Šátral v Římě porazil i jedničku Haaseho a má druhý titul z challengerů

2. 10. 2016, 14:31
Aktuality 13
CHALLENGER ŘÍM - Jan Šátral pokračuje v životní sezoně. Dnes ve finále antukového challengeru v Římě porazil hladce ve dvou setech nasazenou jedničku Robina Haaseho z Nizozemska a připsal si svůj druhý titul. Ve světovém žebříčku tak vylepší posunem na 135. místo své maximum.
Profily hráčů
Jan Šátral

Jan Šátral se teprve letos v červenci dostal poprvé do semifinále challengeru a nakonec na antuce v německém Marburgu triumfoval. V Hamburku se pak poprvé kvalifikoval na turnaj ATP a v srpnu na US Open si díky úspěchu v kvalifikaci odbyl debut na grandslamovém turnaji. V New Yorku navíc po pětisetové výhře postoupil do 2. kola.

Poslední tři týdny absolvoval tři challengery na antuce a jen na nich potvrdil svou formu. V Banja Luce i Sibiu vypadl ve čtvrtfinále, tento týden v Římě však už přemožitele nenašel.

Šestadvacetiletý český tenista v italské metropoli vyřadil domácího Giustina, Švéda Mikaela Ymera, sedmého nasazeného Španěla Rubena Ramireze-Hidalga, turnajovou trojku Brita Aljaže Bedeneho a v dnešním finále si poradil i s nejvýše nasazeným Robinem Haasem. 

S o tři roky starším Nizozemcem, který je 65. hráčem světa a před týdnem triumfoval v Sibiu, si Šátral poradil hladce 6-3 6-2 a soupeři ukončil sérii devíti zápasů bez porážky. 

Ve světovém žebříčku je Šátral na 169. místě, což je jeho maximum, po úspěchu v Itálii ho však čeká výrazný posun vzhůru. Zítra by měl figurovat už na 135. příčce a může pomýšlet i na další posun, neboť v následujících měsících včetně první poloviny příští sezony nebude obhajovat žádnou velkou porci bodů.

Příští týden má Šátral volno, pak by se měl představit na challengeru v ubeckém Taškentu a přihlášen je i do kvalifikace turnaje ATP v Moskvě.

• CHALLENGER ŘÍM •
Itálie, antuka, 42.500 dolarů
nedělní výsledky (02. 10. 2016)
• Dvouhra - finále •
Šátral (ČR) - Haase (1-Niz.) 6-3 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

13
Přidat komentář
horska.kraslice
Někdo asi vyzrává déle, doufám, že Šátral není ještě na svém maximu, naopak že bude dále stoupat žebříčkem, jeho současná hra k tomu dává určitě předpoklady. :-) Tak držím pěsti!
Reagovat
Frick
Hlavně mu k tomu dává předpoklady to, že příštích 10 měsíců nemá před sebou žádné ohromné obhajoby :-D
Reagovat
horska.kraslice
No jo, takže pokud mu jeho parádní forma vydrží, může se z něho stát doslova raketa. Ale raději nezakřiknout......!
Reagovat
Fandina
Tentokrát jsem pár jeho zápasů viděla a moc se mi líbilo, jak tu hrál. Haase, Bedene jsou dobré skalpy a koneckonců i bratr šikovnějšího Ymera hrál moc dobře, takže také úspěch. Gratulka a jen tak dál. Z Honzovy hry jsem byla nadšená.
Reagovat
mkubis17
jj já mu to taky přeju moc...musím říct že sem byl před touhle sezonou dost zvědavý jak se mu bude dařit a po ne zrovna dobrym začátku konečně hraje suprově :-) jen tak dál!
Reagovat
Frick
Daří se jemu i jeho oblíbenému klubu, tak to má být!

Jeho situace je skutečně příznivá. Obhajoba prvního vítězného Chall. ho čeká až v červenci, do té doby jen samé "plívy"
Reagovat
kada.tom
Dobrá práce. Gratulace :-)
Reagovat
letityfanousek
tento týden máme tolik titulů jako snad nikdy jindy :) Berdych, Šátral, Pospa, Kvitová, Kristýna a teď ještě bojuje Jaloviec ve Francii (první set 62), český tenis jede
Reagovat
tommr
a vypadá to, že brzo nahradí v první stovce Lukáše Rosola, kterej naopak v poslední době dost uvadá ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Na začátku roku to moc nevypadalo, že by měl bojovat o top 100. :D
Reagovat
tommr
asi se nechtěl nechat zahanbit přítelkyní ... :)
Reagovat
rusedski
Řek bych, že stovka je ještě docela daleko. Za 100.místem je to hodně našlapaný, spousta kvalitních hráčů co už třeba ve stovce byli a chtějí zpátky. Vzpomeňme na Pavláska, který se dlouho motal kolem 105.-110.místa a furt to nemohl dorazit, teď něco podobnýho zažívá i Štěpec...
Reagovat
darek.vrana
Ale rozehrané to má dobře, protože většinu bodů nahrál poslední dobou a tudíž má hodně času na zlepšení.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist