Spearsová s Cabalem vyhráli melbournský mix, oba mají první titul z grandslamu

29. 1. 2017, 08:04
Aktuality 0
AUSTRALIAN OPEN - Abigail Spearsová a Juan Sebastian Cabal si na Australian Open došli pro svou první grandslamovou trofej, když společně vyhráli smíšenou čtyřhru. Ve finále americko-kolumbijský pár porazil ve dvou setech favorizované duo Sania Mirzaová a Ivan Dodig.
J. S. Cabal a Abigail Spearsová

Abigail Spearsová a Juan Sebastian Cabal startovali na teprve druhém společném turnaji, v Melbourne však v pěti zápasech neztratili ani set. Nejvíce je potrápili už v prvním kole Lucie Hradecká a Radek Štěpánek, avšak právě proti české dvojici odstartovali cestu za životním úspěchem. 

Paradoxně nejméně gamů Spearsová s Cabalem ztratili v dnešním finále proti druhému nasazenému indicko-chorvatskému páru Sania Mirzaová a Ivan Dodig. Druhou deblistku světa a čtrnáctého deblistu světa porazili 6-2 6-4, když ve druhém setu otočili vývoj ze stavu 0-3.

Pětatřicetiletá Američanka Spearsová se tak na úvod sezony, kterou označila za svou rozlučkovou na WTA Tour, dočkala premiérového grandslamového titulu. Deblová specialistka uspěla ve finále grandslamu na třetí pokus, poté co v letech 2013 a 2014 prohrála zápasy o titul na US Open po boku Mexičana Santiaga Gonzáleze.



"Tohle je úžasný turnaj a my hráči to tady milujeme," řekla Spearsová. "Jsem moc šťastná, že jsem se právě tady dočkala svého prvního titulu z grandslamu. Už jsem moc nedoufala, že by se mi to mohlo povést, ale dnes se můj sen stal realitou."

Z prvního grandslamového triumfu se radoval také třicetiletý Kolumbijec Cabal. Rovněž specialista na čtyřhřu hrál ve finále podruhé, v roce 2011 prohrál s Argentincem Eduardem Schwankem v boji o titul na Roland Garros.

Vítězství Spearsové s Cabalem potvrdilo "vzpouru" třicátníků na letošním Australian Open. Minimálně třicet let je totiž také všem čtyřem finalistům dvouhry. V sobotu zdolala pětatřicetiletá Serena Williamsová o rok starší sestru Venus, vyvrcholení mužského singlu zase obstará duel pětatřicetiletého Rogera Federera proti o pět let mladšímu Rafaelu Nadalovi.'

Druzí nasazení Mirzaová s Dodigem prohráli i druhé společné finále, neuspěli už minulý rok na Roland Garros. Třicetiletá Mirzaová má ve sbírce tři grandslamové tituly z mixu a tři z ženské čtyřhry, dvaatřicetiletý Dodig je deblovým šampionem z Paříže 2015.

• AUSTRALIAN OPEN 2017 •
Austrálie / Melbourne, tv. povrch, 13.694.800 dolarů
nedělní výsledky (29. 01. 2017)
• Dvouhra - finále •
Spearsová/Cabal (USA/Kol.) - Mirzaová/Dodig (2-Indie/Chorv.) 6-2 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist