženském křiku na tenisových kurtech začalo mluvit v roce 1992, když jedna z hvězd, tenistka Monika Selešová prohrála ve finálovém souboji Wimbledonu s další hvězdou ? Steffi Grafovou. Rozhodčí na kurtu požádal Selešovou, aby během úderu nekřičela. Monika trochu přitlumila, o svou hru ale přišla. Od té doby přestal být ženský tenis tichou sportovní disciplínou. Je známo, že ruská tenistka Maria Šarapová řve při úderu jako malé letadlo při přistávání. Její křik má sílu 100 decibelů. Nynější vítězka Wimbledonu Serena Wiliamsová je slabší o pouhých 10 decibelů. Asi jako pneumatické kladivo.

Cožpak ?tenisový křik?, kterým se proslavily téměř všechny dámy s raketou, jim pomáhá fyzicky? Anebo má jen zastrašit soupeřku?

Svou variantou odpovědi nabízejí vědci. Tak například profesorka Alison McConnellová z Brunelovy univerzity prohlásila: kontrolovaný křik pomáhá hráčům, aby do úderu vložili maximální sílu. Když hráč vdechne vzduch před úderem a poté ho během výkřiku vydechne, jeho hrdlo se zúží a část vzduchu zůstane v plicích a člověk si tak lépe udrží rovnováhu těla. Nedojde tak k poškození páteře při vynaložení velkého úsilí při pohybu, - vysvětluje profesorka McConnellová. Dnešní tenisté uplatňují techniku, která je nutí křičet, - soudí expertka.

Každý trenér vám řekne, že hlavní tajemství dobrého úderu je v uvolněném rytmu hry, tento rytmus se ale dá zajistit jen v tom případě, že se dýchání a úder nacházejí na stejné vlně, - tvrdí expert na sportovní lékařství. Mnohé mladé tenistky proto učí křičet při úderu, aby se daly snáz kontrolovat. No a proč křičí ženy na kurtu hlasitěji než muži, to se dá také snadno vysvětlit: horní část ženského těla je od přírody slabší než mužská, a tenistky proto musí vynakládat větší úsilí při uplatňování dýchací techniky.
Reagovat
Fandina
A co jsi čekal. V diskusi o tenistkách, jak řvou na kurtu napíšeš, že Fandina je páčko, že s ní se bavit nebudeš. Nebo tady píšeš, že jsem tě oslovila ve vzkazníku, přitom jsi to byl první ty, kdo na mě reagoval. A x dalších miliony věcí, které tu o mně píšeš a urážíš mě.
Ano, považuji tě za hloupého, kvůli tomu, co a jak tu o mně píšeš. Samé nesmysly.
Reagovat
gigin
Ano protože se tu nadhodilo téma křiku hráček a ty píšeš:

"Já se válím smíchy, to je případ ten gigin."

"Kdyby byly naučeny, tak nebudou jednou řvát a příště ne. Píšeš nesmysly."

Atd, atd jen urážíš, zesměšnuješ Fandino. Ty s tím začínáš. Ale to je fuk, nikdy jiná nebudeš. Mysli si o sobě co chceš, jak si moudrá, hodná, spravedlivá, ale pravda to není.
Reagovat
Fandina
Neuraž se, ale z toho, co tu o mně píšeš, na jedné straně hloupá, na druhé že zesměšňují a myslím si, jak jsem moudrá a vlastně nic z toho není pravda, mi vyplývá jediné. Že ti vůbec nejde o to, jaká jsem, ale potřebuješ si do mě kopnout. Nic jiného mě nenapadá.
Reagovat
gigin
Z toho co píšu, jasně vyplývá, že si myslím, že jsi hloupá. Nevím, co na tom nechápeš. Ale že mne to vůbec udivuje. Nebudu už na tebe nikdy reagovat, protože to fakt nemá za mák smyslu.
Reagovat
Fandina
Nereaguj na mě, já o to nestojím a nikdy jsem nestála.
Reagovat
slacker
zla a prolhana
Reagovat
Fandina
Pro zlé zlá a pro lháře prolhaná.
Reagovat
slacker
pro tluste tlusta, pro popelare popelka
Reagovat
FulnekUltras
Reagovat
Fandina
Joooooooooooooooooooo. To je úžasné. To je něco pro gigina. Brzdaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!
Reagovat
Fandina
Nádhera. Já pořád o jaké to brzdě gigin mluví. To je ono. Nádheraaaaaaaaaaaaa!!!!
Reagovat
Fandina
viděl jsi někdy v životěv dementa?
Reagovat
gigin
Dětského jenom. Stařeckého ne.
Reagovat
Fandina
Jo ták. Nechci být protivná, tak se podívej nahoru na Švejka. Určitě tě to pobaví.
Reagovat
gigin
Já jsem ale Švejka viděl mockrát.
Reagovat
Fandina
Vážně, tak to bys měl být nad věcí.
Reagovat
mrafe
A copak není? Kdybys byla tak geniální znalec lidí, jak o sobě tvrdíš, tak už do dávno víš. :-o
Reagovat
Fandina
Není nad věcí, člověk nad věcí nemá potřebu druhému sdělovat, že je dement, jak to psal on dole, navíc, když není důvod to do diskusi o dřvaní tenistkách na kurtu vůbec zmiňovat.
Reagovat
Fandina
To víš, stáří je moudrost, také to jednou pochopíš. To přijde neboj.
Reagovat
gigin
Jsi o pár let starší než já a mluvíš se mnou jak se soplem. Ale to tady děláš s každým. Navic vek není měřítem moudrosti. Ale to už jsme tu plkali xkrat. Nemá to cenu. Dobrou..
Reagovat
Fandina
Není to o pár let. Je to o věk mého vnoučka a to je dost.
Reagovat
Fandina
Trochu si protiřečíš, na jedné straně píšeš, jak jsem hloupá na druhé straně cítím respekt, obavy, že se chován nadneseně. Tak až si to ujasníš, tak se ozvi. Zatím je to ve fázi že hledáš co a jak. Dobrou noc chlapče.
Reagovat
gigin
Nechápeš vůbec nic. Jsi namyšlený troubelín.
Reagovat
Fandina
Chápu, že máš potřebu o mně psát jako o dementovi. To je jediné co chápu. A je to tvůj problém.
Reagovat
Fandina
A přitom si mě v životě neviděl, nevíš kdo jsem a ani z psaní tady není důvod se o mně domnívat, že jsem jakkoli dementní. Přesto to o mně tvrdíš, píšeš, nic nevíš, ale machruješ tu. Tak se mi nediv, že z tebe a ostatních máme s manželem srandu.
Reagovat
smazaný uživatel
U tebe je podle mě problém, že nemáš žádné pořádné vyžití v důchodu. U nás 90% důchodkyň vytváří nějaké hodnoty, pracují ve vinohradě, v ovocnářství, a tam se realizují. Ty asi nemáš co na práci a pak svoje roupy, které si ostatní vybijou tam, přenášíš sem.
Reagovat
Fandina
Podívej, každý má nějaký koníček. Já sleduji tenis a TP je jediný specializovaný protál v ČR a je to super zdroj informací o tenise. Takže se nediv, že když si na internetu zadáš tenis, lehce se sem dostaneš a pak je celkem blízko i k diskusi tady. Já vlastně tenis sleduji celý život, občas i rekreačně pinknu, ale jinak s různými obměnami jsem tenisu vždycky fandila. Hlavně, když jsem měla malé děti, tak jsem dost chodila i s nimi fandit třeba na Štvanici. A teď mám zase dost času. Jezdím po turnajích, pokud je to možné, kupuji si kanály v televizi ke sledování tenisu. Je to můj koníček. Jako pro někoho zahradničení, tak pro mě tohle.
Reagovat
Mayo
Pekne Radwa, ide na titul na TM
Reagovat
VlS
Fakt je, že hraje moc pěkně teď, ale doufám, že jí Petra, Lucka nebo Mugu zatrhnou tipec.
Reagovat
smazaný uživatel
To sotva, na TM bude trochu jinší kalibr než s kým v poslední době hrála.
Reagovat
A.R.R.
Jiný kalibr možná, ale jaká je forma hráček kvalifikovaných na TM je otázka. Maria nehraje skoro půl roku, Simona i zde visí otázka nad jejím zdravotním stavem, Petra to je otazník vždy, Angie sice hraje v poslední době dobře, ale také je schopná odehrát hodně mizerný zápas, Flávia to je to samé a Lucka, to je další velká neznámá. Takže snad jen Garbine bych dokázal odhadnout.
Reagovat
smazaný uživatel
Já si netroufám odhadovat radši nic. Bude to hodně vyrovnané. A zajímavé.
Reagovat
A.R.R.
Můj názor je ten, že každá z těch holek může prohrát všechny tři zápasy v základní skupině, a každá z těch holek může TM vyhrát, letos těžko tipovat vítězku. Hlavně, aby to nebyl jeden velký lazaret :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlasím.
Reagovat
Pedronegro
hm, výstižné ... a kdo ví, co to udělá s koťátkem ...
Reagovat
A.R.R.
Jasně, koťátko může chytit Evženka syndrom a na TM klidně úplně vyhořet, ale taky klidně vyhrát....
Reagovat
blixa
Koťátko má svůj vlastní syndrom ;-) Na to nepotřebuje Evženu :D
Reagovat
A.R.R.
Už mlčím, už mlčím :-D
Reagovat
Pedronegro
máš pravdu, je na tom vlastně stejně jako ostatní, ale přál bych jí to druhé :)
Reagovat
A.R.R.
Tak já si samozřejmě přeji, aby vyhrála Aga, ale známe své lidi.....dneska mi to nejde, tak na to hodím bobek :-D
Reagovat
gigin
Halep win.
Reagovat
A.R.R.
Aga win :-D
Reagovat
blixa
Čertvíkdo win ;-)
Reagovat
A.R.R.
na tu si jdu vsadit :-D
Reagovat
Pedronegro
Maria to uřve, teda win :)
Reagovat
A.R.R.
třeba jí při té herní pauze zakrněly hlasivky :-D
Reagovat
Pedronegro
to by bylo fajn, ale spíš to má jako součást tréninku, takže o řev nepřijdeme :)
Reagovat
A.R.R.
nevím,ale loni jsem byl ve Stuttgartu, tam při tréninku byla tichoučko jako myška, ale možná na to má nějaké speciální tréninky a techniky :-D
Reagovat
Pedronegro
takhle tedy, já to ale tušil, že je to vlastně vyčůraná a vysoce sprostá taktika, kterou konkrétně některé sviňky na okruhu s alibistickou pomocí rozhodčích už delší dobu používají, proto Mašu, Viku, Serenu a Francesku nemohu ani cítit, bohužel to od nich okoukaly i některé další a mladé, hnus :(
Reagovat
A.R.R.
No bohužel se to dost rozmáhá, hlavně že bylo řečí, že za to budou hráčky trestány :-(
Reagovat
smazaný uživatel
Maruš je chráněnej druh, tu nikdo trestat nebude..
Reagovat
A.R.R.
Nejen ona, bohužel už začíná i Simona a některá z Rusek zdatně konkuruje Mášeně, tuším Gavrilová....teď si přesně nevzpomínám.
Reagovat
gigin
Technika absolutního vydechu? Prostě správné dýchání. Však to tu už bylo vysvětleno. Jako si myslíte, že to dělají jen tak z plezíru?
Reagovat
A.R.R.
Hele já Mášenu uznávám jako skvělou hráčku, ačkoliv nejsem její fanda. Beru, že při zátěži si ty holky heknou, to k tenisu patří, ale Mášena, Vika občas i Serena, řvou dle toho jaký je vývoj zápasu, když se jim zrovna nedaří, tak jsou prostě mnohem hlasitější....
Reagovat
smazaný uživatel
Co má jejich řvaní společného s technikou absolutního výdechu?
Reagovat
gigin
Si to zkus. Jednoduché jak facka. Nechápu, proč se na to vůbec ptáš.
Reagovat
Fandina
To myslíš vážně?
Reagovat
smazaný uživatel
Protože je to kravina.
Reagovat
Fandina
Já se válím smíchy, to je případ ten gigin.
Reagovat
gigin
Mimochodem o tom psala tady sojka. Je to spojeno s technikou dýchání.
Reagovat
Fandina
Neuraž se, ale to je nesmysl. Tak si zkus zařvat a při tom výdechnout.
Reagovat
smazaný uživatel
Jde to.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale jo, asi jde, ale to ječení, co předvádí Maria nebo Vika nemá s technikou absolutního výdechu nic společného.
Reagovat
Fandina
A musíš to dělat, nebo to nemusíš dělat, když hraješ tenis?
Reagovat
gigin
Když řveš, tak se nadechuješ? Vydechuješ absolutně.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale řvát u toho nemusíš. Nebo alespoň ne tolik.
Reagovat
gigin
Samozřejmě, že nemusíš, ale tím, že zařveš máš jistotu. Tak byly naučené, já jsem samozřejmě toho názoru, že je to pro protihráčku obtěžujícící, zase mne neberte tak, že se jich zastávám. Ale tak byly naučeny.

Na Fandinu reagovat nebudu. Ta vůbec neví, která páčka.
Reagovat
Fandina
Kdyby byly naučeny, tak nebudou jednou řvát a příště ne. Píšeš nesmysly.
Reagovat
gigin
Kdy ne? Na practice? Fandino nemáš pravdu. Promiň.
Reagovat
Fandina
Tak proč, když jsou rychlé situace, tak neřvou. Proč řvou jen po podání a po míčích, které mají pod kontrolou? Když nechtějí tak neřvou. A nikomu nevykládej, že tak jsou naučené. Kdyby nechtěly, tak řváta nebudou. Píšeš nessmysly.
Reagovat
gigin
Tak se asi nestačí tak rychle nadechnout a už vůbec né dokonale vydechnout, to znamená řvát, když je nějaký fofr. Já fakt nevím Fandi. Psala to tu sojka, bavili jsme se o tom, a dává to určitou logiku.
Reagovat
Fandina
Nevím, co tu psala sojka, ale každý normální člověk ví, že se při hře a hraní řvát nemusí, přesto se to děje. Tím bych diskusi s tebou uzavřela. Každopádně to není nutnost při dýchaní, ani věc, která se nedá odnaučit.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak byly naučeny? Tak se někdy podívej na nějaký Mariin zápas někdy před 10 lety. Ani náhodou u toho nedělala takový kravál jako dneska..
Reagovat
Fandina
Vyhrála Wimbledon v 16 letech a všude se psalo, jak je super, že neřve.
Reagovat
smazaný uživatel
No právě.
Reagovat
Fandina
Mně vždycky fascinují řeči, že to má naučené. Přirozené to není a musela se to učit. Proč. Navrátilová má všechny možné rekordy a nikdy neřvala. Kim neřvala, NaLi neřvala. A tady se bude pořád říkat, že to má někdo naučené a omlouvat řev.
Reagovat
gigin
Panebože, každý je jiný.
Reagovat
Fandina
A někdo pako.
Reagovat
gigin
Ty jsi hlavně přinejmenším divná. Na plnou hubu - fakt si blbá, hloupá, tupá. Takoví lidi, jak si ty jsou neštěstí. Mor.
Reagovat
Fandina
V životě jsi mě neviděl a jsem hloupá a tupá. Milý chlapče, hloupý a tupý jsi sám. Už jen proto, že to píšeš někomu na veřejném webu, aniž bys ho znal.
Reagovat
gigin
Podle písemného projevu poznáš hodně. Ty jsi brzda. Každý to tu ví. Nebo to, že tě tu nazývají dementem je náhoda?
Reagovat
Fandina
Já nejsem žádný dement a pokud to někdo o mně píše, tak si samozřejmě z toho nic nedělám. Je mi to jedno. Člověka se dá poznat i na veřejném webu. Ale hlupák to neumí.
Reagovat
Fandina
A abych si s kohokoli na TP mohla něco dělat, tak by to musela být autorita a to bohužel tu nevidím. Neuraž se, ale ty to nejsi, ani RF ani ti ostatní, co tu o mně píší, že jsem dement. Ti opravdu to nejsou.
Reagovat
Fandina
A na závěr. Jestli mě nějaký xyz jako ty na veřejném webu nazve dementem, tak z toho mám legraci. Pochop to. Sranda. Nic jiného to není.
Reagovat
Fandina
S manželem se válíme smíchy, při představě, jak si mě představujete. Sranda na entou.
Reagovat
FulnekUltras
Ke mně chodíval nějakej Hofman a ten vždycky říkal, že tyhlety záchranný brzdy nikdy nefungujou... ;)))
Reagovat
Fandina
To mě také pobavilo, že jsem brzda a každý to ví. Jo jo. Tak hlavně, aby se, až bude potřeba nespletl v použití brzdy a třeba nepřišlápl plyn, to by bylo nepříjemné ... úsměv
Reagovat
FulnekUltras
Na nádraží v Táboře mu stejně lítačka napíše nový papíry... ;)
Reagovat
Fandina
Sice jsem to moc nepochopila, ale dovedu si to představit, že lítačka v Táboře mu to napíše. Super.
Reagovat
FulnekUltras
Reagovat
Fandina
Nádhera!!!!!
Reagovat
gigin
Bože ty si fakt chudák.
Reagovat
Fandina
Život je krásný. A není to TP. Sorry. Moc to tady prožíváš.
Reagovat
Fandina
Takže milý gigine. Ty si tu piš pořád dokola o brzdě Fandině a o čem chceš. Já ti na to kašlu. I na tvé dementy. Neživíš mě, jsi mladší než já, nemáš mi co radit ani poučovat. Piš si co chceš.
Reagovat
gigin
Reagovat
FulnekUltras
pouhá zvukově přibarvovaná snaha o psychologickou dominanci...u těchto dvou rádobydomin celkem obvyklá... ;)
Reagovat
Fandina
Samozřejmě. Když zařveš na druhého, tak on podvědomě bere zpátečku, já myslím, že to je hlavní důvod, proč tohle holčiny dělají.
Reagovat
FulnekUltras
U žen to prostě mívá větší efekt, tak to ty "schopnější" logicky zkoušejí... ;)
Reagovat
Fandina
Určitě, já myslím, že to je ten hlavní důvod. A funguje to, bohužel.
Reagovat
FulnekUltras
Světlou výjimkou z poslední doby je Bobina v sf USO... ;)
Reagovat
Fandina
Bobina je zkušená holčina, mění rytmus, hraje šlajz. Ale Pennetta také neřve ne.
Reagovat
FulnekUltras
Otázka, jak by si Flavia poradila s gorilím řevem... ;)
Reagovat
Fandina
To nebylo potřeba, gorilí řev vyřešila Bobina. Pak už šlo o to, že Flávia jí umlátila.
Reagovat
FulnekUltras
No to byla právě v tom sf ta světlá výjimka... ;)
Reagovat
Fandina
Ale stalo se to a to se počítá. Ostatně ještě teď se asi z toho někdo nevzpamatoval.
Reagovat
FulnekUltras
Hlavně nikoho nejmenovat... ;)
Reagovat
Fandina
Tady jde o to, že když hraješ tenis tak nepotřebuješ řvát. Můžeš ho hrát bez toho. Tak mi nevykládej, že to je nutné k dýchání při tenise. Není.
Reagovat
VlS
jo, myslím si to. Taktika vyučovaná v Boletieriho akademii.
Reagovat
gigin
Jasně, je o tom iks článků. Ale to je fuk, místním to prostě nevysvětlíš.
Reagovat
FulnekUltras
Stejně jako každoroční jarní zdražování benzínu... ;)
Reagovat
Fandina
gigine, co chceš vysvětlovat. Jasně že to vyučuje on. Ale proč to dělá, toť otázka.
Reagovat
gigin
Aby měly dokonalou techniku dýchání a navíc byly protivné na kurtu. 2 v 1.
Reagovat
FulnekUltras
On v roce 1992 taky kdejaký finanční analytik ;))) sliboval, že peníze se mezi Českou a Slovenskou republiku budou dělit v dosavadním obvyklém poměru 2 ku 1... ;)))
Reagovat
Fandina
Dokonalou techniku dýchání řvaním? To si nech pro někoho jiného.
Reagovat
gigin
Ano. Tak to sojka vysvětlovala. Jenomže ty, která sis dvakrát pinkla bílým Optimitem Artiskou o zeď, ty to nepochopíš. Nerozumíš tomu a kafráš nesmysly.
Reagovat
Fandina
Milý chlapče, je mi jedno, co říká sojka. Mám vlastní rozum a ty o mně nic nevíš, abys mohl posuzovat, jak jsem k svým závěrům došla. Na to zjevně nejsi dost inteligentní. Sorry. Ale život není to, co kdo o sobě napíše na TP, jak si to představuješ ty. Život je o něčem jiném. Ne o tom, co člověk o sobě píše, ale co ví a prožívá.
Reagovat
gigin
Dement. Zase se to potvrdilo.
Reagovat
Fandina
Postav se na hlavu a pořád to vykřikuj. Třeba se ti uleví.
Reagovat
smazaný uživatel
Angie win :)
Reagovat
A.R.R.
Tssssssssss :-D
Reagovat
sprchon
+1
Reagovat
smazaný uživatel
Petra win :-)
Reagovat
Pedronegro
není nad pozitivní přístup +5 :)
Reagovat
Fandina
Jooooooooooooooooooooo Petraaaaaaaaaaaaa
Reagovat
A.R.R.
Petra má už prý nádobí dost, tak to letos nechá chudším holkám :-D
Reagovat
Fandina
Nádobí není nikdy dost :-))))))))))
Reagovat
A.R.R.
Ale tak Petra je hodná holka, prostě soucitná :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Trofejí není nikdy dost - taková Serena by tím "nádobím" mohla vybavit závodní jídelnu a pořád jí je to málo. ;-)
Reagovat
Fandina
Jo je děsná :-)))
Reagovat
gigin
Tak jako potencionální nevěsta potřebuje pořádnú výbavu, víš jak.
Reagovat
smazaný uživatel
Prý si koupila novou kuchyň, tak potřebuje zaplnit poličky. ;DD
Reagovat
smazaný uživatel
jak to vypadá s Jelenou a její šancí na ET? Hodil bys sem prosím žebříček? :) Předem díky
Reagovat
Fandina
Než to sem dá, tak jsem našla tohle a tady je na posledním postupovém místě, tedy, pokud nebude udělena WC.
https://en.wikipedia.org/wiki/2015_WTA_Elite_Trophy
Reagovat
smazaný uživatel
Podle wiki WC udělena bude, ale to taky není 100% zdroj. Já nevím, komu by ji dali. Nejlepší Číňanka je na 76. místě, to by byl dost úlet. Ale možný je všechno.
Reagovat
smazaný uživatel
Na TŠ taky dostala divočáka domácí hráčka.
Reagovat
Fandina
A mezitím jsem se na ten odkaz znovu podívala a oni tam Jelenu na 21 místě oddělili a je tam teď napsáno Qualifiable as a WC.
Asi to tu čtou :-)))
Reagovat
tommr
Jankovicová je momentálně na 12. tj. prvním nepostupovým místě. Na ET se dostane pokud:
1) postoupí v Lucemburku do finále
2) některá z hráček před ní se ET nezúčastní (mluví se o tom, že Venus předčasně ukončí sezónu)
3) dostane od pořadatelů WC (vzhledem k popularitě jakou v Číně požívá je to docela reálný)
Reagovat
A.R.R.
Jelena by si to určitě moc zasloužila, poslední dobou hraje dost dobře,jsem rád, že loni neukončila kariéru :-)
Reagovat
VlS
WC si nezaslouží nikde nikdo a zvlášť na TM a tady tom podivným turnaji, kde se holky kvalifikují výsledky za sezonu. To totiž znamená, že někomu zaslouženou účast ukradli a můžeme se jen bavit, co v tom může udělat korupce.
Účast si zaslouží ty, které na to mají body.
Reagovat
smazaný uživatel
To Jelena momentálně má - v případě neudělení WC je na posledním postupovém místě :)
Reagovat
A.R.R.
Já nemyslel, že by si zasloužila WC, ale kvalifikaci na ET. WC na TM nebo ET je blbost, tam by se rozdávat neměly, buď si to holky uhrají nebo ne.
Reagovat
smazaný uživatel
Gratuluji mé životní lásce Agnieszce k titulu a TM :) Snad to příští rok bude lepší už v první polovině roku a nebudeme muset čekat tak dlouho jako letos :)
Reagovat
misa
Myslel jsem, že tvá láska je Serenka :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ta je druhá :)
Reagovat
Pedronegro
to je takový ... hezky kontrastní až perverzní :)
Reagovat
VlS
pokud si zas nenajde hvězdnou trenérku:-)
Reagovat
freeteepek
Tak tady je ta zmiňovaná výměna roku ze zápasu Jeleny s Venus https://www.youtube.com/watch?v=MCV90iSM4DY
Reagovat
sprchon
Dobrá, ale ještě není konec. ;)
Reagovat
tommr
Road to Singapore - průběžnej žebříček k dnešnímu dni - po kompletně odehraných turnajích v HongKongu a v Tianjinu. Turnaj v Linci už pořadí neovlivní ...
V závorkách jsou uvedeny maximální body, který hráčka ještě může v příštím týdnu získat v Moskvě (MOS). Body z Luxembourgu (LUX) neuvádím, protože body tam získaný se do Race nebudou počítat ...
Křížek místo pořadovýho čísla znamená, že hráčka na TM určitě nebude startovat ...

x. Williams, S. 9945 (-)
-------------------------------------------------
1. Halep 5790 (-)
2. Muguruza 4511 (-)
3. Sharapova 4321 (-)
4. Kvitová 3491 (-)
5. Radwanska, A. 3425 (-)
-------------------------------------------------
6. Kerber 3400 (MOS 290)
-------------------------------------------------
7. Šafářová 3221 (MOS 469)
8. Pennetta 3153 (MOS 469)
-------------------------------------------------
x. Bacsinszky 3133 (LUX)
x Williams, V. 3091 (-)
-------------------------------------------------
9. Suarez Navarro 3030 (MOS 370)
10. Plíšková, Karolína 2955 (MOS 360)
------------------------------------------------
x. Bencic 2900 (-)
x. Vinci 2655 (LUX)
x. Wozniacki 2641 (-)
x. Ivanovic 2616 (LUX)
x. Errani 2525 (LUX)
x. Keys 2495 (-)
x. Svitolina 2410 (-)
x. Azarenka 2276 (-)
...
Reagovat
tommr
Po dnešku se situace v boji o TM opět o něco zjednodušila ...

Serena Williams si sice účast na letošním TM zajistila s předstihem, ale nakonec na něm startovat nebude ...

Halepová, Sharapova, Muguruza, Petra Kvitová a Aga Radwanska už mají účast na TM jistou ...

Kerberová už má skoro jistotu postupu, protože CSN jí už může jen dotáhnout a obvyklý kritéria při rovnosti bodů mluví ve prospěch Kerberový ...

O zbývající 2 místa ještě bojujou 4 hráčky: Lucka Šafářová, Pennetta, CSN a Karolína Plíšková. O tom, který dvě z těchto 4 postoupí rozhodnou jejich výsledky v Moskvě. Po poslední úpravě pavouka je možný cokoli ...
Reagovat
misa
Bude to napínavé, možná až do posledního zápasu.
Reagovat
tommr
jj budou to nervy až do konce. Ještě štěstí, že se letos hraje ET takže i v případě neúspěchu v boji o TM bude dál o co hrát ... :)
Reagovat
misa
Sice se mi ten turnaj moc nelíbí, ale když Lucii nevyjde TM, tak má aspoň co dělat :)
Reagovat
Frick
No nevim. Měl bych obavu, že by se Lucka v tomto případě už v klidu připravovala na FC... místo Zhuai...

U Káji se nebojim.
Reagovat
misa
Lucka chce v Číně hrát. Tento týden s ní byl krátký rozhovor ve sportovních zprávách ČT, kde říkala, že když nevyjde Singapur, tak pojede na turnaj "menších" šampionek. Nejdříve hledala termín, jak vůbec ten turnaj ET označit :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ono se jí to hodí, zahrála by si aspoň 2 zápasy proti kvalitním soupeřkám, před FC je každá herní praxe dobrá.
Reagovat
misa
Navíc by získala nějaké body do žebříčku jen za účast.
Reagovat
tommr
přesně tak. Lucka ted nepotřebuje odpočívat, ale získat zpátky herní praxi. Na TM nebo na ET navíc získá cenný body i kdyby nic nevyhrála a naopak při vynechání těchto turnajů by se jí do žebříčku počítala nula. Jak TM tak ET jsou totiž pro hráčky, který se na ně kvalifikujou povinný turnaje ...
Reagovat
smazaný uživatel
Na ET jsou body naprosto směšný, to by musela alespoň hrát finále, aby si nějak přilepšila.
Reagovat
VlS
Kdyby teď měla o směšnejch 100 bodů víc, tak tady neřešíme periperie jejího postupu.
Reagovat
tommr
Lucka si na ET bodově polepší i když vypadne se dvěma porážkama ve skupině a získá jen 80 bodů. Za postup ze skupiny se dvěma výhrama získá 240 bodů což je téměř tolik jako za titul na Internacionalu. Takový bodový ohodnocení mi jako směšný rozhodně nepříjde ...
Reagovat
smazaný uživatel
80 bodů ti nepřijde směšný? Mě jo.
Reagovat
tommr
jinde se za porážku nedává nic ...
Reagovat
Frick
Tak už se pavouk nezmění, co?
Reagovat
EllNino
no změní, nějaká LL bude nasazená do 2. kola :D
Reagovat
smazaný uživatel
Kája by dostala asi 1.kolo volno ,ale těžší soupeřku než Kerber do 1/4
Reagovat
EllNino
Kerber je pro Karolína hodně těžká soupeřka ...
Reagovat
smazaný uživatel
ale po Honkongu vyřízená
Reagovat
EllNino
Kerber byla spíš malátná, než vyřízená, jinak její fyzická kondice, to je opravdu něco, oč nemám strach :D
Reagovat
Frick
Musela by udělat SF, aby měla aspoň vůbec nějaký zápis.

Takže ne zcela fit poletí do Mosky (jet lag, jiné podnebí i povrch), tam bude muset odehrát tři zápasy )aby to mělo smysl a pak do Singapuru (další jet lag, jiné podnebí i povrch)....

Co tak asi uhraje na TM, v takovémto případě?

Místo toho by tam mohla letět rovnou, dát dva dny relax a věřit, že ta velmi nepravděpodobná varianta nenastane...
Reagovat
smazaný uživatel
vždyt je vedená jako jistá postupující
http://live-tennis.eu/wta-race
Reagovat
Frick
Tohle je ofiko? Neni.
Reagovat
smazaný uživatel
tam ale umí dobře počítat
Reagovat
HayashiM
Neumí, mají tam často chyb jak máku.
Reagovat
EllNino
Lucka Hradecká se odhlásila ze singlu z Lucemburku, takže Denisa dostane kvalifikantku
Reagovat
smazaný uživatel
že by WC do debla v Moskvě??
Reagovat
EllNino
ten už je ale rozlosovanej ...a holky tam nejsou
Reagovat
smazaný uživatel
škoda
Reagovat
smazaný uživatel
to raději měla kamarádce Denise po 1 gamu pustit,taky by si potřebovala odpočnout
Reagovat
EllNino
proč ? hrála naposledy v pátek a předtím hrála naposledy v Kantonu ...
Reagovat
smazaný uživatel
ale ten pátek s Bárou stál za to
Reagovat
EllNino
byl to čtvrtek
Reagovat
smazaný uživatel
jo pátek byla rychlovka,no jo
Reagovat
tommr
to už bohužel nejde když WTA dneska oficiálně uzavřela nominaci na deblovej TM ... :(
Reagovat
smazaný uživatel
kde to je?
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.wtatennis.com/news/article/5076756/title/the-doubles-field-is-set-for-singapore
Reagovat
smazaný uživatel
to ted HH asi brečí v šatně v Linci,proto se Lucka odhlásilaz Lux.
Reagovat
smazaný uživatel
Jak píši níže, je celkem velká pravděpodobnost, že si Háčka na TM zahrají. Makarova není zdravá, odhlásila se z Moskvy a je velmi nepravděpodobné, že nastoupí v Singapuru ;)
Reagovat
smazaný uživatel
snad HH vědí víc..ta odhláška Lucky je divná, ale u holek míň překvapující
Reagovat
smazaný uživatel
https://twitter.com/maxav/status/655123992504848384

z twitteru Lucčiného trenéra, moc to nechápu, ale to očividně podle dalšího tweetu ani on ne :)
Reagovat
EllNino
doporučili jí odhlásit se i z Lucemburku ...nechápu
Reagovat
smazaný uživatel
logika WTA :D
Reagovat
smazaný uživatel
To jsem pochopila, že jí doporučili se odhlásit, ale nechápu proč... každopádně samo o sobě je divný, že Moskva se počítá a Lucemburk ne, ikdyž je to ve stejný týden... holky si to asi neuvědomily dřív nebo si myslely, že už touhle dobou budou mít postup na TM jistý, a na Moskvu se vykašlaly, ale teď už je hold pozdě :(
Reagovat
Fandina
Jestli se třeba Moskva nepočítá proto, že se tam končí u holek v sobotu a v neděli začíná TM. V Lucemburku se hraje až do neděle, viz přehled nákupu vstupenek.

http://www.bglbnpparibas-open.lu/tic_en.html
Reagovat
smazaný uživatel
To je možné :)
Reagovat
smazaný uživatel
hlavně je sportovnější si to rozdat na 1 turnaji a nekalkulovat
Reagovat
VlS
No, tak ony se trochu nepochopitelně vykašlaly na kde co. Mohly spolu odehrát řadu turnajů a každá hrála jinde. Teď už je pozdě brečet.
Reagovat
Fandina
Odehrály spolu 16 turnajů, s Vídní 17. Ostatní páry spolu odehrály míň. Některé před nima na žebříčku i polovinu.
http://www.wtatennis.com/road-doubles-leaderboard
Reagovat
Fandina
Linz ne Vídeň
Reagovat
smazaný uživatel
z toho plyne jen,že Lucka chtěla zaplatit pokutu a odhlásit se z Lux. ,zřejmě v domění,že jí bude umožněna WC v deblu v Moskvě .To ale WTA zatrhla ,proto tvrdí Fencl, že od Singapuru odrazují hráčky,které jsou i singlistky . Navíc v Sin. i náhradnice musí být už v neděli ráno,proto jí řekli aby se odhlásila i z Lux(tomu nerozumím)
Reagovat
smazaný uživatel
Možná už ví, že pojede na debla do Singapuru místo páru Makarova/Vesnina ... :D
Reagovat
EllNino
jo to je možný, Ekaterina je asi stále zraněná, nehraje ani v Moskvě, což je divný
Reagovat
smazaný uživatel
To teda je. Nehraje tam ani debla na lehčí rozehrání. A i kdyby jela do Singapuru, stejně si myslím, že by skrečovaly po prvním zápase ...
Reagovat
EllNino
už nehraje dost dlouho ...takže bych se nedivil, kdyby tam vubec nejely
Reagovat
smazaný uživatel
A no jo, v deblu nejsou skupiny :D No, tka to je blbý, to si tam můžou jet opravdu jen pro money a po prvním gamu skrečnout :D Ale tak snad ne :)
Reagovat
HayashiM
V deblu letos poprvé skupiny jsou ;) Já si myslím, že k tomu odhlášení musel dojít proto, že H+H už jsou jistými náhradnicemi, které chce mít WTA na místě včas a proto nenechá nic náhodě.
Reagovat
smazaný uživatel
Fakt jsou skupiny jo? :D Loni tam sice taky bylo 8 párů, ale měly normálního pavouka. V tom případě je to úplně super a rovnocenné :)
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud jste ještě neviděli... :)

https://www.youtube.com/watch?v=C4PrLASRv58
Reagovat
smazaný uživatel
dobrý
Reagovat
smazaný uživatel
https://twitter.com/_Tatinka_/status/655679826481815552
Reagovat
misa
Výhoda pro returnující hráčku je zjevná :)
Reagovat
adalv87
A vy někdo věříte že udělá titul?
Reagovat
adalv87
CSN musí dojít do semi a tam nedojde
Reagovat
smazaný uživatel
musí titul,pokud v semi konkurentky
Reagovat
smazaný uživatel
hlavně fandi Gavrilový a Cibulce,to stačí
Reagovat
adalv87
Tak pro TM se rozhodne mezi Luckou a Penne,kdo dojde dál je tam
Reagovat
smazaný uživatel
můžou obě,dokonce je to nejpravděpodobnější
Reagovat
EllNino
můžou tam být obě najednou :)
Reagovat
smazaný uživatel
pavouk pro Moskvu už je překopaný a pro Káju optimističtější - je ve 1/4 s Kerberovou ,Lucka by šla na CSN v SF,nevím,která by měla navrch při vítězství CSN a jejím titulu(bude to těsné), horší v tom, že Pennettaová se zbavila těžké soupeřky v Cibulce
Reagovat
EllNino
tak Pennetta tam má Dashu nebo Alize do 1. kola a to je taky těžký :)
Reagovat
smazaný uživatel
kdyby odtoupila i Angie, tak by snad v 1. kole dostala volno i Kája(hodně by to po té šnuře potřebovala)
Reagovat
tommr
změny jsou to bohužel výrazně k horšímu, protože byly zvýhodněny největší konkurentky Lucky. Pennetta se vyhne Cibulkový a CSN dokonce dostane v prvním kole volnej los ... :(
Reagovat
EllNino
no CSN se nevyhne Cibulkový ne ? :) ta ji nedávno porazila taky
Reagovat
tommr
to je sice pravda, ale CSN ted odpadne těžká soupeřka (Mladenovic) v prvním kole, která jí klidně mohla vyřadit ...
A hlavní problém je navíc v tom, že ted můžou Lucku předstihnout jak Pennetta tak CSN. V předchozí verzi losu by se střetly už v semifinále ...
Reagovat
EllNino
ale Carla má s Dominikou bilanci 0:3 a ještě s ní neuhrála ani set, navíc pri případný prohře stejně nebude brát body ...a Flavie minulej tejden prohrála s Kichenok, takže může klidně prohrát i s Gavrilovou nebo Alize ...
Reagovat
tommr
Cornet a Gavrilova hrály tento týden v HongKongu a obě tam dostaly ve čtvrtfinále těžkej výprask (dvakrát 6:1). To o dobrý formě moc nesvědčí ... :(
Reagovat
misa
Pennetta byla extrémně zvýhodněna, je z ní vlastně jednička turnaje, wc do Moskvy dostala na poslední chvíli, a kdyby to nevyšlo, tak má WTA v záloze pořád kartu na TM :-(
Reagovat
tommr
pro Lucku to začíná vypadat dost špatně. Pokud si to nevybojuje sama tak asi o TM příjde ... :(
Reagovat
EllNino
ale prd :) Flavia už vubec nevypadá ve formě, viděl jsi vibec ten zápas s Kichenok ?
Reagovat
smazaný uživatel
viděl,Kichenok do toho šla naplno a vyšlo to,Flavii neodepisuj
Reagovat
misa
Kičenok ji přestřílela, den, kdy jí míčky padaly do kurtu.
Reagovat
EllNino
já vím, ale Flavia není žádná neporazitelná mašina :))
Reagovat
tommr
viděl jsem závěr zápasu a Pennetta v něm nehrála nijak špatně. Kichenok hrála na maximální riziko a vycházelo jí to ...
Vzhledem k příznivýmu losu může Pennetta v Moskvě dojít daleko. K předstižení Lucky by jí navíc mohla stačit i pouhá jedna výhra pokud Lucka vypadne už v prvním zápase ...
Reagovat
EllNino
no tak prostě Lucka taky vyhraje, už bylo na čase aby si taky něco musela uhrát sama :)
Reagovat
smazaný uživatel
hlavně Flavie a CSN jsou v jiných půlkách a nevymlátí se,to Lucce na jistotě nepřidalo.
Reagovat
smazaný uživatel
SF:Penett.-Plíšková,CSN-Šafářová.Finále CSN-Plíšková, pokud finále,vyhraje Kája,máme 3 češky na TM,pokud CSN !!-pouze Petru
Reagovat
smazaný uživatel
kecám ,Lucka je na tom líp,než Flavie, předběhla by jí pouze CSN a to stačí pro Lucku ,ne pro Káju
Reagovat
smazaný uživatel
nejhorší by bylo vítězství CSN ve finále nad Penettaovou, to by měla smůlu i Lucka
Reagovat
tommr
otázka je ale jestli bude oslabená Lucka schopná do toho SF dojít. Já se obávám, že nad její síly bude už soupeřka v prvním zápase at už to bude Pavlyuchenkova nebo Niculescu ... :(
Reagovat
EllNino
uvidíme :) se hecne
Reagovat
sprchon
Nasťa je kámoška. :D Ale Moskva je Moskva, no. :)
Reagovat
Frick
Třeba už bude mít Nasťa dost. Chtělo by to, aby jí Friedsam trochu prohnala.
Reagovat
EllNino
já doufám, že po Moskvě bude indoor bilance Nasti v hale 20:0 :D
Reagovat
misa
Tahle taktická varianta se mi líbí čím dál víc :-))
Reagovat
EllNino
myslím, že by to bylo fajn :)
Reagovat
smazaný uživatel
+1
Reagovat
sprchon
:)
Reagovat
tommr
pokud vyřadí Lucku tak jí budu samozřejmě taky přát co nejdelší šnůru ledaže by ve finále narazila na Karolínu. Pořád ale ještě doufám, že se Lucka včas vzpamatuje a úvodní zápas v Moskvě vyhraje ... :)
Reagovat
kada.tom
Gratulace Jeleně, jsem rád, že vyhrála, i když Kerberová byla patrně limitovaná. Nicméně i tak je to pro Jelenu dobrý výsledek, získala titul a ještě porazila hráčku, proti které se jí nedaří.
Reagovat
EllNino
Chytrý tenis, skvělé výměny ve druhém setu od obou, co doběhnou obě dvě je neskutčný ...bohužel Angie letos poprvé prohrála ve finále, i tak je bilanci 4:1 super, navíc když jsou to všechno premier turnaje :D ...Pro Jelenu je to obrovská satisfakce, neboť loni touto dobou uvažovala o konci kariery kvůli bolavým zádům ...letošní druhý titul, navíc opět z čínského prostředí :) Moc jí to přeju :)
Reagovat
sprchon
Achjo, to mě mrzí, vidět ji takhle. :( Doufal jsem, že to dneska dá a že si před TM odpočine...
Reagovat
Cico93
Už je teda dosť vyčerpaná to je vidieť.
Aby tie sily potom nechýbali na TM. Ja by to riskol a na Moskvu sa vykašlal.
Reagovat
EllNino
přesně ...zbytečnej risk a podle mě už to má beztak jistý
Reagovat
sprchon
Taky to tak vidím... Zas tak velkej risk to asi nebude. Carla nebo Timea by musely získat titul, aby se dostaly před Angii.
Reagovat
sprchon
A zároveň by musela Lucka a Flavia udělat nějakej lepší výsledek...
Reagovat
smazaný uživatel
Timea to s plánováním nezvládla, Luxemburg se proTM nepočítá,tudíž je ze hy
Reagovat
sprchon
Ne? A co ty dva tituly z Mexika?
Reagovat
EllNino
ale to joooo :D jen ten Lucemburk se jako jedinej turnaj nepočítá do TM .) nevím proč, ale je to tak
Reagovat
sprchon
Jo tak... Zvláštní. :D
No každopádně se současným složením top 8 jsem docela spokojenej. Jen je škoda, že tam dost hráček mělo v poslední době nějaký zdravotní problémy. Nechť se na TM všechny předvedou v plné síle. :)
Reagovat
tommr
nepočítá se asi kvůli tomu, že končí až po uzávěrce přihlášek na TM ...
Reagovat
EllNino
ahaaa :) ale jindy se počítal, tak to moc nechápu
Reagovat
smazaný uživatel
asi taky proto ,aby hráčky nekalkulovaly jako my,a rozdaly si to mezi sebou, což je asi správné
Reagovat
tommr
při současným rozlosování Mosky má Kerberová postup na TM jistej. Pokud by ale ted z Moskvy odstoupila bud ona nebo Aga případně obě tak by se moh ještě los Moskvy změnit tak, že by Kerberová mohla být teoreticky předstižená třema hráčkama (Lucka, Pennetta, CSN) ...
Reagovat
sprchon
No... A to je dost nepravděpodobný. ;) Řekl bych, že to takhle zůstane. Carle nevěřím a u Flavie a Lucky taky nevím.
Reagovat
sprchon
Ještě jedna otázka na tebe. Kdyby Carla vyhrála Moskvu, měla by 3400 bodů (stejně jako Angie). Za předpokladu, že by byly obě na 8. místě (za Luckou a Flavií), která z nich by jela na TM?
Reagovat
tommr
na normálních turnajích se to určuje podle následujících kritérií:

If players? rankings are tied at the time of Tournament acceptances (or Tournament seeding), the following tie-break procedures will be used in the following order:
a) player with the highest ranking from the previous week; b) player with the fewest number of Tournaments played over the previous 52-week period (including any Premier Mandatory Tournaments, if the player qualified for acceptance); and c) flip a coin; and d) for entries of players with Special Rankings, in the event of a tie between two (2) players with Special Rankings, the 1st tie-break procedure is the player?s actual current ranking, the 2nd tie-break procedure is the highest actual ranking from the previous week and the 3rd tie-break procedure shall be the highest ranking from the week prior to the start of each player?s out of competition

takže přednost by měla dostat Kerberová. Nejsem si ale úplně jistej jestli to platí i pro TM ...
Reagovat
sprchon
OK, díky. ;)
Reagovat
COMEON
človek jej začne fandiť a ona to prehraje :(
Reagovat
sprchon
Ale Jeleně patří pochvala a gratulace, od 2. setu hrála fakt dobře. ;)
Reagovat
tommr
pokud Kerberová dneska prohraje tak ještě nebude mít jistej postup na TM a jen těžko odstoupí z Moskvy ...
Reagovat
smazaný uživatel
už tu jistotu má,ale asi to neví..http://live-tennis.eu/wta-race
Reagovat
tommr
zatím ještě nic jistýho nemá, protože pavouk Moskvy se může ještě překopat ...
Reagovat
smazaný uživatel
v Moskvě asi nastoupí, ale každý by si ji ted asi přál za soupeřku
Reagovat
tommr
do začátku Moskvy se ještě může dát do pořádku ...
Reagovat
EllNino
no pokud bude zraněná, tak odstoupí určitě, turnaj neturnaj
Reagovat
tommr
kdyby odstoupila už dneska tak by tím dost riskovala. Myslím si, že pokud bude zraněná tak odstoupí až v Moskvě ...
Reagovat
Fandina
Angie teď dvěma krásnými kraťasy zachraňuje podání, ale Jelena je úžasná hráčka s poctivým bezchybným tenisem, nakonec jí podání vzala a vede 2:0 ve třetím.
Reagovat
misa
3:0
Reagovat
sprchon
3:0, Angie má nějakej problém, už ke konci 2. setu tam něco bylo. :(
Reagovat
misa
Přišla mi v začátku 3. setu nějaká zvadlá.
Reagovat
smazaný uživatel
Mně taky :/
Reagovat
EllNino
to na tu Moskvu moc nevypadá ...
Reagovat
misa
nebyla světovou jedničkou jen tak, hodně chytrá hráčka.
Reagovat
EllNino
ještě by měla víc hrát ten bh po lajně, ten už teď moc nepoužívá :( :)
Reagovat
smazaný uživatel
V tiebreaku za stavu 3:2 pro Jelenu krásný úder od Jeleny :)
Reagovat
EllNino
No tykráso Jelena ta má furt tak rychlý nohy :D ...
Reagovat
COMEON
teraz to zvladla bravúrne :D
Reagovat
sprchon
To bylo fakt něco. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Martincová zvládla i druhé drama proti americké vycházející Hvězdičce
Reagovat
EllNino
No tak ufff ....holkám teď ty koncovky vycházej, včera Jesika, dneska Tereza, navíc odvracela servis soupeřky na výhru a ve 3. setudotahovala ztrátu :) ...gratulace ...navíc ve 3. kole hratelné Francouzsky Julie Coin nebo Mathilde Johansson :)
Reagovat
smazaný uživatel
Cirico 5:4.30:0 ..pak 2 dvojchyby a velká pomoc Tereze
Reagovat
smazaný uživatel
snad do zítřka zas o něco zestárnou francouzké babičky
Reagovat
COMEON
asi prvýkrát jej fandím, chcem aby sa dostala na TM lebo si to fakt zaslúži a na druhu stranu chcem aby sa odhlasila (spolu s Agou) z Moskvy aby mala Kaja väčšiu šancu
Reagovat
sprchon
:)
Reagovat
smazaný uživatel
Moc nerozumim tomu, ze tahle holka muze byt nekomu sympaticka..
Pro me totálně nesympaticka,
Reagovat
matesdc
Mně také, taková nijaká....nedomrlá :-D Nic na ní není....
Reagovat
smazaný uživatel
No, chytrá holka, spočítá si, kde má hrát a kde má největší šanci a podle toho se zařídí a klaplo to. Jinak fanda jejího stylu hry nejsem, ale budiž, být na TM si zaslouží.
Reagovat
sprchon
Gratulace Aze! :) A teď doufám, že si to Angie podrží, hraje skvěle. ;)
Reagovat
EllNino
Gratulace jak k titulu, tak k TM ...hra Agy je zpestřením pro tenis jako takový, jinou podobně hrající hráčku neznám :) a to je dobře, je originál
Reagovat
Lunej..
Hodně podobně hrála s Vinci Bethanie, to byl opravdu skvost. :) Jinak souhlasím s tím co jsi napsal.
Reagovat
sprchon
Jo, Beth je taky super. :) A teď sice fandím Angie, ale na Jeleně se mi líbí, že se nebojí těch volejů. Furt je na síti a vychází jí to. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Gratuluji a ted se odhlas z Moskvy :-)
Reagovat
milik254
Tak co, bude zase zápas Petra-Aga? :D
Reagovat
smazaný uživatel
Radši ne :D
Reagovat
smazaný uživatel
Jasně, a opět jako první zápas :D To by bylo, aby to nebylo :D
Reagovat
Fandina
Jen to ne. Aga je rozehraná a Petra ne. To by nemuselo dobře dopadnout. Raději až druhý třetí zápas :-)
Reagovat
Fandina
OT ... na Slovak Sportu právě běží WTA All Access.

Gratulka Agně. Viděla jsem semi a finále a hrála super.!
Reagovat
kada.tom
Juchůůů, veliká gratulace k titulu, ale především k pátý účasti na TM v řadě :-)
Doufám, že Aga něco uhraje i v Singapuru :-)
Reagovat
Lunej..
gratulka a jsem rada, ze se ji zase dari. Na TM urcite patri :)
Reagovat
A.R.R.
však je to i tvoje zásluha, fandíš a jak nám to hned jde :-)
Reagovat
Lunej..
dekuju:) a ted to hlavni - jaka bude odmena? :)
Reagovat
A.R.R.
Jo tak ono to bylo za zištných důvodů a já už myslel, že z čistého přátelství :-D No jo,tak to já budu muset nějakou spešl odměnu teda vymyslet :-D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist