Raonic kvůli zranění nenastoupil, Tsonga poslal Francii do čtvrtfinále

13. 2. 2012, 09:39
Aktuality 1
DAVIS CUP - Poslední čtvrtfinalistou Davisova poháru se stala Francie. Na nedostižných 3-1 na zápasy zvýšil Jo-Wilfried Tsonga, proti kterému se kvůli zranění nepostavila největší domácí naděje Milos Raonic a náhradník Frank Dancevic se o vyrovnání postarat nedokázal
Jo-Wilfried Tsonga a Guy Forget

Duel Kanady s Francií byl po pátečních dvouhrách vyrovnaný 1-1 na zápasy, když po bodu získali jedničky Milos Raonic a Jo-Wilfried Tsonga. Do klíčové sobotní čtyřhry se pak vedle deblového specialisty Daniela Nestora postavilo největší eso domácího týmu Raonic, společně však prohráli 0-3 na sety s Bennetteauem a Llodrou.

Před nedělními dvouhrami tak byli favority na postup Francouzi, kteří vedli 2-1 na zápasy. 5.000 fanoušků se už ve Vancouveru těšilo na nelítostný souboj týmových jedniček Raonica s Tsongou, jednadvacetiletý Kanaďan se však těsně před zápas omluvil kvůli zranění kolena, které si prý přivodil v sobotní čtyřhře. 

V sestavě ho tak nahradil Frank Dancevic, který však nepřekvapil a s šestým hráčem světa Jo-Wilfriedem Tsongou prohrál hladce 4-6 4-6 1-6. Francie tak získala rozhodující třetí bod a na konečných 4-1 pak ještě výhrou nad Vaskem Pospisilem zvýšil Gael Monfils, jenž v pátek kvůli bolestem kolena nenastoupil a Kanaďané proti jeho náhradníkovi Benneteauovi získali jediný bod.

"Bylo to od nich (Kanady) trochu divné rozhodnutí, ale pokud Milos nebyl v pořádku, asi bylo lepší, že zůstal na lavičce," uvedl Tsonga. "Když jdete na kurt, snažíte se udělat vše pro výhru a nehledíte na to, proti komu stojíte. Hrál jsem dobrý tenis a teď jsem šťastný za celý tým. Davis Cup je speciální soutěž," dodal Šestadvacetiletý Francouz, který ve dvou dvouhrách ve Vancouveru neztratil ani set.

"Drobné bolesti jsem měl celý týden a během sobotní čtyřhry se mi to už v prvním setu zhoršilo a začalo to mít vliv na mou hru - servis a následný první krok," vysvětloval Raonic, který by měl tento týden obhajovat titul v San José. Cestou se však zastaví na lékařském vyšetření. "Ve dvouhře bych byl k ničemu. Bylo to velké rozhodnutí hrát čtyřhru, protože jsem chtěl udělat všechno pro postup. Zranění bohužel nejde kontrolovat," litoval talentovaný Kanaďan.

Francouzi se ve čtvrtfinále 6.až 8. dubna utkají na domácí půdě se Spojené státy, které tak trochu překvapivě vyřadili Švýcary už po sobotní čtyřhře a nakonec je dorazili 5-0 na zápasy.

Naopak Kanadu čeká v září boj o udržení Světové skupiny, do které se letos vrátila po osmi letech. Mezi elitou hrála od finále v roce 1913 pouze v letech 1991, 1992, 2004 a letos, ani jednou však do čtvrtfinále nepostoupila.

- DAVIS CUP 2012 ... 1. kolo Světové skupiny -
(Kanada / Vancouver, tv. povrch / hala)
kompletní výsledky (10. - 12. 02. 2012)

Kanada - Francie 1-4 ... konečný výsledek

pátek 10. 02. 2012:
Pospisil - Tsonga 1-6 3-6 3-6 ... (0-1)
Raonic - Benneteau 6-2 6-4 7-5 ... (1-1)

sobota 11. 02. 2012:
Nestor/Raonic - Benneteau/Llodra 6-7(1) 6-7(2) 3-6 ... (1-2)

neděle 12. 02. 2012:
Dancevic - Tsonga 4-6 4-6 1-6 ... (1-3)
Pospisil - Monfils 4-6 4-6 ... (1-4)

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist